Oranje Onder-19 loopt EK op dramatische wijze mis

Dinsdag, 26 maart 2019 om

Oranje Onder-19 ontbreekt aankomende zomer op het EK in Armenië. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg had dinsdagavond op eigen veld tegen Spanje genoeg aan een gelijkspel, maar liep in de laatste minuut van de wedstrijd uiteindelijk tegen een catastrofale nederlaag aan: 0-1.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door koriander)

Dit zijn dus de zogenaamde talenten waar men over praat? Ik heb de wedstrijd gekeken en moet jullie toch echt vertellen dat dit niet de toekomst is!!

26 maart 2019 om 21:22

En dat kan jij beoordelen op 1 wedstrijd?

26 maart 2019 om 22:16

Ja hè, je hebt hier echt bijzondere mensen op deze site soms. Kunnen spelers beoordelen op basis van 1 wedstrijd op een youtube-compilatie. Of roeptoeteren over hun favoriete spelers dat ze niet weg mogen, of anders wel voor €200mln. Alsof ze de bestuursleden zelf zijn...

26 maart 2019 om 22:25

@ajax-rk

je kan als je 90 minuten naar een wedstrijd kijkt natuurlijk wel zien of spelers iets speciaals hebben of niet. daar hoef je geen 60 wedstrijden voor te kijken om dat te kunnen beoordelen

ik heb dit elftal zelf nog niet aan het werk gezien dus ik durf er geen oordeel over te geven

26 maart 2019 om 23:26

1 wedstrijd blijft toch altijd een momentopname. Ik denk dat je van iedere voetballer op de wereld wel een wedstrijd kan vinden waar je niet vrolijk van wordt. Daarnaast spelen ze ook niet tegen het minste land, sommige van die spelers zijn ook Europees kampioen geworden en/of de Youth league gewonnen. Al met al heb ik wel vertrouwen in deze talenten bij PSV en Ajax worden Ihattaren en Gravenberch veel bij het eerste betrokken(op 16 jarige leeftijd al), Zirkzee en Redan scoren erg veel goals en ik heb eigenlijk ook best veel vertrouwen in Kocku, Abouklahl en Castillio. Het zou mij niet eens verbazen als al deze spelers internationals worden.

26 maart 2019 om 21:26

Fijn dat je dat o.b.v. 90 minuten tegen Spanje kunt beoordelen, Aad. In de vorige wedstrijd lieten jongens als Ihattaren en Castillo toch echt wel zien goed te kunnen voetballen. Dat het als team nog niet samen valt kan gebeuren, er zijn immers ook maar een paar jongens die het grote Oranje uiteindelijk halen.

26 maart 2019 om 21:27

Kunnen best grote talenten zijn, ma men vergeet dat er meer en andere talenten die opstaan elders Haha ma goed heb de weds niet gezien dus oordelen ga k nu zeker niet doen

26 maart 2019 om 21:32

Heeft meer met die kansloze nederlandse trainers te maken en de visie bij de Knvb.

Altijd maar weer de beste en creatieve middenvelders op de flank zetten, en een simpele loper op het middenveld. Kansloos.

Hebben we echt niks beters dan Botman? Wat een talentloze speler is dat zeg. Iedere keer als ik hem bij Jong Ajax zie spelen lijkt het nergens op. Voor de rest hoor je natuurlijk met deze namen dat EK makkelijk te halen. Er zitten echt wel een paar spelers tussen waar we veel van verwachten in de toekomst.

26 maart 2019 om 21:58

Hendriks zat nog op de bank volgens mij.

27 maart 2019 om 11:25

Hendriks is niet beter dan Botman. Normaal is Pierie aanvoerder van deze ploeg, alleen die is op dit moment geblesseerd.

Redan valt zwaar tegen heel het seizoen eigenlijk al ook bij Chelsea

27 maart 2019 om 00:34

Ik dacht dat Redan het bij Chelsea juist wel aardig deed. Heb je veel Engelse jeugdwedstrijden gezien? Het is uberhaupt zonde dat zulke talenten niet in NL blijven. Hier had je eerder en sneller speelminuten gekregen.

27 maart 2019 om 10:02

Hij deed het in zijn eerste seizoen fantastisch, maar nu scoort hij enorm weinig en als hij niet scoort heb je heel weinig aan hem, is ook geen mee voetballende spits.

27 maart 2019 om 11:25

Hij speelde gisteren ook echt dramatisch, het probleem was alleen dat Zirkzee minstens net zo slecht inviel.

Heeft die Redan nu in alle 3 potten 0 keer gescoord? Slecht hoor dat niemand er even eentje tegen de Spanjaarden in kan prikken. Ik had meer verwacht van een boel talenten in dit team. Ihattaren, Kokcu, Castillo, Gravenbergh.... Onder 17 heeft het beter gedaan en gaan wel naar het eindtoernooi.

26 maart 2019 om 22:52

Zou ook eerder Brobbey naar o19 sturen en lekker met Braaf/Hansen in o17 spelen.

26 maart 2019 om 22:59

Oranje Onder 17 doet het eigenlijk altijd wel beter dan Onder 19.

26 maart 2019 om 23:08

Niet vreemd ook, als Oranje o19 zich plaatst worden altijd wel spelers niet vrijgegeven door de clubs. Deze zomer had je zomaar zonder Kokcu, Burger, Ihattaren, Gravenberch, Scherpen, Reis en Vd Berg kunnen spelen die er nu wel bijwaren puur door voorbereiding van eerste elftallen.

27 maart 2019 om 11:27

O17 is ook een veel talentvoller lichtinf als ik eerlijk ben. Dat team is completer en is in de breedte ook sterker, helemaal als je Ihattaren en Gravenberch nog aan die selectie toevoegt (zij zijn namelijk nog O17 spelers en geen O19).

Vooral gebrek aan scorend vermogen breekt je vandaag op. Ihattaren en JFC creëren makkelijk en scoren van tijd tot tijd maar zijn geen buitenspelers (eigenlijk hier al punt) met scorend vermogen. Redan niet in de beste vorm en dan heb je een probleem. Ook middenveld liep niet over aan scorend vermogen, wel paar creatieve spelers als Kokcu, Ihattaren en JFC in de basiself maar niemand met diepgang of die gaten trekt voor iemand om af te maken. Uiteindelijk is het zuur dat je in laatste minuut de goal tegenkrijgt want met gelijkspel was je door geweest. U17 heeft zich wel heel gemakkelijk geplaatst, hoop stiekem dat ze Ihattaren en Gravenberch niet terug halen voor EK. Groep die zich heeft gekwalificeerd met aanvulling van de geblesseerde Braaf en Bannis zie ik liever. Ihattaren en Gravenberch hebben al een EK gewonnen, zie graag andere spelers een zelfde toernooi ervaring meemaken.

26 maart 2019 om 22:41

Hmm, goede opmerking over die loper die ze misten op het middenveld. Ik zie al die spelers en denk bij mezelf dat ze makkelijk moeten kunnen komen tot kansen en doelpunten, maar een loper op het middenveld die infiltrerende runs maakt de 16 in, is van essentieel belang. Dat reken ik dan ook de coach aan. Die moet voor een zekere balans zorgen in een elftal. Wie had de loper rol kunnen vervullen? Hebben we die in deze leeftijdscategorie?

26 maart 2019 om 22:55

Er zat een speler op de bank met Ekkelenkamp, vorig jaar als middenvelder 30+ goals bij Ajax o19 die dat in zich heeft. Toch zie ik hem liever niet basis spelen, was wel een speler geweest om in te zetten als je achter zou komen (nu kom je ook achter en valt hij in maar is het in de 90' in theorie zouden Burger en Gravenberch dat ook kunnen maar allebei zijn eigenlijk nog net iets teveel van bal in de voeten willen. Net als andere spelers vandaag. Denk dat meeste diepgang bij de linksback Bakker zat, rechts schijnt Geertruida enorm sterk te hebben gespeeld verdedigend maar aanvallend is hij niet de speler die voor diepgang doet zorgen. Denk dat ik persoonlijk met Aboukhlal was gestart, maar snap dat JFC en Ihattaren er goed opstaan. Op middenveld zou Ihattaren enkel IPV Kokcu een optie zijn geweest maar laatstgenoemde was de aanvoerder vandaag en een van de betere spelers. Eigenlijk een luxeprobleem met als gevolg dat je spelers die voor systeem meer geschikt zijn teleur moest stellen.

26 maart 2019 om 23:40

Kokcu kampt in mijn optiek met overgewicht, en is na 45 minuten voetballen helemaal op. Vond hem vandaag juist erg matig , en in zijn fysiek aanvoerder onwaardig. Een aanvallende versie van Achraf , mist atletisch vermogen.

26 maart 2019 om 23:51

Staat er beetje onduidelijk maar bedoelde niet dat hij vandaag een van de betere spelers was, maar in algemeen. Heb vandaag o17 zien spelen dus heb deze pot niet gezien

26 maart 2019 om 23:58

@baradona, was je bij de wedstrijd? Of hoe heb je anders de wedstrijd gezien?

27 maart 2019 om 00:02

@wolterx, okay interessant. Vraagje. Als jij naar de jeugdteams kijkt, wie denk jij dat in de toekomst de verdedigende middenveld positie het beste zal kunnen invullen bij het grote Oranje? Ik vind die positie zwak bezet met de Roon bijvoorbeeld en vroeg me af of er op termijn wat beters aan zit te komen.

27 maart 2019 om 00:10

Ja was bij de wedstrijd .

27 maart 2019 om 00:22

Veel spelers die allemaal toch wel iets missen. Ben zelf wel gecharmeerd van Koopmeiners, maar die staat veel achterin laatste tijd. Maar bij o17 vorig jaar die EK wonnen speelde Burger en Timber vrij verdedigend. Hierboven noemt Baradona Achraf maar die heeft (net als Eiting) net te weinig atletisch vermogen lijkt het. Reis die vandaag speelde is wel een kuitenbijtertje, dat type is ook schaars inderdaad. Llansana bij Ajax is weer teveel een stylist als CVM. Best een goede inderdaad, weinig echt goede verdedigende middenvelders in hogere elftallen.

27 maart 2019 om 11:30

Ik was ook bij de wedstrijd en ben 100% eens met Baradona. Kokcu was echt heel erg matig.

27 maart 2019 om 11:47

@wolterx

Best gek. Ik ben opgegroeit met Davids, Cocu, Nigel de Jong, later ook van Bommel in het van Marwijk systeem met 2 verdedigende middenvelders voor de verdediging. Nederland had altijd goede spelers op die positie. Nu kom ik niet verder dan Clasie, Rosario, Hendrix, de Roon en ik meen dat AZ met Maher op 6 speelt ...misschien dat dit jaar Koopmeiners als verdedigende middenvelder heeft verrijkt door in de verdediging te spelen. Zijn voorkeur gaat nog wel steeds uit naar het middenveld en bij Jong Oranje speelt hij daar dacht ik ook. Ik meen me te herinneren trouwens dat Ake toen hij jonger was ook wel verdedigende middenvelder heeft gespeeld. Wie weet is dat eens het proberen waard. Toen we tegen Belgie oefenden was het niet de Vrij die de opbouw verzorgde maar Ake. Die kan wat met een bal en dan heb je ook nog iemand die goed kan koppen bij standaard situaties.

26 maart 2019 om 23:36

Veel teveel jongens in het veld die op intuïtie iets gaan doen , Ihattaren, Kokcu, Redan, Castillo, Bakker ze doen maar iets met de bal, en vooral pas als hij in de buurt is. Veel te weinig structuur , diepgang zonder bal ,spelintelligentie en passend vermogen in de ploeg.

26 maart 2019 om 23:50

Had daarom liever ook Aboukhlal zien spelen, heeft een goede mix tussen intuïtie dat terug komt in spelintelligentie maar lijkt tactisch ook zijn rol te begrijpen. Castillo op de vleugel is wat meer onwennig dan vanaf de back positie. Redan heeft eigenlijk hele jeugd voordeel uit dat ongestructureerde gehaald, was in middenbouw geen speler die meer leefde van doelpunten dan Redan. Alles moest en zou wijken want hij ging toch wel scoren, maar vooral Kokcu en Bakker stonden op posities waar iets van structuur nodig is. Ihattaren minder als de andere vleugelspeler dat wel heeft.

27 maart 2019 om 00:03

Als je geen echte buitenspelers hebt is 4-4-2 een betere optie. Reis en Koopmeiners als verdedigend blok op het middenveld , zijn beide tactisch sterk , gedisciplineerd en goede passers. Dan Ihattaren en Gravenberch ervoor , en Redan en Zeerikzee in de spits.

De zoveelste talentvolle lichting onder Stekelenburg die niet alles uit zichzelf weet te halen bij Oranje (in 2014 wel de finale gehaald, maar daar had Van Bommel meer aandeel in gok ik). ongelofelijk hoe deze heer steeds maar weer aan de bak komt bij de Knvb.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

140 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren