NEC nijdig na rood Van den Berg: ‘Ik ga een verzoek indienen bij de KNVB’

Vrijdag, 29 maart 2019 om

NEC verloor vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie op pijnlijke wijze met 1-2 van Jong Ajax. De Nijmegenaren stonden lange tijd op 1-1, maar na een opvallende rode kaart van Joey van den Berg pakten de Amsterdammers alsnog de drie punten door een treffer van Lassina Traoré. NEC-trainer Jack de Gier baalt na afloop van de rode kaart.

Van den Berg maakte halverwege de tweede helft volgens scheidsrechter Christian Mulder een overtreding op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder reageerde woest op het besluit van de arbiter en raakte de leidsman aan. Mulder was niet gediend van de uitbarsting van de aanvoerder en stuurde hem zodoende van het veld.

"Het heeft geen zin om na te trappen naar mensen”, begint De Gier bij FOX Sports. “Maar ik ga wel een verzoek indienen bij de KNVB om de VAR naar de Keuken Kampioen Divisie te verplaatsen. Dan kunnen scheidsrechters hulp krijgen bij het nemen van beslissingen. Die VAR zou hier prima zijn werk kunnen doen."

De oefenmeester van NEC vond het optreden van Mulder, die de wedstrijd na de rode kaart ook nog even stillegde, niet goed. "Zo'n rode kaart is beslissend in de wedstrijd. Daaraan merk je dat dit soort scheidsrechters deze wedstrijden niet aankunnen. Ze voelen niet aan wat voor emoties er in het veld zijn”, aldus De Gier.

Doelman Mattijs Branderhorst spreekt in gesprek met de Gelderlander van ‘een discutabel moment’. “Ik stond er recht achter en coachte Joey nog dat het een lekkere tackle was. Gaf die rood voor zijn reactie naar de scheidsrechter? Ik dacht vanwege de sliding hoor. In de Eredivisie was die rode kaart dan teruggedraaid door de VAR.”


Poll

Een terechte rode kaart?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hafctom1993)

Maar had de Var hier geholpen? Dan ligt het eraan waar hij rood voor gaf. Gaf hij rood voor het vastgrijpen, dan kan de Var dat toch moeilijk terugdraaien?

29 maart 2019 om 23:13

Scheids gaf aan in eerste instantie geel te willen geven (hij zag het verkeerd, zei hij zelf) maar toen Van de Berg handtastelijk werd besloot hij rood te geven. Denk niet dat de VAR een verschil had gemaakt hier. VD Berg moest gwn z'n handen thuis houden.

29 maart 2019 om 23:18

Of de scheids moet gewoon goed kijken. Als je hier geel voor wil geven ben je al totaal verkeerd bezig. Een heerlijke en keurige tackle op de bal. Wat van den Berg doet is niet goed, maar een VAR kijkt waarschijnlijk ook gewoon naar het eerste moment van de ‘overtreding’. De emotie volgt op dat moment natuurlijk. Hoe dan ook een totaal verkeerde beslissing van de scheidsrechter om hier te fluiten.

29 maart 2019 om 23:19

Ik vraag me dan wel af op het een optelsom was (2 keer geel) of dat hij de duw op zichzelf rood vond. Dat 2e lijkt me logischer, aangezien hij hem direct gaf. En of in het 1e geval de Var er dan wel iets aan kan doen

29 maart 2019 om 23:21

De VAR had dit niet terug gedraaid. Hij moet gewoon van de scheidsrechter afblijven.

29 maart 2019 om 23:43

De scheids had nooit mogen fluiten!

30 maart 2019 om 00:03

Of de scheids wel of niet fluit je houdt je handen thuis. Terechte kaart. Ondanks de emotie moet je weten dat er grenzen zijn.

30 maart 2019 om 01:51

vd Berg mag natuurlijk nooit zo reageren. Foute beslissingen worden er elke week genomen en daar moet je als prof mee om weten te gaan. Slechte reactie en terechte rode kaart.

30 maart 2019 om 03:13

Absoluut, ik ben er mee eens. Handjes thuis, al mag de KNVB wel kijken naar dit soort momenten. Hij gaat erg opzichtig in de fout, dit benadeeld de ploeg natuurlijk overduidelijk. Een foute vrije trap op de rand van de 16, en dan nog de rode kaart na een overtreding wat er totaal geen is! Hij mag hem niet vastpakken, maar kom op, dit is gewoon een fout van de scheidsrechter.

30 maart 2019 om 06:46

Hoe onterecht en beslissing ook is, hoe hoog je emotie ook is. Nooit een scheids aanraken! Het voetbal is al verziekt door het toelaten van zeuren en klagen tegen een scheids. Als we fysieke aanraking, op wat voor niveau ook, niet blijven afstraffen dan gaan we ook daar en hellend vlak op.

Als ik naar het filmpje kijk, fluit hij voor een vrije trap. Hij trekt pas de kaart als hij wordt vastgepakt. Dat laatste was natuurlijk oliedom.

29 maart 2019 om 23:12

Hij grijpt wel snel naar zijn zak. Maar zit daar niet zijn spuitbus? Of zit die aan de broek? Voor hetzelfde geld wilde hij eerst geel geven. Kan uit de beelden niet helemaal concluderen wat zijn gedachtegang was

30 maart 2019 om 12:06

Scheids gaf zelf aan dat hij geel wilde geven voor die 'overtreding' lachwekkend.

30 maart 2019 om 12:33

Zelfs als hij zo dom was geweest om geel te geven, dan nog moest Van den Berg met zijn handen van hem af blijven. Dat is toch niet zo moeilijk?

De VAR had nooit geholpen bij wel of geen vrije trap... Alleen als die daar de rode kaart voor zou hebben gegeven, maar goed, dat is toch tegen dovemans oren gericht.

En dat de scheidsrechter dit niveau niet aan zou kunnen is helemaal kletspraat..

29 maart 2019 om 23:22

“En dat de scheidsrechter dit niveau niet aan zou kunnen is helemaal kletspraat..” Nou dat vind ik niet hoor. Vind het eigenlijk onvoorstelbaar dat je er zo dicht op staat en dan met zo’n beslissing komt. Dat is niet een fout maar eerder een black-out. Verder ben ik sowieso al niet kapot van onze scheidsrechter maar op het tweede niveau is het echt heel erg, waar ze hier af en toe mee aankomen zeg... Maar zoals anderen ook opmerkten: wat de scheids ook doet, een speler dient zich te gedragen.

30 maart 2019 om 09:51

Als de scheidsrechters 50% van de fouten zou maken die voetballers zouden maken dan had je inderdaad een punt om over te praten. Maar elke beslissing van de scheidsrechter word vanuit minstens 6 punten opgenomen, teruggekeken en uitgezonden. Zouden ze eens bij voetballers moeten doen, dan mis je denk ik de gehele wedstrijd op tv door alle herhalingen.

Daarnaast gaf hij later aan dat hij floot voor een wilde tackle, wat ik opzich wel kan begrijpen, maar om je dan zo te laten gaan, dat slaat nergens op.

30 maart 2019 om 05:24

Als een speler zo reageert hoort hij wel op dit niveau thuis? Volgens mij hoort hij dan niet op een voetbalveld thuis! Ja scheidsrechters maken fouten en daar moet je goed mee omgaan.

Wat een onzin verkondigt die trainer hier. Het is geen overtreding, maar daar werd ook geen rood voor gegeven. Hij pakt de scheids vast en wordt leip. Daar krijgt hij wel rood voor. Een VAR kan daar niets tegen doen. En dan ook nog zeggen dat de scheids het niveau niet aankom omdat hij de emotie van zo een wedstrijd niet begrijpt. Sorry maar dan ben je het kwijt. Van de scheids blijf je gewoon af. Schelden mag, maar dat was echt te ver.

29 maart 2019 om 23:45

Hij speelt de bal dus de scheids mag nooit fluiten voor een overtreding!

30 maart 2019 om 01:29

Dat is dus bullshit, ondanks dat je de bal speelt kan je nog steeds een overtreding maken. Als je met links de bal net wegtikt, maar met rechts je tegenstander vol op de enkel raakt is het nog steeds een overtreding.

30 maart 2019 om 01:53

us als een speler van ajax onterecht een vrije trap tegen krijgt, en hij schopt de scheids doormidden, is er niks aan de hand omdat het oorspronkelijk geen overtreden was? Echt?? Denk na man...

30 maart 2019 om 02:00

Wat heeft Ajax hier nu weer mee te maken? Stravven heeft het bij het juiste eind. Sla de regels er maar op na, het wel of niet raken van de bal is totaal irrelevant. Het gaat puur en alleen om het risico dat je neemt om de tegenstander te blssseren. Als de scheidsrechter hier een aanzienlijk risico ziet, is vrije trap en eventueel geel terecht. Nogmaals, daar is het wel of niet ralen van de bal niet van belang

30 maart 2019 om 01:19

@martijnnr12, Grappig dat ik dit soort reacties al een aantal keer les. In de laatste edstrijd van FC Groningen thuis werd een vrije bal voor Groningen met gele kaart terug gedraaid door de scheidsrechter. Snap nog steeds niet waarom de scheids dat in greep. M.a.w. misschien had de VAR hier ook wel ingegrepen omdat de aanleiding voor het agressieve gedrag wel komt door een foute beslissing. Al vind ik het geheel terecht dat ie er met rood af gestuurd is.

Veel bezoekers slaan de plank hier echt mis. Je moet de situatie ontleden naar stap 1. Dat is het trekken van een kaart (de kleur doet er niet toe) voor een perfecte sliding op de bal. Wat de trainer van NEC zegt is correct. Op deze afstand, in de heetst van de strijd een situatie zo slecht beoordelen. Dan kun je het niveau simpelweg niet aan. Ik verdedig van den Berg zijn actie niet(verre van) maar die reactie ontstaat door een fout. Stap 1: het gaat mis bij de scheidsrechter.

30 maart 2019 om 00:02

Niemand ontkent hier dan toch ook dat de scheids het fout deed? Alleen dat de rode kaart wel terecht is. Het komt best vaak voor dat een scheids zo'n situatie verkeerd inschat. Alleen dit wordt zo uitvergroot omdat Van de Berg zo achterlijk reageerde en nog meer doordat Nec verloor

30 maart 2019 om 00:05

Stap 1: een junk probeert mijn fiets op straat te stelen. Een fout van hem. Stap 2: ik vermoord hem met een honkbalknuppel als reactie op zijn fout. De (scheids)rechter trekt rood voor mijn reactie, ik krijg 20 jaar gevangenis straf. Oneerlijk?

30 maart 2019 om 00:18

Wat is dit nou weer voor een vergelijking? Hij had nooit moeten fluiten! Ik heb mijn zegje gedaan zucht ongelooflijk deze scheids maar het zal wel aan mij liggen ik weet wat ik live heb gezien en vind het niet normaal en hoop dat de kaart wordt geseponeerd gerechtigheid!!!

30 maart 2019 om 01:30

Dat is een wat overtrokken vergelijking, maar wel een enigszins terechte. De kaart was voor de reactie richting de scheidsrechter, die gaat nooit geseponeerd worden. Regel een in voetbal: Blijf van de scheidsrechter af.

30 maart 2019 om 06:32

Ik hoop dat ie 3 wedstrijden krijgt, ik beroep gaat en er daarna 4 aan de broek heeft, gerechtigheid.. Ik snap je punt hoor, vond het ook geen overtreding. Maar dan dien je de als prof en aanvoerder gewoon professioneel te gedragen en vooral niet de scheids te belagen, actie reactie ik dit geval...

Je moet gewoon normaal reageren, dan had hij geel gekregen voor de overtrededing( die het in mijn ogen niet is) maar na zo'n woedeuitbarsting snap ik dat hij hem rood geeft

Var of niet, die vd berg reageerde toch gewoon al zo. Dus rood. Met je fikken van de scheids afblijven, of die het nou goed of fout heeft. Zo simpel is het.

Wat een fout van de scheids zeg.

Wat een blunder van deze scheids zeg, dit kan nooit een overtreding zijn laat staan een rode kaart, deze man verdient een schorsing en mag voorlopig niet fluiten!

30 maart 2019 om 06:34

Rood is dan ook voor het belagen van de scheids, niet voor de overtreding... Prima rode kaart, jeugdspelertjes zien dit ook en die weten nu ook dat je het en scheids niet moet belagen omdat je anders rood krijgt

Hij heb rood gekrijgt voor het aanraken van de schets hè. Nie meer nie minder. Met poten van de scheids afblijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC348
9.Telstar334
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder213
A. MusabaAanvaller215
J. OkitaAanvaller216
O. ter Haar RomenyAanvaller206
R. WoltersAanvaller121
E. VelikonjaAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

32 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren