Toptalent PEC Zwolle weigert bij te tekenen: ‘Dat is geen optie voor mij’

Woensdag, 27 maart 2019 om 08:18Tim Siekman

Sepp van den Berg heeft momenteel geen intentie om zijn contract bij PEC Zwolle te verlengen. De zeventienjarige verdediger, die dinsdag met Oranje Onder-19 kwalificatie voor het EK misliep door een late treffer van Spanje (0-1), laat in gesprek met de Stentor weten dat hij niet van plan is om zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis.

Van den Berg is in 2019 nog geen minuut in actie gekomen voor de hoofdmacht van PEC Zwolle. De club wil graag verlengen, mede om grotere clubs af te schrikken, maar de jeugdinternational houdt de boot af. “Waarom? Op dit moment speel ik niet en dan is bijtekenen ook nog geen optie voor me. Ik weet ook niet wie de nieuwe trainer wordt”, doelt hij op het vertrek van Jaap Stam, die aan de slag gaat bij Feyenoord.

“Je wil ook weten hoe hij naar je kijkt. Ik heb geen haast”, aldus het talent, die tot medio 2020 vastligt. Van den Berg komt sinds de komst Stam bij de Blauwvingers niet aan spelen toe bij het eerste elftal. “Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt als er een nieuwe trainer komt. We beleven een moeilijk seizoen. Hij kiest daardoor ook voor ervaring en daar geef ik hem groot gelijk in.”

Komende zondag ontvangt PEC Zwolle in eigen huis FC Emmen. Van den Berg weet dat verdedigers Thomas Lam en Bram van Polen vanwege een schorsing het duel met de promovendus moeten missen. “Als er ergens een kans ligt voor me, is dat nu wel”, stelt de jongeling. PEC Zwolle staat momenteel twaalfde, terwijl FC Emmen de zeventiende plek in de Eredivisie bezet.


Poll

Verwacht jij dat Sepp van den Berg alsnog zijn contract gaat verlengen bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door klich)

Ik verwacht dat hij alsnog wel gaat bijtekenen. Alleen op dit moment niet en dat begrijp ik heel goed. De toekomst is te onduidelijk momenteel.

27 maart 2019 om 08:35

Dit is nou een speler voor PSV

27 maart 2019 om 08:42

Hij heeft zeker potentie maar dat hij een speler voor PSV is moet hij nog maar waarmaken. Een tussenstap maken en dan zien we wel hoeveel rek er in deze jongen zit. PSV is vooralsnog wat te voorbarig

27 maart 2019 om 09:49

Perfect voor AZ. Kan eventueel ook nog lekker minuten maken voor Jong AZ.

27 maart 2019 om 21:24

Moet nog wat fysiek kweken. Lengte heeft hij mee, nou nog bouw. Lijkt een beetje op Stefan de Vrij, was ook een vrij iele speler in de jeugd. Maar heeft Italie wel wat spierballen gekweekt. En net als Sep, is hij prima aan de bal.

Sorry dat ik het zeg maar dit vind ik ook wel Jaap Stam hoor. Die houdt van "zekerheidjes" en die gaat minder snel talentvolle spelers opstellen en deze spelers verder ontwikkelen. Zonde want de kans is nu aanwezig dat de ontwikkeling van deze jongen stokt of dat hij straks vertrekt.

27 maart 2019 om 08:40

Beetje onzinnig. Ze stonden tegen degradatieplek aan. Natuurlijk ga je dan voor ervaring/zekerheid. Bij spelen tegen degradatie ga je niet ineens jeugdspelers uitproberen.

27 maart 2019 om 08:41

Dat wel, maar die spelen onderin juist omdat die zekerheden er bij niemand is.

27 maart 2019 om 09:10

Nou Woezel;
die zekerheidjes achterin kan je betwisten of die daadwerkelijk beter zijn. Wat je in ieder geval wel kan vast stellen dat de kans dat die zekerheidjes beter gaan worden bijzonder klein is en bij deze jongen is de kans groot dat hij beter wordt. Dat is toch ook de taak van Stam? Spelers beter maken?

Maar goed daar vind ik Stam sowieso niet goed in. Talenten beter maken. Talenten opstellen. En je hoeft geloof ik ook geen creatief voetbal te verwachten. Ook niet helemaal zijn ding.

27 maart 2019 om 09:15

De taak van Stam om spelers beter te maken? Volgens mij is zijn taak om gewoon goed te presteren met Zwolle hoor

27 maart 2019 om 08:40

Daar vrees ik bij Feyenoord ook voor. Feyenoord heeft best een prima jeugdopleiding, maar ze moeten wel de kans krijgen.

27 maart 2019 om 10:41

Van geel heeft een beleid gebaseerd op zekerheidjes. Daarom zal Feyenoord ook nooit verder komen dan achter de top. Harde realiteit op dit moment

27 maart 2019 om 08:48

Klopt Jaap zal ook bij PSV types als Toornstra, Van der Heijden, Botteghin op gaan stellen, hij gaat nooit voor jeugdspelers kiezen

Nou Vitesse; dit is een interessant talent, die we centraal achterin goed kunnen gebruiken.

Apart dat PEC hem niet laat spelen, daar spreekt geen vertrouwen uit. Terwijl Lachman ook geen wereldspeler is. PEC maakt hiermee een misser. Oké je kan hem misschien niet altijd een basisplaats geven, maar met korte invalbeurten hou je hem wel betrokken.

27 maart 2019 om 18:58

Dat is geen vertrouwen, maar met hem stonden op een degradatie plek. Dus stam wil zekerheid hebben en dat heb je niet bij een 17 jarige.

28 maart 2019 om 08:44

Klopt maar kwam die plaats dankzij deze 17-jarige knaap of waren de andere verdedigers nog meer debet aan de tegentreffers ???

28 maart 2019 om 21:06

De verdediging is in het algemeen instabiel, maar dat is zeker niet aan hem alleen te danken. Maar ja er worden keuzes gemaakt.

Tsja en dan zijn er mensen die roepen dat Stam zoveel met de eigen jeugd heeft. Bij PEC maakt hij er geen gebruik van en bij Reading deed hij er ook helemaal niks mee. Alleen de aankopen mogen spelen. Zo'n Lachman is echt geen grotere zekerheid dan Sepp van den Berg.

27 maart 2019 om 14:20

Bij Jong Ajax idem dito.

Enerzijds snap ik hem wel omdat hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt en daarbij wil wachten tot er een nieuwe trainer bekend is. Hij ligt nog vast tot medio 2020, volgens Transfermarkt dus hij zal geen haast hebben.

Anderzijds, hij is 17 (!) en zit nog op de middelbare school. Alles wat hij mee heeft kunnen snoepen is fantastisch maar hij moet zichzelf ook wel de tijd gunnen bij Zwolle. Het is niet zo dat wanneer hij wordt opgepikt door pak 'm beet Ajax, Feyenoord of PSV dat hij daar ineens basis komt te spelen, dat zal dan alleen nog maar verder weg zijn.

Ik denk dat de verdediger Stam met een schat aan ervaring er voldoende kijk op heeft of een jeugdspeler al goed genoeg is voor het eerste. Valt me wel op als zo,n ventje een stukkie in de krant schrijft er gelijk bakken kritiek op een trainer komen. Heeft hij voor dat Stam kwam wel regelmatig in het eerste gestaan? Waar stond Zwolle toen? En nu zonder hem? Ik wil niet zeggen dat het hier aan ligt maar heb geduld en ga iet kwaken in de krant.

Sinds stam er is heeft deze jongen niet meer gespeeld terwijl hij daarvoor echt niet de slechtste achterin was met name bij de backs gaat het meestal mis ook lachman niet heel sterk. Deze speler hoort 100% te spelen en kan je uiteindelijk ook nog voor een sandler bedrag verkopen

Nou Sepp, geloof het of niet maar ook dit is professioneel voetbal. Op dit moment zijn Lam en Lachman gewoon betere opties met meer ervaring en dan is de truc aan jezelf te werken als je merkt dat je niet kunt concurreren met hen. Sepp is nog maar 17 en heeft nog een hele carrière voor zich. Als hij slim is gaat hij nog geen keuzes maken voor speelminuten, maar maakt hij gebruik van de tijd en de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot een speler waar zelfs Jaap Stam niet omheen kan. Hij had ook heel duidelijk te horen gekregen dat hij moet aanpoten en als ik dat zou horen van een voormalige topverdediger die je coach is dan zou ik dat advies heel serieus nemen en nog niet nadenken over een overstap voor meer speeltijd. Want laten wij daarnaast eerlijk zijn, Van den Berg is behoorlijk gehyped vanwege zijn leeftijd maar hij heeft iets te vaak een draak van een wedstrijd gespeeld om te claimen een onomstreden basisspeler te zijn.

Met Lam en van Polen heb je al een paar lichtgewichten achter staan. Als Sepp er ook bij komt stelt het fysiek helemaal niks voor. Dan krijg je gewoon elke corner of standaardsituatie goals tegen. Ik snap de keuzes van de trainer tot nu toe wel. Het zou wel mooi zijn om deze jongen te behouden, maar nu hij geroken heeft om te spelen met de talenten onder de -19 snap ik wel dat je meer wilt

27 maart 2019 om 15:16

Lam is toch wel aardig? En ook redelijk sterk in duels toch? Vond hem bij Twente altijd wel lekker spelen, pakte alleen teveel kaarten.

29 maart 2019 om 19:47

Ja prima speler hoor. Ook best fel, maar mist toch wat duelkracht/ gewicht

17 jaar en niet bijtekenen omdat je niet speelt in het eerste?? Ik hoor hier een zaakwaarnemer praten ipv een 17 jarige mannetje die net komt kijken. Ik neem aan dat hij uit de jeugd komt, waar hij nog hoort te spelen overigens, en dan mag je toch wel verlengen uit dankbaarheid al is het maar 1 jaar. Ik heb even gemist wanneer zijn contract afloopt.

Dit was te verwachten met Jaap Stam als trainer. Zelfs bij Jong Ajax had hij een voorkeur voor de oudere Jong-spelers en dispensatiespelers. Hij heeft niets met opleiden en wil puur voor resultaat gaan. Ik verwacht dat deze jongen in de zomer naar een andere club vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PEC Zwolle20-7
14.VVV-Venlo19-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van DuinenAanvaller173
J. WestermanAanvaller00
X. MousKeeper00
M. ZettererKeeper180
D. BajselmaniVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
1 fan
19 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren