Lege Kuip dreigt bij afscheid Van Bronckhorst en Van Persie

Woensdag, 27 maart 2019 om

Feyenoord vreest dat Robin van Persie en trainer Giovanni van Bronckhorst afzwaaien in een lege Kuip, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdag. De club uit Rotterdam werd dit seizoen al meerdere keren bestraft omdat supporters vuurwerk hebben afgestoken tijdens thuiswedstrijden. Na diverse boetes te hebben ontvangen moet volgende week donderdag tegen sc Heerenveen vak S helemaal leegblijven. Een nieuwe straf is onderweg nadat de aanklager van de KNVB bezig is met een onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. Gevreesd wordt voor een thuiswedstrijd zonder publiek.

Feyenoord kreeg eerder dit seizoen al een boete van 15.000 euro omdat er tegen PSV (2-1) vuurwerk werd afgestoken. Tijdens het competitieduel met Ajax (6-2) gebeurde hetzelfde en daarom werd de club bestraft met een boete van 25.000 euro, plus een leeg vak S tegen Heerenveen. In het bekertoernooi was het op 27 februari tegen Ajax opnieuw raak. Volgens de krant is het niet ondenkbaar dat Feyenoord de laatste thuiswedstrijd in een leeg stadion moet afwerken.

‘De tuchtcommissie voegt vaak schriftelijk de volgende regel toe aan een straf: de sanctie moet worden uitgevoerd 'de eerstvolgende wedstrijd vier weken na' en dan volgt doorgaans de datum waarop de uitspraak is gedaan’, schrijft het dagblad. Bij Feyenoord kwam de straf voor het lege vak S op 4 maart binnen. Het thuisduel met Heerenveen op 4 april is de eerstvolgende gelegenheid waarbij de straf kan worden uitgevoerd.

Mocht Feyenoord als derde eindigen en de play-offs om Europees voetbal ontlopen, komt het team van Van Bronckhorst dit seizoen nog drie keer in actie in De Kuip, tegen Heracles Almelo (13 april), AZ (20 april) en ADO Den Haag (12 mei). Het duel met ADO is de laatste wedstrijd van het seizoen en het valt niet uit te sluiten dat de KNVB besluit om opnieuw vakken leeg te laten of zelfs het hele stadion leeg wil houden.

De wedstrijd tegen de ploeg van Alfons Groenendijk zal de laatste zijn van Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord. Van Persie zal dan afzwaaien als profvoetballer. Als de KNVB clementie toont en de straf doorschuift naar volgend seizoen, dan trapt de nieuwe trainer Jaap Stam mogelijk af met lege vakken of een lege Kuip.Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door djum)

Dat zou ik verschrikkelijk jammer vinden!

27 maart 2019 om 11:36

Persoonlijk vind ik dat beiden sowieso een groots afscheid verdienen, dus wellicht zou het sowieso mooier zijn om een soort geestwedstrijd te organiseren.

27 maart 2019 om 12:09

ben ervan overtuigd dat Robin en Gio een groots afscheid krijgen.

27 maart 2019 om 12:39

Van Persie ziet zo een afscheidswedstrijd zelf niet zitten (zoals Kuyt die had).

27 maart 2019 om 13:04

Van Geel vertrekt bij Feyenoord, lees ik net.

Dan moeten we er van drie afscheid nemen

27 maart 2019 om 13:12

Jammer maar helaas. Dan hadden ze zich maar moeten gedragen. Nog eens extra tijdens een wedstrijd waarbij Ajax en zijn achterban werden benadeeld door wangedrag van (ook) Feyenoordsupporters in het verleden. En maar hoog van de toren blazen over hun 'oh-zo-geweldige-legioen'. "wat een sfeer brengen ze toch". Nou ik zou me vreselijk ergeren als Feyenoordfan.

27 maart 2019 om 13:34

Ja ja die van Ajax zijn van die lieverdjes. Daarom zijn ze niet meer welkom bij Ado, Feyenoord en Utrecht. Maar totaal van de zotte een wedstrijd zonder publiek. Een paar fakkeltjes waar hebben we het over. en maar schreeuwen dat de sfeer zo fantastisch was, maar daarvoor krijg je wel straf.

27 maart 2019 om 14:26

@marocberkane.. Ahh, dat wist ik niet. Maar in dat geval moet je het idd vooral niet doen. Wel mooi eigenlijk dat hij niet perse in het middelpunt van de belangstelling wil staan tijdens zo'n wedstrijd.

Als dit zou gebeuren, zou de knvb zich compleet belachelijk maken. Voor zover ze dat nog niet hebben gedaan..

27 maart 2019 om 11:38

Nou ja het is niet de eerste keer. Alsof je voor de zoveelste keer te hard rijdt en dan boos wordt omdat je rijbewijs wordt ingenomen. Ik bedoel: wat had je dan verwacht?

27 maart 2019 om 11:43

Meer alsof iemand uit de straat weer eens te hard rijdt en daarom ieders rijbewijs wordt afgenomen, net terwijl je een belangrijke afspraak hebt.

27 maart 2019 om 12:39

Alleen word je rijbewijs niet afgepakt voor een paar km te hard, wellicht als je veelste hard rijdt. Dit zijn in mijn ogen ook lichte vergrijpen waarbij een boete genoeg moet zijn. Het zou toch hardstikke jammer zijn als je dit niet meer gaat terug zien op de velden?

27 maart 2019 om 11:58

Begrijp me goed ik gun de trainer en RVP een groots afscheid voor wat ze voor NL voetbal en Feyenoord betekent hebben. Maar als de supporters zich zo misdragen en de sanctie is een wedstrijd zonder publiek dan kan de Knvb toch niet anders dan dit toepassen? Je kunt moeilijk zeggen het is de laatste wedstrijd van die 2 dan maar geen straf... In dit geval maakt de Knvb zich pas belachelijk als ze marchanderen en de straf niet opleggen. Bij een andere club waar geen groots afscheid is zou dan wel de straf zonder publiek moeten worden opgelegd. Nee de enige die zich belachelijk maken zijn de supporters in deze en wellicht Feyenoord zelf, waarom staan er geen eigen mensen/medewerkers van Feyenoord bij de supporters in het vak (S) om dit te voorkomen? dat doen PSV en Feyenoord ook.

27 maart 2019 om 12:13

Misdragen? Er worden fakkels afgestoken. Er worden geen nitraten of bommen naar mensen gegooid. Echt weer typisch om hier zulke zware straffen voor uit te delen. Als er vuurwerk op het veld word gegooid moet je straffen. Maar op de tribune toch lekker laten gaan. Wie doen ze er kwaad mee.

27 maart 2019 om 12:28

Het mag volgens de regels gewoon niet en dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Dus jammer. Tijd dat de fans die het goed bedoelen eens hun mede fans op hun schouders tikken dat ze dit soort dingen achterbenen moeten laten.

27 maart 2019 om 12:45

Er zijn fakkels afgestoken, deze zijn niet op het veld gekomen en niemand is gewond geraakt. Ik begrijp dat het makkelijk is om te bashen naar Feyenoord, maar als we hier al de term wangedrag op vastplakken zijn wij hier op dit forum allemaal weleens schuldig geweest aan wangedrag.

Ik begrijp dat er boetes uitgedeeld moeten worden, vuurwerk mag immers niet en het is verboden door de brandweer, maar sommigen maken het wel weer erg bont hoor.

27 maart 2019 om 13:39

Het mag niet, hoe moeilijk is het om dat te begrijpen? Bengaals vuurwerk, nitraten, molotovcocktails, vuurpijlen...het mag gewoon niet, punt.

En dat is uitsluitend te danken aan de idioten die vuurwerk gebruikten en gebruikein om anderen te verwonden met zelfgefabriceerde staafbommen of met Bengaals vuurwerk brandjes te stichten.

Het gaat er dus niet om dat men niemand kwaad deed met wat sfeeracties en Bengaals vuurwerk. Het gaat er om dat in het verleden is aangetoond dat fans niet met die vrijheid om kunnen gaan.

Als de Knvb niet straft en iets onschuldigs als Bengaals vuurwerk gedoogd kun je er op wachten totdat iemand er wel schade mee aanricht. Zover wil men het gewoon niet laten komen. Simpel toch?

Edit: ik vind het ook jammer dat zelfs Bengaals vuurwerk niet mag, maar begrijp volkomen dat de Knvb het niet toestaat. Het plezier en de veiligheid van onschuldige toeschouwers vind ik belangrijker dan het "plezier" van enkele fanatieke fans.

27 maart 2019 om 14:02

Goeie reactie Nick,

Ik snap ook de toegevoegde waarde van die fakkels niet. Als je vuurwerk wilt afsteken kun je dat beter een pyrotechnicus vanuit de club zelf laten doen. Die huurt die man dan in en dan heb je nooit geen gezeik of ongelukken.

Met een paar biertjes op komt de veiligheid toch sneller in gevaar. Het is altijd onschuldig totdat het fout gaat. Dan hoor je weer termen als:” ja het ging altijd goed..”

We kunnen het ook overdrijven he! Snap die hele heisa rondom vuurwerk niet, in Zuid Europa, Polen en Zuid Amerika is het aan de orde van de dag. Een beetje sfeer en beleving bij voetbal maakt het juist zo mooi. Maar nee vanachter een bureau in Zeist moeten al dat soort zaken verboden worden, hou daar eens mee op ajb! Die mensen die in die vakken staan weten dat het erbij hoort en weten er echt wel mee om te gaan. Wat is het ergste dat kan gebeuren, een brandgat in je jas?

27 maart 2019 om 11:35

Straks steken ze met die dingen een stoeltje in de fik en breid het vuur zich snel uit dan hang je als supporter wel. Het is natuurlijk een doem scenario maar wel mogelijk en de knvb volgt volgens mij gewoon de Uefa standaard. En het is niet zo dat dit voor het eerst gebeur omdat je dan een geldboete krijgt maar dat die al de 3de keer is dit seizoen en ja dan houdt het een keer op. Ik snap de clubs nog steeds niet dat die gasten die ze ontsteken niet gewoon een levenslang stadionverbod krijgen, pak die gasten via camerabeelden hard aan en het stopt vanzelf. Het is inderdaad een mooie sfeer maar het mag niet dus moet je ermee stoppen je benadeeld je club alleen maar als je ermee doorgaat en dat snappen die gasten maar niet en dan krijg je dit als club. Zou wel triest zijn om dit als laatste wedstrijd te hebben maar ik verwacht dat ze hem dan wel mogen doorschuiven naar volgens seizoen.

27 maart 2019 om 11:40

Ah ik lees het al, allemaal mensen van de Knvb hier aanwezig. Hoe vaak is er in de Kuip iets gebeurd rondom een sfeeractie?

Je kunt ook onder een tram lopen, gaan we daarom trams verbieden? Nee, je moet weten hoe je ermee om moet gaan. Want zo kunnen we alles wel de kop omdraaien wat een beetje leuk is maar misschien eens in de zoveel keer daadwerkelijk echt iets mee gebeurt.

27 maart 2019 om 11:51

Zucht. Het gaat er niet om hoe vaak er al iets gebeurd is, maar wat er kan gaan gebeuren. Ik mag ook niet met een geweer de kuip in. Volgens jouw logica wel, want er is nog nooit iemand neergeschoten.

27 maart 2019 om 13:21

Maar wat nou als de regels het verbieden? Dan is het helder toch? Of je er mee om kan gaan of niet.

27 maart 2019 om 11:37

Ik denk dat er genoeg incidenten uit het verleden zijn die aantonen wat blinde paniek in een voetbalstadion kan doen. Mensen snappen toch ook dat mocht er zo een spandoek in de hens gaan dat er tientallen doden kunnen vallen?

27 maart 2019 om 11:55

Spandoeken en vlaggen moeten vanaf een bepaald formaat geïmpregneerd zijn om dit risico te beperken.

Ik zou graag zien dat de Knvb in samenwerking met supporters vuurwerk op de tribunes gaat toestaan, op deze manier kan je ook al een stuk veiliger afsteken omdat het vuurwerk niet meer doorgegeven hoeft te worden (dat gebeurt op de pakkans te verkleinen)

27 maart 2019 om 11:42

En als er brand uitbreekt, wie is er dan verantwoordelijk? Dan worden de club en Knvb aangekeken hoe dit toch had kunnen gebeuren. Snap dat je die verantwoordelijkheid niet wil dragen.

27 maart 2019 om 11:53

Kijk, en in de tweede zin geef je nou precies aan waarom ze die straffen steeds verhogen. Zolang die mindset blijft onder supporters(snap die hele heisa niet, red.) proberen ze je het wel op een andere manier duidelijk te maken. Want een geldboete aan een club dringt schijnbaar niet door in die koppies. Als ik regelmatig met 170km/u geflitst wordt, verzwaren ze de sancties toch ook? Net zolang het tot me doordringt dat het tegen de wet is wat ik doe?

27 maart 2019 om 12:02

Maar dan sturen ze de boetes toch naar jou en niet naar je moeder?

27 maart 2019 om 13:54

je moeder wordt er wel bij betrokken zodra ze meehelpt om het feit te verdoezelen. Wat dus in die vakken gebeurt: iedereen in die vakken staat het toe en trekt zijn bek niet open als een paar idioten weer iets geflikt hebben. Iedereen in die vakken weet wie het zijn maar houdt hen de hand boven het hoofd en voert allerlei kulargumenten aan om het te verzachten of te verdoezelen.
Het is net de lagere school: als de daders niet het lef hebben om op te staan krijgt de hele klas straf.

Over ongeveer dit niveau hebben we het dus.

27 maart 2019 om 13:46

Het is wel erg triest wanneer de sfeer van fakkels moet komen. Sfeer maak je zelf, daar heb je geen fakkels of alcohol voor nodig.

Als er al een wedstrijd zonder publiek komt, zou dit uiteraard de eerste bekerwedstrijd moeten zijn.

27 maart 2019 om 11:37

Tja, dan moet je wel een thuiswedstrijd krijgen in de beker

27 maart 2019 om 11:42

Er zijn bepaalde zekerheden in het leven Baardgrasmus!

27 maart 2019 om 12:00

eerste ronde dat Feyenoord mee moet doen loten ze een amateurclub thuis dat is nu al bepaald.

27 maart 2019 om 13:21

van de laatste 103 bekerwedstrijden heeft Feyenoord er 52 thuis en 51 uit gespeeld.

Ik snap er niks van hoe ze aan zulke straffen komen. De ene keer vuurwerk afsteken krijg je niks, de andere keer een boete, de andere keer een leeg vak en nu is de straf een leeg stadion. Er is geen peil op te trekken en je weet nooit wanneer het wel of niet bestraft word. Is het opeens sinds dit seizoen dat ze er streng op zijn? Zielig gedoe.

27 maart 2019 om 11:37

Het lijkt me duidelijk dat het opbouwt, staat dat dit de 3e keer is dit seizoen. Al zou dit wel enorm zuur zijn.

27 maart 2019 om 11:43

In andere jaren nooit wat over gehoord bij Feyenoord en nu zulke straffen. Voor fakkels. Wat een stelletje zeikerds. Echt tuig weren uit de stadions lukt ze niet, maar voor dit soort dingen zware straffen uitdelen.

27 maart 2019 om 11:40

Op zich is het normaal dat straffen zwaarder worden naarmate dezelfde overtredingen door supporters van dezelfde club worden begaan. Eerste keer vuurwerk een waarschuwing, bij een volgende keer boete, nog een keer het vak waar het vuurwerk vandaan kwam leeglaten en als dat niet werkt dan maar zonder publiek spelen. Dat is net zo logisch als dat iemand die voor diefstal bestraft wordt er met een boete vanaf komt, maar dat deze bij volgende gevallen hoger wordt en zelfs tot een werk of celstraf kan leiden.

Niet dat ik vind dat Feyenoord een wedstrijd zonder publiek moet spelen overigens. Ik vind dat vuurwerk binnen proporties moet blijven en geen verstorende factor op de wedstrijd mag zijn. Volgens mij was dat bij de beker, de klassieker voor de competitie of de wedstrijd tegen PSV niet het geval.

Supporters weten van te voren dat dit de consequentie is van wangedrag. Uitstekend dus als de Knvb een straf oplegt. Hoop voor Van Persie en Van Bronkhorst wel dat voor de straf een ander moment wordt gekozen. Zij verdienen beter.

27 maart 2019 om 12:01

Dit is een reactie die idd klopt. De straf is correct maar wellicht is het niet de laatste thuiswedstrijd. Dat is sneu voor niet alleen die 2 maar ook voor de echte Feyenoord supporter (niet die zich misdragen)

27 maart 2019 om 12:15

Volgens mij werd de vorige straf (geen supporters op vak S tegen Heerenveen) pas uitgedeeld na de wedstrijd Feyenoord-Ajax voor de beker. Dus ik denk niet dat de consequenties al bekend waren.

NAC kreeg als straf een leeg stadion tegen Heracles. Voor 1x vuurwerk.

27 maart 2019 om 13:30

Inderdaad, iedereen heeft het hier over meten met twee maten. Dit is het inderdaad, Feyenoord had deze straf al veel eerder moeten krijgen als het vergelijkt met Nac. Maar daar hoor je de Feyenoord'ers niet over. Die wijzen zoals altijd alleen naar Ajax.

27 maart 2019 om 13:55

Je vergeet wel dat een jaar eerder al een boete uitgedeeld was wegens het afsteken van fakkels en dat er nog een voorwaardelijke straf van het spelen zonder publiek open stond wegens spreekkoren. En massaal vuurwerk afsteken is niet hetzelfde als een paar fakkels afsteken.

Waarom is het nu geen geldboete zoals na Psv - Ajax? Daar werd het nota bene in het thuisvak gepleurt, terwijl het in de Kuip een sfeeractie is. Wat is de voetballerij toch een amateuristische bende af en toe.

27 maart 2019 om 11:38

Omdat Feyenoord al een geldboete heeft gehad, dit is het 3e incident dit seizoen.

27 maart 2019 om 11:41

Bij andere clubs gooien ze ook wekelijks vuurwerk. Wees dan consequent, en hou bij hun de stadions ook lekker leeg. Zoals wanneer Ajax publiek vuurwerk in het PSV publiek gooit en PSV die enorme zwarte rookbom afstak. Maar helaas gebeurt dat niet consequent

27 maart 2019 om 11:45

Dat waren dan de eerste keren dit seizoen neem ik aan, waar ze vast een waarschuwing / geldboete voor hebben gehad. Net zoals Feyenoord dat heeft gekregen.

27 maart 2019 om 11:54

Zoals ik zeg, is het bijna wekelijks raak. De eerste ‘keren’ zijn al een tijdje geweest. Helemaal eens met zwaar straffen bij recidive, maar dan speelt er elke speelronde wel een club zonder publiek. Nogmaals, consenquent en gelijk is belangrijker

27 maart 2019 om 11:58

Nu ken ik de straffen en situaties die Migi beschrijft niet precies dus mogelijk is de situatie anders dan dat hij hem schets. Het is natuurlijk vreemd dat het afsteken van vuurwerk als sfeeractie waarbij het risico op schade klein is hetzelfde wordt bestraft als het daadwerkelijk gooien van vuurwerk met als doel schade en of gewonde te veroorzaken.

27 maart 2019 om 12:00

Sorry ik heb geen idee of dat zo is, en wil je woord daar niet zomaar voor aannemen. Heb je een bron daarbij of constateer alleen jij dat en de rest niet?

27 maart 2019 om 12:01

Snap ik @1908TILLIDIE maar dat zullen nou eenmal de regels zijn neem ik aan. Al helemaal om dubbelzinnigheid te voorkomen. Sfeeractie en gooien op supporters/spelers zullen weleens niet zwart/wit zijn.

27 maart 2019 om 13:24

Veel zwartwitter dan ingemaakt worden en moedwillig knalvuurwerk op ouders met kinderen gooien wordt het niet denk ik.

Ik snap dat het de regels zijn, maar de regels zijn gewoon dom. Laat zo'n vuurwerk actie gewoon toe onder toezicht.

27 maart 2019 om 13:38

Migi dan moet je protesteren tegen die regels. En niet die regels gaan overtreden en daarna verongelijkt zijn.

De Knvb haat voetbal, dus het zou zo maar een reeel scenario kunnen zijn.

Je gunt het vooral Van Persie natuurlijk niet, maar als boetes blijkbaar niet helpen. Ben persoonlijk sowieso geen fan van supporters die zaken doen die de club boetes opleveren. Is in mijn optiek gewoon zonde en helpt de club niet, van het geld van al die boetes zie ik liever een goede speler komen
Ik meen trouwens hier eens gelezen te hebben dat ze in Duitsland fakkels hebben die hetzelfde effect geven, maar niet branden? Is dat geen idee?

Met of zonder straf..
Bij Feyenoord - Willem ll zaten er misschien 30.000 op de tribune. Ik heb ze alleen na de doelpunten gehoord. Maar bij Studio Sport vervolgens wel doodleuk beweren dat 'het Legioen' Feyenoord naar de voorsprong schreeuwt. Ik krijg een beetje het idee dat iedereen bij Feyenoord het seizoen heeft opgegeven. Dat zou toch heel jammer zijn, met name voor Van Persie.

Ik hoop wel dat de Knvb een hand boven het hoofd kan houden en met een andere straf weet te komen.

De onnozelheid straalt ervanaf hier weer. Vuurwerk gooien is gewoon levensgevaarlijk, you tube staat vol met filmpjes met hoe het fout kan gaan. Daarbij is vuurwerk buiten oudjaarsdag gewoon verboden tenzij je een vergunning hebt. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee als die eencelligen elkaar afbranden met dat spul alleen zijn er vaak onschuldige slachtoffers bij. En regels zijn nu eenmaal regels, als dat ten koste gaat van sentiment dan is dat maar zo.

27 maart 2019 om 12:48

Los van het feit dat het gevaarlijk is en waar ik het mee eens ben. Is er wel degelijk vuurwerk wat het hele jaar afgestoken mag worden. Cat.1 vuurwerk mag je altijd afsteken. Fakkels vallen daaronder.
Maar nogmaals dit hoort gewoon niet in een vak waar duizenden mensen staan, punt.

Dus welke straf het gaat worden hij zal altijd terecht zijn, zeker bij nu de 3e keer.

Wij zwaaien ze wel uit voor ze! Of mogen wij dan ook niet het uitvak in?

Lekker dan! Heb speciaal voor de wedstrijd tegen Den Haag 2 kaartjes gekocht voor mijn zoon en mijzelf om RVP afscheid te zien nemen

27 maart 2019 om 14:17

Maak je niet druk, het is
1 niet zeker of Feyenoord een wedstrijd zonder thuispubliek krijgt opgelegd
2 of die sanctie betrekking op het bekertoernooi of de competitie heeft
3 of ze aan de sanctie toevoegen dat het binnen 4 weken moet worden uitgevoerd
4 of Feyenoord er dan voor kiest om tegen ADO zonder supporters te spelen

Ik denk dat het ontzettend zal meevallen, dit is typisch weer zo'n artikel waarmee het AD lezers kan trekken door wat sensatie te zoeken. Als we alle aannames weglaten staat er eigenlijk alleen nog dat Feyenoord straf kan verwachten vanwege het lopende onderzoek naar de bekerwedstrijd tegen Ajax.

Ach ja dan geven ze hem een mooi afscheid buiten het stadion of stel het uit naar het begin van volgend seizoen. Vast wel iets te verzinnen toch?

Wat zou dit toch heerlijk zijn. Niks ten nadele van van persie of gio maar juist voor die domme hersenloze supporters. Je benadeelt je club al 2x met een boete van in totaal 40.000 euro en minder fans. Eens is het genoeg. Laat ze maar lekker op de blaren zitten. Zoals ik hierboven ook lees: belachelijk van de knvb, wat is het ergste dat kan gebeuren, in andere landen is het erger... er zijn nou eenmaal regels, als je je daar niet aan kunt houden moet je gestraft worden. Daar zijn regels voor. Stel je zit daar met je kind en die krijgt een brandende fakkel op zijn hoofd. Maar iedereen denk maar wauw wat een sfeer. Alsof je daar fakkels voor nodig hebt.

27 maart 2019 om 13:01

Er zijn nou eenmaal regels is niet het beste argument dat ik heb gehoord. Er waren ook ooit regels in het Nederlandse wetboek dat vrouwen niet mochten stemmen, dat geestelijken boven de wet stonden en straffeloos , als we jouw redenering moeten volgen had men daar ook zich daar bij neer moeten leggen. Zo'n volgzame manier om de regels maar te volgen lijkt me ook niet wenselijk.

Ik ben niet tegen boetes tegen vuurwerk, brandveiligheid is een groot goed en het is goed dat daar regelgeving tegen is. En ik vind het prima dat mijn club hiervoor gestraft wordt. Maar je kan best kritisch kijken naar of straffen proportioneel zijn.

27 maart 2019 om 13:10

Als ik een advies mag geven zou ik lekker veilig de wedstrijd op tv gaan kijken als ik jou was. Maar niet te dichtbij want dat is slecht voor je ogen. Wat een verhaal weer. Weet je wat pas gevaarlijk is in vak S. Als er een doelpunt gemaakt word en iedereen valt over mekaar heen. Maar voor fakkels hoef je niet echt bang te zijn. Daar word niet mee gegooid of gek mee gedaan. En het mooie is dat je zoveel vakken in het stadion hebt. Dat de wat fanatiekere allemaal bij mekaar gaan zitten en dat je vakken hebt waar mensen gewoon in alle rust kunnen kijken.

Iedereen weet toch dat dit nooit gaat gebeuren. De Knvb durft Feyenoord echt geen straf op te leggen van een geheel lege kuip. Of ze doen het in een beker wedstrijd tegen een amateur club ofzo.

Dus we praten over een mogelijke sanctie, die mogelijke gevolgd wordt door een extra regel waarin staat het binnen 4 weken moet worden uitgevoerd, die dan mogelijk op 3 momenten kan worden uitgevoerd en dan praten we over mogelijke clementie van de Knvb om de sanctie naar volgend seizoen te verplaatsen.

Laten we vooral niet teveel commotie maken om iets wat nog absoluut niet zeker is. Het is niet zeker dat Feyenoord een wedstrijd zonder publiek opgelegd als sanctie krijgt. Het is volgens mij uberhaupt de vraag of je voor het afsteken van vuurwerk tijdens een bekerwedstrijd een sanctie krijg voor een competitiewedstrijd. Een voorbeeld : na de misdragingen van Ajax fans in de finale van 2014 kreeg Ajax een sanctie dat er geen supporters mochten zijn bij het eerst volgende bekerduel. Dat bleek uiteindelijk Urk uit te zijn. Mogelijk gaat deze vlieger voor Feyenoord ook gewoon op.

Maar goed, zelfs als dat zo zou zijn dan is de vraag of die regel eraan is toegevoegd dat het binnen 4 weken moet worden uitgevoerd. Mocht dat zo zijn heeft Feyenoord zelf de mogelijkheid dit te voorkomen door gewoon de wedstrijd tegen Heracles (want tegen AZ ga je die sanctie niet innen) hiervoor te gebruiken. En dan wordt ook nog de optie van uitstel op tafel gelegd.

Allemaal speculatie en opwinding om niks, gewoon rustig afwachten. De kans dat De Kuip tegen ADO leeg is in speelronde 34 schat ik bijzonder klein. Ik denk persoonlijk dat het een sanctie gaat worden met betrekking op het bekertoernooi, een (thuis)wedstrijd zonder (een deel van) het publiek plus een geldboete.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

1656 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Robben zet Ajax en PSV in wachtkamer en neemt de tijd voor volgende stap

Arjen Robben staat mogelijk voor zijn laatste klus als profvoetballer. De 35-jarige vleugelaanvaller heeft Bayern München met een transfervrije status verlaten en weegt zijn opties zorgvuldig af. Robben is al met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren