Update: ‘Ronaldo mist komende drie duels, wedstrijd tegen Ajax op de tocht’

Vrijdag, 29 maart 2019 om 11:20Yanick Vos • Laatste update: 11:21

Cristiano Ronaldo maakt zich geen zorgen over zijn blessure die hij maandagavond opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. De aanvoerder van Portugal liet zich na een half uur spelen vervangen met een hamstringblessure. De aanvaller van Juventus gaat ervan uit dat hij in de kwartfinale van de Champions League tegen Ajax in actie kan komen.

Ajax ontvangt Juventus op woensdag 10 april en gaat een week later, op dinsdag 16 april, op bezoek bij de Italiaanse grootmacht. Ronaldo verwacht gewoon te kunnen spelen in beide duels. “Mijn blessure? Ik maak me geen zorgen. Ik ken mijn lichaam en over twee weken kan ik weer spelen”, aldus Ronaldo na afloop van het 1-1 gelijkspel tegenover de aanwezige media.

Ronaldo raakte in een sprint geblesseerd aan zijn hamstring. Hij greep direct naar het bovenbeen en gaf aan dat hij gewisseld moest worden. Afgaande op de reactie van Ronaldo lijkt zijn kwetsuur mee te vallen. Op het moment dat Ronaldo het veld verliet keek Portugal tegen een 0-1 achterstand aan na een goal van Dusan Tadic. Dankzij Danilo Pereira hield de regerend Europees kampioen een punt over aan het duel.

Ronaldo gaf na afloop aan dat hij stevig baalde van het gelijkspel. Na twee wedstrijden staat Portugal op twee punten, doordat het eerste EK-kwalificatieduel met Oekraïne in 0-0 eindigde. “Ik vind dat we goed gespeeld hebben in beide wedstrijden. Vanavond wilde de bal er gewoon niet in, dat gebeurt soms. Als je ook maar iets van voetbal begrijpt, zie je in dat Portugal beide wedstrijden had moeten winnen.”

Update 26 maart 16.02 uur - Juventus spreekt in statement van 'kleine blessure' bij Ronaldo
Juventus heeft in een statement op de officiële website gereageerd op de blessure die Cristiano Ronaldo opliep in de interland tussen Portugal en Servië (1-1). De sterspeler van la Vecchia Signora moest na dertig minuten spelen het veld verlaten met een spierblessure en heeft volgens de Italiaanse club een 'kleine blessure aan de dij' opgelopen. Juventus meldt dat men nieuwe onderzoeken gaat uitvoeren om te kijken wanneer Ronaldo weer in actie kan komen.

Update 29 maart 11.20 uur - 'Ronaldo mist komende drie duels, wedstrijd tegen Ajax op de tocht'
Cristiano Ronaldo mist sowieso de competitiewedstrijden tegen Empoli (zaterdag) en Cagliari (dinsdag), zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. De medische staf van Juventus heeft de Portugees getest en betwijfelt of hij het duel met AC Milan wel zal halen. Omdat vier dagen later de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen Ajax op het programma staat, is het ook onzeker of Ronaldo wel tijdig fit is voor het heenduel van het tweeluik. Naast de hamstring heeft de Portugese aanvaller momenteel ook last van de heup.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Misschien moeten we maar even afwachten wat de doktoren zeggen. Je eigen lichaam kennen is leuk, maar mensen die jaren gestudeerd hebben weten toch vaak net iets meer

25 maart 2019 om 23:40

Ronaldo weet echt wel wat hij zegt, in zijn docu is hij ook erg strikt in zn trainingen. Denk dat hij weet hoe hij dit klaar speelt. Hij zal denk gewoon erbij zijn

25 maart 2019 om 23:55

Altijd grappig wanneer we het hebben over doktoren e.d. dan geldt de ervaring en jaren studie altijd sterk mee, maar over andere onderwerpen kan iedereen lukraak van alles lopen roepen als een onwetende.

Anyway ik kan Ronaldo's reactie best begrijpen, geloof mij maar die man is zeker ervaren wat betreft blessures. Heeft als voetballer van alles meegemaakt, te maken gehad met fysio's en doktoren. Dan krijg je op een gegeven moment zeker ook wel de nodige ervaring en kennis mee. En het grappige is, ik was net met een vriend waarbij ik meteen aangaf van Ronaldo doet waarschijnlijk niet mee tegen Ajax. En hij riep van Ronaldo weet heel goed wanneer hij op tijd moet stoppen voordat het erger wordt (en hij had nog geen idee dat Ronaldo geblesseerd was uitgevallen) en ik denk dat het in deze ook het geval is. Hij is uit voorzorg eerder eruit gestapt om het zo niet erger te maken vooruitkijkende naar de CL ontmoeting met Ajax.

26 maart 2019 om 07:39

Hij is eerder het veld uitgestapt omdat hij een zweepslag kreeg, heb je wel gekeken? Heb jij wel eens andere voetballers gezien die dit kregen? Die kunnen namelijk daarna ook niet meer doorspelen.

26 maart 2019 om 17:07

Heb jij gezien hoe die andere vaak ter aarde neervallen? Heb jij gezien hoe ze daarna nog even behandeld worden door de fysio om pas daarna mank het veld te verlaten? ...nee Ronaldo had dat allemaal niet, stopte vrij snel met rennen, liep wat mank ja, maar kon makkelijk overeind blijven en daarna rustig naar de zijlijn lopen.

25 maart 2019 om 23:58

In zo'n beetje elk ander geval had ik je gelijk gegeven. Echter in het geval van Ronaldo weet ik het niet. Zoals Noldries ook al aangeeft is deze man zo geobsedeerd met zijn lichaam bezig en hij zal elke kramp of verrekking herkennen. Daarbij is elk lichaam natuurlijk anders, de ene hersteld sneller dan de andere, dokters houden hierbij toch meer de standaard aan.

26 maart 2019 om 07:36

Haha mooi hoe iedereen hier Ronaldo gelooft. Als hij echt een gescheurde hamstring heeft dan haalt hij Ajax niet. Misschien heeft hij al onder een scan gelegen en zegt hij dit nu omdat het mee lijkt te vallen. Feit blijft, hij wordt ouder en herstellen gaat steeds langer duren. Dat kan Ronaldo noch Messi iets aan doen.

26 maart 2019 om 08:05

Als hij een gescheurde hamstring had dan had hij dit niet gezegd. Hij heeft gewoon een licht verrekking en ja dan kan je over 2 weken weer fit zijn..

26 maart 2019 om 10:17

Is een teken van vermoeidheid, en dan dus een waarschuwing. Grote kans dat het weer opspeelt als hij wedstrijden speelt, kortom positief voor Ajax.

26 maart 2019 om 09:45

De doktoren zeiden tegen mijn oma dat er niks aan de hand was en ze gewoon een buikgriepje had. 3 maanden later stierf ze aan darmk***.

Het is natuurlijk veel mooier om Juventus te verslaan met Ronaldo in het veld.
Ik geloof dat hij op tijd fit is, en meestal heeft hij geen terugval.
Maar laten we hopen dat hij in de twee wedstijden met Ajax net genoeg last heeft van zijn hamstring om niet te scoren 😄

26 maart 2019 om 00:31

Wel willen winnen van een Juventus met Ronaldo, maar dan wel een minder fitte? Wat mij betreft speelt hij helemaal niet mee hoor. Mij kan het niet boeien of Ajax dan wellicht wel wint van een Juventus zonder Ronaldo, het maakt het niet minder mooi. Er lopen genoeg sterren rond daar. Hopen dat zijn blessure nog even een 1 2 maandjes aanhoudt. Vervelend voor hem, gunstig voor Ajax.

26 maart 2019 om 08:40

Ik wil wel winnen van Juve met Ronaldo. Maar toch zou ik er niet rouwig om zijn als 1 van de beste spelers aller tijde er niet bij is in 1 of beide wedstrijden tegen Ajax. Juve zonder Ronaldo wordt al lastig. Maar dan hebben we meer kans dan met Ronaldo.

26 maart 2019 om 09:40

Lekker boeie hoe je die kwartfinale wint. Ik zou hopen op een heel junioren B-elftal op krukken bij Juventus. Daar praat je over een paar jaar echt niet meer over als je de finale haalt

26 maart 2019 om 17:16

Haha je staat er iig positief in, nu nog wakker worden uit de droom

Wat een baas is het ook. Is er ooit een speler geweest zo fit als hem? De laatste keer dat hij langdurig geblesseerd was is misschien wel 10 jaar geleden.

Hij staat er gewoon op 10 april hoor, 100% fit. Zijn drang om te winnen is abnormaal. Een onderzoek of een documentaire over zijn mentale capaciteiten zou heel erg interessant zijn.

26 maart 2019 om 00:35

Niet te geloven hé. Dan zit ik soms moeilijk te doen over het leren van een examen en deze man doet al 15 jaar of meer elke dag zijn uiterste best. Is toch prachtig man.

26 maart 2019 om 05:03

Laatste keer was na het ek 2016, alleen was dat het einde waardoor het niet opviel. Maar inderdaad hij is bijna nooit langdurig geblesseerd.

26 maart 2019 om 07:48

Klopt, Ronaldo lijkt wel immuun voor blessures. Lewandowski heeft het trouwens ook. Ook nagenoeg nooit geblesseerd.

26 maart 2019 om 14:37

Ik denk dat Zlatan hier nog wel boven staat :-)

29 maart 2019 om 13:18

Echt niet man

Duurt een hamstringblessure niet minstens 3 weken en in sommige gevallen zelfs maanden voordat je weer fit verklaard wordt? We weten natuurlijk dat Ronaldo een geweldige atleet is, maar hij is inmiddels ook 34 en moet zich niet zwaar gaan overlasten. Worst case scenario eerste match voorbij laten schieten en volop vlammen tijdens de return. Het zijn geen koekenbakkers bij Juventus om opeens Ajax als favoriet te zien zonder zijn aanwezigheid.

26 maart 2019 om 01:04

Juve blijft favoriet maar als Ronaldo last krijgt tijdens de wedstrijd, dan is dat natuurlijk geen nadeel voor Ajax.

26 maart 2019 om 08:07

Je hebt veel verschillende hamstringblessures. Je hebt bijvoorbeeld eerste-, tweede- en derdegraads rupturen. Dit is waarschijnlijk gewoon een verrekking van de spier/pees.

Tja met of zonder hem, thuis winnen en uit gelijkspelen. Ja de kans is klein, maar het kan wel.

Tja leek een verrekking, althans aan de reactie van Ronaldo te zien. Zal normaliter een week of 3-4 zijn bij een ‘normaal’ mens. Bij Ronaldo een week of 2.

Dat is nou net het gevaarlijke met hamstringblessures. Je denkt dat het eigenlijk allemaal wel meevalt, maar vervolgens ben je weken tot maanden aan het sukkelen. Laten we hopen dat het meevalt voor Ronaldo.

Het gaat om de knikkers. Dus als 1 van de beste en gevaarlijkste speler ter wereld niet zou meedoen dan is dat voor Ajax een meevaller. De wedstrijd is over twee weken. Ben benieuwd of hij mee kan spelen.

Als voetballiefhebber hoop ik van harte dat hij er bij is tegen Ajax. Als Nederlander daarentegen mag hij van mij best een wedstrijdje missen, dat vergroot de kansen van Ajax alleen maar.

Hopelijk is hij er gewoon bij.. hij speelt gewoon liever de cl dan met Portugal..misschien wel uit voorzorg eruit gestapt.. helemaal als hij denkt over een week a twee erbij te zijn

In het kader van het voetbal moet hij gewoon meedoen. Maar wat ik als Ajacied al helemaal voor me zie is dat als hij niet meedoet Ajax te makkelijk gaat denken. En iedereen weet dan wel wat er met Ajax gaat gebeuren..

Dan gaan we sowieso de kattenbak in.

Verwacht dat Cristiano er gewoon vanaf de aftrap in de Arena bij is. Deze man is zo'n kneiterharde werker. Altijd maximaal gaan. Dus ook in het geval voor het herstellen van een blessure. Maargoed, wie weet he. We kunnen niet in de toekomst kijken. Voor hetzelfde geldt krijgt hij een terugslag in zijn herstel en is hij er toch niet bij. We gaan het zien over ruim twee weken!

Al die zogenaamde blessures.. ik heb er zeker 5 voorbij zien komen van spelers die allemaal nog moeten spelen in de CL. Laten we wel wezen... ze hebben hoogstwaarschijnlijk niks en sprinten tijdens de CL als nooit tevoren.

Gewoon alle 3 competitie wedstrijden niet spelen en dan tegen Ajax fit beginnen

Geachte heer Jezus, Allah, Moses en Bodah,

Hierbij vraag ik u vriendelijk om de blessure van Ronaldo niet te genezen tot na de wedstrijd tegen Ajax daarna mag hij weer de beste zijn
Amen

29 maart 2019 om 11:36

Hahaha, waar is Geachte heer Messi gebleven?

Ik denk dat hij gaat spelen helaas..

29 maart 2019 om 12:00

Sorry man
geachte Messi ook

Kan zich beter focussen op de competitie. Tegen Ajax zullen ze er toch af gaan.

Lekker man die interlanperiode.... moeten we vaker doen....

Maar goed: zonder Ronaldo hebben we de afgelopen 4 jaar 2x de finale gehaal. Dus er is geen man overboord. Ik mis Ronaldo liever tegen Ajax dan tegen City/barca e.d.

Als Douglas Costa tegen die tijd fit is, kunnen we met Costa-Mandzukic-Bernardeschi spelen. Dat is ook een prima voorhoede om tegen Ajax te scoren.

29 maart 2019 om 12:14

En we hebben Kean nog, dat is ook niet de minste!

29 maart 2019 om 14:02

En niet te vergeten Spinazolie a la creme.

29 maart 2019 om 14:09

Dybala ook nog achter de hand. Als Juve in ieder geval maar niet verliest in Amsterdam. Uiteraard een uit-goal maken.

Overal in het nieuws hebben ze het over een heup blessure, maar zoals het hier staat ook nog de hamstring...verwacht dan toch dat Ronaldo niet op tijd fit is voor Ajax, ongeacht zijn fysiek. Ik denk dat je hem nog hard nodig hebt mocht Juventus tegen City of Tottenham uitkomen als ze van Ajax winnen.

29 maart 2019 om 12:26

Juventus zal er alles aan doen om Ronaldo in ieder geval in de 2e wedstrijd tegen Ajax fit te hebben. In de competitie staan ze al op een straatlengte voorsprong dus daar zullen ze geen risico nemen. Mocht Ajax een positief resultaat boeken in de 1e wedstrijd zal Ronaldo er zeker bij zijn in de 2e.

29 maart 2019 om 12:30

Dat denk ik ook ja. Wel jammer voor de mensen in de Johan Cruijff Arena. Is toch wel denk ik de laatste keer dat je hem live kan zien in Nederland. Te gedreven om te scoren tegen Oekraine en Servie, maar ja dat is die gedrevenheid van hem.

29 maart 2019 om 12:55

Rafaël van der vaart verwoorde het mooi in een interview in de krant. Als Ronaldo 60 keer in de competitie heeft gescoord wil hij er eigenlijk 61

Voor een gemiddelde hamstringblessure staat toch 6 tot 8 weken herstel? Er zijn dan wel heel veel medici mee bezig, maar de spier zal uiteindelijk toch zelf moeten herstellen. Het lijkt mij niet verstandig voor hem om de eerste wedstrijd tegen Ajax te spelen. Dan speelt hij er met een rem op omdat de kans op uitval dan groter is. Een week later is denk ik vroeg genoeg om tegen Ajax te spelen.

Het past natuurlijk wel allemaal in het plaatje van alles mee hebben in de CL (Ajax).
Bij Bayern rommelde het destijds, bij Benfica rommelde het, bij Madrid was het nog een groter zooitje en nu valt bij Juventus Ronaldo weg in aanloop van dat duel.

29 maart 2019 om 14:38

Bij Ajax zelf rommelde het ook toen ze tegen Madrid moesten. Tuurlijk zat het Ajax dit seizoen in de CL niet tegen (mag dat ook eens?), en topvoetbal wordt nou eenmaal vaak op een paar procent beslist. Maar het is niet zo dat je zomaar ff Bayern, Benfica en Real aan de kant zet omdat het daar een beetje rommelt.

29 maart 2019 om 15:45

Nee tuurlijk niet ! Maar het was niet zo dat deze clubs in uitmuntende vorm verkeerd. Daarmee wil ik de prestaties van Ajax zeker niet afzwakken. Het moet ook eens mee zitten.

Zoals Zlatan zei: mensen herstellen niet als leeuwen. Ik verwacht dat Ronaldo er tegen Ajax gewoon weer zal staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Ierland0-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Rui SilvaKeeper
José SáKeeper
Cédric SoaresVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3865 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 25 2 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ronaldo is net een bedrijf, zijn omzet is belangrijker dan succes van Juventus’

Juventus moet zo snel mogelijk afscheid nemen van Cristiano Ronaldo, zo luidt het oordeel van Massimo Mauro. De Italiaanse politicus, in de jaren tachtig enkele seizoenen als speler verbonden aan La...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren