Nieuwe deceptie voor Frank de Boer met Atlanta in waterballet in Ohio

Zondag, 31 maart 2019 om

Het is Frank de Boer nog niet gelukt Atlanta United in de Major League Soccer naar een overwinning te leiden. De regerend landskampioen van de Verenigde Staten verloor zaterdagavond lokale tijd de uitwedstrijd tegen Columbus Crew met 2-0 en staat met twee punten uit vier duels op de laatste plaats in de Eastern Conference.

Van goed voetbal was in de stromende regen en op het doorweekte veld in het MAPFRE Stadium nauwelijks sprake. De wedstrijd werd na een half uur spelen vanwege de zware regenval ook enige tijd stilgelegd. Columbus Crew stond op dat moment al met 1-0 voor. In de tweede minuut werd een lage voorzet diverse keren van richting veranderd en uiteindelijk door Pedro Santos achter doelman Brad Guzan gewerkt.

Nadat het duel was hervat zorgde Gyasi Zandes vlak voor rust voor de 2-0, op aangeven van Robinho. Een hard gelag voor Atlanta, dat via Julian Gressel en Ezequiel Barco dicht bij een gelijkmaker was geweest. Colombus-doelman Zack Steffen verleende echter geen medewerking.

De tweede helft ging op en neer. Een van richting veranderd schot van Tito Villalba ging net naast, een inzet van Robinho eindigde op de paal en enkele minuten later keerde Guzan een strafschop van Federico Higuain. Invaller Brek Shea leek Steffen wel te kunnen passeren, maar de doelman voorkwam op goede wijze een aansluitingsgoal.

Atlanta wacht over twee weken een uitwedstrijd tegen New England Revolution, dat vier punten uit vijf duels heeft verzameld. The Five Stripes spelen pas op 20 april weer in het eigen Mercedes Benz Stadium, tegen FC Dallas.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Frank de Boer is gewoon een hele matige coach, altijd al zo geweest. Hij werd met Ajax vier keer kampioen met een hele lage puntenaantallen en het voetbal was niet om aan te gluren. Ik verwacht dat hij binnen een maand bij Atlanta weer wordt ontslagen en dat je hem over een aantal jaar ziet trainen bij een club als Pec Zwolle of Heracles.

31 maart 2019 om 07:20

Tsja met dit soort resultaten word je zelf bij de plaatselijke vierdeklasser niet meer serieus genomen.. toch zonde na zon carriere als speler te hebben gehad.

31 maart 2019 om 08:14

Eens, op de eerste na, schaamde ik me voor de kampioenschappen onder De Boer.

31 maart 2019 om 08:46

Jammer voor Pec Zwolle en Heracles.

31 maart 2019 om 09:36

Blijkbaar deed de Boer het toch beter dan de rest anders sta je niet bovenaan de lijst na 34 duels. En 4x op rij kampioen worden is ook niet niets dat doen weinig coaches hem na. Hij kan zeker wel wat maar de Boer wil altijd zijn spel spelen wat bij andere clubs duidelijk niet goed wil passen. Ik zou de Boer graag weer terug willen zien bij Ajax en zeker met de huidige selectie en het geld zou het zeker een geweldig succes kunnen worden.

31 maart 2019 om 13:00

Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen over wie de trainer zal moeten worden. Een hele matige coach die wat mij betreft zijn kladblok aan de wilgen mag hangen. Ik kan me niet ovorstellen dat een PEC met hem in zee zal willen gaan. Met de Boer als trainer faal je als club. Ik denk dat zijn periode bij Ajax okee was. Daar is alles meegezegd.

31 maart 2019 om 10:19

Pardon, hebben wij daar ook wat over te zeggen?

31 maart 2019 om 12:13

Nee sorry, vanaf nu gaat de voetbalzone gebruiker Bergwijn over jullie aanstellingen van trainers.

31 maart 2019 om 10:58

Noem eens twee trainers op van de laatste 5 jaar die geslaagd zijn in het buitenland.... Nederlanders .. zal je helpen 0 is het antwoord

Toch bijzonder dat Frank het zo slecht doet in het buitenland. Zelfs al ben je een matige trainer, dan nog hoef je elke keer binnen een maand door resultaten in de problemen te geraken. Ook een matige trainer wint weleens een verdwaalde wedstrijd. Zelfs dat kan Frank in het buitenland niet. Die moet ongeveer de slechtste Nederlandse trainer in het buitenland ooit zijn qua moyenne.

31 maart 2019 om 08:28

Hij is in mijn ogen de zwakste of beter gezegd slechtste coach die Nederland heeft. Vanaf het 3e seizoen bij Ajax kon je dat al zien. Het is dan ook niet wonderbaarlijks dat hij in de PL en Serie A mislukte. Geef hem nog een wedstrijd of 4 en als de resultaten niet veranderen is hij klaar en kan hij in zijn tuin bloemetjes planten.

31 maart 2019 om 08:54

Is altijd een zeer beperkte coach geweest. Zie de puntenaantallen en het lelijke voetbal onder hem in zijn Ajax tijd. Kan ook nog eens niet met vedettes omgaan. Als je dan ook amper een andere taal beheerst dan Nederlands, ga je het in het buitenland heel zwaar krijgen. En dat blijkt nu voor de derde keer. Zou in mijn ogen beter renderen als assistent.

Ik heb het idee dat de spelers niet goed kunnen uitvoeren wat meneer mompel precies bedoeld. Het helpt dan ook niet als je een flapdrol als Trustfull naast je hebt zitten.

Frank de Boer is nu toch echt zwaar maar dan ook zwaar door de mand aan het vallen. Bij Ajax heeft hij weinig in Europa klaargespeeld maar wel nationaal. In Italië ging ie naar zo'n beetje de moeilijkste club die je kunt hebben. In Engeland naar een club die kick-and-rush heeft uitgevonden. Beiden gevallen hopeloos gefaald. Bij Atlanta komt ie bij een goed geleide club terecht die ook nog eens verzorgd voetbal dienen te spelen en begint er zich langzaam weer een zelfde patroon af te tekenen. FDB moet echt twee, drie wedstrijden gaan winnen anders is het in Atlanta ook weer afgelopen

Natuurlijk waren Inter en CP hele slechte keuzes om als coach in te stappen. Maar we kunnen onderhand wel stellen dat Frank een intens matige coach is? Faalt eigenlijk overal waar hij komt, zelfs in de Amerikaanse competitie.

Als hij zo doorgaat is het wel heel snel afgelopen met zijn trainerscarriã¨re. Welke club gaat er straks nog beginnen aan deze man?

Mijn god zeg, het zit Frank ook niet mee. Moet toch enorm veel stress opleveren om telkens door het ijs te zakken. Kan beter stoppen met trainen.

31 maart 2019 om 10:34

Het is geen kwestie van "mee zitten"

Dit begint helaas een patroon te worden. Ik denk dat iedereen al benoemd heeft dat de Boer eigenwijs zijn eigen speelstijl wil doordrukken, ook al druist dat tegen alle waarden van de club in. Net als zijn playermanagement. Met dat gezegd hebbende, heeft hij ook ijzersterke punten. Hij heeft toch uit behoorlijk matige selecties 4 kampioenschappen op rij geperst. Ja, we hadden Eriksen en Vertonghen, maar deze waren pas in hun laatste seizoen echt goed. Verder is hij tijdens alle commotie rondom de club rustig gebleven, en bleek hij alles in ieder geval verdedigend op de rit te hebben. We kunnen nu allemaal een oordeel vellen, wat ons goed recht is, maar ik vraag me toch af waarom dit patroon zich ook nu weer doorzet voor de Boer. Misschien al zijn geluk verschoten toen we de derde ster wonnen? :-)

Slechtste trainer ooit. Zielig voor die supporters van Atlanta united die dat ongelooflijk trage en saaie voetbal van de Boer te zien krijgen. Deze trainer zal nooit slagen als ie zijn voetbaltactiek niet veranderd.

Ik verwacht hem over een maand of twee weer terug zien als analist ergens op Tv...

@sebasjo#, Met het geld en spelers wat Ajax nou heeft zou je dat ook kunnen zeggen ja, maar dat gaat ten Hag ook niet lukken.

Als zo vaak gezegd: De Boer, Cocu en Gio zijn stuk voor stuk één pot nat. Degelijke trainers die het geluk hebben gehad kampioen te zijn geworden door de sterkste selectie en zwakke tegenstand. Alle drie zijn ooit naar voren geschoven als clubman, maar dat maakt je natuurlijk geen goede trainer. Daarnaast profiteren ze nu van hun naam, maar beseffen ze alle drie niet dat ze door hun ambitie continue op de neus gaan. Zet een stap terug, leer daar zoveel mogelijk en bewijs je.

31 maart 2019 om 10:47

Bij Cocu kan je nog zeggen dat hij wel wist te overwinteren in de CL. Dat lag toen niet zo voor de hand. Maar ja op dat ene jaar na, heeft hij Europees ook niet echt overwinterd. Voor de rest ben ik het wel met je eens.

31 maart 2019 om 13:03

Ik denk dat de Boer de slechtste van de 3 trainers is. Dat zegt heel veel. Ik denk niet dat er ook maar 1 andere nederlandse club het moet wagen om hem aan te stellen. Gedoemd te falen en dat is niet leuk maar je hoeft geen goeie trainer te zijn. Hij kan wellicht beter uit de voeten als analist.

31 maart 2019 om 14:18

Ik denk eerlijk gezegd dat FdB gewoon een laag EQ heeft en daardoor niet echt weet hoe die goed om moet gaan met spelers van andere culturen en afkomsten. Ook z'n communicatie vaardigheden laten te wensen over evenals z'n zelfreflectie als ik soms z'n interviews voorbij zie komen.

Ik denk dat hij in Nederland nog best wel succesvol kan zijn maar dat buitenlandse avonturen gewoon niet voor hem zijn weggelegd. Misschien België en over paar jaar Duitsland mocht hij het goed doen maar niet meer dan dat.

31 maart 2019 om 16:01

Gio had niet de sterkste selectie hoor.

Begint toch wel steeds triester te worden zeg. Voor je het weet is hij deze baan ook weer kwijt. Overal waar hij komt wilt hij op zijn manier spelen. Alleen dat is hem nog nergens gelukt. Het is dat Ajax standaard 433 speelt. Maar zelfs daar kreeg het hij voor elkaar om stroperig laf voetbal te spelen. Die 4 titels verbloemen veel.

Op zich ook een knappe presatatie om van titelkandidaat naar degradatiekandidaat te gaan. Avontuur is binnenkort voorbij als het zo doorgaat. Zeer matige trainer, KKD niveau.

31 maart 2019 om 13:29

Gelukkig voor Frank kun je in de MLS niet degraderen

ik heb nog steeds wel respect voor zijn prestaties bij Ajax waar hij 4 keer kampioen werd met geen geweldige selectie maar zijn buitenlandse avonturen lijken allemaal op een deceptie uit te lopen.

ik denk dat zijn clubkeuzes niet best zijn geweest en verder vind ik hem te eendimensionaal qua voetbalvisie. ook zijn peoples manager kwaliteiten laten soms te wensen over wat we een paar keer bij Ajax en Inter hebben kunnen zien

moet wel gezegd worden dat die selectie van Atlanta ook wel heel matig is hoor. dat zijn echt vrij beperkte voetballers de meesten

31 maart 2019 om 14:08

niks matige selectie, gewoon slechte trainer. bakt er niks van, 3 harde fails op je cv back to back, tactisch onbenul, peoplemanagement skills nul, communicatie nul, waar in bedrijfsleven word je dan nog serieus genomen

31 maart 2019 om 14:12

De spelers in de MLS zijn inderdaad niet de beste van de wereld maar die beperkte spelers van Atlanta United waren 4 maanden geleden wel kampioen geworden. Nu onder FdB staan ze gewoon 12e van de 12.

Met Crystal Palace stond die stijf onderaan zonder dat het team ook maar éã©n doelpunt had gescoord en met Internazionale presteerde die ook zwaar ondermaats vergeleken met de kwaliteiten van het team. Dat is gewoon slecht.

Ben benieuwd hoelang die nog mag blijven zitten bij Atlanta als die zo blijft doorgaan. Gok max 2 maanden.

31 maart 2019 om 14:35

hij doet het inderdaad wel extreem slecht daar maar ik snap niet eens wat je daar gaat doen in die Amerikaanse competitie. of hij moet puur voor het geld hebben gekozen maar sportief gezien is het geen geweldige competitie

de knvb moet frank tegen zichzelf in bescherming nemen en zn trainersdiploma intrekken. we slaan een flater in de voetbal community wereldwijd en frank verpest het met zn fails voor alle toekomstige nederlandse trainers die in het buitenland willen werken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atalanta

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

1245 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ik wilde niet weg bij Ajax, maar er was eigenlijk geen andere keuze’

Anwar El Ghazi maakte in januari 2017 de overstap van Ajax naar Lille OSC en die transfer pakte niet uit zoals hij hoopte. In het programma Goedemorgen Oranje van FOX Sports...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren