‘Pupil van Fred Rutten moest overnachten in centrum voor illegalen’

Woensdag, 27 maart 2019 om

Ognjen Vranjes heeft enkele roerige dagen achter de rug, aangezien hij geen geldige verblijfsvergunning kon tonen bij aankomst in België. De verdediger, die bij Anderlecht uit de gratie is geraakt, werd maandagavond gearresteerd op het vliegveld van Charleroi en moest slapen in een gesloten centrum in Steenokkerzeel, zo meldt het Nieuwsblad.

Vranjes was vorige week donderdag naar zijn geboortestreek Banja Luka gereisd om bij familie en vrienden te zijn. Bij terugkeer werd duidelijk dat de verblijfsvergunning van de 29-jarige Bosniër in België verlopen was. De politie beschouwde hem daarom als illegaal en versperde hem de toegang. Omdat Bosnië niet tot de Europese Unie behoort, moeten Bosniërs over een geldig visum of verblijfsdocument beschikken.

'Vranjes heeft zo'n verblijfsvergunning, op basis van zijn arbeidscontract bij Anderlecht, maar die was sinds vorige maand geschorst. De oorzaak is een juridisch conflict tussen de club en Vranjes' gewezen huisbaas in de gemeente Anderlecht', zo meldt de krant. 'Sporting Anderlecht had de huur van enkele appartementen opgezegd, waarop de huisbaas naar de gemeente was gestapt.'

'Daar liet hij Vranjes, intussen verhuisd naar een andere Brusselse gemeente, ambtshalve schrappen.' Pas dinsdagochtend kreeg de politie de nodige documenten in handen om de pupil van Fred Rutten vrij te laten en hem toegang tot België te verlenen. De 38-voudig international, sinds 2018 actief in België, ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Anderlecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door linley)

Tja, simpelweg de zaken niet op orde. Dan moet je, je ook als voetballer aan het vastgestelde protocol houden. Het zal wel niet zo'n ramp zijn geweest voor Vranjes.

27 maart 2019 om 12:27

Mee eens. En wetend dat je een verblijfsvergunning nodig heb, check je dit toch voor je weggaat?

27 maart 2019 om 12:57

Haha wat zeg jij nou. Hij is opgepakt en in een AZC vastgezet. Lijkt mij gewoon een vreselijke ervaring, of het nou protocol is of niet. Zijn vrijheid werd gewoon ontnomen, dat is een ramp.

27 maart 2019 om 13:02

Denk je oprecht dat hij is 'opgepakt', Niet zo overdrijven. Zijn vrijheid werd ontnomen.... Wat een zwakzinnig gemompel. Dit is geen ramp. Meneer had de zaakjes niet op orde en moest een nachtje ergens anders verblijven. Het is niet dat hij is opgepakt voor iets heftigs.

Iemand arresteren is niet perse het beeld dat jij erbij hebt.

27 maart 2019 om 13:25

Lijkt me allemaal nogal suggestief of dit nu wel of niet een traumatische ervaring was. Het is alleen wel belangrijk dat de regels zijn opgevolgd, daar hebben we namelijk wetten voor. Het is niet zo dat hij direct het land uit is gezet of op de elektrische stoel is gezet oid

27 maart 2019 om 13:38

Als je in een bepaald land wilt werken heb je je gewoon aan de regels te houden. Deze jongen is al voorberecht omdat hij als voetballer in de EU mag werken. Als je de lusten dan accepteerd dan moet je ook de lasten accepteren en je shit regelen. Wellicht een goede les voor hem.

27 maart 2019 om 15:48

Een goede les voor hem? Heb je de tekst gelezen of niet? Het gaat om een geschil tussen zijn huisbaas en de club. De huisbaas stapt vervolgens naar de gemeente toe waardoor hij op de een of ander manier zijn verblijfsvergunning kwijt raakte ofzo. De speler zelf heeft dus niet veel verkeerds gedaan. Verder was het vast geen traumatische ervaring, maar niemand slaapt voor zijn lol in zo een centrum.

Er is altijd wel iets met Vranjes... Voor diegenen die hem niet kennen, Mario Balotelli is maar een watje naast hem. In België noemen ze zo iemand een "enfant terrible"

27 maart 2019 om 12:37

In Belgie noemen ze zo iemand een ' frans geklets'.

In de titel staat 'pupil. En letterlijk in de tweede zin van het artikel wordt gezegd dat hij bij Anderlecht uit de gratie is geraakt. Iets klopt hier echt niet haha. Vz, doe een beetje moeite zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. TauAanvaller124
L. NmechaAanvaller115
A. LokongaMiddenvelder101
Y. VerschaerenMiddenvelder102
L. DimataAanvaller102
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren