Ronald de Boer: ‘Ik denk dat er iets op een heftige manier is gebeurd’

Zondag, 31 maart 2019 om

Technisch directeur Martin van Geel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord, zo maakte de Rotterdamse club afgelopen woensdag bekend. De 58-jarige Van Geel stond al enige tijd onder druk vanwege het teleurstellende seizoen dat Feyenoord doormaakt. Na overleg tussen hem en de overige directieleden is geconcludeerd dat het ‘beter voor hemzelf en voor Feyenoord is dat de wegen na dit seizoen scheiden’.

Voor Ronald de Boer was de aankondiging toch enigszins verrassend. “Bij De Tafel van Kees zie je afgelopen zondag dat hij niet gaat wijken en dat hij er heel erg positief in stond. Dat hij strijdbaar is. Binnen een week of een paar dagen is het veranderd”, vertelde de oud-voetballer bij FOX Sports. “Er is echt wel wat gebeurd en ik denk ook wel op een heftige manier lijkt me. Dat kan niet anders. Als je zo strijdbaar bent en een paar dagen later zeg je dat het het beste voor club is al je opstapt. Dat is toch raar.”

Van Geel was sinds medio 2011 werkzaam als technisch directeur bij Feyenoord, een functie die hij eerder bekleedde bij Willem II, AZ, Ajax en Roda JC Kerkrade. Dit seizoen is er vooral veel kritiek op Van Geel vanwege de matige prestaties. Feyenoord plaatste zich in de zomer niet voor de groepsfase van de Europa League en doet al een tijd niet meer mee in de titelstrijd in de Eredivisie. De ploeg van de vertrekkende trainer Giovanni van Bronckhorst strandde bovendien in de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

Presentator Jan-Joost van Gangelen opperde dat Van Geel ook geen aangeslagen indruk kon maken toen hij eenmaal was aangeschoven. “Nee, maar hij was echt heel overtuigd dat hij het ging afmaken”, oordeelde De Boer. “Ik denk echt dat er veel meer aan de hand is. Misschien heeft hij gedacht dat hij er echt geen trek meer in had als totaal niemand meer achter hem zou staan.” Arnold Bruggink noemde Joris Mathijsen (Willem II) en Dimitri De Condé (RC Genk) op als eventuele kandidaten die het takenpakket van Van Geel zouden kunnen overnemen. “Ik ben best wel benieuwd hoe Feyenoord dat zelf wil gaan invullen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zijn optreden bij de tafel van Kees was tenenkrommend, een fantasie die de Boer strijdbaar noemt. Nee, het kan goed zijn dat de RvC heeft besloten hem zijn congé te geven door dat zelfde optreden.

31 maart 2019 om 09:45

Klopt, ik denk dat zijn optreden daar de spreekwoordelijke druppel was die de emmer deed overspoelen.

31 maart 2019 om 11:31

Ik hoorde ook ergens dat van geel niet buiten eu wou scouten en dat ze niet in de voetbalpiramide Wouden aantreden? Volgens mij gaan ze dit nu wel doen nu van geel weg is. Schijnt dat ze de licentie van liende overnemen.

31 maart 2019 om 11:39

Het scouting netwerk (wat er niet is) ligt al jaren op zn gat. Het is gebleken door het befaamde bord op schoot, studio sport. Het is inder tijd weg gesanneerd, ze zijn ermee bezig maar kan nog wel ff duren.

Ze willen of gaan wel weer intreden, zou vanaf onderaf moeten gebeuren, op die manier een 3 jarig plan. Heb niets meegekregen van de licentie van Liende, waar heb je die info vandaan? (Of enige toelichting ajb)

31 maart 2019 om 13:12

Veronica inside. Van afgelopen vrijdag.

31 maart 2019 om 10:20

Ik lees ook niet echt dat hij conclusies trekt, enkel dat hij denkt dat er wel iets 'ergs' gebeurd moet zijn. Wat denk jij dat hij daarmee insinueert, want ik vat het op alsof hij bedoelt dat er binnenskamers een ruzie is geweest of iets dergelijks. Verder wel met je eens, maar ja dat is de voetbalwereld en daar kun je 24/7 tegen dit soort roddelverhalen van vermeende analisten vinden.

Was toch ook een verschrikkelijk optreden van Van Geel bij Kees. Van Geel heeft het goed gedaan toen er geen centen waren, maar toen Feyenoord zich terug nestelde in de top bleek hij structureel de verkeerde keuzes te maken. Feyenoord heeft gewoon een betere TD nodig die het belang van goede scouting en de jeugd inziet.

de druk van buitenaf werd gewoon te groot en het kan zijn dat de beleidsbepalers dan hun eigen hachje willen redden en zo een Van Geel hebben mede gedeeld dat hij beter kan vertrekken. uiteindelijk kunnen we er met zijn allen alleen maar naar gissen maar het is idd vreemd dat je de ene week nog strijdbaar bent en een week later opeens opstapt

wat de reden ook is dat Van Geel weg gaat, het lijkt me op dit moment wel het beste voor Feyenoord. hij heeft het in zijn beginperiode goed gedaan maar Feyenoord zit op dit moment echt in een slechte situatie en daar is Van Geel mede verantwoordelijk voor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

134 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

‘Geen grap, Feyenoord verkocht me nadat ik de hoogste boete ooit had betaald’

Jean-Paul Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij jeugdliefde Feyenoord, maar een groot succes werd zijn rentree in De Kuip niet. De buitenspeler vertrok een jaar later zelfs alweer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren