Edelenbos verklaart telefonisch ontslag NAC-icoon: ‘Niet zoals het hoort’

Maandag, 25 maart 2019 om

NAC Breda nam afgelopen vrijdag afscheid van assistent-trainer Rob Penders, die zijn vertrek bij de club telefonisch moest vernemen. Interim-directeur Nicole Edelenbos liet de clubicoon aan de telefoon weten dat er per direct geen ruimte meer voor hem was in de technische staf. In gesprek met BN DeStem geeft zij aan dat de manier waarop er afscheid is genomen van Penders niet juist is. Edelenbos had het graag anders gedaan. “Niemand is hier blij mee”, klinkt het.

Na het vertrek van Mitchell van der Gaag werd Ruud Brood aangesteld als trainer tot aan het einde van dit seizoen. De nieuwe coach wilde zijn eigen technische staf samenstellen en daar was geen ruimte in voor Penders. “Een duidelijk, maar geen leuk bericht. Met zijn nieuwe assistenten (Willem Weijs en Regillio Vrede, red.) hopen wij dat het een positief effect realiseert en een nieuwe dynamiek teweeg brengt. De trainer is iemand met veel ervaring, daar moeten wij naar luisteren. Ruud is door veel mensen aanbevolen. Wij hebben vertrouwen in hem”, zegt Edelenbos in het regionale dagblad.

Penders is al sinds het jaar 2000 verbonden aan NAC. Hij speelde elf jaar voor de Bredanaars en ging daarna als jeugdtrainer aan de slag. Sinds 2014 was hij werkzaam als assistent-trainer. Edelenbos hoopt dat Penders voor de club behouden kan worden. “Wij willen heel graag verder spreken met hem over andere interne oplossingen. Toen duidelijk werd dat hij geen onderdeel meer zou uitmaken van de technische staf heb ik hem gebeld en gezegd dat het geen fijn bericht is en dat ik snel om de tafel met hem wil”, aldus Edelenbos. “Na het telefoongesprek zei hij daar geen gebruik van te willen maken. Waarschijnlijk vanuit zijn emoties, dat snap ik goed. Ik begrijp het helemaal. Het telefoontje is niet zoals het hoort.”

Edelenbos zag geen andere optie dan Penders telefonisch te ontslaan. “Ik wilde voorkomen dat Rob het via een ander circuit zou horen”, luidt haar uitleg. “De afgelopen weken is veel naar buiten gekomen wat binnenskamers had moeten blijven. Onder normale omstandigheden zou ik een kop koffie met hem gaan drinken. Niemand is hier blij mee. Het aanbod om met elkaar om de tafel te gaan, staat nog steeds.”


Poll

Verwacht jij dat Ruud Brood NAC Breda dit seizoen in de Eredivisie houdt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Wat een gezwam zeg. Ze had ik de ochtend gewoon om 7 uur voor zijn deur kunnen staan voor ook maar iets anders te doen die dag. Daarnaast is Brood een goede ervaren coach maar hij is ook een NAC insider dus dit speelde al iets langer denk ik.

Er is altijd een andere optie dan telefonisch iemand te informeren over zoiets. Echter moet je dan meer moeite doen. Je nodigt Penders op zijn vrije dag uit om naar kantoor te komen omdat je iets belangrijks wilt bespreken wat niet kan wachten. Desnoods spreek je bij Penders thuis af om het ontslag te bespreken. Het is een keuze om uiteindelijk voor het telefoontje te gaan. Het zou niet eens een optie mogen zijn voor zo'n clubicoon.

Klinkt als een slimme tante die zich hier uit probeert te praten. Neemt niet weg dat ik het wel begrijp dat een nieuwe trainer graag met zijn eigen staf aan het werk gaat.

Hopelijk komen Penders en NAC er gezamenlijk uit. Overigens vind ik de zin "ruud is door veel mensen aanbevolen" niet heel sterk. Vind het communicatief niet erg sterk overkomen. Wie neemt de eindbeslissingen daar?

Het is niks meer of minder dan een grote schande dat je iemand die 18 jaar voor de club werkzaam is, verbonden is, per telefoon bedankt voor gedane zaken.

Ik kan het ergens wel begrijpen. Vooral in deze tijd gaat nieuws enorm snel rond. Al had ze imo, als hij echt zo n clubicoon was, ook gewoon bij hem langs kunnen gaan.

De kwaliteit van de 'directie' -als je daarvan kan spreken- is nog dieper weggezakt dan in het veld. Wat een intrieste vertoning en het is weer wachten op het volgende dieptepunt...het kan blijkbaar steeds dieper. Benieuwd naar de spandoeken komende zaterdag...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

11 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- ADO Den Haag
2019-2019 NAC Breda
2015-2018 PSV
2014-2015 NEC
2012-2013 Roda JC Kerkrade
Laatste voetbalnieuws

Prachtige avond voor Ricardo Kishna in duel tussen ADO en Heerenveen

De ontmoeting tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen in de Eredivisie heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd: 1-1. Het betekent het eerste punt voor Ruud Brood als trainer van de Hagenaren,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren