Vrees voor mogelijke tactiek PSV tegen Ajax: ‘Dat zou een aanfluiting zijn’

Donderdag, 28 maart 2019 om 07:32Tim Siekman • Laatste update: 07:50

Ajax gaat zondag proberen de achterstand op koploper PSV te verkleinen bij de onderlinge confrontatie in de Johan Cruijff ArenA. Bryan Roy verwacht dat Ajax de kraker gaat winnen. “Ajax heeft het betere team en dit seizoen ook laten zien goed onder druk te kunnen presteren”, zegt de oud-aanvaller van de Amsterdammers in gesprek met De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax-PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door oreely)

In liefde en oorlog is alles toegestaan zegt men toch? Als Psv de bus wilt parkeren moeten ze dat doen is hun goedrecht. Niemand zal janken straks Psv is kampioen maar tegen Ajax pakeerden ze de bus. Het is aan van Bommel

28 maart 2019 om 08:10

Natuurlijk niemand kan het ze verbieden. En de verhoudingen tussen PSV en AJAX is redelijk gelijk. Maar als je als topclub dit tegen een mindere tegenstander doet....ach laten we zeggen dat ik er iig niet gecharmeerd van ben. Dat is ook mijn grootste bezwaar over bv Morinho. Als topclub moet je mi je verantwoordelijkheid nemen.

28 maart 2019 om 08:44

Je verantwoordelijkheid ligt nog altijd bij punten en kampioen liggen. Niet om de ander of neutrale kijkers een pleziertje te doen. PSV zal wel eerder op de counter spelen waar een blind of mazraoui toch veel moeite mee hebben. Voorzet hoog wint alleen de ligt.

28 maart 2019 om 09:34

Dit is denk het het verschil tussen Ajax en Psv, zowel qua spelers als qua supporters. Die jaren onder Frank de Boer dat we kampioen werden met slaapverwekkend voetbal had ik bijna mijn seizoenskaart opgezegd. Terwijl nu ook als we geen kampioen worden er geen haar op mijn hoofd over denkt om volgend jaar niet in de Arena te zitten. Ik kom voor mooi spel, voor bravoure en frivole technische hoogstandjes, niet om op een platte kar door de stad te rijden na een seizoen saai voetbal.

28 maart 2019 om 09:46

Oke, je kijkt dus duidelijk alleen de Europese wedstrijden van Ajax. Dat is duidelijk. Want je gaat toch niet beweren dat Ajax dit jaar mooi speelt in de competitie?? Dat je daar mooi spel, vol bravoure, en frivole technische hoogstandjes ziet? Pffff Nee, dit is supporters praat, indekken om later een minder harde klap te krijgen mocht het mis gaan. Echt, totale onzin. Wat heeft Ajax dit jaar een hoop zaadpotten gespeeld zeg,maar neet, meneer vind het frivool dit jaar..

28 maart 2019 om 09:56

Typische Ajaxfan dit; eigen cluppie voorop stellen en uit de hoogte doen terwijl er jaar in jaar uit saai voetbal op de 2e plek wordt gespeeld. Balletje breed? Nee balletje terug. Ga je voor mooi spel, bravoure en frivole technische hoogstandjes, dan zit je in ieder geval niet vaak in Nederland op de tribune want dat valt hier reuze mee, met name in Amsterdam ( dit jaar ervan uitgesloten). Ipv domme opmerkingen te maken omdat jullie al jaren niet meer bovenaan staan, geniet gewoon van de competitie.

28 maart 2019 om 10:09

@frans77 natuurlijk zijn er wedstrijden die minder zijn. Maar er zijn zeker dit jaar ook heel veel mooie wedstrijden met heel veel mooi spel, bravoure en frivole acties. Als jij die niet hebt gezien is dat jou probleem. Ik kijk voetbal als entertainment en niet als noodzakelijk tijdverdrijf om uiteindelijk 1x per jaar een leuk feest te hebben. @Ketboardheld. Naar mijn mening heeft een voetbal club een plicht naar het voetbal in zijn algemeen. En natuurlijk zijn de eigen supporters daar maatgevend in. Maar jou club heeft er ook nadeel van als de sport door onaantrekkelijke wedstrijden te veel aan interesse verliest. MAW te veel (en zeker bij grote clubs want die hebben een grotere impact) zaadpotten en voetbal in zijn algemeen, verliest.

28 maart 2019 om 10:18

@FlinkeJopen leuke stoere taal maar helaas zo kortzichtig. Ja Ajax heeft oersaaie wedstrijden gespeeld en ja verhoudingsgewijs is dat bepaalde periodes meer. Maar.....elke objectieve voetballiefhebber zal toch moeten erkennen dat door de gehele historie heen gemiddeld gezien de entertainment waarde door aantrekkelijk voetbal met frivoliteit, hoogstandjes enz. enz. bij Ajax veel hoger in aantal is geweest dan bij de andere Nederlandse topclubs. En dan moet ik wat dat betreft nog wel even vermelden dat AZ wat dat betreft ook wel heel veel respect van mij krijgt. Maar goed, er zijn maar een beperkt aantal mensen in staat om objectief te kijken en nog minder die vervolgens nog objectief reageren.

28 maart 2019 om 09:01

de bus parkeren die er in Eindhoven overheen donderde en waar Ajax absoluut niets te vertellen had?

Of moet PSV ineens zijn speelstijl volledig aan gaan passen aan Ajax en vol op de counter gaan spelen? Want daar is van Bommel fan van, heeft hij ook meerdere malen in de CL gedaan.... not!

Het enige wat PSV met die bus gaat doen is het inladen van 3 punten richting Eindhoven. Wie anders denkt heeft dit seizoen niet goed opgelet denk ik (los van of het goed was, dat daargelaten zeker na de winterstop) . En met opletten bedoel ik de speelwijze. De 3 punten zijn puur de hoop van een supporter

28 maart 2019 om 09:06

Wat een heerlijk subtiel geprovoceer, ik kan er wel van genieten. Nog meer zelfs van je ongelijk.

28 maart 2019 om 09:28

Provoceren, waarom dat?

Enige wat ik aangeef is dat iedere opmerking in de trend van PSV gaat de bus parkeren totaal niet gebaseerd is op enig fundament. En ik persoonlijk eigenlijk ook een denigrerende opmerking vind richting Psv.

Daarnaast snapt men met die opmerking dus totaal niet hoe PSV dit seizoen speelt en heb je waarschijnlijk ook nog nooit een interview met van Bommel gezien die keer op keer aangeeft dat ongeacht de wedstrijd PSV hetzelfde zal spelen.

Verder noem ik PSV-Ajax als feit en spreek ik de hoop uit als supporter dat PSV wint.

Leg jij maar eens uit waar ik provoceer

Wat een onzin praat die Roy. Zoveel meer kwaliteiten... Individueel en op papier misschien wel, alleen als team en in de praktijk laat PSV zien verder te zijn dan ajax. Maar we zullen zien zondag

28 maart 2019 om 07:55

Vind ik niet. Ajax laat toch internationaal en nationaal zien een ijzersterk team te zijn. Psv alleen de competitie. De rest lagen ze vroeg uit.

28 maart 2019 om 08:00

Mwa, PSV heeft een hogere ondergrens. Ajax een hogere top. Met het eerste haal je meer punten. Ajax zakt soms gigantisch door het ijs en verliest dan. PSV pakt dan nog een puntje of zelfs drie. Dat telt aan het eind van de rit.

28 maart 2019 om 08:07

Ze hebben internationaal niet veel punten gehaald natuurlijk. Tegen barcelona ok, tegen de spurs en inter zat er zeker meer in. Maar ik snap je uitleg.

28 maart 2019 om 08:09

Als Ajax nationaal laat zien ijzersterk te zijn, hoe verklaar je dan 16 verliespunten met vier nederlagen? Dat ijzersterke valt dus ook wel mee. Ze hebben een kwart van de wedstrijden niet gewonnen.

28 maart 2019 om 08:10

Een hogere ondergrens weerspiegelt toch juist mijn lezing? PSV is internationaal geen een keer weggespeeld, maar kon het ook net net bolwerken tegen deze teams. Ajax haalt wanneer top een hoger niveau en kan zodoende wel resultaat halen tegen deze teams. PSV haalt als team nooit een 3, Ajax al jaren 4 a 5 keer per seizoen. Dat kost punten en het kampioenschap.

28 maart 2019 om 08:12

Eens @ D.R. Mario. De pieken zijn hoger. Alleen is PSV nu ook niet zo stabiel en daardoor kan het na zondag wel eens heel spannend gaan worden.

28 maart 2019 om 09:36

Wat een onzin, een hogere ondergrens. In mijn optiek is het enige sterkere punt van PSV dat ze blijven vechten tot het einde waardoor ze vaak in de laatste minuten nog een puntje pakken. Maar PSV heeft ook echt ontzettend slechte wedstrijden gespeeld. Terwijl Ajax niet veel echt slechte wedstrijden heeft gespeeld, eigenlijk alleen uit tegen Feyenoord.

28 maart 2019 om 09:57

16 verliespunten is anders niet zoveel. Dan haal je alsnog 86 punten aan het einde van het seizoen. Dat is heel erg veel.

28 maart 2019 om 12:13

@Gaalmeister Dat doorvechten tot de laatste minuut staat natuurlijk direct in verband met het hebben van een hogere ondergrens. Op die manier zo vaak nog 1 of 3 punten halen waar Ajax dit niet doet, ook een kwaliteit.

28 maart 2019 om 08:55

Verder dan Ajax? Hahaha laat mij niet lachen aub. Volgens mij is Ajax qua piek veel verder alleen je merkt dat de afgelopen tijd de vermoeidheid ook is ingetreden. Ik voorspel een 3:0 overwinning voor Ajax.

28 maart 2019 om 09:06

Jij bent wel érg snel op je teentjes getrapt.. Hij zegt toch als team? PSV heeft een hecht team. Na een gelijkspel/verlies zie je ze nog steeds echt samen het veld afgaan en de bus ingaan.

Kijk dit soort artikelen zijn top. Net als Zoet die zichzelf beter acht dan Onana, gewoon lekker het vuurtje opstoken richting de belangrijkste pot van het jaar in de Eredivisie. De opbouw naar zo'n pot vind ik altijd genieten, iedereen heeft er wel een mening over en die meningen worden weer compleet onderuit gehaald door de supporters van de beide teams, heerlijk. En dan zondag na de wedstrijd elkaar een hand schudden, de winnaar feliciteren en weer door.

28 maart 2019 om 07:59

Waar heeft Zoet precies gezegd dat hij beter is dan Onana? Hij zei alleen dat degene met de minste tegengoals nu beter presteert.. En dat ze een eigen stijl van keepen hebben. Niet dat hij beter is dan Onana.

28 maart 2019 om 08:08

Unnerstal wordt tegen Zoet gequote dat Onana beter is dan Zoet, Zoet zegt t daar niet mee eens te zijn en geeft aan dat zijn statistieken beter zijn. 1+1=2 toch. Lekker man, beetje vliegjes afvangen van elkaar, hoort erbij.

28 maart 2019 om 08:13

Nouja, de interviewer legt hem voor wie de betere keeper is. Waarop Zoet geen antwoord wil geven maar alleen onana en hem vergelijkt en zegt dat hij op dit moment minder tegengoals heeft en dus op dit moment beter presteert. Dat is wat anders dan zeggen dat je de betere keeper bent, wat de interviewer graag wilde horen.

28 maart 2019 om 08:20

viezerikken zijn t, die interviewers

Altijd maar die arrogantie... Maar op de momenten dat Ajax het moet laten zien geven ze niet thuis. Eerst winnen van PSV en dan pas arrogant doen. Ik verwacht een gelijkspel.

28 maart 2019 om 07:58

Welke arrogantie? De beste man is momenteel op geen enkele manier bij Ajax betrokken. Dat eeuwige gelul over arrogantie altijd. Lees anders even het interview van Zoet terug. Die zichzelf beter acht dan Onana. Maar, nee, joh, dat is geen arrogantie. Kerel speelt immers niet bij Ajax, maar bij het gemoedelijke PSV. Daar noemen we het voor het gemak maar even zelfvertrouwen en realisme. Want ja, minder tegendoelpunten.

28 maart 2019 om 08:00

Dat heb ik niet gezegd, dat is ook arrogantie. Maar bij Ajax zie je het zovaak. En nee ik ben niet voor PSV.

28 maart 2019 om 08:07

Huh? Je eerste vier woorden zijn '' altijd maar die arrogantie '', dat heb je wel gezegd.

28 maart 2019 om 08:08

Hij bedoeld dat het van Zoet ook arrogant is als hij dat heeft gezegd. Maar kijk het originele interview maar terug. Hij zegt fat niet. De interviewer probeert hem woorden in de mond te leggen

28 maart 2019 om 08:44

Ik heb niet gezegd dat ik Zoet en of PSV niet arrogant vindt. Dat bedoelde ik.

28 maart 2019 om 08:44

Neem het met een korrel zout, Mario. Als je ziet hoe vaak het woord arrogantie hier totaal onterecht word gebruikt kan je alleen maar concluderen dat de meesten niet eens weten wat het betekend.

28 maart 2019 om 08:52

Oud voetballer van Ajax en is trainer in de jeugd van Ajax. Dus je kan niet spreken, dat hij niet betrokken is bij Ajax.

28 maart 2019 om 09:23

Lees de comments eens terug wat Ajax allemaal ging doen met AZ laatst.... Wie won er?

Beetje warrig verhaal. Eerst zegt hij dat hij het niet vind kunnen als PSV de bus parkeert om vervolgens te zeggen dat Ajax zoveel beter is dat ze al een straatlengte voor zouden moeten hebben staan? Als Ajax zoveel beter is is het logisch als PSV de bus parkeert daar heeft Ajax moeite mee tegen teams die het open gooien wint Ajax makkelijk maar als teams de bus parkeren verliest Ajax nog wel eens punten dus zou dat niet zo'n slechte tactiek zijn. Al vraag ik me af of PSV echt de bus zal parkeren......

28 maart 2019 om 15:12

Verwacht niet dat de bus geparkeerd zal worden. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd zal er wss of kick and rush of counter voetbal gespeeld worden. Hoop op de tweede, veel mooier voetbal is er niet imo, maar PSV kennende zal het wel het eerste worden. Ik ben benieuwd zondag in ieder geval!

We hebben in Eindhoven kunnen zien dat Ajax beter kan voetballen... Trouwens, hoe komt hij erbij dat ajax beter presteert onder druk? Elke keer als ze de koppositie konden pakken verprutsten ze het en ik hoop niet dat hij refereert naar die wedstrijd in Madrid, want Ajax zat in een kansloze positie en was de underdog. Daar konden ze juist vrij spelen omdat ze niks meer te verliezen hadden.

Beter team? Ga eens wedstrijden kijken Roy! Volgens mij is iedereen het er onderhand wel over eens dat PSV als team veel stabieler is. En stel je lekker aan met ‘bus parkeren.’ Ajax mag de handen dichtknijpen dat t maar 3-0 bleef in Eindhoven - het heeft nauwelijks kansen gecreeerd toen!

Dit kan werkelijk alleen in Amsterdam, de beste zijn en al 5 jaar geen prijs gewonnen. Ook dit seizoen staan ze het gehele seizoen achter PSV en nog durven ze te stellen dat Ajax de beste is.

Ik weet niet wat Roy gedronken had, maar volgens mij heeft PSV toch echt het betere team en durft v Bommel ook veel aanvallender te wisselen dan Ten Hag. Bij v bommel is het Gakpo, Malen, ihataren erbij. Niet zo heel vreemd dus dat ze vaak in de laatste minuten scoren. Bij ajax is het labyad, sinkgraven of huntelaar erin. Daar breek je ook geen barricades mee open.

Hier hoor je gewoon een Ajax-fan praten, dit kun je niet serieus nemen. Ajax heeft een heel goed team, maar als hij zegt dat Ajax een veel beter team heeft en een straatlengte voorsprong zou moeten hebben dan vergist hij zich. PSV heeft namelijk ook een heel goed team.

Iedere ploeg gebruikt zijn tactiek. En het andere team doet dat ook met een eigen tactiek. Het is aan de coaches wat voor tactiek zijn denken dat goed is om een goed resultaat te behalen . Voor PSV is een gelijkspel al een goed resultaat gezien de stand , voor Ajax telt alleen de overwinning. Ajax heeft Europees laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen en ook niet in paniek raken bij een achterstand .

Niet alleen winnen. Een keiharde Knock out is nodig.

Hoezo een interview door een zwaar gekleurde bril geven...wat een aanfluiting is dat zeg.
En als voetballiefhebber, zoals hij zelf zegt, geniet hij dus ook van een Lozano, Angelino en een Dumfries, maar dat vermeld hij niet door zijn brilletje.
Als PSV denkt de wedstrijd te winnen door een bus te parkeren is dat hun goed recht en de juiste keuze om punten te pakken en uit te lopen.
Ik verwacht juist fat PSV gaat winnen of anders een gelijkspel omdat de belangen en zenuwen voor deze wedstrijd immens zullen zijn.
En hoezo denkt Roy dat PSV niet genoeg zal hebben aan die 2 punten voorsprong die ze mogelijkerwijs overhouden na Zondag, wat een arrogantie zeg......gelukkig zijn de meeste oud voetballers wat objectiever.

Zo PSV de bus gaat parkeren is dat hun goed recht. Zo niet dan is PSV mals genoeg om dit Ajax onderstboven te voetballen. Ajax zit na de wedstrijd tegen Real Madrid gewoon in een stevige dip. Die vooral goed zichtbaar was tegen AZ. Trouwens, PSV verdiend dik het kampioenschap. Tot nogtoe steeds bovenaan gestaan. Een geweldige prestatie van een geweldig team. Jammer voor mijn cluppie maar het is niet anders. Volgend jaar hopelijk zonder Ten Hag gaat het misschien beter worden.

Het lijkt me niet dat je bij het 'allerbeste team met het beste voetbal en de sterkste selectie', uit even lekker zomaar gaat aanvallen en druk zetten. Dat doet geen enkel team... Ajax paste zich ook aan in de Cl.
De 'bus parkeren' of compact spelen is een hele goede oplossing om een sterke tegenstander uit te bestrijden en absoluut geen schande. Daarnaast is het natuurlijk zwak om te roepen dat het om het spel gaat als je de knikkers niet wint...

maakt geen reet uit hoe psv speelt of hoe ajax speelt.
voor hun maakt het alleen uit hoeveel punten ze aan het einde van de rit hebben.

voor de kijker en supporter is het misschien nog wel een ding, voor de amusementswaarde... maarja als supporter heb je denk ik aan het einde ook liever een prijs dan 2e met leuk voetbal.

als ajax zo ontzettend goed is, en psv weet ze tegen te houden, is dat toch knap van psv en goed bedacht door van bommel.

ajax moet vooral naar zichzelf kijken, waar ze de punten hebben laten liggen. daar hangt deze wedstrijd tegen psv niet van af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.AZ6729
3.PSV6535
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren