Update: Calvin Stengs zet handtekening: ‘Ik voel me goed bij deze club’

Woensdag, 10 april 2019 om

De toekomst van Calvin Stengs ligt voorlopig bij AZ. De twintigjarige aanvaller werd achter de schermen weliswaar door Ajax benaderd, maar heeft hij voor een langer verblijf in Alkmaar gekozen. Stengs staat nu een jaar langer op de loonlijst van de Noord-Hollanders.

AZ meldt woensdagmorgen via de officiële kanalen dat men een mondeling akkoord met Stengs heeft om het contract open te breken en met één jaar te verlengen, tot medio 2023. De aanvaller is er veel aan gelegen om elke week aan spelen toe te komen. Hij maakte afgelopen weekeinde zijn langverwachte debuut voor Jong Oranje in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten.

Een zware knieblessure loopt als een rode draad door zijn nog prille loopbaan. In augustus 2017, na een spectaculaire doorbraak, raakte de aanvaller zwaargeblesseerd. Sinds zijn terugkeer begin dit seizoen toont hij een van de grootste talenten van de Eredivisie te zijn. Desalniettemin staan er nog altijd maar zestien Eredivisie-duels achter zijn naam.

Bondscoach Ronald Koeman gaf onlangs toe dat hij Stengs in het vizier heeft. De aanvaller weet dat spelers uit de eigen opleiding veel kansen in Alkmaar krijgen en dat is ongetwijfeld een belangrijke factor om voor AZ te blijven spelen.

Update 10 april 14.00 uur – Calvin Stengs zet handtekening: 'Ik voel me goed bij deze club'
Calvin Stengs heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij AZ. Nadat men de mondelinge overeenkomst al wereldkundig had gemaakt, heeft de aanvaller woensdag zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2023. “Ik voel me goed bij deze club en denk dat ik hier nog veel kan leren”, reageert Stengs op de clubsite “Ik speel al sinds mijn tiende bij AZ, dus de band is er sowieso. En als je dan ook doorbreekt in het eerste elftal is dat heel lekker.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door mgmv)

Misschien beter ook een jaartje basis bij Az en weer helemaal aansterken en na volgend seizoen de overstap maken. Bij Ajax ben je toch niet meteen basisklant en dan kan je beter alles bij Az spelen.

27 maart 2019 om 08:06

Marc moet met AZ in gesprek om hem alvast over te nemen maar nog wel een of twee jaar bij AZ te laten rijpen dan hebben alle partijen er voordeel bij. Denk dat Stengs na komend seizoen niet meer betaalbaar is, verwacht veel van hem

27 maart 2019 om 08:22

Het past alleen totaal niet in de visie van AZ. Het is bovendien wel heel veel geld voor een speler die pas veel later aansluit. AZ heeft geld zat dus die zullen gewoon de hoofdprijs vragen.

27 maart 2019 om 08:47

En jij denkt dat ze bij AZ achterlijk zijn? Je zegt het zelf al. Na komend seizoen is hij onhaalbaar. Dus geef mij dan 1 reden waarom AZ hem nu al zou verkopen als ze er later naar alle waarschijnlijkheid later veel meer voor kunnen krijgen?

Verder heel verstandig van Stengs om langer bij AZ te blijven. Heel behoorlijk niveau en gegarandeerd speeltijd. De beste keuze voor zijn ontwikkeling.

Jammer, maar ook begrijpelijk. Ik had 'm graag bij Ajax gezien. Dat zal er nu wel niet meer van komen...

27 maart 2019 om 08:50

Tegelijkertijd ook wel netjes naar AZ die hem gesteund heeft tijdens die lange blessure

27 maart 2019 om 08:57

Mis je echt helemaal niets aan , ultiem wisselvallige speler. Als er veel meer mislukt dan dat er goed gaat , ben je misschien wel niet zo heel goed. En dat is echt niet omdat hij nu terugkomt van een blessure , was voor die tijd ook al zo. Speelde deze week pas zijn allereerste interland, voor die tijd nog nooit opgeroepen en niet zonder reden. Ook in de jeugd altijd extreem wisselvallig geweest en gebleven.

27 maart 2019 om 10:39

Kom op zeg als jij niet ziet dat dit een zeer groot talent is met erg veel potentieel heb je geen verstand van voetbal. Is een van de grootste talenten van het Nederland op dit moment. Ja is nog wat wisselvallig maar als je ziet hoe snel hij weer aanhaakt bij het niveau na een zware blessure dan is dat gewoon erg knap.

Hij heeft nog wat jeugdigheid in zijn spel en kan soms nog wat te frivool zijn. Maar met de juiste begeleiding komt dat wel goed. Hij zou goed bij Ajax passen en zou daar wellicht nog sneller stappen zetten in zijn ontwikkeling omdat Ajax meer internationaal speelt.

Ik denk dat dit een hele goede speler wordt.

27 maart 2019 om 11:21

Baradona ik ben het vaak met je eens als het gaat om Koopmeijners maar waar komt de negativiteit naar Stengs vandaan? Het is typisch een speler die met veel risico speelt, plus zijn leeftijd en het net terugkomen van zo'n zware blessure zorgt ervoor dat hij natuurlijk nog wisselvalligheid heeft. Je ziet in ieder geval de potentie bij hem. Ik ben wel van mening dat het dom zou zijn als hij al naar Ajax was gegaan. Verstandige zet van hem! Mits deze jongen fit blijft, kan hij AZ denk ik na nog een seizoen verlaten met puike statistieken

27 maart 2019 om 11:44

Koopmeiners is zo stabiel als een Zwitsers uurwerk vanaf het allereerste moment. Die kwam erin en er stond meteen een beest van een gozer , met een fantastisch linkerbeen. Voor wat betreft Stengs die vind ik gewoon te wisselvallig, natuurlijk zie ik bij vlagen ook schitterende dingen. Maar die wisselt hij daarna in voor onbegrijpelijke keuzes en onnodig balverlies. Het verval is gedurende een wedstrijd gewoon enorm groot , en dat wekt dan irritatie. Ik heb dat ook bij een speler als Chong , worden al snel enorm gehyped maar hebben zelden tot nooit een hele goede wedstrijd gespeeld.

10 april 2019 om 15:02

Vind je dat zo jammer? Aan alles kun je weliswaar zien dat Stengs technisch barst van het talent, maar vaak maken we toch wel de vergissing in Nederland te denken dat elke geslaagde dribbel een wereldtopper op gaat leveren. Ik ben tegenwoordig wat huiverig om nog langer AZ-spelers te hypen. Bij Ajax hebben ze nooit plezier gehad van een AZ-transfer, om nog maar te zwijgen van de 'investering' van PSV in Derrek Luckassen en Adam Maher. Vorig jaar pompten de media de imago's van Koopmeinders en Til nog flink op, maar dit jaar zie ik niet waarom die twee nu werkelijk de toekomst van Oranje zou moeten zijn. AZ-spelers zijn als AZ zelf; voor de echte top vaak te zwak.

Laten we Stengs lekker nog een of twee jaar bij AZ zijn weg zien vinden. Ben heel benieuwd of hij het AZ-syndroom weet te doorbreken.

Lekker laten rijpen bij AZ en wedstrijden spelen. Ajax moet spelers halen die er meteen staan. Ajax jeugd is goed zat.

27 maart 2019 om 07:24

Hij zou er ook meteen bij Ajax kunnen staan, is ook een beetje arrogant ergens vind ik dat hij per se langs Ajax moet voor z'n carriere. Die schittert nog een volledig jaar in Alkmaar en gaat Nederland uit.

27 maart 2019 om 07:31

Is inderdaad arrogant en nergens op gebaseerd. Volgens mij hebben sommige ajacieden echt het idee dat ajax de laatste horde is richting de hemelpoort.

27 maart 2019 om 07:31

Zie je hem wel eens spelen? Hij staat er bij AZ nog niet eens altijd. Barst van het talent natuurlijk, maar dat komt er echt nog lang niet uit. Er gaat nog te veel mis. Goed dat hij nog een jaar bij ons blijft, dan kan hij belangrijk gaan worden. Daarna zou ik Ajax een goede stap vinden, maar AZ zal wel te veel geld vragen.

27 maart 2019 om 07:44

Hij komt ook net terug van een hele zware blessure. Als hij in vorm raakt dan kan het snel gaan want het is naar mijn mening echt een ruwe diamant, het talent spar er vanaf. Bij Ajax kan hij ook best mee maar ze hebben wel momenteel Neres, Tadic en Ziyech. Dus mooi dat hij bij AZ blijft.

27 maart 2019 om 07:51

Och heb je die stokert kleinegeneraa7 ook weer. Kun je je je naam niet beter aanpassen naar kleinetrolvan7? Er zijn genoeg spelers geweest die het niet gehaald hebben door de top over te slaan. Dan blijkt de overstap ineens toch wel heel groot. Jahanbaks bijvoorbeeld. Leeft hij nog?

27 maart 2019 om 08:02

@flokyrs: Maar nergens is bewezen dat een stap naar Ajax beter is voor een speler. Ik snap wel dat Ajax (Feyenoord heeft dat ook) de subtop en middenmoot graag leegkoopt als daar een leuke speler speelt, maar ga nou niet doen alsof de stap naar Ajax per se een juiste is. Jahanbaksch valt nog tegen. 13 gespeelde wedstrijden nu. Echter met zijn kwaliteiten zie ik dat wel goed komen

27 maart 2019 om 08:12

Stoker? Een andere mening hebben is niet per definitie stoken. Elke speler bewandelt zijn eigen route en geen route is per definitie de beste. Daarom reageer ik daar zo op ja. Een klaassen is ook compleet mislukt bij Everton? Zo zijn er ook genoeg spelers die denken even zo'n 'verstandige' tussenstap te maken en die redden het uiteindelijk geen eens bij Ajax. Dit kan ook voor deze Stengs gelden en dan kan die beter alvast gaan cashen in het buitenland. Het gaat mij er gewoon meer om dat sommige het idee hebben dat Ajax het middel is om een speler vanuit de eredivisie klaar te stomen voor een buitenlands avontuur. Leuk voorbeeld van Jahanbaks, maar zou die nu überhaupt een basisspeler zijn geweest bij Ajax? Denk het ook niet hé, dus is dit voor zijn portemonnee een betere keuze geweest.

27 maart 2019 om 08:59

Jahanbakhsh is 13 wedstrijden afwezig geweest door zowel een hamstringblessure als interlandverplichtingen tijdens het seizoen. Daarna heeft hij denk ik nog één wedstrijd rust gekregen na de Asian Cup, om vervolgens 3 wedstrijd te hebben gespeeld. De laatste twee wedstrijden speelde hij bijna volledig mee. Voor deze interlandverplichtingen heeft hij 13 wedstrijden gespeeld. Al met al 16 wedstrijden gespeeld. Dus ja, hij leeft nog. Hoeveel moeite is het op zelf even de gegevens op te zoeken?

27 maart 2019 om 10:35

Ik ben het volledig eens met de kleinegeneraal. Elke speler met een beetje talent moet volgens de meeste lezers hier naar Ajax komen 'want dat is de beste vervolg stap'. Van Schuurs is het zeker ook een geode stap geweest? Had elke week Eredivisie kunnen spelen.
Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en de meeste gaan niet via Ajax.

27 maart 2019 om 10:39

Dan snap ik niet waarom Ajax destijds Frenkie de Jong heeft gehaald op recent Per Schuurs? Frenk stond er ook niet direct.

Hoe kan het nou toch dat AZ zulke spelers op kan leiden en mijn cluppie altijd maar met B garnituur komt. Jaloers is niet het juiste woord, maar het neigt er wel naar toe.

27 maart 2019 om 10:07

Neem aan dat het over Feyenoord hebt? Een compleet gebrek aan beleid. Commercieel en strategisch is Feyenoord een aanfluiting. Az, Psv, Ajax, groningen, Heerenveen, Vitesse hebben allemaal stadia die begin deze eeuw gebouwd of verbouwd zijn om potentiele inkomsten te vegroten. Fey niet.

Na de teloorgang van het Nederlands clubvoebal tussen 2005 en 2012 heeft Ajax olv cruijff het roer omgegooid en de focus op jeugd en scouting gelegd. Psv is iets later gevolgd en heeft organisatiebreed een omslag gemaakt. Az heeft binnen enkele jaren een compete infrastuctuur van jeugsopleiding opgezet, vanuit visie en beleid.

Het enige wat Feyenoord heeft gedaan is alle inkomsten verbrassen aan middelmatige aankopen. Exact wat er gebeurt is tussen 2005 en 2012 bij Ajax en Psv. Ik zou me kapotschamen als supporter met het huidige Feyenoord bestuur.

27 maart 2019 om 11:28

Reactie die volledig uit verband is gerukt. Ik wilde serieus reageren om een leuke voetbaldiscussie op te starten, maar toen ik je zin over 'kapot schamen' las besloot ik om het hierbij te laten. Groetjes.

27 maart 2019 om 14:59

Prima kerel! Sorry dat ik niet op de juiste manier op je nogal vage post ben ingegaan. In plaats van jaloers zijn, probeer ik liever te achterhalen wat er beter kan. Die laatste zin is natuurlijk een overdrijving.

10 april 2019 om 15:50

Dat gaat ook maar in periodes. Niet zo lang geleden vertrokken eigen jongens ('zulke spelers' als Karsdorp en Kongolo nog voor grote bedragen en daarvoor nog diverse anderen. In de leeftijdscategorieën van de laatste jaren zijn jongens als Chong en Zirkzee (zouden nu absoluut bij 1 zitten) bijvoorbeeld ook weer weggesnoept.

Bij ons komt er nu bijvoorbeeld weer een Kokcu door. En lopen er nog diverse andere grote talenten in de jeugd rond. Dus ja, we leiden ze wel op en zo jaloers hoeven we niet te zijn op het opleiden van AZ. Stengs is nu ook maar 'een' parel.

De visie om ze door te laten breken is echter wel een ander verhaal.

Een hele goede beslissing. Stengs is een hele goede speler maar momenteel nog niet goed voor Ajax. Lekker verder ontwikkelen bij AZ en dan de overstap maken naar de top.

Voor iedereen ook beter denk ik. Hij is te inconsistent voor Ajax op dit moment en bij Az heeft hij rustig de tijd om zich te bewijzen dat hij de stap omhoog echt aankan. Ik ben ervan overtuigd dat hij het kan, maar hij laat het nu niet altijd zien (wat niet gek is op zijn leeftijd en na zo’n blessure). Denk alleen wel dat als hij gaat laten zien wat hij kan dat hij bijna onhaalbaar is voor Ajax, tenzij ze bereid zijn om echt 20+ miljoen of iets dergelijks neer te leggen.

27 maart 2019 om 07:53

Bij Az verkopen ze wel vaker een speler wat te goedkoop maar wat je zegt inderdaad dit is voor Stengs zelf gewoon de beste keuze. Ook wel is mooi dat hij niet direct dollartekens voor zijn ogen krijgt

10 april 2019 om 15:26

Stengs onhaalbaar voor Ajax. Haha, die is goed. Stengs komt bij lange na niet in de buurt van het niveau van Ajax, ook niet als hij zich nog een jaartje goed ontwikkelt. Lekker bij AZ blijven: voor jullie een heerlijke speler en voor hem zelf een plek waar hij meters kkan maken en verder kan groeien.

Dan is hij er wel erg vroeg mee. Stel AZ haalt geen Europees voetbal, wat echt zo maar zou kunnen, dan ontwikkelt hij zich minder goed dan dat hij wel Europees zou spelen. Ajax zal als het wint van PSV vol voor het landskampioenschap gaan en mogelijk de beker aan Willen II laten. Dan gaat het tussen Feyenoord en AZ wie rechtstreeks de Europa League voorrondes in gaat. De afvaller speelt dan playoffs, die kunnen alle kanten op.

27 maart 2019 om 08:11

"ajax zal als het wint van PSV vol voor het landskampioenschap gaan en mogelijk de beker aan Willen II laten."

De beker laten lopen? Met alle respect voor Willem II, maar je hebt je eerste prijs in vijf jaar tijd nu zo'n beetje voor het oprapen. En daarna nog een volle week vrij voordat je weer moet spelen...

27 maart 2019 om 08:21

Stel Ajax haalt hem en hij blijkt het niveau niet aan te kunnen dan speelt die net zoveel Europese wedstrijden als AZ in jouw geschetste situatie... Als, als, als... Puur koffiedik kijken dit natuurlijk, feit blijft dat hij pas 16 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan, dus het lijkt me een verstandige keuze om wekelijks 90 minuten bij AZ te maken en zich zo verder te ontwikkelen. Hij heeft talent, nu zich nog bewijzen en dan komt hij er wel.

27 maart 2019 om 10:38

De kans is natuurlijk niet heel groot, maar ook Ajax moet 'gewoon' voorrondes spelen. Kunnen net zo goed Europees voetbal mis lopen.

Heeft ook echt helemaal niks bij Ajax te zoeken , veel wisselvalliger als Stengs kom je ze niet tegen. Toevallig kort achter elkaar 4 hele wedstrijden van hem gezien, en het lijkt 80% van de tijd helemaal nergens op. Knullig balverlies, slap in de duels, verkeerde keuzes, ballen die wegspringen etc. Samenvatting voetballler bij uitstek !

27 maart 2019 om 08:04

Ik heb meerdere wedstrijden van Stengs gezien en het talent druipt juist van hem af. Prachtige balbehandeling. Mooi passing. Soms wil hij te veel, maar wat een pareltje is hij. Echter door zijn leeftijd en door zijn blessure nog enigszins ongepolijst

27 maart 2019 om 08:26

Het is maar net wat je wil zien,ik zie ook wel dat als het soms lukt het mooi en frivool oogt. Maar als je daarna weer 4 x knullig de balverliest ben je echt te wisselvallig.

27 maart 2019 om 09:01

Natuurlijk, maar wisselvalligheid hoort ook bij zijn leeftijd. Vergeet niet dat hij een jaar geblesseerd is geweest en dus op achter loopt. Hij komt er heus wel, dat ze je aan alles. Nu is het inderdaad te wisselvallig, gelukkig mag dat nu nog bij AZ. Daarom moet hij ook nog 1/2 jaar blijven.

27 maart 2019 om 12:38

Ik snap wel dat als je zijn laatste 4 wedstrijden gezien hebt, je niet veel in hem ziet. Hij is op dit moment duidelijk niet in vorm. Op basis van de laatste 4 wedstrijden hoort hij niet eens in de basis bij AZ. Maarja John laat spelers altijd staan, zelfs als ze uit vorm zijn (He Til, Hatzidiakos, etc).
Als je hem echter had gezien de laatste paar wedstrijden voor de winterstop en de 1e 4 wedstrijden na de winterstop, dan zou je er heel anders tegenaan kijken. Dat AZ die wedstrijden zo goed speelde, lag voor een groot deel ook aan Stengs.

Maarja jonge speler (die zijn meestal wisselvallig) en buitenspeler (die zijn ook vaak grillig) dat werkt dubbelop. Zie bijvoorbeeld Berghuis en Alireza. Die waren in hun 1e jaar in de eredivisie ook niet meteen het hele seizoen uitblinkers.

Ik denk dat het prima is dat ie nog even bij AZ blijft. Het 'moeten' bij Ajax is toch iets groter en de concurrentie ook meestal. Nadeel is dat als ie een topjaar zou draaien mogelijk gelik naar buitenland zou gaan al moet je afvragen of dat verstandig is

Daar hoeft Ajax helemaal niet rouwig om te zijn. Tot nu toe slechts een paar leuke wedstrijden gespeeld maar veel te wisselvallig. Over een heel seizoen vind ik hem eigenlijk matig.

27 maart 2019 om 08:06

Over een heel seizoen is hij matig? Waarop is dit gebaseerd? Die potjes van vorig jaar of de laatste 3 maanden waarin hij eindelijk weer spelen kan nadat hij er een jaar uit heeft gelegen? Hoe kan je zo'n speler nou al over een seizoen afschrijven!?

27 maart 2019 om 08:26

Hij is nog niet eens een heel seizoen bezig dit jaar, voor de winterstop moest hij louter ritme op doen. Maar het blijkt wel dat je geen AZ volgt.

27 maart 2019 om 08:29

Jan jij volgt AZ toch ook ? Je kan dan toch niet ontkennen dat hij met regelmaat domme keuzes maakt en extreem slordig is ?

27 maart 2019 om 09:09

Hij oogde erg onzeker voor en net na de winterstop alsof hij duels vermeed. Het talent spat er weliswaar af... hij moet nog zeer zeker gepolijst worden... ik kijk nu al uit naar de samenwerking van boadu en stengs

Prima dat hij veel aan spelen toe wil komen maar om jezelf nou tot 2023 vast te leggen is ook wat overdreven. Zijn contract liep tot 2022 dat was toch prima. Dan had hij nog 2 seizoenen vlieguren kunnen maken bij AZ en had AZ er ook nog wat aan overgehouden. Als hij komend seizoen meer als 25 wedstrijden speelt en doorbreekt moet hij daarna nog een jaartje blijven om een stabiele factor te worden en dan gewoon een stap hoger maken. Als je zoooo goed bent moet je niet te lang wachten.

27 maart 2019 om 10:40

Hij zal waarschijnlijk een hoger salaris krijgen, plus niemand weet wat er achter de schermen speelt. Misschien is er een club concreet aan het worden voor een transfer in de zomer en willen ze deze zo danwel afschrikken, danwel meer laten betalen?

27 maart 2019 om 12:12

Wie zal het zeggen. Hij heeft wel de potentie om een topper te worden vind ik.

Ideaal voor AZ, nog een jaar genieten van stengs en hij wordt alleen nog maar meer waard. Nu nog proberen om boadu, koopmeiners en maher ook te behouden plus midtsjo/svensson allicht te verleiden tot een verlenging. Dan rest alleen nog een 2-tal goede verdedigers erbij en een aanvallende impuls. Zelf zou ik Pierie, Vlap en Memisivic halen maar laat mezelf graag verrassen. Heerenveen moet natuurlijk wel verkopen dus een deal moet kunnen lukken.

Als de trien langskomt kan je erin springen.
De vraag is of de trein er volgend jaar weer langskomt.

27 maart 2019 om 09:10

Ik denk dat de Thalys volgens jaar langskomt. Stengs is nu eigenlijk al goed genoeg voor Ajax en als hij helemaal is aangesterkt en een volledig seizoen goed presteert dan zal die net zoals Jahanbash verkocht kunnen worden aan een buitenlandse club voor om en nabij 30 miljoen. Waarom zou AZ hem nu dan voor minder naar Ajax laten gaan? Ze worden er zelf zwakker van en maken de topclub die ze willen aanvallen sterker. Past totaal niet in de visie die AZ heeft. Ook AZ heeft voldoende cash in huis om niet gelijk toe te geven aan een bod.

Op deze manier wordt AZ ook een herkenbare club. Ben zelf fan van Vitesse maar kan zo'n beetje het hele elftal van AZ opdreunen; dat vind ik wel mooi.

27 maart 2019 om 13:08

We hebben een treinstation in Alkmaar, 2 zelfs, er gaan elke dag heel wat treinen naar Amsterdam maar als hij er nu niet in wil springen dan is het nog maar de vraag of hij dat volgend jaar wel wil doen. Hij gaat nu nog minstens een jaartje ballen in de kaasstad en pakt dan de trein naar Schiphol om vandaar te gaan vliegen naar een nog nader te benoemen bestemming

Ben wel blij dat hij blijft, een mooi product van de jeugdopleiding en iemand waar men voor naar het stadion gaat. Hopelijk herstelt Boadu ook voorspoedig zodat ze samen een prachtig aanvalsduo kunnen worden.

Blij met dit bericht.

Nu hopen dat Guus Til, Teun en Peer Koopmeiners, Jeremy Helmer, Myron Boadu, Thomas Ouwejan, Jasper Schendelaar, Owen Wijndal, Tijjani Reijnders

Maar ook:
Joris Kramer, Joerie Church, Kenzo Goudmijn, Mees Hoedemakers en Jelle Duin

Spoedig volgen!

Speler met talent, maar wel erg wisselvallig. Thuis met AZ tegen Ajax viel hij me niet mee, al zegt dat nog niks over zijn verdere ontwikkeling. Ook heb ik het vermoeden dat hij niet zo veel met Ajax heeft, maar dat is een persoonlijke mening.

27 maart 2019 om 10:36

Als hij zijn dag toen had hij er makkelijk 2-3 kunnen scoren

27 maart 2019 om 12:57

As is verbrande turf;-)). Terzijde, deze jongen heeft echt wel talent, maar dat moet nog verder doorontwikkeld worden. En daarvoor is hij bij AZ in goede handen.

Fantastische voetballer maar hij is nog niet klaar voor een volgende stap. Hij is nog niet consistent genoeg. Hopelijk kan AZ volgend seizoen de Europa League halen en kan hij daar ook z'n klasse laten zien. Dat zou goed zijn voor z'n ontwikkeling.

Begrijp ik volkomen, deze jongen heeft hartstikke veel talent in z'n poten en zou zeker goed bij Ajax passen, maar hij is nu niet constant genoeg en is niet verrzekerd van speeltijd dus dan is het beste voor hem om nu nog een seizoen bij AZ te knallen en dan waarschijnlijk de stap naar het buitenland te maken.

Misschien wel verstandig, Neres was ook miet altijd zeker van een basisplaats terwijl hij dat wel verdiend had. Stengs komt er wel zie in hem een international.

Jammer was een goede rechtsbuiten geweest voor Ajax. Zie zeker potentie in hem. Misschien een jaartje later dan maar.

Goede keuze van hem om niet meteen met de hype mee te gaan en een transfer te maken. Heeft nog genoeg te leren en de productie mag ook omhoog. Deze jongen beschikt echter over zoveel talent (heerlijke steekpassjes, goed inzicht, kan mooit uitkappen etc). Hij heeft een tijd stil gestaan door die rotblessure natuurlijk, maar volgend seizoen gewoon weer basis spelen bij AZ en dan kan hij over een jar zien waar hij staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

7 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 9 2 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Swart: ‘Hun tijd in Oranje komt echt wel, heb een beetje geduld, zeg’

Jong Oranje won afgelopen vrijdag op De Vijverberg met 4-2 van Jong Portugal. De doelpuntenproductie in het EK-kwalificatieduel werd verzorgd door Myron Boadu (tweemaal), Teun Koopmeiners en Calvin Stengs, die worden...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren