Razvan Marin ‘een koopje': ‘Twaalf miljoen euro is zeker niet te veel’

Dinsdag, 26 maart 2019 om

Aad de Mos noemt de twaalf miljoen euro die Ajax naar verluidt voor Razvan Marin gaat betalen ‘een koopje’. De oud-trainer is zeer te spreken over de kwaliteiten van de Roemeense middenvelder, die volgens De Telegraaf komende zomer de overstap maakt en een contract voor vijf jaar zal tekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Razvan Marin is een koopje voor Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door 23vdv23)

Ik vind het absoluut geen koopje. Maar aan de andere kant denk ik dat Ajax dat bedrag niet zal voelen in de portemonnee. Miskopen houd je altijd.

26 maart 2019 om 09:55

Waar baseer jij het op dat dit een miskoop is? Ken je de speler? Ik ben erg benieuwd naar deze speler.

26 maart 2019 om 10:00

Als Aad zegt dat het een koopje is dan weet je zeker dat het een miskoop is.

OT: Lijkt nu wel echt naar Ajax te gaan met de hoeveelheid berichtgeving. Ken hem zelf ook niet maar vind het wel creatief gescout! Ben ook zeer benieuwd of er iemand is die echt een goede analyse van deze speler kan geven.

26 maart 2019 om 10:00

Waar typt hij dat het een miskoop is?

26 maart 2019 om 10:03

Of je wacht totdat je hem zelf ziet spelen ? Wat goede analyse... Toen ik hem vs Ajax zag viel hij me in ieder geval positief op maar dat zegt niks. Ken m verder niet

26 maart 2019 om 10:23

Ik zeg niet dat het een miskoop is. Ik ben niet duidelijk geweest met mijn tekst zie ik nu. Maar als(!) het een miskoop is, dan is dat niet erg, want Ajax kan het leiden. Ik zeg niet dat het een miskoop is.

26 maart 2019 om 10:01

Ik denk dat het voor Ajax wel slim is om alvast nu toe te slaan. Als je wacht totdat Ziyech, de Ligt weg zijn weet iedereen dat je bakken met geld hebt + dat je hoognodig nieuwe spelers gaat kopen. Slechte onderhandelingspositie.

Eens kijken hoe snel Aadje "ik zei het toch" deze Marin affikt zodra die een paar slechte wedstrijden speelt.

26 maart 2019 om 10:18

Haha deze man is toch te bizar voor woorden. Voor een wedstrijd in de Premier League doet hij 12 voorspellingen en als er dan 1 voor 20% uitkomt, gilt hij de hele wedstrijd "zie je wel/ik zei het toch". Desniettemin wel vermakelijk.

Da's jammer als Aad het zegt weet je al dat deze speler niet heel bruikbaar gaat zijn.

26 maart 2019 om 09:51

Ach, er wordt (terecht) wel eens lacherig gedaan over Aad, maar het is ook weer onzin om te zeggen dat hij alleen maar flauwekul uitkraamt. Ik weet nog dat hij toen Frenkie de Jong net bij Jong Ajax terecht kwam en er nog een beetje werd gefronst dat ze hem opeens van een '10' in een '6' probeerden te veranderen hij al helemaal overtuigd was dat hij een succes zou worden en dat hij dat ook is blijven herhalen toen verder nog niet eens zo gek veel mensen van hem hadden gehoord. Heeft in het verleden wel vaker bewezen een neusje te hebben voor talent en grote spelers laten debuteren bij zowel Ajax als Psv. Daar wil wel eens een inschattingsfout tussen zitten, maar die Cruijff er bijvoorbeeld ook meer dan genoeg.

26 maart 2019 om 10:17

Bij Aad is het meer dat hij er meestal er compleet naast zit en af en toe goed zit, niet andersom. Kapotte klok staat twee keer per dag goed verhaal.

26 maart 2019 om 10:13

Haha.. Ik vond deze quote zo hoopvol, maar toen ik erop klikte en zag dat Aad het heeft gezegd was ik zo teleurgesteld. Wel bijzonder dat iemand die door zo weinig mensen serieus genomen wordt, nog zo vaak op tv komt

Ad zegt van alle aankopen dat ze goed zijn of niet te duur.
Dus als ze het goed doen heeft hij het altijd gezegd

Ben zeer benieuwd naar deze speler. Als ik het zo lees is hij meer een aanvallend ingestelde middenvelder dan De Jong. Persoonlijk hoop ik dat Ajax volgend seizoen weer met de punt naar achteren gaat spelen. Marin en Van de Beek als aanvallende middenvelders, voor de 6 positie zie ik graag nog iemand komen. Eventueel zou Blind dit kunnen invullen, maar dan zou er nog een extra verdediger gehaald moeten worden en krijg je een compleet nieuw centraal duo. Aangezien Vertonghen/alderweireld onhaalbaar zijn geef ik de voorkeur aan een nieuwe controleur. Bij een vertrek van Nico en Onana hou je dan alleen nog Mazraoui over van de huidige verdediging

26 maart 2019 om 11:02

Hoop liever dat ze van Ginkel halen. Waarom niet? Mits fit is hij absolute meerwaarde voor Ajax met alleen al z'n goals. Ook vind ik niet dat we weer moeten beginnen met het afschrijven van Schone, die gaat gewoon z'n wedstrijden meepakken en belangrijk zijn. Vooralsnog is hij een van de weinige spelers die zelden balverlies heeft en altijd rustig blijft onder druk. Ik hoop dat Marin een rake klap is natuurlijk, maar op de manier waarom mensen over hem praten heb ik mensen ook over Gudelj horen praten: Enorm goed rechterbeen, goed schot, bijtertje, loopvermogen, fysiek in orde... Ben benieuwd naar de mening van niet-ajax supporters die de competitie echt volgen in Belgie vooral.

26 maart 2019 om 11:26

Van Ginkel vind ik een beetje hetzelfde type voetballer als Van de Beek. Speler met loopvermogen, diepgang en scorend vermogen. Is bovendien zeer blessuregevoelig, zie hem op dit moment niet graag komen.

Zou dan eerder voor Propper gaan als controlerende middenvelder. Een voetballende middenvelder die een goede aanvulling is op de huidige middenvelders. Daarnaast zie ik graag Odegaard komen. Een speler die het bij Ajax goed zou doen als hangende rechtsbuiten of creatieve middenvelder naast Donny van de Beek.

Met betrekking tot Schone ben ik het met je eens. Hij zal zeker zijn wedstrijden gaan pakken, maar zie hem volgend seizoen niet meer als basisspeler. Met alle financiële mogelijkheden is hij echt een speler waarop doorgeselecteerd moet worden. Als rotatiespeler kan hij echter zeker nuttig zijn, bovendien een echte Ajacied.

26 maart 2019 om 13:05

Maar dat lijkt Marin ook, in dat geval heb ik liever een Nederlander die zich al meer dan bewezen heeft en past binnen de filosofie die Marc Overmars nu heeft. Ik laat mij graag verrassen door Marin en misschien is het echt een potentiele topper. Maar met de beschrijvingen die ik tot nu toe heb gezien is het alsof ik dit potentieel lees: Nemanja Gudelj, welcome back to Ajax! (gechargeerd, maar you get the point).

Propper is natuurlijk ook welkom, maar extra doelpunten kopen is absoluut belangrijk wanneer de mogelijkheid bestaat dat er een belangrijke spelers vertrekken. Hij loopt al 3 jaar op rij 1 op 2 in de ED en heeft een belangrijke rol geespeeld in titels van Psv.

26 maart 2019 om 15:29

Ik lees juist veel dat het een technische speler is met een goede traptechniek. Loopvermogen betekent niet gelijk dat je veel diepgang in je spelt hebt. Ik ben bovendien zeer content over dat hij wat aggresiviteit in zijn spel heeft. In de wedstrijden tegen Psv, Feyenoord en AZ. Ben in ieder geval positief gesteld, zou natuurlijk klote zijn als we van De Jong weer naar een type Gudelj in de selectie gaan.

Zie Propper ook meer als opvolger van Schone controlerend op het middenveld. Een middenveld met Vd Beek, Marin en Van Ginkel lijkt me imo teveel van hetzelfde.

26 maart 2019 om 11:17

Serieus? Met de punt naar achteren? Dan wordt je met dit spel al helemaal overlopen. Zeker als je daar blind hebt staan. Das veel te aanvallend. Dat kan niet als je backs ook nog mee naar voren vliegen.

26 maart 2019 om 11:29

Met de punt naar achteren werkt juist goed met opkomende backs. De 6 zakt uit tussen de centrale verdedigers waardoor de backs ruimte krijgen om op te komen. Marin (als ik het zo lees) en Van de Beek zijn bovendien spelers met voldoende loopvermogen.

26 maart 2019 om 16:05

Ach, maar De Jong was toen hij naar Ajax kwam ook nog een '10'. Schöne is ook van huis uit een aanvallend ingesteld middenvelder. Het ligt er maar aan hoe je het invult en wie er naast je staat. Als er maar lekker voetbal in zo'n jongen zit. Dat is wat ik graag bij Ajax zie.

Zijn er mensen die de Belgische competitie / Roemeense elftal goed volgen? Wat is dit voor type speler, en is hij goed genoeg voor Ajax? Lees overal dat het een prima middenvelder is, maar niet hetzelfde type als De Jong. Iemand hier meer informatie over?

26 maart 2019 om 10:08

Eerder type Schöne dan De Jong.
Beter dan Schöne op alle vlakken behalve dan de vrije trap.

Dynamisch, werkt hard, goed afstandsschot, goed in recuperatie, ideale verbindingsman tussen aanval en verdediging, speelt zo goed als altijd vooruit en kan bal aan de voet opstomen en mannetjes uitschakelen.
Laat de creatievere spelers rondom zich ook renderen (bij Standard: Carcela, Mpoku, Lestienne) en zelf technisch gezien meer dan behoorlijl.

Heeft Ajax komend seizoen nog Nederlanders op het veld staan? Oh ja, Daley Blind.
Zo blijft er weinig van de Hollandse school over.
De Ligt weg, De Jong weg... misschien Van de Beek nog.
Mager voor wat de finefleur van de Nederlandse opleiding moet zijn.

26 maart 2019 om 10:53

Met alleen maar Nederlanders kun je niet goed meer presteren...

26 maart 2019 om 11:40

Och. PSV staat met Bergwijn, Dumfries, De Jong, Ihattaran, Zoet, Gakpo, Malen, Hendrix en Viergever toch nog boven Ajax.

26 maart 2019 om 11:58

PSV heeft op dit moment 50% Nederlandse selectie spelers. Voor Ajax is dat 38%, met Ziyech, Massraoui en Labyad (halve Nederlanders) meegeteld is dat ook gewoon 50%.

26 maart 2019 om 11:09

Noem mij maar een handje vol Nederlanders die naar Ajax willen/kunnen komen en goed genoeg zijn voor het niveau wat men nastreeft? Zijn er niet heel veel denk ik?

26 maart 2019 om 11:41

Waarom moet ik die noemen? Is toch het werk van Ajax om jonge Nederlanders te laten doorbreken.

26 maart 2019 om 11:18

Ja en? Wat boeit dat. Het gaat om kwaliteit. Dan kijk je niet naar nationaliteit

26 maart 2019 om 11:42

Dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vind het persoonlijk wel mooi als er wat jongens uit eigen land in het veld lopen.

26 maart 2019 om 11:48

Vind ik ook mooi, maar die zullen er ook altijd lopen toch? Alleen niet altijd even veel. Als je in een jaar tijd Kluivert, Siem, Viergever, Dijks en nu De Ligt, De Jong en Ziyech vertrekken kun je er niet vanuit gaan dat daar weer 7 Nederlanders voor klaar staan, zo simpel werkt het niet. Zeker als je het hebt over klasbakken zoals die laatste drie, die komende zomer (hoogstwaarschijnlijk) gaan vertrekken: dan zul je kwaliteit moeten aantrekken met het vele geld dat je verdiend. Of die nu Nederlands, Roemeens of Japans zijn dat boeit verder niet echt wat mij betreft, als ze maar het vereiste niveau hebben. Ajax zal nooit een volledig vreemdelingenlegioen worden want er blijven continu jongens uit de jeugd doorstromen en daarvan is het grootste deel gewoon Hollands, dit zal niet gauw veranderen: de grootste talenten zullen bij Ajax altijd in het eerste blijven eindigen!

26 maart 2019 om 11:34

Mazraoui (ja hij speelt voor Marokko maar gewoon geboren in Leiderdorp en opgeleid bij Ajax), Blind, Donny, Huntelaar zitten gewoon nog bij de selectie dan toch. Verder bij de jonkies/reserves nog Ekkelenkamp, Lang, Veltman wellicht?, Sinkgraven, De Wit, Eiting, Schuurs en Gravenberch. En wie weet komt er wel een nieuwe Nederlander bij in de zomer als er weer een aantal mannen vertrekken, wie weet. Je kunt ook overdrijven he.

26 maart 2019 om 12:04

pburen heeft het natuurlijk over spelers die in het veld staan. Het grote gros van de spelers die je noemt staan niet zo vaak in de basis etc.

Huntelaar is uiteindelijk bankzitter en als iedereen fit is Donny eigenlijk ook. Veltman is gepasseerd door Mazraoui. Sinkgraven is te licht bevonden, de Wit is opvulling en Eiting kan het snelle spel niet aan.

Ekkelenkamp, Lang, Schuurs en Gravenberch kun je nog weinig zinnigs over zeggen.

Oftewel: Naast Blind heb je misschien maar een Nederlander in je basis, wat toch weinig is.

26 maart 2019 om 12:22

Klopt, het is volgend jaar misschien wat mager. Er zijn ook jaren geweest met 6-7 Nederlanders in de basis, dat komt een beetje in golfbewegingen denk ik.

Verder zie ik Donny gewoon als volwaardige basisspeler hoor, heeft dit seizoen nota bene in 44 (34 keer basis, 10 keer invaller) van de 45 duels gespeeld, misschien wel het meest van iedereen. Ik ga dus ook uit van 3 Nederlanders standaard in de basis volgend jaar: Donny, Blind en Nous.

12 mln is heel veel geld. Ajax heeft geen structurele inkomsten. Als ze volgend jaar zich niet kwalificeren voor de champions league dan loop je snel al weer heel veel geld mis. Het scheel iig dat Lainez niet gehaald is. Hoop dat deze jongen al een stuk verder is.

26 maart 2019 om 11:02

Het scheelt wel dat er dit jaar al 60 miljoen is opgehaald, met nog 75 miljoen voor de transfer van Frenkie en dat je in de zomer de Ligt ook nog kwijtraakt waarschijnlijk. Dit is de afgelopen jaren ook meermaals voorgekomen. Als je je een beetje verdiept in de financiën van Ajax, kom je er snel achter dat het de rijkste en gezondste club van Nederland is, dit valt dus reuze mee.

Voor een Neres werd ook een vergelijkbaar bedrag betaald. Daarnaast krijgen spelers van Ajax altijd het label ´bij Ajax gespeeld´ mee als ze verkocht worden, dat weegt door in de transfersom.

26 maart 2019 om 11:43

Maak je daar nou maar niet druk om, Ajax maakt al jaren op rij dikke winst. Dit jaar komt er ruim boven de 200 miljoen euro binnen, meer dan 250 miljoen zelfs hoogstwaarschijnlijk. De Champions League inkomsten zijn sowieso niet begroot bij Ajax, dus mochten ze zich niet kwalificeren volgend jaar is er (financieel gezien) geen enkel probleem. Als je blijft hangen in het "12 miljoen is veel" principe zul je nooit door kunnen groeien, en die groei is nou juist waar Ajax wel op mikt. Wil je een Stengs of een Til ophalen zul je ook met zo'n bedrag op de proppen moeten komen (even vergelijk tussen Luik en AZ, beide clubs die iets onder de top zitten in hun competities), dus is dit nog wel zo veel? Of is dit vandaag de dag gewoon marktconform aan het worden?

26 maart 2019 om 11:59

Je hoeft ook geen structurele inkomsten te hebben voor deze uitgave, aangezien dit gewoon een herinvestering is van het geld van De Jong / Champions League geld / andere uitgaande transfers.

Nu alleen wel toeslaan Ajax.. Niet een nieuw gevalletje Lainez.. Ik ken deze speler niet, maar er zal hoe dan ook een vervanger moeten komen voor Frenkie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren