'Het is duidelijk dat Sergio Ramos het verdient om de Ballon d'Or te winnen'

Donderdag, 28 maart 2019 om

Als het aan Luís Figo ligt gaat de Ballon d'Or van 2019 naar Sergio Ramos. De centrumverdediger is nog altijd van grote waarde voor Real Madrid en pakte met de Koninklijke door de jaren heen liefst twintig hoofdprijzen. Volgens Figo wordt het tijd dat de Spanjaard wordt beloond voor zijn uitstekende prestaties en moeten verdedigers sowieso vaker in aanmerking komen voor de prijs voor Voetballer van het Jaar. "Als je naar kwaliteit kijkt is het duidelijk dat Ramos moet winnen", vertelt de oud-aanvaller in gesprek met Marca.

In 2018 ging Luka Modric met de Ballon d'Or aan de haal en de jaren daarvoor pakte Cristiano Ronaldo de prijs. "Het is duidelijk dat Sergio Ramos het verdient om de Ballon d'Or te winnen. Voor een verdediger geldt hetzelfde als wat voor een doelman geldt: het is een stuk moeilijker om deze prijs te winnen. Maar Fabio Cannavaro is erin geslaagd (in 2006, red.). Het hangt af van het moment en van het jaar, maar gezien zijn kwaliteiten is het duidelijk dat Ramos het zou moeten worden", aldus Figo, die in 2000 als speler van Real Madrid de prijs pakte.

Samen met Duitsland voert Nederland de lijst van winnaars aan. Marco van Basten en wijlen Johan Cruijff wonnen de Ballon d'Or ieder drie keer, terwijl Ruud Gullit een keer met de bokaal naar huis mocht. Figo werkte bij Barcelona nog samen met Cruijff. "Ik heb het enorme geluk gehad om met Cruijff te mogen werken. Hij was een meester wat betreft zijn filosofie en het was geweldig om van hem te leren", laat de Portugees weten over zijn periode onder El Flaco. Figo werkte ook samen met José Mourinho en Vicente del Bosque. "Het is moeilijk om tussen ze te kiezen, ze zijn allemaal (beiden) belangrijk voor me."


Poll

Vind jij dat Sergio Ramos het verdient om de Ballon d'Or te winnen?


Gerelateerd

137 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

nee.
het is geen oeuvre prijs, gaat om de beste speler van het jaar.
ook al is dit ook niet helemaal waar (zie de winst van modric afgelopen jaar).
ramos maakt weinig kans, real gaat weinig tot geen prijzen pakken in 2019.

28 maart 2019 om 13:38

@oreely

wat was er mis met die prijs voor Modric dan? hij was een belangrijke spil bij Real Madrid dat de Champions League won en ook een belangrijke spil bij Kroatie dat de WK finale haalde. wie had hem volgens jou moeten winnen dan? ik zag op dat moment niet heel veel betere kandidaten voor beste speler van het jaar

28 maart 2019 om 13:44

Japie het was gewoon onzin dat Modric hem kreeg, was niet eens de beste bij Real of bij Kroatie maar wel van de wereld. Het moest blijkbaar in 2018 iemand anders dan Messi of Ronaldo zijn want die 2 staan nog steeds ver boven de rest, ook vorig jaar. In de CL moet een Real 5 max 7 wedstrijden goed spelen om die prijs te pakken, dat is nog steeds knap dat dat steeds lukt. Maar als je in La Liga met 16 punten achterstand op nummer 1 eindigt en ook de beker niet wint dan kun je er niet van spreken dat je overall de beste bent geweest.

28 maart 2019 om 13:49

@rodg

maar wat heeft Messi dan laten zien vorig jaar? in de Champions League toen het erom ging tegen AS Roma liet hij het zwaar afweten en op het WK met Argentinie ook

begrijp me niet verkeerd. Messi is een abnormaal goede voetballer maar vorig seizoen draaide hij geen best jaar. dit seizoen is hij overigens weer fenomenaal

28 maart 2019 om 13:55

Japie

Messi natuurlijk. Je verwijst naar de CL en WK finales. Dat zijn ploegprestaties. Modric deed het niet alleen, zonder Perisic of Ronaldo had hij die finales niet gehaald. Ik kijk niet naar ploegprestaties maar naar individuele prestaties (het is toch een individuele prijs?) en dan kan ik alleen maar concluderen dat Messi individueel gewoon beter en constanter was, ook al haalden Argentinië en Barca de finale niet.

Modric zijn tweede seizoenshelft was trouwens heel erg matig, maar vreemd genoeg lijkt men alleen naar de periode januari-juli te kijken, terwijl het toch een prijs is die (in theorie) over een volledig kalenderjaar gaat.

28 maart 2019 om 14:03

Messi faalde tegen AS roma,
Dit zinnetje " als het erom gaat" begrijp ik echt nooit.

Gaat het in de wedstrijden in de competitie er niet om dan?
hij heeft barca eigenhandig kampioen gemaakt in spanje

28 maart 2019 om 14:03

@japie

maar de bedoeling van zo een prijs is natuurlijk wel dat je als speler ook serieus om de grote prijzen meedoet. anders kan je zo een prijs ook gaan geven aan de topscorer uit de Iranese competitie mocht die een keer een extreem hoog rendement halen. ik vond Salah bv vorig jaar een beter seizoen draaien als Messi

ik vond Messi vorig jaar geen goed seizoen draaien en je moet spelers geen prijs gaan geven puur en alleen omdat ze een grote naam of legende zijn. je moet het wel laten zien in de grote wedstrijden en de grote toernooien ook.

in Spanje heb je altijd maar 2 serieuze titelkandidaten dus kampioen daar worden is geen prestatie van een andere wereld ofzo. dat maakt niet zoveel indruk op mensen als presteren in de Champions League of op het WK

28 maart 2019 om 14:05

Je kunt discusseren over dat Modric wel of niet terecht won. Maar ik had hem ook niet aan Messi gegeven. De beste hoeft hem ook niet altijd te krijgen. Als of Sammer, Figo zelf, Shevchenko en Cannavaro bijv de beste waren. Het is ook allemaal vrij verwarrend. Omdat je vroeger zowel de gouden bal had, als wereldvoetballer van het jaar.

28 maart 2019 om 14:05

Dat is een zeer bijzondere opmerking. Messi heeft in 2018 49 goalcontributies (33 goals, 16 assist) in la liga. Dit is 8 meer dan Suarez en Ronaldo (2 en 3 op de lijst), terwijl Messi zijn productie vanaf nr10 komt, terwijl de anderen op de lijst voornamelijk spitsen zijn. Buiten dat creerde Messi in 2018 absurd veel kansen, dus was hij bovenop topscorer ook de spil van een elftal. Dat heeft Messi laten zien in 2018. Het is een individuele prijs, dus had de prijs wederom naar Messi moeten gaan terwijl de Real-lobby dit heeft weten te voorkomen..

28 maart 2019 om 14:06

@bf1944

daar gaat het er ook om maar Laliga gaat over 38 wedstrijden dus dan kan je een misstap altijd nog corrigeren. in de Champions League en op het WK moet je elke wedstrijd top zijn in de knock out fases want anders lig je eruit. de druk is daarom veel hoger in zo een wedstrijd dan in een competitiewedstrijd en dan moet je er gewoon staan

28 maart 2019 om 14:08

@litaliano

dan heb je het denk ik over de poulefase in de Champions League of Laliga want op het WK en in de knock out fases van de Champions League heb ik Messi niet zo een hoog rendement zien halen. hij miste ook nog een penalty tegen Ijsland op een cruciaal moment

28 maart 2019 om 14:17

Maar , waar waren ronaldo modric and ramos dan toen het er echt om ging in de competitie?

28 maart 2019 om 14:18

Doelpunten en assists mogen niet altijd de criteria zijn. Vroeger werd er veel meer na de world cup gekeken. Ronaldo was in 98 de beste, Zidane won hem, omdat die het WK won. Je wordt herinnerd aan de grote wedstrijden. In 2002 was Ronaldo het hele jaar bijna geblesseerd, maar door zijn optreden in 2002 op het WK won die hem. In 2006 was Ronaldinho de beste speler, hij eindigde achter Cannavaro en Zidane. Cannavaro had dat puur te danken aan dat dat die een geweldig WK speelde en Ronaldinho flopte.

Toen er geen Wk's waren was de criteria blijkbaar heel anders. Wat ik bedoel te zeggen dat het gewoon een grote poppenkast is. Altijd al geweest.
Rivaldo won hem in 1999, Barcelona kwam niet verder dan de poulefase van de CL. Nu praat ik over wereldvoetballer van het jaar. Destijds had je ook nog de gouden bal. Meeste kromme systeem ooit. Owen won hem in 2001, terwijl meneer in de Uefa cup speelde en geen kampioen werd.

28 maart 2019 om 14:24

@bon Jovi: Dat is ook nog zoiets stoms. Alles in het voetbal gaat in seizoenen, maar de Ballon d'or (of de vergelijkbare Fifa prijs nu ze weer apart zijn) gaan over kalenderjaren. Het zou in mijn ogen veel eerlijker zijn als ze gewoon per seizoen zo'n prijs uitreiken.

28 maart 2019 om 14:34

@japie dat zijn zijn statistieken in de competitie. Moet je nagaan, als nr 10 heeft hij aantoonbaar betere statistieken (individuele prestatie) dan twee spitsen. Tel daarbij op dat zijn kansencreatie ook absurd hoog is, en dan kun je eigenlijk niet om Messi heen. Als je naar prijzen gaat kijken, of het behalen van finales dan zou Varane dus de ballon d'or hebben moeten winnen. Dat zijn teamprestaties, het gaat om individuele prestaties. Maar ook als je statistieken en prijzen achterwege laat komt geen enkele speler in de buurt. We mogen blij zijn dat we dat mogen aanschouwen. Jaren 60 had Pele, 70 Cruyff, 80 Maradona en nu is er eindelijk weer eentje van die orde.

28 maart 2019 om 14:38

@japie_krekel

Als jij serieus denkt dat Messi vorig seizoen een minder seizoen had, dan heeft het weinig zin om verder te discussiëren met jou. Dit staat overigens volledig los van het feit of hij daadwerkelijkheid de ballon d'or ook had moeten winnen, daar ga ik me niet over uitspreken. Maar 1 collectieve offday in Rome of een matig WK (met een onthutsend zwak Argentinië) verandert daar niets aan. Messi was belachelijk veel beslissend vorig seizoen, als je het omgekeerde beweert, heb je hem te weinig bezig gezien denk ik.

Dit seizoen is hij dan wel weer sterk bezig voor jou. Tot Barcelona eruit gaat in de CL zeker? Dan zal hij er weer niet staan op de grote momenten...

28 maart 2019 om 14:49

Een off day in Rome en een matig WK zijn volgens mij wel de 2 belangrijkste momenten van een kalenderjaar. Als je zo slecht speelt op een WK dan verdien je het simpelweg niet. Het is ook een kwaliteit om er te staan op belangrijke momenten. Zidane heb ik nooit zien falen in een grote wedstrijd.

28 maart 2019 om 14:50

@lamanita5

de knock out fases van de Champions League zijn natuurlijk wel het toneel waarop de grote spelers zichzelf moeten laten zien en zichzelf onderscheiden. mensen verwachten dat de grote spelers op het hoogste toneel hun status waarmaken dus je bent aan je stand verplicht om op zo een toernooi te presteren op de cruciale momenten

dat is jou mening dat de Champions League en het WK geen rol spelen in of je een minder seizoen draait of niet maar er zijn toch heel veel mensen die daar anders over denken. anders kan je ook de Ballon D'or gaan geven aan bv een Aguero omdat hij topscorer word van de Premier League en City kampioen word

bij zo een prijs gaan ze niet kijken naar allerlei statistieken van een speler. ze kijken naar de speler die het meeste indruk heeft gemaakt op iedereen en dat is vaak niet de speler die het dat seizoen alleen heeft laten zien in de nationale competitie of nationale beker.

zo een omhaal van Ronaldo tegen Juve in de Champions League kwartfinale bv blijft bij mensen langer hangen dan een goal in een competitiewedstrijd tegen Real Sociedad. En nee dit is geen Ronaldo - Messi vergelijking/discussie want ik vind het beiden absolute geweldenaars, het is gewoon een voorbeeld. die discussie vind ik sowieso altijd onzin.

28 maart 2019 om 14:55

Zidane was een fantastische speler, maar heeft toch duidelijk gefaald in de WK finale van 2006 door zich te belachelijk te misdragen tegen Materazzi. Dat heeft Frankrijk de wereldtitel gekost.

28 maart 2019 om 14:59

@bf1994

ik zeg nergens dat die er wel waren in de competitie maar ik heb ook nergens gezegd dat Ronaldo of Ramos wel de Ballon D'or had moeten winnen vorig jaar. ik kon prima leven met die prijs voor Modric gebaseerd op dat seizoen. wint hij hem dit jaar weer dan natuurlijk niet want ik vind Modric nu een matig seizoen spelen

28 maart 2019 om 15:00

Ja want Zidane kan er wat aan doen dat Trezeguet de strafschop mist? Zidane pakte een rode kaart in de verlenging. Man man je had die man moeten zien voetballen dat toernooi. In zijn eentje veegde die heel Brazilie weg in de kwartfinales.

28 maart 2019 om 15:09

@elphenomeno

ik zat die samenvatting laatst nog terug te kijken op Youtube. Zidane bracht daar in zijn eentje het sambavoetbal tegen de topfavoriet van dat WK. hij was zo geniaal die wedstrijd dat zelfs het Braziliaans publiek hem een staande ovatie gaf en dat op zijn oude dag. hij heeft die dag echt hoogstpersoonlijk Frankrijk naar de volgende ronde geloodst

28 maart 2019 om 15:12

@lamanita5

natuurlijk ben ik blij dat we Messi mogen aanschouwen maar dat is ook de reden dat je van zo een speler meer verwacht als wat hij vorig jaar heeft laten zien in de grote wedstrijden. ik zeg nergens dat hij een slecht seizoen heeft gedraaid maar ik vond het vorig jaar niet voldoende om hem de Ballon D'or te laten winnen

28 maart 2019 om 15:20

Geen offday, een collectieve offday. Of gaan we met droge ogen beweren dat als Barcelona met 3-0 verliest in Rome (na de heenmatch met 4-1 te winnen, waar Messi toevallig weer beslissend was) dat we dan enkel naar Messi moeten kijken? Volgens mij waren er daar 10 anderen ook niet op de afspraak, maar goed het is makkelijker waarschijnlijk om het te bestempelen als Messi die niet op de afspraak was. Dat ze bij Barcelona geen bal meer in de ploeg konden houden en elke bal die Messi kreeg haast in de lucht was, doet er waarschijnlijk niet toe. En dat hij in de vorige ronde Chelsea haast hoogstpersoonlijk eruit kegelde? Dat hij in de groepsfase opnieuw alomtegenwoordig was? Juist ja.

Kijk jongens, uiteraard zijn de CL en het WK belangrijk, leg me geen dingen in de mond die ik niet zeg. Het gaat er mij om dat er enorm met de waan van de dag geleefd wordt wat betreft deze prijzen. Vandaag is Messi de held en verdient hij de Ballon d'or. Morgen kan Barcelona eruit gaan in de CL en is het Messi die er niet is op de grote momenten, bij wijze van spreken. Het enige wat ik jullie hoop duidelijk te maken is dat Messi wel degelijk een fantastisch seizoen speelde vorig seizoen, ondanks het feit dat Barcelona als team naast de CL greep. Wat Messi dit seizoen opnieuw laat zien, liet hij vorig seizoen ook al zien. Alleen worden er nu nog geen prijzen verdeeld, dat is het grote verschil.

Dan gaat er 1tje serieus zeggen dat het een kwaliteit is om er te staan op de grote momenten. Alsjeblieft man, we hebben het over Messi. Hoe kun je dat zelfs neerschrijven? Messi heeft ontelbare keren geschitterd op cruciale momenten. Nogmaals, als je mij niet gelooft, kijk zelf een aantal willekeurige wedstrijden terug en ga zelf na hoe groot de invloed van Messi is op het spel. Nationaal of Internationaal, maakt niet uit.

Over het WK, dat zo'n zwak Argentiniã« daar uberhaupt aanwezig was hebben ze grotendeels te danken aan Messi. Kijk gewoon eens een aantal WK qualifiers terug. Messi was individueel zeker niet super op het WK, dat mag wel gezegd worden, maar dan nog was hij wel nog 2 keer zo goed als de achterhoede en keeper van het elftal tesamen. Als je ziet hoe die bijvoorbeeld stonden te klungelen tegen Frankrijk, dan is het mij een raadsel hoe alle ogen toch steeds richting Messi gaan bij zo'n collectief falen.

Ten slotte Japie_krekel, je hele Aguero argument toont alles misschien wel mooi aan. Messi is veel meer dan statistieken. Nogmaals, als je dat niet wil inzien en koppig wil vasthouden aan je mening dat Messi er vorig seizoen niet stond, dan heeft het weinig zin om verder te discussiã«ren. Fijne dag nog heren!

28 maart 2019 om 15:26

@elphenomeno

Zeker, was geweldig om te zien hoe hij toen speelde. Echter, toen hij die oliedomme actie had, merkte ik aan iedereen om me heen dat het vertrouwen in en ook bij Italie verdubbelde. Zonder Zidane als symbool leek Frankrijk gebroken en kon niets meer mis gaan voor Italie. Penalties zijn toch voornamelijk een mentaal iets als je het mij vraagt, elke voetballer kan van 11 meter de bal wel in t doel schieten.

28 maart 2019 om 15:26

@bon Jovi

maar waar waren zijn individuele prestaties tegen AS Roma en op het WK dan? of dan ligt het opeens aan de rest van het team en verder niet aan Messi dat dat misging?

28 maart 2019 om 15:28

@bf1994

maar hij heeft ze niet eigenhandig langs AS Roma geloodst en ook niet eigenhandig langs Frankrijk op het WK en dat zijn de toernooien waarop de grote spelers worden beoordeeld

nogmaals, Messi is een legende en een fenomeen maar vorig jaar wist hij het steeds niet te brengen op het moment supreme vandaar dat ik snap dat hij de Ballon D'or dat seizoen niet heeft gekregen. wie weet pakt hij hem dit seizoen wel. vooralsnog speelt hij indrukwekkend goed dit seizoen. nu afwachten wat het in de grote wedstrijden gaat worden die er nu aan zitten te komen

28 maart 2019 om 15:36

@lamanita5

je kan Messi niet de Ballon D'or gaan geven omdat hij er in voorgaande seizoenen wel stond in de grote wedstrijden. toen heeft hij ook totaal terecht wel die Ballon D'or gewonnen, maar vorig seizoen stond hij er niet in die grote wedstrijden dus dan snap ik wel dat hij die prijs niet heeft gepakt. dat hij vijfde werd in die verkiezing vond ik ook zwaar belachelijk maar dat hij hem niet won vorig jaar kan ik wel begrijpen

28 maart 2019 om 15:44

Japie jij moet echt maar weer stoppen met reageren met je selectieve geheugen want dit heeft gewoon geen zin. Je krijgt hier argument om argument om je oren maar je wilt er gewoon niet naar luisteren, dat is niet de eerste keer overigens. Het gaat om een seizoen, niet om 5 wedstrijden in de CL, om een seizoen! En daarin was Modric gewoon niet de allerbeste, gewoon echt onmogelijk, als je ziet wat Messi en Ronaldo dat jaar gepresteerd hebben.

28 maart 2019 om 15:50

@rodg

al die argumenten zijn leuk maar doen niks af aan het feit dat deze prijs grotendeels gebaseerd is op de grote wedstrijden.

jij mag anders beweren maar Modric had die prijs echt nooit gekregen als Real Madrid er in de kwartfinale van de Champions League uitgelegen had en Kroatie was gestrand in de poulefase op het WK.

misschien verteld de Uefa op papier een ander verhaal betreffende deze prijs, maar als je kijkt naar wie jaarlijks de prijzen winnen snap je zelf denk ik ook wel dat de grote toernooien de criteria zijn waar je op word beoordeeld als speler

als Barca de Champions League wint dit jaar krijgt Messi de Ballon D'or. wint Juventus de Champions League krijgt Ronaldo de Ballon D'or. dat durf ik nu al te voorspellen, ongeacht wie de beste statistieken heeft in de nationale competitie. mark my words!

28 maart 2019 om 18:17

@bon Jovi

Je kan ook het ook zo zien: "ronaldo scoorde er niet zo veel wanneer het middenveld van Real hem geen aanvoer gaf of de ruimte tot een kansrijke positie''

Het is een beetje meten met twee maten. De statistieken goals/ assist kan je gewoon bijhalen maar dat is niet altijd de ware reflectie op het spelbeeld, dan moet je echt de statistieken bijhalen van Modric zelf. Die zijn wat al langer bekend is, fenomenaal.

Dat hij daarbij ook nog de CL en zover op het WK geschopt heeft wel (onterecht bonuspunten) opgeleverd voor de gouden bal.

28 maart 2019 om 18:22

@japie_krekel.
Nogmaals, waar waren ronaldo Modric of ramos in de competitie of in de copa toen het er echt om deed??

Messi faalt 1 wedstrijd, en hij heeft een slecht seizoen. Modric ronaldo en ramos falen er ongeveer 10-12 in de competitie maar “ze stonden er wel toen het er om ging”...
Nee jonge, ze stonden er niet altijd toen het erom ging, ze hebben allemaal in die wedstrijden gefaald om de titel naar hen toe te trekken.

En aangezien de competite makkeljjker is omdat er maar “2 titel kandidaten zijn” hoe kan het dat real madrid in de laatste 10 jaar maar 2keer de titel pakt?

Of is de titel niet belangrijk, en wilt een van de beste ploegen de titel niet winnen omdat het te makkelijk is?

Wat ik hieruit opmaak is dat jij selectief te werk gaat in wat wel belangrijk is en wat niet.

Over het WK: Argentiniã« is nooit kanshebber geweest om het WK te winnen, Dat ze uberhaupt het WK hadden gehaald is dankzij messi

28 maart 2019 om 18:22

@japie_krekel. Nogmaals, waar waren ronaldo MODRIC of ramos in de competitie of in de copa toen het er echt om deed?? Messi faalt 1 wedstrijd, en hij heeft een slecht seizoen. Modric ronaldo en ramos falen er ongevee 10-12 in de competitie maar “ze stonden er wel toen het er om ging”... En aangezien de competite makkeljjker is omdat er maar “2 titel kandidaten zijn” hoe kan het dat real madrid in de laatste 10 jaar maar 2keer de titel pakt? Of is de titel niet belangrijk, en wilt een van de beste ploegen de titel niet winnen omdat het te makkelijk is?

28 maart 2019 om 18:56

@Bf1994 Wat zeg jij? Als er twee spelers nauwlijks tot nooit falen waren het wel Ronaldo en Ramos. Ronaldo heeft afgelopen seizoen welgeteld 9 wedstrijden in de competitie minder gespeeld dan Messi, en ook in het jaar daarvoor heeft hij in de competitie nog geen 30 wedstrijden gespeeld. Ronaldo is aan het afbouwen, speelt vooral belangrijke wedstrijden, zoals alle wedstrijden in de CL. Scoort alsnog ontzettend veel en geeft ook gewoon veel assists. Messi of Ronaldo was wel een terechtere winnaar dan Modric.

28 maart 2019 om 21:08

@ Yeisoonnn
Ik zeg dat Ronaldo, Ramos en Modric er niet stonden voor real madrid toen ze het meest nodig waren in de competitie.

Iedereen zegt dat messi er niet staat in de wedstrijden die er toe doen dus gebruik ik hun logica om te zeggen dat dan die 3 spelers er ook niet stonden voor madrid in de competitie, anders hadden ze hem toch gewonnen, als ze er stonden?

28 maart 2019 om 23:04

@bf1994

en dan nogmaals voor jou, waar heb je mij horen zeggen dat Ronaldo of Ramos wel de Balon D'or hadden moeten winnen dan?

voor jou is de Laliga misschien de beste competitie ter wereld maar de neutrale supporter en de Uefa hechten blijkbaar meer waarde aan de Champions League en het WK. die vinden op die toernooien presteren indrukwekkender dan het winnen van een nationale competitie, anders had Messi die prijs wel gewonnen als het alleen om de cijfers in de nationale competitie ging neem ik aan

28 maart 2019 om 14:13

De meest constante, niet de beste. Als het de speler is die het beste is en dus op een bepaald moment het hoogste niveau heeft laten zien, dan was dit ieder jaar Messi. Die laat soms dingen zien die je niemand anders ziet doen.

Het is pas over 4 dagen 1 april luis

Ja, want panenka's scoren is de belangrijkste kwaliteit van een verdediger. Boeie dat zijn team gergeld meerdere goals per wedstrijd incasseert. Hij's zo een stoere vent met z'n panenka's. Jammer van die emmer zaagsel in z'n kop, want dat heeft er toch indirect voor gezorgd dat ie er niet bij was tegen Ajax met alle fantastische gevolgen van dien. Al was Ajax er ook met deze oen wel overheen gegaan denk ik.

Meest overschatte verdediger in de historie van de sport.

28 maart 2019 om 13:49

Vraagje als het mag.

Koester je een persoonlijke wrok of iets dergelijks richting Ramos?

28 maart 2019 om 13:55

Jazeker, ik jatte op de basisschool altijd zijn lunchtrommeltje, maar zijn moeder gaf hem altijd bruin brood mee en dat vind ik vies.

28 maart 2019 om 14:09

Haha al dat geblaf van jou weerhoudt niet het feit dat Ramos de boeken in gaat als een van de grootste ooit.

Een mening onderbouwen doe je niet met slogans, of doormiddel van aantijging richting de persoon.

Overschat? Stoere vent? Panenka's? Zaagsel in zijn kop? Oen?

Ik heb nog steeds niet de link kunnen leggen tussen al deze uitspraken en zijn erelijst. Als je zou aangeven dat je Ramos haat (wat ook het geval kan (!) zijn), dan zou ik je wel kunnen begrijpen.

28 maart 2019 om 14:33

Real heeft die prijzen niet gewonnen door de 0 te houden. Real heeft die prijzen gewonnen door misschien wel de beste doelpuntenmaker in de historie van het voetbal. Of het moet toeval zijn dat Real sinds zijn vertrek opeens niets meer voorstelt.

Verder begrijp je me verkeerd. Ramos is niet slecht, hij is overschat. Dat veel mensen hem herinneren als de grootste zal best.

28 maart 2019 om 13:54

@migi: Daar ben ik het nou eens volmondig mee eens. Ramos kan best een potje ballen, maar pakt teveel kaarten en is gewoon te onsportief om de beste verdediger te zijn.

28 maart 2019 om 13:57

Zeker, Ramos is een goede voetballer en belangrijk voor zijn team, maar de beste ter wereld, of erger nog, een van de beste ooit?

Het woord overschat wordt te pas en te onpas misbruikt tegenwoordig, maar hij is er echt een top voorbeeld van.

28 maart 2019 om 13:59

Onsportief of niet, dat doet niks af van zijn prestaties. Één van de beste verdedigers ooit. Zijn prestaties en prijzenkast spreken voor zich. Het gebrek aan respect en winnaarsmentaliteit spat van jullie reacties af.

28 maart 2019 om 14:17

Amin-rm
Ja want die prijzenkast komt door hemzelf zeker? Volgensmij is dat nog altijd door een teamprestatie, en toevallig had real Madrid de laatste jaren het beste team. En het is ook niet zo dat de verdediging van real Madrid het beste is want ik dacht dat ze juist altijd veel doelpunten tegen krijgen.

28 maart 2019 om 14:38

Arsenal ja ze krijgen veel doelpunten tegen. Ze staan tevens vaak erg hoog en spelen met veel ruimte in hun rug. Tevens is verdedigen een team prestatie.

28 maart 2019 om 15:03

Amin-rm: Nee, jouw oordeel is objectief wilde je zeggen. In elk geval een heel stuk minder objectief dan de mijne want ik heb geen club- of spelersvoorkeur.

Zijn prestaties bereikt hij mede door onsportiviteit. Dan ben je geen topverdediger maar iemand die zijn werk niet zo goed aankan. Heeft ie trouwens nooit gekund.

28 maart 2019 om 15:22

Dr.jero Ja verdedigen is een teamprestatie, maar als je erg goed bent en een leider bent kan je de verdediging goed neerzetten. Kijk maar naar Liverpool toen van dijk kwam.

28 maart 2019 om 16:55

Liverpool verdedigt met 10 man op momenten. Bij real is het vaak een stuk of 7 a 8. Plus madrid staat vaak hoger op t veld, wat logisch is want liverpool speelt liever op de counter. T verschil is wel dat toen ze tegen elkaar stonden real er 1 tegen kreeg en liverpool 3. Kun je mooi karius de schuld geven maar bale krijgt wel krijgt ruimte om te schieten. Die 1e goal van bale was natuurlijk pure klasse. Het is totaal ander voetbal natuurlijk. Modric en kroos leveren verre van zoveel arbeit als een gini/henderson/milner. Dus er drukt veel meer op de laatste linie van real. Neem daarbij dat op benzema na de aanval veel minder de verdeding ondersteunt. Maar goed dat real veel goals tegen krijgt is niets nieuws. Plus gaat het niet om heen tegengoals krijgen maar om er mee te maken dan de tegenstander ^^

28 maart 2019 om 17:20

Als je Liverpool zou kijken zou je zien dat ze echt niet alleen counteren. Dat vind ik echt te makkelijk gezegd, als je Karius ziet keepen kan je echt niet de verdediging de schuld geven. En je kan zo de cijfers bekijken dan is het duidelijk hoe goed de verdediging is van real Madrid. Ten tweede was de wedstrijd heel anders gelopen als ramos salah niet blesseerde.

28 maart 2019 om 22:21

Lol ik heb echt medelijden met jou. Behoort wel degelijk tot 1 van de grootste. 14 jaar aan top en counting. En dat bij de grootste club op aarde.

28 maart 2019 om 14:07

Je hebt gelijk , ramos doet soms echt domme dingen. Maar je kan niet ontkennen hij een van de beste , misschien wel de beste cv is van de afgelopen 10 jaar.

28 maart 2019 om 16:26

Figo overdrijft denk ik een beetje als hij zegt dat Ramos de ballon d’or zou moeten winnen. In ieder geval dit jaar.

Maar jij overdrijft ook nogal. Door wie wordt hij dan overschat, behalve Figo in dit geval? Hij is jarenlang verguist, met name in Nederland. Waar verdedigen als een soort enge ziekte wordt aanschouwd. Iedereen focust op overtredingen en kaarten zonder de context van een wedstrijd of de rolverdeling in een ploeg mee te wegen.

Samen met Chiellini en Godin is Ramos een van de beste verdedigers. Op dit moment is Van Dijk niet minder dan die drie, maar als je mij zou vragen, stel een top elftal van het afgelopen decennium samen, staat Ramos daar direct in.

28 maart 2019 om 17:17

Ramos wordt toch niet verguisd? Hoogstens om zijn twijfelachtige persoonlijkheid binnen de lijnen. De teams waar Ramos in speelt staan simpelweg niet bekend om hun rotsvaste achterhoede. Het Spanje van 2008 - 2012 had zoveel balbezit dat je nauwelijks kon verdedigen en Real Madrid had profijt van Ronaldo, zoals dit jaar blijkt.

Ramos is goed, zeker, maar ik vind hem niet de beste van zijn generatie en al helemaal niet allertijden.

Daarnaast, ja ik overdrijf, daar houd ik van

28 maart 2019 om 19:14

@Migi Wie is dan volgens jou de beste als ik vragen mag? Is namelijk niet een hele grote vijfer waar je uit kan vissen. Zoek anders op youtube Varane vs Ramos Analyze. Hoop dat je daarna van mening veranderd. Ramos is wat mij betrefd met uitstek de beste en meest consante verdediger sinds 2010. Alle andere topverdedigers zoals: Kompany, Pique, Mascherano, Varane, Umtiti, Chiellini, Bonucci, Hummels, Boateng en nog genoeg andere die ik vergeet kun je niet vergelijken met Ramos to be honest. Of geblesseerd, of zoals Pique een heel off jaar hebben. Ramos speelt eigenlijk nooit slecht, maar hij pakt wel erg veel kaarten. Ramos is gewoon een van de hardste verdedigers, hoef je niet leuk te vinden. Daarnaast is hij offensief ook een echt wapen, en kan hij goed mee voetballen plus hij schiet penaltyies over het algemeen goed en kan vrije trappen nemen. Zijn lange ballen zijn ook gewoon uitstekend.

28 maart 2019 om 19:16

@Migi Overigens vind ik niet dat Ramos de of uberhaupt een gouden bal verdient.

Dit jaar niet maar de voorafgaande jaren zeker. Hij is toch zo goed snel aanvallend zo sterk verdedigend te fel en agressief. Maar door zijn snelheid maakt hij veel goed. Was ook jarenlang rechtsback dat deed hij zeer verdienstelijk.

Gaat hem niet worden Figo. Als Ramos hem de afgelopen seizoenen niet heeft kunnen winnen, gaat dat in een ramp seizoen al helemaal niet lukken. Sneijdertje, Iniesta, Xavi kan nog wel even doorgaan hadden hem ook moeten winnen minstens 1x. Messi en Cristiano staan nog op de velden. Die 2 komen het meest in aanmerking, al zijn ze 40

Als het om kwaliteit gaat, zou Messi al 12 ballon d'or's gewonnen moeten hebben. Er wordt door Madrileense aanhangers altijd gezocht naar nieuwe redenen waarom de prijs niet naar Messi zou moeten gaan. 99% van de voetballers / oud-voetballers die niets met Real/juve/manutd of Barca te maken hebben zeggen unaniem dat Messi met afstand de beste is, al jaren. Maar helaas is de Ballon D'or meer een politiek middel geworden dan een onafhankelijke prijs.

28 maart 2019 om 14:18

Ja, als je puur gaat kijken naar welke speler dat seizoen het hoogste niveau heeft gehaald, dan is dat altijd Messi. Die laat soms dingen zien, die niemand hem na kan doen. Aan de andere kant lijkt de prijs voornamelijk een prijs voor wie het meest constant is en dan zijn er ook andere gegadigden.

28 maart 2019 om 14:42

Messi heeft sinds 2007 elk kalenderjaar 40 goalcontributies per kalenderjaar, met uitschieters in 2012 (113) en 2011 (95) in alle competities. Als dat niet constant is, dan weet ik het ook niet meer. Maar Messi is de nr 1 qua statistieken, en dat is niet eens zijn beste kwaliteit (absurd he). Hij creeert zo belachelijk veel door zijn dribbels en piekfijne passing.

28 maart 2019 om 14:46

Dat is constant. Maar dat gaat over meerdere jaren. Je zou ook kunnen kijken in een jaar, wanneer hij die goals maakt en dan is bijvoorbeeld een Ronaldo veel beslissende geweest voor zijn club in belangrijke wedstrijden. Dan heb je dus een concurrent als het over constant zijn gaat.

28 maart 2019 om 14:51

Vind ik ook wel interessant, bepaalde wedstrijden zouden natuurlijk zwaarder moeten wegen. Maar hoe kwantificeer je dat dan? Telt een goal in de CL of op het WK dubbel? als we puur naar de statistieken gaan kijken dan he.

28 maart 2019 om 15:48

Goals zijn niet het enige dat belangrijk is in voetbal. Dan hebben namelijk alleen aanvallend ingestelde spelers een kans om de titel 'beste voetballer' te krijgen. In mijn ogen hoort de prijs te gaan naar spelers die iets unieks laten zien. De acties van Messi zijn de eerste die mij in het oog springen, maar ook Buffon in zijn goede jaren was een speler met unieke reddingen. Uiteindelijk zouden eigenlijk maar 4 spelers in aanmerking moeten komen. De beste keeper, de beste verdediger, de beste middenvelder en de beste aanvaller. Van daaruit moet gekeken worden wie de meeste impact op zijn team heeft gehad en daar de prijzen pakte. Voor 2018 zouden dat in mijn ogen dan Oblak, Van Dijk, Modric en Messi moeten zijn en dan heeft Modric met zijn team de meeste prijzen gepakt en zou deze de prijs moeten krijgen. Helaas werkt het niet zo.

Tuurlijk, ik ben het er absoluut mee eens dat vaker een verdediger of keeper de ballon d'Or mag winnen. (We kijken toch meestal naar de doelpunten). Maar zolang de 2 beste spelers van de wereld blijven voetballen zullen zij ze weer verdelen. Wint Juve de CL dan krijgt Ronaldo em en wint Barça de CL dan is die voor Messi. Kan je donder op zeggen. Modric als winnaar was een uitzondering.

28 maart 2019 om 13:46

Dat vind ik nou zo jammer, dat deze prijs gegeven wordt op basis van prijzen. Prijzen zijn teamprestaties, de prijs daarvoor is een titel, CL of WK. Individuele prijzen moeten aan de hand van individuele prestaties gaan vind ik.

Vind het wel een legendarische verdediger. Ook een van de weinige verdedigers die over 20 jaar herinnerd gaat worden tot de categorie beste verdediger ooit. Die gaat gewoon in een rijtje met Beckenbauer, Gentile, Moore, Passarella, Baresi, Nesta, Cafu en Cannavaro komen. En ik betwijfel dat bij de andere huidige top verdedigers.

28 maart 2019 om 14:05

Ben ik volledig met je eens. Een meneer die nooit zal worden vergeten!

28 maart 2019 om 14:19

Van mij Puyol zeker in dat rijtje, net als Maldini.

28 maart 2019 om 14:23

Niet zo snel hé .
Die horen er absoluut in.

28 maart 2019 om 14:22

Puyol, Rijkaard, Carlos en Maldini zouden ook niet misstaan in dat rijtje!

28 maart 2019 om 14:25

Lol ik vergeet Maldini gewoon. Dat was voor mij categorie buitencategorie. Samen met Beckenbauer de grootste. Puyol, Rijkaard en Roberto Carlos horen daar ook zekers bij ja. Al Roberto Carlos eerder door zijn offensieve kwaliteiten. Zelf was ik altijd erg gecharmeerd van Desailly en Thuram. 2 beesten waar je niet door heen kwam. Lothar Matthaus was ook erg compleet. Die kon overal spelen. Al zal die eerder onder de middenvelders vallen.

28 maart 2019 om 14:28

Carlos is inderdaad vanwege zijn offensieve kwaliteiten of liever gezegd zijn traptechniek. Die goal tegen Frankrijk gaat nooit meer vergeten worden. Maar als we dan toch in die categorie zitten, dan gooit onze bondscoach ook hoge ogen.

28 maart 2019 om 14:31

Helaas wel een doelpunt in een nietszeggend oefenpotje. Koeman ook zekers ja. Je kunt de lijst zo aanvullen tot middennacht. Carlos Alberto was ook nog legendarsiche uit de jaren 70.

28 maart 2019 om 14:47

En die had die schitterende WK goal tegen Italië ook nog eens, waarbij de hele ploeg onderhand betrokken was bij de aanval.

28 maart 2019 om 16:30

Het enige dat Ramos verdiend is de Gouden gele of rode kaart , als ze dat ooit hadden ingevoerd had hij die bijna elk jaar gewonnen deze notoire schopper .

Er is maar een prijs die deze speler zou moeten winnen En dat is de prijs voor de gemeenste en Vieste speler die hier op aarde rond loopt

28 maart 2019 om 13:59

Ook bij die prijs is de concurrentie moordend. Suarez,neymar,alba,sterling,casemiro, diego costa zouden daar ook voor in aanmerking komen. Ik vind het veinzen van overtredingen net zo schandalig als een overtreding die niet door de beugel kan. Suarez bijt letterlijk meerdere keren er op los, en tegen chielini doet die ook nog alsof die pleisters voor zijn voortanden nodig heeft. Feit blijft dat ramos enorm goed is als het om verdedigen/het hele aspect eromheen gaat. En hij had wel een gouden bal verdient, helaas gaat de gouden bal om campagne en lobby werk..

28 maart 2019 om 14:25

Vergeet ook Pepe niet. Die heeft ook vaak genoeg dingen laten zien waarvoor je buiten het veld gewoon zware mishandeling voor wordt aangerekend.

28 maart 2019 om 14:34

Tja nigel de jong mag er ook wel bi die trap tegen alonso ging alle perken te buiten xD. Zo zullen er nog wel honderden voetballers te noemen zijn. Daarom zeg ik ook dat die prijs ook veel concurrentie zal hebben ;-). Al vind ik een van de smerigste dingen van Ramos die rode kaart die hij cuardadro aansmeert in de ucl. Eerst maakt hij een perfecte tackle en 3 seconden later ligt die op de grond te janken alsof Migi zijn broodtrommeltje weer heeft afgepakt. En kan cuardrado douchen om werkelijk nauwlijks contact.. een Cl finale spelen is een droom voor alle spelers en iemand dan zo misleidend van het veld laten gaan.. heel zuur. Allemaal de schuld van migi die niet van bruine boterhammetjes houdt.

28 maart 2019 om 15:02

Hoezo vind je Casemiro een gemene speler? Omdat hij een keer een schwalbe maakte of een speler een kaart aansmeerde

28 maart 2019 om 15:13

Lol een keer een schwalbe? Die gast knufffelt het gras vaak hoor. Maakt ook smerige overtredingen het is geen persoonlijke afkeer tegen hem maar gewoon een constatering, komt vaak goed weg door geen 2e geel te krijgen en is een speler die graag op het randje speelt. Heeft acteer lessen gevolgd met neemaar

28 maart 2019 om 16:45

Ik zeg ook niet dat het een sportieve speler is maar om hem nou gelijk bij de gemeenste spelers aller tijden te zetten is overdreven. En dat hij geen 2e geel krijgt kan hij niks aan doen. Dat is natuurlijk een fout van de scheids.

28 maart 2019 om 16:57

Het gaat niet om gemeenste maar ik doel ook op smerig gedrag, ben ik vrij duidelijk in. Begrijp me niet verkeerd want ik ben voor real maar een beetje realisme zou je sieren

28 maart 2019 om 14:25

Die prijs gaat naar
van de nog spelende spelers: Pepe
zij die al gestopt zijn: Vinnie Jones

28 maart 2019 om 14:48

Of naar de 22 spelers op het veld tijdens de Battle of Santiago.

Figo aan de drugs?
in maart al uitgeschakeld voor alle 3 de titels.

bovendien zijn er vele betere kandidaten

Om de geloofwaardigheid van de Balon d'or nog verder te grabbel te gooien... Laten we de individuele prijs geven aan een speler die strijdt om de derde plaats in de nationale competitie, op zijn positie geldt als degene die de meeste overtredingen nodig heeft, met zijn ploeg in de afgelopen jaren nooit tot de vijf minst gepasseerde verdedigingen van Europa hoorde en zijn scorend vermogen (waaronder uit een panenka) zijn defensieve blunderen maskeert. Ja, dat lijkt me verstandig Luis Figo. Heel verstandig.

28 maart 2019 om 14:13

"it depends on the moment, on the year, but for quality alone it's obvious that Ramos should win it."

Context is belangrijk.

28 maart 2019 om 14:29

En daar ben ik het dus niet mee eens; ongeacht het moment(um) in het seizoen hoort Sergio Ramos niet in aanmerking te komen voor die individuele prijs.

28 maart 2019 om 14:22

Tja ik vind Sergio Ramos een grotere en betere speler dan Modric. Speelt op een andere positie. Maar ik vind hem toch wel met kop en schouders er boven uit steken bij Real. Spelers van Real maken altijd meer kans op deze prijs. Omdat ze bij de grootste club spelen en dat blijkbaar een bepaalde marketing meegeeft.

Ik zeg niet dat Ramos hem verdiend, maar in de voorgaande jaren had die het van mij best een keer mogen zijn. Sowieso kun je verdediger nooit vergelijken met een aanvaller of middenvelder. Van de huidige generatie verdedigers vind ik Ramos er met kop en schouders boven uit steken.

28 maart 2019 om 14:37

Ben het grotendeels eens met je eerste alinea; Sergio Ramos speelt een prominentere rol binnen Real Madrid en steekt er daarom wellicht dat weer bovenuit in een grotendeels marketinggedreven individuele verkiezing.

En nee, naar mijn mening zijn er meerdere en betere spelers die eerder in aanmerking zouden moeten komen voor deze prijs. Waarom hebben Andrã©s Iniesta, Xavi, Andrea Pirlo, Iker Casillas, Gianluigi Buffon of Manuel Neuer die prijs niet gewonnen dan? Omdat er op dat moment simpelweg meer aantrekkelijkere opties waren voor de instantie die de prijs uitdeelt.

En nee, Sergio Ramos steekt er niet 'met kop en schouders bovenuit'. Waarom heeft hij dan met afstand de meeste overtredingen nodig van alle centrale verdedigers van wereldklasse? Waarom heeft hij zoveel gele en rode kaarten nodig? Waarom hoort 'zijn verdediging' steevast niet bij de minst gepasseerde verdedigingen van Europa? En waarom wordt er een oogje toegeknepen richting zijn defensieve fouten door een aantal panenka's?

28 maart 2019 om 14:43

Er hadden inderdaad in het verleden van mij best een keer andere speler mogen winnen. Messi in 2010 was het toppunt van belachelijkheid. Iniesta, Xavi en Sneijder waren betere kwanidaten. En zo zijn er nog meer voorbeelden geweest.

Dat Ramos niet de perfecte verdediger is ben met je eens. Er zijn er vroeger beter geweest, zoals een Maldini. Echter vind ik van de huidige verdedigers niemand zo sterk en constant spelen als Ramos. Toch al ruim 10 jaar haalt die gewoon een belachelijk hoog niveau. Van Dijk komt net kijken. Boateng heeft paar jaar gepiekt, Bonucci ook, Hummels is wisselvallig. Pique vind ik een klasse minder. Alleen Chielini komt enigsinds nog in de buurt.

28 maart 2019 om 14:46

Die kaarten horen helaas deels bij zijn reputatie. Hij lijkt er ook wel op te kicken maar het is ook dat hij ze wel snel krijgt. Hij wordt natuurlijk ook veel gezocht omdat hij snel zijn temper verliest. Er zullen een boel onterechte kaarten tussen zitten maar daarentegen ook veel niet gegeven verdiende. Ik denk persoonlijk dat hij de geschiedenis boeken in wilt als hardste verdediger allertijden (met hardste bedoel ik dan most booked, want hij kan als een watje naar de grond maar helaas doen alle spelers dat). Hij is al recordhouder kaarten allertijden en kan dit alleen nog maar opschroeven. He will certainly be remembered by the masses. Daarbij kun je niet alle tegengoals op zijn conto afschuiven en dat weet je zelf ook wel. Dat je persoonlijk iets tegen hem hebt kan ik wel inkomen want zijn buitengewoon schandalige charges op Messi vind ik ook verre van professioneel. Maar om te ontkennen dat ramos bij de beste verdedigers hoort gaat dan ook weer te ver imo. Hij is gewoon verre weg een van de beste verdedigers van dit moment. We can always agree to disagree.

Wat een grap dit. Er is maar 1 man die de gouden bal verdiend en dit seizoen met enorme afstand de aller aller beste is: Messi.

Mijn top 5:

1. Messi
2. Niemand
3. Niemand
4. Niemand
5. Niemand

Ballon D'or is geen lifetime achievement award. Ik hoor vaak dat het een schande is dat Xavi, Iniesta, Buffon, Del Pierro en nu Ramos deze prijs nooit hebben gewonnen
Je moet gewoon 1 seizoen de beste van de wereld zijn. Welk seizoen was hij beter dan zowel Messi en Ronaldo?

28 maart 2019 om 14:23

Del Piero was ook nooit echt de aller beste. Buffon is een keeper, dus dat wordt haast onmogelijk. Iniesta en Xavi valt wat over te zeggen. Maar wat dacht je van Henry of Maldini? Dat Maldini nooit de prijs heeft gepakt maar wel een Matthias Sammer is eigenlijk gewoon schandalig.

28 maart 2019 om 15:30

Niet schandalig. Hij moest 1 seizoen de beste van de wereld zijn en niet 10 seizoenen in de top 10 van de wereld.

Mensen met een beetje kijk op voetbal, en die werkelijk ook wedstrijden kijken, stemmen natuurlijk op Messi, maarja het is inderdaad meer een populariteitsprijs geworden, en als je vind dat Ramos hem moet winnen ben je niet goed wijs

Als je kijkt naar prestaties zou de gouden bal ook dit jaar tussen Messi en Ronaldo moeten gaan. Simpelweg omdat ze beide nog steeds de absolute top zijn. En ook veruit. Ramos is ongetwijfeld een van de beste verdedigers van de afgelopen decennium. Alleen door zijn acties word hij vaak uitgekotst en zal hij denk ik nooit veel stemmen krijgen.

Ik ben wel van mening dat middenvelders en verdedigers vaker in aanmerking moeten komen. Het is best raar dat alleen aanvaller worden genoemd terwijl andere linies net zo belangrijk zijn. Het is alweer 13 jaar geleden dat de laatste verdediger hem won en vorig jaar was Modric de eerste middenvelder na zoveel jaar, ik weet niet hoe lang. Wat een idee zou kunnen zijn is een goude bal voor elke linie. Misschien klinkt het stom, maar een CV is een andere speler dan een spits bijvoorbeeld.

Ballon d'or voor de meest vuile speler ooit ! Messi heeft groot geluk dat zijn botten niet in 10 gebroken zijn. Misschien dat ze een troffee kunnen uitreiken voor de meeste gele en rode kaarten.

Alleen messi verdient het klaar! Hij scoort volop en is elke wedstrijd beslissend. De aller beste voetballer ooit op aarde.

Ach, iedereen met een beetje voetbalverstand zegt dat Messi zijn zesde Ballon d'or zou moeten krijgen.
Als je kijkt naar zijn cijfers dit seizoen en hoe vaak hij beslissend is geweest..
Messi heeft dit seizoen in 37 wedstrijden voor club en land 39 goals gemaakt. Als we de vergelijking maken heeft Ronaldo op 36 wedstrijden 24 goals gemaakt voor club en land. Als we de assists erbij nemen zitten we aan 18 voor de Argentijn en aan 10 voor de Portugees.

En dan vergeten we nog even de rol van betekenis in de manier van spelen. De invloed op het spelletje zeg maar. Dat is eigenlijk de grootste kwaliteit van Messi.

Maar goed. We weten hoe het gaat he. We zijn nu bijna april. Al wat je tot hiertoe hebt laten zien, is van geen belang als je toevallig binnenkort eruit vliegt tegen een bepaalde ploeg. Dan zijn al je geweldige wedstrijden plots niet belangrijk meer en heb je een drama seizoen gespeeld.
Terwijl een speler die bijvoorbeeld drie weken niet speelt om zich klaar te maken voor een kwartfinale, dan plots de grote man is als hij daar in thuisgeeft.

In mijn ogen moet je kijken naar de meest constante individuele prestatie. En de Champions League moet niet zo zwaar doorwegen. Anders kan je evengoed de competitie laten schieten en je klaarstomen voor de CL als dat toch de maatstaf is.

Van mij mag iedere speler hem hebben. Al is het Lex Immers. Het is inmiddels toch een teamprijs geworden.

Alleen al op basis van hoe hij real heeft laten zitten met die gele kaart pakken zou hij m al niet mogen krijgen. Top verdediger natuurlijk.

Robben en Sneijder Hadden ook wel een mogen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4233 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller3621
G. BaleAanvaller298
T. CourtoisDoelman270
Vinícius JúniorAanvaller182
Daniel CarvajalVerdediger241
M. DíazAanvaller133
NachoVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

810 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
2015/2016 Real Madrid 23 2 9 2
2014/2015 Real Madrid 27 4 12 0

In de wandelgangen

Zondag 26 mei
Niet alleen Phillip Cocu is in beeld bij Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren