Update: NEC kiest intern voor tussenoplossing met driemanschap

Woensdag, 3 april 2019 om

Jack de Gier moet vrezen voor zijn ontslag als trainer van NEC. Na de 4-0 nederlaag van maandagavond tegen laagvlieger Jong AZ is de club uit Nijmegen afgezakt naar de veertiende plaats op de ranglijst. Omroep Gelderland schrijft dat de positie van de trainer onhoudbaar lijkt geworden door de tegenvallende resultaten. De verliespartij tegen de beloften van AZ was alweer de derde nederlaag op rij en promotie naar de Eredivisie is ver weg.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Zo jammer dat deze clubicoon het (mede door een zwakke selectie) niet waar heeft kunnen maken. Er zal nu voor altijd een nare bijsmaak aan zijn naam kleven. NEC leek heel even aan de beterende hand. Puntverlies tegen Sparta en Jong Ajax is op dit moment niet onoverkomelijk. Deze nederlaag tegen Jong AZ is echter weer schandalig. Met het beperkte budget dat NEC heeft zou ik niet weten hoe we ons terug moeten vechten. In mijn optiek promotie de komende 3 jaar niet mogelijk.

2 april 2019 om 09:03

Jammer is het zeker, maar het ligt niet alleen aan de selectie. De Gier presteert gewoon zwaar onder de maar met dit materiaal. Overtoom, Okita, eerst Braken en nu Druijff, Van den Berg enzovoort zijn gewoon spelers waarmee je rond plek 5/6 kan eindigen. De 14e plek is gewoon zwaar ondermaats en dat is deels te wijten aan De Gier, deels aan het technisch beleid.

2 april 2019 om 09:34

Heeft niet alleen met clubicoon te maken, maar met het slechte beleid van Nec. Hyballa krijgt geen kans, Lijnders niet, en nu ook Jack de Gier niet. De Gier presteert slechter dan zijn voorgangers, maar juist voor de rust rond de club moet je hem laten zitten. Denk dat je beter kunt kijken naar de mensen daarboven. Daar moet eens een duidelijk beleid worden gemaakt, en vast gehouden worden aan een plan. Beter dat het drie jaar duurt dat je uit de eerste divisie bent, maar dat de club stabiel en gezond is, dan je in allerlei bochten wringen om de promoveren en dat het dan ook niet lukt of er na een jaar weer uit vliegt. Begin eens met het vernieuwen of versterken van de scouts.

2 april 2019 om 11:00

@atleticofc De gier krijgt geen kans? Haha dat moet een late 1 april grap zijn want de gier krijgt al maanden de kans om het tij te doen keren. Heeft de kerst zelfs overleefd terwijl er alle reden was voor een afscheid. Vooraf werd NEC elfs door de kenners getipt als kampioenskandidaat nummer 1. Wellicht wad fat wat overdreven maar een top 3 halen zou conform selectie zijn. Nee, het is tijd om de balans op te maken en de waarheid is hard. Er is niemand beter geworden, het spel is om te huilen, de gier heeft op 2 spelers na de meeste gele kaarten ontvangen en qua resultaat is een 14e plek bizar slecht. Compleet onvermogen van het bestuur dat ze niet eerder ingrepen!

2 april 2019 om 11:52

Het gaat mij niet zozeer om de Gier zoals je kunt lezen, maar om het beleid bij Nec. Het is een groot kerkhof daar. De Gier heeft het inderdaad niet goed gedaan. Maar Lijnders moest weg, Hyballa moest weg, nu de Gier weer. Het wordt wel tijd voor rust daar. Er moet een trainer komen die daar drie jaar kan zitten. En dat hoeft van mij niet perse de Gier te zijn.

2 april 2019 om 13:01

Dat het een gigantische bende is ben ik helemaal met je eens. Het zou fijn zijn als er een coach komt die daar indd een tijd kan blijven zitten. Helaas hebben de geldschieters alle macht bij NEC en die gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Het belang van NEC staat allang niet meer centraal en van een logisch beleid is al jarenlang geen sprake meer van.

2 april 2019 om 10:08

Zwakke selectie? Denk dat NEC al jaren een van de beste selecties heeft van de Kkd.

2 april 2019 om 11:11

Al jaren?
Hoe lang speelt NEC al in de Kkd?

2 april 2019 om 12:12

Dit is het tweede jaar op rij. Daarvoor ook een jaar. 3 dus om precies te zijn, waarvan 2 jaar met veruit de beste selectie en dit seizoen is alleen Twente misschien iets beter.

2 april 2019 om 16:36

In seizoen 14/15 had NEC het beste team en promoveerden ze ook als kampioen.
Vorig seizoen werden ze derde en dat was een prima prestatie.

Dit jaar staan ze lager dan je zou mogen verwachten, maar als jij denkt dat alleen Twente misschien iets beter is dan Nec, schat je de selectie van NEC veel te hoog in.
Twente is heel veel beter dan NEC en er is nog een flink aantal clubs dat minimaal gelijkwaardig is.

3 april 2019 om 10:39

Nee , NEC heeft dit jaar echt een hele slechte selectie. eigenlijk is er werkelijk geen 1 speler waarvan je denkt “hmm daar zit wellicht eredivisie of op zijn minst top KKD in” . 14e is wat laag , maar hoger dan tussen plaats 7 en 10 kun je van dit team echt niet maken .

3 april 2019 om 10:51

Denk dat de Gier slachtoffer is geworden van zijn beperkte zeggenschap. Kijk naar Almere daar deed hij het boven verwachting met een slechtere spelersgroep dan Nec. Alleen dit is een onrustige club met vervelende geldschieters die maar macht eisen. Jammer voor de supporters maar dit wordt niets meer ben ik bang. NEC heeft mijlen achterstand op andere ploegen dat loop je niet zo maar in. Ook niet met een andere trainer. Je beleid moet anders.

2 april 2019 om 17:51

Accepteren dat NEC niet meer promoveert. Proberen om in de toekomst met gerichte aankopen telkens in het linker rijtje te komen.

2 april 2019 om 18:07

Kunt zeggen wat je wilt, maar de selectie waarmee de Gier begon was zeker weten goed genoeg om bij de eerste 5 te eindigen... Eigenlijk ongelofelijk dat dat niet een klein beetje is gelukt. Van Eijden, Darri, Van den Berg waren spelers die allemaal nog in de Eredivisie actief hadden kunnen zijn maar kozen voor het ‘plan’ van NEC, wat volledig mislukt. Er is genoeg kwaliteit en ervaring in de selectie. Maar De Gier heeft nog steeds geen balans kunnen vinden in het elftal, wat het enorme aantal tegendoelpunten laat zien. Wekelijks wisselen van opstelling heeft daarbij ook niet bepaald geholpen. De Gier is terecht ontslagen, het leek nog wel zo’n mooie match... Het mocht niet zo zijn.

Tja beter laat dan nooit zeggen ze dan, maar dit had begin november al moeten gebeuren. 5 (!) maanden geleden. Verder onbegrijpelijk dat Jack de Gier zijn trainersdiploma heeft gehaald. Zal ongetwijfeld een aardige man zijn en clubheld blablabla, maar als trainer is het echt een enorme nietsnut. Kan er niks anders van maken. Geen enkele lijn in het spel, spelers op de verkeerde plek, constant geschuif in de opstelling, spelers niet fit (moest gvd een extra conditietrainer komen in de winter), geeft spelers de schuld als het fout gaat (‘ik win, maar zij verliezen’) en ondanks dat we allemaal jonge talenten hebben rondlopen bij de vertegenwoordigende elftallen van Oranje negeert hij ze volkomen, want Sanniez en Wolters moeten spelen. Lekker moven.

2 april 2019 om 12:29

Volgens mij heeft De Gier het met Almere City niet slecht gedaan? Bijna promotie naar de eredivisie afgedwongen met een mindere selectie als hij nu onder zijn hoede heeft bij Nec.

Misschien een idee om er nog 11 te huren van Jong AZ ....

Een ontslag zou niet meer dan terecht zijn. Ondanks dat er een paar lastige jongens in de selectie lopen (of liepen), heeft NEC voor KKD begrippen gewoon een meer dan prima selectie. Een stuk beter dan een TOP Oss of Cambuur. Een 14e plek met dit materiaal is dan ook ronduit schandalig. Met als dieptepunt gisteren, 4-0 afgedroogd worden door een stel snotneuzen op een trainingsveldje. Elke week zie ik weer andere formaties en wisselingen in de basis Xi.

Ik had in de voorbereiding van dit seizoen ook wel vertrouwen dat er samen met o.a. Sparta en Twente gestreden zou worden om directe promotie. Na een speelronde of 10/15 had ik hier geen vertrouwen meer in, maar verwachtte ik wel dat de play-offs gehaald zouden worden. Nu lijken zelfs de play-offs een utopie te worden, zeker in de huidige vorm. Volgende week zal er wel weer verloren worden van Jong Psv. Toch knap, drie keer op rij verliezen van een 'Jong-team'.

Ik ben benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden, volgens mij liggen de opties niet bepaald voor het oprapen. Wie weet Bogers? Ondanks dat het voetbal bij hem niet om aan te gluren was, werden er wel flink wat punten gepakt. Veel meer dan bij Pepijntje Lijnders en Jack.

Wat is er toch aan de hand bij nec? Zijn de spelers nou allemaal zo slecht? De kk divisie is natuurlijk wel aardig sterk dit seizoen met veel clubs die in de eredivisie hebben gespeeld afgelopen tijd, maar toch. Ze staan 14de als ik me niet vergis?

Hopelijk komt nec er snel bovenop, na teveel jaar op tweede niveau krijg je namelijk een status als kk Divisie club in plaats van Eredivisie club. Zou zonde zijn van de club en zonde voor de derby.

Daar sneuvelt weer een kroonprins bij onze buurman aan de Waal. Vorig seizoen mocht Lijnders het goede werk van Bogers afmaken en faalde compleet. En nu dit...

De selectie is 1 broeinest en samengeraapt. Totaal geen visie en dit is nu het resultaat.

Ik vraag me oprecht af of de derby de komende jaren nog gaat komen.... Want NEC is nu wel heel erg diep gezonken.

Hoe kunnen ze De Gier hier nu verantwoordelijk voor houden?? Het gaat dit hele seizoen al slecht en er heerst met name bovenin de organisatie chaos. Welke trainer je ook voor de groep zet komt tegen dezelfde bierkaai te vechten.

Het zou de club nu juist sieren om vierkant achter de trainer te staan i.p.v. de makkelijke uitweg te kiezen!

Toen Bogers voor de groep stond ging het nog wel. Daarna kwam die professor uit Liverpool aanwaaien en heeft er niks van gebakken. De technisch directeur heeft een onsamenhangende selectie samengesteld en nu moet een ware clubicoon het veld ruimen..

Gaat nog wel even duren voordat NEC weer terug is in de Eredivisie als dit zo doorgaat.

Iedereen mag weten dat ik fan van Vitesse ben maar ik mis de derby wel en hoop echt van harte dat NEC weer terugkomt maar op deze manier zie ik het somber in.

2 april 2019 om 10:20

'' Hoe kunnen ze De Gier hier nu verantwoordelijk voor houden?? Het gaat dit hele seizoen al slecht''

Eigenlijk geef je hier het antwoord al: hij bakt er het hele seizoen al niks van. Dat er dingen qua beleid beter moeten weet iedereen wel, maar dat betekent nog niet dat de trainer vrijuit gaat. Want het is natuurlijk leuk om te roepen dat men achter de trainer moet blijven staan, maar als je de wedstrijden bekijkt totaal onhoudbaar. De Gier doet zo'n beetje alles fout.

2 april 2019 om 11:11

Ja maar De Gier heeft wel te maken met een gigantische voorgeschiedenis van kommer en kwel. Dat het een zure pil is om te slikken was vanaf begin wel duidelijk en daarom snapte ik de aanstelling van De Gier wel aangezien hij een clubicoon is en wel enig vertrouwen verdient.
Echter valt er met deze selectie geen eer te behalen.
Hoe ze bijvoorbeeld Sven Braken hebben verhuurd; de enige die nog regelmatig een goal maakte.

2 april 2019 om 11:30

Voor Sven Braken is Druijf gekomen. Die scoort meer dan Braken.

Mensen die de Gier verdedigen hebben dit seizoen geen wedstrijden van NEC gezien denk ik. Het seizoen zit er bijna op en de Gier zit er vanaf de voorbereiding! Je kan allemaal excusen bedenken maar er lijkt er nu zelfs op dat de nacompetitie niet eens gehaald kan worden.

In de winterstop heeft hij aangegeven dat hij het tij kon keren. Het is gebleken dat dit niet kan met enkele beschamende resultaten tot gevolg. De Gier is hier volledig verantwoordelijk voor en niemand anders.

2 april 2019 om 11:38

' Ja maar De Gier heeft wel te maken met een gigantische voorgeschiedenis van kommer en kwel'

Dat klopt, het gaat bij NEC eigenlijk al sinds 2016 fout op technisch vlak, zie het aantal trainers en directeuren. Wat dat betreft is de huidige situatie natuurlijk niet iets dat volkomen uit de lucht komt vallen. Incapabele directeuren stellen slechte trainers aan (al was bij een Lijnders de timing het grootste probleem denk ik, maar dat terzijde).

'' en daarom snapte ik de aanstelling van De Gier wel aangezien hij een clubicoon is en wel enig vertrouwen verdient. ''

Hij krijgt al 8 maanden het vertrouwen en bakt er sinds oktober eigenlijk vrij weinig van terwijl de investeerders hem allemaal spelers hebben gegeven die hij wou (overtoom, Okita, Van den Berg, Van Eijden, Darri etc.). Het probleem is juist dat hij veel te lang het vertrouwen heeft gehad. Elke andere trainer was er voor de winter al uitgegooid. En terecht, want wat De Gier presteert kan je vergelijken met een trainer van Feyenoord die 12e staat. Mensen kunnen er lang of kort over praten maar als ze dit NEC wekelijks zien spelen zouden ze ook concluderen dat de trainer er gewoon een potje van maakt, want we hebben best een aantal goede spelers vind ik.

'' Hoe ze bijvoorbeeld Sven Braken hebben verhuurd; de enige die nog regelmatig een goal maakte.''

En daarvoor kwam Ferdy Druijf in de plaats, een type Braken maar dan 3 klassen beter. Wat een ramp zeg.

De prestatie die de Gier dit seizoen levert is er echt eentje van formaat.


Misschien zelfs wel eentje die de boeken in zal gaan als slechtste trainersklus in de geschiedenis van het betaalde voetbal...


Hoe het mogelijk is om met deze selectie 14e te staan met enkele juweeltjes van wedstrijden (NEC top Oss 1-5 of de meest recente tegen Jong AZ) in de benen, weet alleen hij...

Geen enkele speler is ook maar een procent beter geworden en ruzie met een Achabar of een Sabak die in ieder geval voetbal in hun lijf hebben...

Kortom mooie cultheld, maar als trainer ongeschikt.

2 april 2019 om 11:34

Met deze selectie? Dit team is toch pure middelmaat. Zit echt geen uitschieter tussen. Was gisteren bij de wedstrijd en zag alleen huis tuin en keukenvoetballers. Zelfs mijn Haarlem zou hiervan hebben gewonnen.

2 april 2019 om 14:45

Vind het ook apart dat zo veel mensen op dit forum aangeven dat NEC na Twente met afstand de beste selectie van de kkd heeft. Ik vind dat er zeer weinig creativiteit in het team zit. Op het middenveld alleen maar knollen jongens met wat renvermogen. De verdediging doet het ook niet erg sterk. En buiten Druijf stijgt ook geen enkele aanvaller boven zich uit.

Zal ook zeker aan De Gier liggen want 14e is wel heel erg laag voor een team wat een paar spelers heeft die op het hoogste kkd niveau mee kunnen. Maar om nou te zeggen dat dit team echt zo sterk is...

2 april 2019 om 14:55

Heb jij dit seizoen een wedstrijd live gezien Zinedane? Bruijn en Sabak zijn geen knollen jongens met renvermogen. Verdediging is verkeerd uitgepakt. VD Eijden schoot tekort, Bossaerts onder niveau gepresteerd. Aanval is echter prima, Druijf, Okita en Mike zijn drie prima aanvallers. De Gier heeft week in week uit met 11 nieuwe namen gespeeld,’positiewijzigingen inbegrepen. Er zat geen constante in. Zoveel wissel je in de voorbereiding niet eens. De trainer heeft niemand beter gemaakt, heeft er geen team van gemaakt. Iets wat een andere fatsoenlijke trainer wel was gelukt.

2 april 2019 om 15:16

Nou Zinedane heeft best een punt hoor. Deze selectie mist een echte nummer 10, een creatieve spelmaker ala Kadioglu. En achterin oogt het ook niet echt lekker. Voorin vind ik Druijff een uitstekende spits, werkt hard, technisch voldoende en scoort makkelijk. Okita vind ik ook een goede speler, wel nog beetje wisselvallig maar wel een speler met snelheid, actie en scorend vermogen (ook dit jaar weer in de dubbele cijfers). Voor de rest met Romeny en Ndayishimiye twee talentvolle buitenspelers maar die moeten vlieguren maken om zich te ontwikkelen, en met De Gier als trainer lukt dat niet. Verder kunnen jongens als Bruijn en Overtoom ook wel voetballen, zeker Bruijn kan mij wel bekoren. En dan heb je ook nog Achabar, misschien in potentie wel onze beste speler, maar die krijgt De Gier verrassend genoeg ook niet aan de praat. Maar er ontbreken inderdaad ook wel wat puzzelstukjes. Dat gezegd hebbende denk ik dat je op het tweede niveau met een paar goede spelers maar vooral een goede trainer best een eind kan komen. Kijk naar Eagles en Oss die het financieel gezien minder mogelijkheden hebben dan NEC maar veel beter presteren.

Heel terecht, eerst die assistent van klopp uitjouwen omdat ie niet goed genoeg was, veel te jong. Blablablabla, maar heeft het achteraf toch blijkbaar heel netjes gedaan. 14e plek nu, die man lacht zich rot en terecht 😂. 1 grote puinhoop bij een club die vroeger gewoon heel stabiel was in de eredivisie. Zwakke selectie hoor ik hier en daar maar dat valt ook reuze mee, NEC hoort mee te draaien om play offs, maar staat nu dichterbij het 3e niveau dan de eredivisie.

3 april 2019 om 10:49

Die assistent kwam toen NEC koploper was en promotie alleen maar een binnekoppertje was . Hij ging met verlies in bijna elke uitwedstrijd en geen promotie. Denkbaar ie dus beter kritisch naar zichzelf kijkt dan lacht .

Ik had voorafgaande het seizoen goede hoop dat we om de bovenste plekken zouden vechten want de de selectie heeft voldoende kwaliteit en ervaring met vrijwel alleen maar Nederlanders. Ook had De Gier het bij Almere best aardig gedaan als trainer. Echter bij NEC is hij wat mij betreft door de mand gevallen als trainer. Continu wisselende opstellingen en veel spelers die niet op hun beste positie spelen. Zelfs na een goede serie net na de winterstop wilde hij toch weer diverse wijzigingen in het team aanbrengen, zo krijg je nooit vastigheid. Gisteravond was wel weer een dieptepunt. Ondanks dat er geen enkele centrale verdediger beschikbaar was mag je nooit zo dik verliezen tegen zo'n zwak team.

En toch is De Gier en NEC het kadaver van de KKD een prima combinatie op papier.

Ik zie maar 1 optie. Jack de Gier out, Robbie de Kip in, die legt tenminste nog een ei! On: dramatische prestatie natuurlijk, ik had NEC binnen aanzienlijke tijd weer in de Eredivisie verwacht, maar op deze manier wordt dat heel lastig. Tijd voor verandering!

2 april 2019 om 14:51

De Gier kant toch prima windeieren leggen wat mij betreft

eindelijk, heerlijk dit! laten we nu de weg omhoog in zetten!

2 april 2019 om 14:49

De weg omhoog inzetten? Met de laatste 5 trainers ofzo is de weg omhoog ook niet ingezet. Lijkt dus niet alleen aan de trainer te liggen, maar vooral aan de heren daarboven.

Mooi is altijd als je het verhaal van zo'n directeur leest...
.
“Na het einde van de eerste seizoenshelft hebben we in de winterstop met zijn allen kritisch geëvalueerd en getracht om met diverse ingrepen het tij te doen keren. Ondanks dat we er met z'n allen hard voor geknokt hebben om dit te bewerkstelligen, moeten we helaas concluderen dat dit tot op heden niet is gelukt"
.
Dus hebben we er voor gekozen om de trainer eruit te flikkeren :P

2 april 2019 om 14:54

De TD hadden ze er al uit geflikkerd.

OFF: Ik vroeg me af, de periode die Twente won en waar NEC tweede werd, wat gebeurd daar mee? ON: Het zat er aan te komen. Nederlagen als tegen TOP en Jong AZ en in mindere mate FC Dordrecht en Jong Ajax zijn duidelijke signalen dat er iets niet klopt binnen de club. Volgend seizoen maar weer opnieuw beginnen, maar ik ben bang dat de club een wonder nodig heeft om ooit nog de Eredivisie te zien.

2 april 2019 om 18:10

Eerst volgende op de eindranglijst van divisie

Maar Lijnders kon er natuurlijk helemaal niets van. Die lacht zich echt de ballen uit zijn broek.

Dat maakt de weg vrij voor Jurgen Streppel

De enige coach die presteerde was die Adrie Boogerts. Stond gewoon halverwege bovenaan . Het team werkte hard , wat een basis is in de KKD. Maar neeee, die zwammende professsor uit Liverpool kon het allemaal beter . Met zijn driehoekjes en weet iknallemaaln wat. Wellicht leuk bij Liverpool , maar niet voor KKD. Snel die Boogerts maar weer gewoon terug aanstellen .

3 april 2019 om 12:01

Boogers had zelf aangegeven liever assistent te willen zijn hè! Denk dat Lijnders gewoon een goede trainer is, maar dat hij te snel en te veel wilde veranderen. Hij was niet voor niets geliefd bij psv, porto en nu weer Liverpool.

3 april 2019 om 12:46

Oh dat wist ik niet. Nou ja denk dat Lijnders wellicht best goed is anders zit je niet jaren bij Liverpool ; wellicht meer als assistent dan coach . Meer niet om halverwege in een seizoen bij een KKD ploeg in te stappen. Die snappen allemaal niks van zijn geleerd gepraat . Wellicht als hij echt 2 jaar de tijd krijgt ok te bouwen zou kunnen. Maar het is natuurlijk ook wel een kwaliteit die je als coach moet hebben om je aan te passen aan het materiaal wat je hebt , en dat kan Lijnders kennelijk niet . Ook twijfel ik aan zijn motiverende kwaliteiten , maar als hij de tijd zou krijgen een team naar zijn hand te zetten , wellicht. Maar voor NEC was het echt op dat moment een extreem slechte keuze omdat ze fluitend op promovatie leken af te gaan

3 april 2019 om 17:51

Lijnders had een visie die niet matchte met het spelersmateriaal. Logisch aangezien hij geen invloed heeft kunnen hebben op het aankoopbeleid. Het ontslag van Lijnders was grotendeels ook om een groot aantal fans te pleasen, want wellicht had Lijnders wel wat kunnen maken van dit seizoen als hij de selectie zelf in mocht vullen. Ach ja, het blijft allemaal ‘wat als’

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC275
10.Telstar250
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder172
A. MusabaAanvaller174
J. OkitaAanvaller175
O. ter Haar RomenyAanvaller165
E. VelikonjaAanvaller102
R. WoltersAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren