Kees Jansma komt met nieuwe kandidaten voor vacature in De Kuip

Zondag, 31 maart 2019 om

Feyenoord is de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur gestart. Na dit seizoen neemt Martin van Geel afscheid en tot nu toe werden vier kandidaten genoemd om hem op te volgen in De Kuip: Max Huiberts (AZ), Joris Mathijsen (Willem II), Ted van Leeuwen (FC Twente) en Henk van Stee (Sparta Rotterdam). Volgens Kees Jansma zijn er echter nog meer opties voor Feyenoord.

Bij Studio Voetbal zegt Jansma dat hij drie man kent op het lijstje van Feyenoord. "Ferry de Haan van Excelsior. Komt uit een Feyenoord-familie, kent het Rotterdamse bedrijfsleven en heeft veel contacten. Hij heeft op lager niveau dit werk al gedaan. De tweede is Joris Mathijsen. Die komt natuurlijk ook bij Feyenoord vandaan. Hij heeft het bij Willem II op de achtergrond zeer redelijk gedaan."

"De laatste die ik ken, is Jordy Zuidam van FC Utrecht. Die heeft daar ook op goede wijze gefunctioneerd", aldus Jansma. Van Geel was sinds 2011 werkzaam als td van Feyenoord. Hij liet op de website van de Rotterdammers weten ‘ruimte te maken vanwege de vele negatieve aandacht die er nu is voor hem’, maar journalist Martijn Krabbendam stelde vrijdag dat Van Geel niet uit eigen beweging vertrok.

De journalist van Voetbal International stelde in het televisieprogramma Veronica Inside namelijk dat Toon van Bodegom, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Feyenoord, een grote vinger in de pap heeft gehad. "De nieuwe voorzitter van de RvC heeft gewoon ingegrepen", was Krabbendam resoluut.


Poll

Wie van de drie genoemde kandidaten is de beste optie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door treblex)

ik ben benieuwd wie het word, maar de nieuwe TD zal het iig lastig gaan krijgen want Van Geel heeft Feyenoord niet best achtergelaten. je kan in principe weer helemaal vanaf 0 gaan beginnen en geld om te besteden is er in principe niet.

spelers verkopen om geld binnen te halen gaat ook niet werken want deze spelers vertegenwoordigen amper transferwaarde. heel misschien Vilhena omdat het een international is die af en toe wat minuten maakt in Oranje, maar ik denk dat er verder niet veel interesse zal zijn in de Feyenoord spelers. de meeste van deze spelers ga je aan de straatstenen niet kwijt raken of je moet ze met een zwaar verlies willen verkopen om iig van hun salaris af te komen

31 maart 2019 om 23:50

Het is natuurlijk meer de vraag of de clubs waar spelers van Feyenoord naartoe willen, ook interesse hebben in deze spelers als ze een kloteseizoen achter de rug hebben. Ik denk dat je de handjes dicht mag knijpen als je Vilhena voor meer dan 4 miljoen aan een subtopper in de Bundesliga kunt slijten...

31 maart 2019 om 23:52

Wat misschien het geluk voor Feyenoord is is dat er anno 2019 ook door een promovendus van Engeland transfersommen van +25miljoen kunnen worden betaald. Ik zie een Vilhena en Jorgensen samen daarom nog wel zo rond de 15mil opleveren. Daar blijft het dan denk ook bij.. maar wat koop je daar in 2019 voor terug... ervanuitgaande dat Feyenoord ook niet de luxe heeft elke euro weer uit te geven.

31 maart 2019 om 23:55

@pro2312

op wat voor basis zou een Engelse club Jorgensen willen halen? die heeft de afgelopen 2 seizoenen amper gescoord

voor Vilhena kan je idd wel een 4 of 5 miljoen beuren denk ik maar veel meer zal het niet zijn verwacht ik

31 maart 2019 om 23:58

Tjaa ik noem niet voor niets een promovendus.. Ik zeg niet dat ik hem zie slagen, maar zie zo'n club het wel proberen.

1 april 2019 om 00:03

@pro2312

ik weet het niet. een club die een beetje een logisch beleid voert kijkt meestal toch naar je recente prestaties en die zijn bij Jorgensen niet best

1 april 2019 om 00:51

Pro2312, maar dan komen we uit bij het punt, wie wil Jorgensen en Vilhena hebben? Jorgensen heeft een erg slecht seizoen achter de rug, Vilhena laat ook vaak genoeg zien een beperkte mooi weer voetballer te zijn.

Geen van de 3 uit de poll lijken me geweldige kandidaten. Ferry de Haan heeft inderdaad op een lager niveau ervaring opgedaan, maar of hij daarmee ook Feyenoord verder kan helpen? Hij heeft voor Excelsior ook niet echt geweldige selecties samengesteld. Mathijsen zit pas 2-3 jaar bij Willem ll, dat lijkt me te onervaren. Zuidam en Huiberts lijken me goede kandidaten, al zijn die wel gewend om te werken met de portemonnee van een ander...

31 maart 2019 om 23:53

Mathijsen heeft idd niet veel ervaring, maar verder vind ik hem erg geschikt als td. Heeft ook dit jaar weer een prima selectie samengesteld en komt op mij erg kundig over voor de camera.

31 maart 2019 om 23:53

@krinos

Excelsior werkt ook met 1 van de laagste begrotingen uit de Eredivisie en handhaven zich al jaren knap. met die hele beperkte financiele middelen kan je ook geen geweldige selectie neerzetten. ik zeg niet dat Ferry De Haan perse onze nieuwe TD moet worden maar hij doet het als TD wel meer als uitstekend bij Excelsior vind ik

31 maart 2019 om 23:59

@japie_krekel Helemaal mee eens. Met de middelen die hij heeft behaalt meer resultaat dan verwacht! Ik denk alleen niet dat hij voor Feyenoord ineens wel de revelaties van de komende seizoenen gaat binnenhalen. Op dat vlak verwacht ik meer van Zuidam en met name Huiberts.

1 april 2019 om 00:05

@krinos

dat durf ik idd ook niet te zeggen. de druk en verwachtingen bij Feyenoord zijn natuurlijk anders dan bij een Excelsior waar niemand iets van verwacht.

het voordeel dat De Haan heeft is dat hij de clubcultuur van Feyenoord kent omdat hij er heeft gespeeld maar of hij een club als Feyenoord aan kan dat zou ik echt niet weten

Zuidam ken ik niet zo goed maar de huidige selectie van FC Utrecht vind ik niet heel indrukwekkend. is hij ook degene die in het verleden spelers als Mulenga en Mertens heeft binnen gehaald?

hoe goed ik Huiberts moet inschatten weet ik niet. de beste spelers van AZ komen bijna allemaal uit de eigen jeugd. ik weet dus niet zo goed hoe ik zijn aankoopbeleid moet inschatten

Zet Tomasson in. Die heeft een veel groter netwerk dan de namen die worden genoemd. Bovendien is hij een Deen. Het geeft Feyenoord een internationaal karakter met een Deen als td. Verder is Tomasson goed in het analyseren van spelers en heeft hij goed contact met Feyenoord. Het zou zonde zijn als Feyenoord niet aan Tomasson denkt. Denk a.u.b. aan Tomasson.

1 april 2019 om 08:22

Weet je waar ik aan zit te denken... tomasson! Maar zonder dollen. Goede suggestie idd, die had ik nog niet gehoord. Heeft ervaring, uitstraling en Feyenoord verleden. Een paar Denen in de selectie pakt ook zelden verkeerd uit.

1 april 2019 om 12:19

Zet Ferry de Haan als TD met Tomasson als adviseur en je komt een heel eind. Heb je zowel lokaal een goed netwerk en internationaal aanzien. De Haan hoeft niet meer te leren, voldoende ervaring. Tomasson kan zich goed ontwikkelen in de functie.

Dan kijk je tenminste ook naar de toekomst ipv korte termijn.

Zou wel humor zijn dat je een TD haalt (Mathijsen) met maar 2jr ervaring die je voormalig TD (die hij vervangt) gebruikt als mentor. Dan ben je in ieder geval er van verzekerd dat het beleid op dezelfde voet verder gaat en ik weet niet hoe de fans daar tegenover staan.

Jordy Zuidam als potentiële kandidaat voor TD bij Feyenoord, werkelijk? Op basis van wat dan? Deze jongen komt net om de hoek kijken in dit vak en moet in mijn ogen eerst maar eens heel veel ervaring op doen en een goed netwerk opbouwen. Teert bij FC Utrecht nu vooral op Frans van Seumeren als het gaat over financiën, (zware) onderhandelingen en dergelijke. Daarnaast moet hij nog bewijzen e.e.a. goed neer te kunnen zetten in een technische organisatie, niet alleen het transferbeleid maar ook de organisatie van scouting, (jeugd)trainers etc. Staat er niet bij iedereen in Utrecht even goed op, hoogst opmerkelijk als Feyenoord inderdaad bij hem uit komt.

Onder Van Geel zijn wel prijzen gewonnen. Het loopt dit seizoen wel minder. Van Bronkhorst is een type Cocu en Frank de Boer (ook dezelfde generatie). Het gaat alleen om het resultaat en prijzen. Vind dat deze trainers spelers niet beter maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Technisch directeur
28 fans
59 jaar
Laatste voetbalnieuws

‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren