‘Beste keeper ter wereld’: ‘Ik hoop dat Ajax de Champions League wint’

Donderdag, 28 maart 2019 om

Ajax neemt het in april twee keer op tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League, nadat de ploeg van Erik ten Hag begin maart op spectaculaire wijze Real Madrid wist uit te schakelen. Thibaut Courtois hoopt dat de Amsterdammers in het vervolg van het miljardenbal veel succes gaan boeken.

De doelman van de Koninklijke kreeg op 5 maart vier doelpunten om de oren bij de pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen Ajax. De Belgisch international vond de formatie van Ten Hag zeer goed spelen in het Santiago Bernabéu. "We wisten dat Ajax een goede ploeg had en dat het een lastig duel zou worden, maar het zat ons ook niet mee", zegt hij bij Onda Cero.

Courtois wijst op de kansen die de Spaanse grootmacht in het begin van het duel kreeg. "Raphaël Varane raakte bijvoorbeeld de lat. Nee, we waren niet bang voor Ajax. We hebben een ploeg met veel ervaring en prijzen", aldus de keeper, die de Nederlandse topclub veel succes wenst. "Ik hoop dat Ajax de Champions League wint."

Het is de vraag of Courtois nog vaak in actie gaat komen voor Real dit seizoen, aangezien de onlangs teruggekeerde Zinédine Zidane voorlopig kiest voor Keylor Navas. "Toch beschouw ik mezelf nog steeds als de beste keeper ter wereld. Ik voel me sterk, ben kalm en speel doorgaans goed. Die fout tegen Rusland (3-1 winst, red.) was een incident", besluit Courtois.


Poll

Verwacht jij dat Ajax de halve finale van de Champions League gaat halen?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door freeza)

Toen ik "beste keeper ter wereld" zag had ik nou niet de naam van Courtois verwacht. Wel sportief van hem dat hij geen wrok koestert en Ajax de overwinning gunt.

28 maart 2019 om 10:34

Dat dus. Sportieve verliezer, dat siert hem.

28 maart 2019 om 10:43

Hij kijkt ook graag naar wedstrijden van Ajax dus logisch dat hij dit zegt en hoopt.
Echter is Juventus van een ander kaliber en zal dat een grotere uitdaging/horde worden voor Ajax dan een Real dat hopeloos was met een coach die de beste spelers op de bank liet.
Ik verwacht dan ook dat Juve wint, met of zonder Ronaldo, ook omdat ze veel meer fysiek hebben en de betere voetballers en achterin verdedigers hebben staan ipv halve aanvallers.

28 maart 2019 om 10:58

De beste spelers op de bank liet nog wel? Oke, oke; dat Real Madrid niet in grootse vorm verkeerde weten we nu inmiddels wel maar gaan we nu ook nog erbij verzinnen dat de beste spelers op de bank bleven? Nee, Real speelde gewoon in hun sterkste opstelling tegen Ajax. Over Navas i.p.v. Courtois zou je kunnen twijfelen, maar dat vind ik nou niet een echte B-keus ofzo, beide gewoon top-10 van de wereld qua keepers. Dus op wie je verder doelt? Marcelo? Die was niet voor niets op de bank beland en Reguilon was buiten Modric de enige die nog een beetje fatsoenlijk speelde in Madrid. Vazquez begon in Madrid ten koste van Bale maar moest er na een klein half uur weer af. Verder speelden gewoon de gebruikelijk namen: Vinicius (asensio), Benzema, Kroos, Modric, Casemiro, Varane, Ramos (nacho), Carvajal. Hoe zijn dit niet de beste namen dan? Buiten Ronaldo stond er nagenoeg dezelfde ploeg als die een half jaar ervoor nog de beker op mocht tillen, kom nou toch..

28 maart 2019 om 11:14

Hahaha Tinus. Welke spelers liet hij op de bank dan? Lachwekkende reactie

28 maart 2019 om 12:00

Ik doel op Bale, Isco en Marcelo, maar mijn reactie gaat meer over het feit dat ik Juve vele malen sterker acht en tevens denk dat Juventus de finale bereikt en wint.

28 maart 2019 om 12:42

Isco en Marcelo zijn een klasse beter dan die gasten die erin stonden. Ook Bale is vele malen beter dan Vasquez. Niet voor niets dat Zidane die gasten ook meteen weer heeft opgesteld. Scorlari wilde zijn stempel drukken en heeft gewoon mindere spelers opgesteld. Tel dat op bij de schorsingen en blessures van Real en je kan wel degelijk spreken van een b-elftal. Neemt niet weg dat het een geweldige prestatie was van Ajax, want ook thuis waren ze beter. Ajax heeft dik en dik verdiend gewonnen.

28 maart 2019 om 12:43

Daar gaat je reactie helemaal niet over je zegt dat Real de beste spelers op de bank hield. Spelers die bijna het hele jaar op de bank zitten zijn dus niet de beste anders zitten ze daar heus niet. Het blijft toch lachwekkend wat voor een smoesjes er allemaal uit de kast gehaald moeten worden

28 maart 2019 om 14:19

Bale speelde gewoon 150 van de 180 minuten tegen Ajax en Marcelo speelde ook gewoon zwaar ruk voor de ontmoetingen tegen Ajax, daarom werd hij gepasseerd. Over Isco valt nog wat te zeggen, daar had Scolari gewoon een hekel aan ofzo denk ik want die speelde bijna nooit onder hem. Maar een B-team? Kom op laat me niet lachen man: hoe kun je überhaupt spreken van een B-team als je die opstelling ziet? Carvajal, Ramos, Varane, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Benzema: allemaal stonden ze er toen de CL (meermaals) gewonnen werd. Dat is toch geen B-team man 😂

28 maart 2019 om 15:15

B elftal? Hou op man AZalkmaar united psg daar stond een B elftal aan de kant van united 8 sleutelspelers missen niet die 2-3 spelertjes man man man...

28 maart 2019 om 18:07

@sander, je hebt volledig gelijk maar die zin 'reguilon was buiten Modric de enige die nog een beetje fatsoenlijk speelde in Madrid" sla je wel even de plank toch mis.

Reguilon was namelijk echt dramatisch en vooral die gigantisch fout, noem het maar een blunder, waardoor Ajax gelijk de 0-1 maakte.

Overigens is het gewoon dikke onzin waarbij elke lid hier elkaar napraat m.b.t. en deze beste kerel. Hij had gewoon de voorkeur omdat hij het oog appeltjes van Solari is, niet vanwege z'n kwaliteiten want die waren maar matig.

28 maart 2019 om 10:46

Ik wel, maar dat is niet omdat ik Courtois de beste keeper vind, maar omdat ik weet dat het een ongelofelijke narcist is die zijn fouten altijd bagatelliseert.

28 maart 2019 om 11:26

Haha sterk! Tussen zelfvertrouwen en arrogantie/narcisme zit natuurlijk een dunne lijn. Het lijkt verder bij hem wel alsof zijn lengte hem meer in de weg zit dan dat hij er gebruik van maakt. Dat hij 1 op 1 niet zo sterk is kan je hem enigszins vergeven maar dan moet je dat wel met andere dingen kunnen compenseren zoals positie kiezen. En positie kiezen is ook nou niet echt zijn sterkste punt, zie de goal van Schone. Laten we het over meevoetballen maar niet eens hebben.

28 maart 2019 om 13:50

Natuurlijk niet goed te vergelijken, maar Koselev van Fortuna is zelfs langer en enorm sterk uitkomend. Uiteraard is Koselev in elk ander vlak minder dan Courtois, maar uitkomend pakt hij bijna alles.

28 maart 2019 om 14:29

Hij is 1 op 1 wel sterk... positie kiezen ook ... . Het is niet omdat hij een fout maakt dat hij er ineens zwak in is. Voetballen is zijn zwakste punt.

Ik snap het wel dat hij hoopt dat Ajax doorgaat, dat verzacht de pijn wat. En inderdaad , ondanks alles stond daar een ervaren Real met veel prijzen op het veld. Laten dat niet vergeten .

Haha Ter Stegen overklast Courtois op alle aspecten van het keepen.

28 maart 2019 om 11:12

Klopt, maar zo ken ik er nog 20, en 1 daarvan speelt ook bij Real.

28 maart 2019 om 12:01

Op dit moment beter dan Courtoi
- Ter Stegen
- Cilissen
- Ederson
- Leno
- Onana
- Neuer
- Oblak
- Becker
- De Gea
- Kepa
- Trapp
- Buffon
- Areola

en waarschijnlijk vergeet ik er nog 10

28 maart 2019 om 12:21

Nou vraag ik mij af of Cillesen echt beter is dan Courtois.. Ik weet wel zeker dat Courtois NIET de beste keeper van de wereld is haha

28 maart 2019 om 12:28

Allereerst is het duidelijk dat courtois echt niet de beste keeper is, maar om nu onana beter te noemen gaat wel wat ver.

28 maart 2019 om 13:58

Cilissen, Leno, Onana, Kepa, Trapp, Buffon (zeker nu dat hij 41 is) en Areola kun je toch echt wel van dat lijstje schrappen. Het is correct dat Courtois niet in de beste vorm zit maar hij heeft al ruimschoots bewezen wereldtop te zijn.

28 maart 2019 om 13:59

De helft van deze keepers mogen niet eens de veters strikken van Courtois. Ik denk dat dit seizoen zijn prestaties overschaduwen. Met Belgiã« vorig jaar (en ook met Chelsea) heeft bij gewoon aangetoont 1 vd beste keepers te zijn. Wij zullen hem nog wel zien schitteren.

28 maart 2019 om 14:11

Cillessen, Onana, Kepa, Trapp, Buffon, Leno en Areola zijn echt niet beter dan Courtois. Komen nauwelijks in zijn buurt.

28 maart 2019 om 14:52

@lierse, dit is niet aanvallend bedoeld, maar puur uit nieuwschierigheid. Je zegt dat je Buffon van dat lijstje kan schrappen (omdat hij nu 41 is) maar Courtois is niet in de beste vorm maar heeft bewezen wereldtop te zijn?

Buffon is momenteel idd ook ouder geworden, maar heeft net als Courtois ook bewezen wereldtop te zijn, toch? Vind dat die vergelijking niet volledig klopt dan.

Offtopic: De keeper die buffon in zijn jaren was zal Courtois nooit van in de buurt komen trouwens. Absolute legende!

28 maart 2019 om 16:34

@IFCB Zeker een terechte opmerking, maar wat ik hier mee bedoelde is dat Buffon toch al een tijdje aan het verminderen is en in tegenstelling tot Courtois gaat hier geen verandering in komen. Bij Courtois kun je dus van een dipje spreken, terwijl je bij Buffon (zonder onrespectvol te zijn voor deze legende) aftakeling kunt vaststellen.

28 maart 2019 om 16:39

Wie zegt dat Courtois weer op het niveau komt van 2 jaar geleden, toen was hij to maar hij is al twee jaar minder. Je geeft aan dat Buffon aan het aftakelen is, is hij ook maar wie weet of Courtois weer beter wordt. Je moet het dus letterlijk nu nemen en dan is hij gewoon niet goed genoeg voor top 10 in de wereld.

28 maart 2019 om 18:35

Xajacfa

Courtois was op het WK nog gewoon de beste. Hield Belgie meermaals recht, en dat is nog geen jaar geleden. Buffon is al 2 a 3 jaar op de sukkel. Een flink verschil.

28 maart 2019 om 16:06

En dan noem je hem? Ook absoluut niet de beste namelijk..

29 maart 2019 om 11:53

@superstick

Ter Stegen is absoluut top 3 op dit moment samen met De Gea en Oblak.

De gea,moraes,oblak,ter stegen,becker. Denk dat courtois netjes op zn beurt moet wachten niet voordringen

Als Belg zijnde was hij op z'n sterkst bij Atletico, het laatste titelseizoen bij Chelsea en op het WK. Nu is hij in de verste verte niet eens de beste, maarja zelfzekerheid is er zeker in z'n familie.

Man man Courtois je bent niet eens de beste keeper van Real, laat staan van de wereld.

Beste Belgische keeper ter wereld zal hij bedoelen. Wel top 5.

28 maart 2019 om 12:29

Hij is echt geen top 5 keeper hoor.

28 maart 2019 om 16:07

Dat is ie wel.

28 maart 2019 om 16:40

Courtois was wel top 5 maar is inmiddels behoorlijk afgezakt, te vaak een blunder en pakt te weinig punten voor je team

Open sollicitatie van Thibaut! Nee sportief van hem. Ik hoop het ook maar is natuurlijk niet realistisch.

1. Ter Stegen 2. Neuer 3. De Gea 4. Oblak 5. Becker

28 maart 2019 om 16:08

Ter Stegen op 1? Je bent niet goed!

28 maart 2019 om 16:42

Ter Stegen is niet nummer 1

1 Oblak
2 de Gea

Dan een helepoos niets

3 Ter Stegen
4 Becker/ederson/cilissen/navas/neuer
5 Onana/leno/ Courtois

28 maart 2019 om 18:35

Hoe kan een tweede keerper in de top 10 van de wereld zitten? Kan iemand me dat uitleggen?

Totaal wereldvreemd deze Courtois. De Gea is twee klassen beter. Ter Stegen ook. Echt heerlijk om te zien dat Zidane kiest voor Navas. Courtois keepte gewoon een dramatische wedstrijd tegen Ajax. Die bal van Schone mag er nooit in op dat niveau

28 maart 2019 om 14:32

Als hij dramatisch keepte werd het 1-7. Enkel bij de onbelangrijke 1-4 ging hij in de fout. En dan was dat schot zelfs niet eens de bedoeling.

Ik ken Coutrois niet echt als persoon. Zegt-ie dit met een knipoog, of is lijdt de beste man aan grootheidswaanzin?

Prima keeper (tot een jaar geleden), maar de beste is hij nog nooit geweest.

28 maart 2019 om 14:34

Nee hij is verkozen tot de beste na het wk. Thats it.

Beste keeper ter wereld? Met alle respect, maar voor die titel kom je helemaal niet in de buurt. Meerdere keepers die er toch een paar klasses boven staan. Dan denk ik aan een De Gea, Ter Stegen, Oblak. Zelfs Keylor Navas zet ik (zidane precies ook trouwens) boven hem.

Man man man, wat een reacties hier weer. Courtois is gewoon uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. Niks met grootheidswaanzin of narcisme te maken er wordt gewoon gerefereerd naar zijn huidige ‘titel’.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4236 fans
Stand
Actuele wedstrijden

843 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
De transfer van Pablo Sarabia naar Paris Saint-Germain is in kannen en kruiken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren