De Graafschap mist kans op kans en buigt uiteindelijk voor wereldtreffer

Zaterdag, 30 maart 2019 om

De Graafschap heeft zaterdagavond in de Eredivisie een kostbare nederlaag geleden in de strijd tegen degradatie. Het elftal van trainer Henk de Jong verloor op eigen veld met 1-2 van Heracles Almelo, nadat het bij rust nog met 1-0 leidde. De Graafschap blijft door het verlies op een zeventiende plaats steken; hekkensluiter NAC Breda kan De Superboeren zondag bij een overwinning op VVV-Venlo naderen tot op vijf punten. Heracles is door de overwinning opgeklommen naar een knappe vijfde plaats.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door hafctom1993)

Je verliest hier simpelweg omdat je de kansen niet afmaakt. Als het bij rust 3-0 stond had Almelo niets te zeggen. En dan zit het een klein beetje tegen in de tweede helft maakt de scheids een paar beslissingen waar ik het niet mee eens ben. Nouja volgende week beter ...als we zo blijven spelen gaat het nog goed komen .

30 maart 2019 om 22:01

Iedereen heeft kunnen zien dat deze scheidsrechter zijn dag niet had, terwijl de 1e helft prima werd gefloten. 2 zeer dubieuze beslissingen doen de Graafschap de das om. Anderzijds had de Graafschap al met 4-0 de rust in moeten gaan...

30 maart 2019 om 22:06

Higler is wel vaker erg warrig ...soms mag alles en soms fluit ie echt alles af. Je weet niet wat je aan hem hebt. Maar dan nog maak de kansen af en je wint gewoon.... heel jammer

Heerlijk! Het spel was niet geweldig maar wat een ontzettend fijne punten. Nu op naar dinsdag tegen Willem II, hopelijk met wat beter voetbal.

30 maart 2019 om 22:26

Oy wat heerlijk, wedstrijd niet gezien door buitenlands werk, en zat te vloeken na het zien vd stand de eerste helft, maar dat draaide snel om. Staan "gewoon" 5e momentaan. Ik ga fijn het weekend in ondanks dat ik geen bal heb zien rollen.

30 maart 2019 om 22:28

Enkel de 2 goals terug kijken, de rest was toch niet om aan te zien...
Maargoed, als we met dit voetbal 5de kunnen staan hoor je mij niet klagen.

De Graafschap verdiende de 3punten,maar ja ben uiteindelijk wel blij met de 3punten.Wanneer gaat onze trainer van nief eens op de bank zetten en nooit meer opstellen.

Wat werd de graafschap weer benadeeld vanavond door de arbitrage zeg. Eerste goal was 1. Geen overtreding en dus geen vrije trap. 2. Buitenspel en 3. Een overtreding op Tutuarima. De 2e goal van Heracles was ook geen overtreding en dus geen vrije trap (wel een schitterende goal natuurlijk) en zelfs vanuit Zeist kreeg de Graafschap geen hulp. Erg jammer maar hier moeten degradatieclubs het mee doen. Dacht dat dit anders zou worden door de VAR maar het blijft een zooitje. De Graafschap heeft zelf natuurlijk veel kansen gemist maar Heracles had niks te vertellen totdat Higler zijn hand liet zien.

30 maart 2019 om 21:52

Amen!

30 maart 2019 om 22:00

De graafschap heeft inderdaad niet erg veel geluk gehad maar je kan niet ontkennen dat de goals van heracles gewoon terecht goedgekeurd werden. Vraag me dan ook af waarom jij denkt dat de 1e goal buitenspel was. Konings dook weg van de bal, stond achter de lijn en hinderde de keeper niet. Zuivere goal als het aan mij ligt dan. Moet ook zeker toegeven dat wij erg veel geluk hebben gehad dat de graafschap de eerste helft niet gewoon 3/4x scoorde want dan was het natuurlijk gewoon afgelopen. Als jullie zo doorblijven voetballen komt het vast wel goed! Nu genieten van de 5e plek en op naar dinsdag. Forza Heracles!

30 maart 2019 om 22:02

De goals zijn allebei zuiver, het gaat om de beslissingen van de scheidsrechter. 2x een onterechte vrije trap waaruit wordt gescoord

30 maart 2019 om 22:03

De goals waren niet dubieus, de beslissingen van de scheidsrechter echter wel

30 maart 2019 om 22:05

Weet niet door welke bril jij kijkt maar de eerste goal moest 100 procent afgekeurt worden. Tutuarima werd letterlijk in de rug gelopen, ook was het helemaal geen vrije trap. Tuurlijk hadden ze de eerste helft al met 3-0 voor moeten staan, dan was het gespeeld. Maar die twee goals waren letterlijk cadeautjes van Higler.

30 maart 2019 om 22:11

Tja oude voetbalwet als jij ze niet maakt dan maakt de tegenstander hem wel,wat ik al zei Graafschap had 4-0 voor moeten staan doet Hitler niets aan en de spelers wel.

1 april 2019 om 00:10

Zit je hoog of niet Grapsv?

Ondanks dat de vrije trappen makkelijk gegeven waren, waren ze het wel, 1ste was voor het opvangen van de aanvaller, wat niet bijster slim was in die situatie. 2de was voor het breed maken, moet wel eerlijk zeggen dat die bij de 2de makkelijk gaat liggen.

Daarnaast staat de speler van Heracles bij het 1ste doelpunt wel buitenspel, maar niet hinderlijk, hij staat niemand in de weg, en staat op een dusdanige positie dat hij geen enkele speler hindert om een redding of actie te maken in het spel. Dus daarom is die niet op buitenspel afgekeurd. Dat geduw en getrek heb je continue bij alle dode spel situaties, begrijpelijk dat Higler hem daar niet voor affloot.

Heracles wint hier dankzij Higler... onvoorstelbaar! 1e helft laat hij veel doorgaan wat de wedstrijd ten goede deed. 2e helft fluit hij voor bijna elk wissewasje. 2 goals van Heracles dat voortkomen uit 2 vrije trappen dat er geen waren! Het aanstellen van die spits wordt zo beloond. Helaas laat de Graafschap dan zelf weer enkele grote kansen onbenut.

Foei wat een slechte wedstrijd, blij met de punten en daar is alles mee gezegd.. Graafschap verdiende meer. Succes met jullie strijd tegen degradatie! Voetballen jullie als vandaag en iets meer geluk, zie ik het wel goed komen.

30 maart 2019 om 22:09

Ja jullie ook nog veel succes dit seizoen. En hopelijk tot volgend jaar

30 maart 2019 om 22:12

Waarom staat vd Water eigenlijk niet in de basis bij jullie? Toch echt wel een goeie voetballer. Had hem graag bij DeGraafschap gezien dit seizoen.

30 maart 2019 om 22:18

Krijgt weinig kans,is ook een tijdje geblesseerd geweest.Had van mij ook wel vaker een kans mogen krijgen.

Pfieuuj blij dat Heracles gewonnen heeft. De klad zit er bij ons goed in, dus het is morgen echt alles of niks om onder die streep vandaan te komen

Heb de meeste minuten gezien. De Graafschap verdiende meer, maar dan moet je de kansen wel benutten. El Jebli en Burgzorg hadden ook pech. Wat betreft de doelpunten. Die tweede zat echt heerlijk. Wat een schot van Duarte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

41 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren