Update: Ajax reageert op boze Twente-fans: ‘We voldoen ruim aan die eis'

Dinsdag, 26 maart 2019 om

FC Twente gaat momenteel fier aan kop in de Keuken Kampioen Divisie met elf punten voorsprong op naaste belager Sparta Rotterdam, waardoor promotie naar de Eredivisie lonkt. Mogelijk spelen de Tukkers op 19 april tegen Jong Ajax de kampioenswedstrijd. Fans van de koploper balen dat er zo weinig kaarten beschikbaar zijn gesteld voor het duel in Amsterdam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Begrijp jij de teleurstelling bij de fans van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

163 reacties (laatste reactie door demessias)

Ik snap het wel maar Jong Ajax speelt al zijn potjes op De Toekomst dus is opzich wel logisch...

25 maart 2019 om 17:26

Als er nu in een keer in een groot stadion gespeeld wordt en er komen 5000 supporters mee (wat reeel is voor Twente) dan is dat toch ook competitievervalsing????

25 maart 2019 om 19:08

Ja maar deze wedstrijd gaat het verschil niet maken. Overigens denk ik dat de door jou geschatte 5000 redelijk pessimistisch is. Ik zou misschien wel 15000 zeggen. En dan is de Arena wel veiliger.

25 maart 2019 om 19:29

Alsof er 15.000 man toegelaten wordt? Wil je de ‘thuisvakken’ laten vullen met Twente supporters ofzo? En op die manier een thuisvoordeel creeeren? Wat een onzin, Twente krijgt wat iedereen krijgt.. eerst kampioen worden, mogen ze volgend jaar weer in de Arena spelen!!

26 maart 2019 om 15:16

Als Ajax de inkomsten van de kaartverkoop krijgt zou ik zeggen prima. Dat potje boeit voor JA niet zoveel, gratis geld is nooit verkeerd.

26 maart 2019 om 18:33

Alle fans van Jong Ajax in het uitvak op De Toekomst en de rest van de kaarten voor Twentefans levert Ajax ook meer op.

25 maart 2019 om 17:56

Ach ik snap Ajax, ik snap FC Twente en ik snap in deze de supportersvereniging Vak P. Dat het een consequentie is van spelen in KKD klopt. Aan de andere kant is het toch raar dat professionele wedstrijden worden afgewerkt op veredelde amateurcomplexen? Dat volstaat misschien voor een deel van de wedstrijden, maar lang niet altijd. Als Jong Ajax die wedstrijd kampioen kon worden werd de wedstrijd ook gewoon in de Arena gespeeld. Aan de andere kant kan je niet verwachten dat een club zich moet aanpassen aan de wensen van de bezoekende partij.

Eind van het verhaal: ik ben dan ook lekker een dagje Amsterdam. Niet op het sportcomplex, maar ergens bij de homelessparty van Vak P.

25 maart 2019 om 18:02

Onzin vorig kaar speelde ze hun kampioenswedstrijd gewoon op de toekomst tegen MVV. Twente moet niet zeiken als ze hun best doen mogen ze volgend seizoen weer in de Johan Cruijff Arena voetballen.

25 maart 2019 om 18:04

Jong Ajax speelde haar kampioenswedstrijd vorig jaar gewoon op de Toekomst.

26 maart 2019 om 14:51

Zo raar vind ik het niet. Jupiler niveau is om te janken en past prima in het decor.

25 maart 2019 om 21:22

Ik snap het ook wel, en prima dat het daar is. Stadion heeft capaciteit voor 2000 en zoals vandaag zitten er 524. Bij 1500 lege plekken vind ik 185 uitsupporters die mogelijk kampioen kunnen worden echter erg karig.

26 maart 2019 om 20:59

Er is dacht ik een richtlijn dat de bezoekers recht hebben op +- 10% van de capaciteit. Dus 185 komt redelijk in de buurt en is in dat opzicht niet zo gek

27 maart 2019 om 09:51

Het percentage ligt nog iets lager, en daar voldoet Ajax ook absoluut aan. Ik kan me echter wel voorstellen dat je als supportersvereniging krankjorum wordt wanneer je ziet dat er vraag is naar duizenden kaarten, er slechts 185 welkom zijn, en verder 500 supporters van de thuisspelende club in het stadion zitten (dus slechts voor eenderde gevuld).
Volendam heeft hier goed op geanticipeerd en meer tribunes geopend voor de uitsupporters. Extra inkomsten voor kaarten en catering, en samen werd er een leuke dag van gemaakt zonder incidenten.

Nee ok Twente. Dit is gewoon de consequentie van je potjes moeten spelen in de kkd. Volgend jaar mogen jullie weer in de Arena voetballen!

25 maart 2019 om 16:33

Beetje kort door de bocht. De wedstrijden tegen Jong Utrecht, Jong AZ en Jong PSV werden ook in fatsoenlijke stadions afgewerkt.

25 maart 2019 om 16:42

Jong PSV speelt gewoon op de Herdgang. Is denk ik aardig vergelijkbaar met de toekomst

25 maart 2019 om 16:45

Klopt, maar de wedstrijd tegen Twente werd gespeeld in het stadion van FC Eindhoven

25 maart 2019 om 16:55

En als je nou toevallig uit tegen Almere of Telstar moet, dan heb je ook een paar honderd kaarten. Meer past simpelweg niet in die stadions. Zie niet in waarom Ajax per se zou moeten meewerken aan het spelen in de J.C. Arena. De Toekomst is de thuishaven van Jong Ajax. Simple as that!

25 maart 2019 om 17:01

Tjeumig, moet een Excelsior dan ook maar uitwijken naar de Kuip als Ajax op bezoek komt? Is toch net zulke onzin.

25 maart 2019 om 17:08

Denk dat de kosten voor de arena gewoon te hoog zijn om get rendabel te maken. Dan moet twente daar maar aan bijdragen en anders is het vette pech voor de kabouters.

25 maart 2019 om 18:10

Ajax mag niet naar de Kuip hè.

25 maart 2019 om 18:59

Ze mogen van mij best in de Arena spelen hoor. Wordt dan wel 100+ euro per kaartje om de kosten te dekken. Dacht je dat het gratis is om een wedstrijd in de Arena te organiseren?

25 maart 2019 om 20:56

Gewoon de kleinere tribune van De Toekomst beschikbaar stellen aan Twentesupporters. Deed Volendam eerder dit seizoen ook (konden 1400 supporters mee). Betreft een apart staande tribune, dus de Twente supporters kunnen makkelijk gescheiden worden gehouden. Ajax kan 600 kaartjes + eten en drinken verkopen, dus een mooi extra zakcentje. (Jaja, ik weet wel dat Ajax het geld niet nodig heeft). Ajax supporters kunnen mooi plaatsnemen op de bobby haarms tribune. Mooie sfeer, extra inkomsten, extra druk voor jong Ajax waardoor ze leren te presteren onder druk, tevreden Twente supporters. Wat wil je nog meer?

Haha en dan , 3000 supporters die de Arena compleet mollen en een handje vol Jong Ajax fans.
Ik begrijp Ajax heel goed, De Toekomst is perfect voor de wedstrijden van Jong Ajax

25 maart 2019 om 16:43

Begrijp Ajax wel dat ze de wedstrijd gewoon normaal op de Toekomst willen afwerken, feestje vieren we wel thuis in Enschede.

25 maart 2019 om 16:52

Touché, en een goede reactie daarna. Lekker feesten aan het thuisfront waar iedereen aan mee kan doen.

Willen ze dan in het uitvak zitten van de JC ArenA? En voor de rest is het stadion leeg, op enkele Ajax supporters na. Dat zal het sfeertje wel zijn zeg.

Het zou leuk zijn voor de Twente fans als die wedstrijd in de Arena gespeeld kan worden. Aan de andere kant komen er natuurlijk hogere kosten kijken bij een wedstrijd in de Arena dan bij een wedstrijd op de toekomst. Wellicht zou Ajax er over na kunnen denken als Twente aanbied alle extra kosten te betalen.

25 maart 2019 om 16:58

Ajax zal er echt niet over nadenken. De risico's zijn veel te groot dat fans buiten het uitvak schade aanrichten. En het is ook niet zo dat Twente zich wel even garant stelt voor alle kosten indien de fans de boel afbreken.

29 maart 2019 om 10:36

Dat is dus inderdaad het probleem als Twente dat niet doet wordt het lastig. Er is natuurlijk de trein combi optie maar ja daar heb je ook niks aan. Nu is het gewoon hopen dat er niet te veel Twente supporters naar de Toekomst komen en dan in de Thuisvakken plaats nemen.

Aggossie, Twente heeft alweer flink praatjes. Waarom zou Ajax in vredesnaam de Arena beschikbaar moeten stellen voor een mogelijk kampioensfeest van Twente??

25 maart 2019 om 16:39

Twente? Dit gaat over vak p één van de supportersverenigingen van FC Twente

25 maart 2019 om 18:19

En wat voor een. Die gasten wil je sowieso toch weten?

Sorry, maar de Toekomst is toch gewoon het thuis stadion van Ajax. Daar zijn eenmaal niet veel uit-plaatsen. Beetje absurd dat FC Twente hier bijna eist om naar de ArenA te verplaatsen zodat zij een grotere aanhang kunnen meenemen.

26 maart 2019 om 09:44

Eist FC Twente dat??? Of Vak-P??

26 maart 2019 om 15:27

Maar Ajax kan wel eisen dat ze naar De Kuip mogen voor de beker terwijl hier heel duidelijk afspraken over gemaakt zijn?
Ik snap Ajax heel goed hoor, maar voor zulke feestjes wil elke club zoveel mogelijk fans meenemen.

185 man is ook niet veel. Bij een beetje amateurclub reizen deze mensen al mee naar een uitwedstrijd. Vraag mij wel af wat het alternatief zou zijn. Een lege Arena met een vol uitvak is ook niet wat.
Misschien maar in Enschede spelen? Scheelt een hoop reistijd.

25 maart 2019 om 16:42

Almere city? Zullen alle 3 de supporters van jong Ajax ook wel mee akkoord gaan...

Gewoon hopen op een misstap van Sparta of zelf "per ongeluk" punten verspelen dan kun je thuis kampioen worden. Veel mooier!

Iedere wedstrijd van Jong Ajax wordt op de toekomst gespeeld. Waarom moet dat veranderen omdat Twente komt.Wees blij dat je 185 supporters mee mag nemen voor een wedstrijd in de Keuken divisie. Ajax mocht niet 1 supporter meenemen naar de halve finale van de beker. Volgend jaar is Twente weer welkom in de Arena dus nu niet daar een voorschot opnemen.

Volgende week maandag maar wat punten laten liggen in Waalwijk, kun je de vrijdag erop groot feest thuis houden

Tja dat krijg je als je in de eerste divisie voetbalt. Dan speel je niet in mooie grote stadions. Waarom zou Ajax de wedstrijd verplaatsen naar het stadion? Om Twente tegemoet te komen? Volgens mij is Twente de hele eredivisie ook niet tegemoet gekomen met de compensatieregeling die ze hadden getekend, maar weigeren te betalen. En dan zou je als Ajax zijnde extra kosten maken om in het stadion te spelen zodat er wat meer Twente fans mee kunnen. Ze moeten niet zo piepen. En een homeless party in Amsterdam daar zullen ze toch eerst een vergunning voor moeten hebben neem ik aan.

25 maart 2019 om 18:25

Extra kosten? Denk juist dat het Ajax meer oplevert. Als Twente kampioen kan worden dan komen er zo 3000 supporters mee. Tel daar nog zon 1000 Ajax supporters en liefhebbers bij op dan heb je al 4000 man. Als een kaartje €15 kost dan is de recette al €60.000. Daarnaast kunnen ze vast wel een paar skyboxen verhuren voor een wedstrijd aan een paar rijke sponsors van Twente en wat consumpties verkopen. Dan hebben ze zo €100.000 aan omzet. Daar houdt Ajax echt wel wat geld aan over. Daarnaast is het ook voor Jong Ajax zelf toch veel leuker voor 4000 man te spelen dan voor 1000 man?

25 maart 2019 om 18:39

Sfeer in het stadion zal er niet zijn met circa 4.000 man. Daarnaast moet Ajax de Arena afhuren om erin te kunnen spelen.

25 maart 2019 om 22:53

4000 Tukkers brengen wel sfeer.....

25 maart 2019 om 23:35

Je bent in de war hoor het zijn maar 185.

Ajax speelt al zijn thuiswedstrijden op de Toekomst en nu omdat Twente toevallig een kampioenswedstrijd kan spelen moet alles maar gewijzigd worden? Omgekeerde wereld, prima dat Ajax zijn standpunt vasthoudt

Verdien het dan maar om volgend seizoen in de Arena te voetballen. Bij de gemiddelde kkd ploeg kunnen er echt niet veel meer uitsupporters zitten. Dat Ajax de mogelijkheden wel heeft klopt. Maarja of in een lege sfeerloze Arena spelen voor die paar 100 extra twente supporters of gewoon op De Toekomst waar er meer sfeer, want het zit vol, waar je het hele seizoen al speelt en het is ook nog de financieel betere optie. Ik snap Ajax wel. Pech voor twente.

25 maart 2019 om 21:38

Ik snap wat Vak P hier wil bereiken (ja, 185 man is weinig), maar Ajax is zich tot niks verplicht en tevens spelen ze altijd op de Toekomst. Of dit bij andere teams wel of niet zo gaat (ik lees de argumenten van Jong PSV en Utrecht bijvoorbeeld) doet er dus niet toe. De poging tot chantage daarna is lachwekkend tot beschamend te noemen, bovendien totaal niet nodig. Mocht het op goede vrijdag gebeuren gaan we lekker met in Enschede los, en verwelkomen we 185 helden samen met de spelersbus met open armen bij het feestje

Haha ze spelen het hele jaar al op de toekomst. Als je het zo erg vindt verlies je die wedstrijd als Twente zijnde en dan speel je de week erop thuis en wordt je dan kampioen. Waar je je al druk om kan maken....

Het hoeft natuurlijk niet maar het zou alleen maar een mooie geste van Ajax zijn.

Doet me denken aan Excelsior-NAC in 2000 (2-3) in De Kuip in de eerste divisie. Dit was niet de kampioenswedstrijd (dat was tegen Rbc) maar omdat er zoveel vraag was naar die wedstrijd vanuit NAC werd deze in De Kuip gespeeld.

Waarom zou Ajax dit niet gewoon door laten gaan? Is ook een sein naar de Twente supporters dat ze worden gewaardeerd. Met als afspraak dat Twente voor de eventuele extra kosten opdraait zou dit naar mijn mening niet eens een slecht idee zijn.

25 maart 2019 om 17:06

Ajax heeft geen stadion. Dan zou Ajax dus de Arena een extra avond moeten huren t.b.v. de Twente fans en dan moeten hopen dat ze niets stuk maken.

Twente kan niet garant staan voor de kosten en eventuele schade, die staan dik in het rood en hebben dat geld helemaal niet.

25 maart 2019 om 21:44

Hendriks benadrukt ook dat Twente (op welke manier dan ook) voor die kosten op moet draaien. Of dat via sponsoren, crowdfunding, spelersverkoop of een fancy fair gaat moet dan verder ook niet uitmaken. Dat gezegd hebbende, wat mij betreft hoeft al dat gedoe niet. Gewoon op De Toekomst spelen (net als alle andere uit-spelende teams tegen Jong Ajax), mocht het de beslissende pot zijn achteraf dan ga ik een mooi avondje Enschede tegemoet. Kan ik wel mee leven.

Wat zijn supportersgroepen soms toch simpel, met hun 'totale waanzin'. Grootheidswaanzin wellicht.

Ik begrijp Twente in deze wel.
Een kampioenschap/promotie wil je als fan natuurlijk bij zijn.
Vorig jaar konden we met Fortuna ook promoveren uit bij Jong Utrecht.
Deze wedstrijd is toen ook in het stadion gespeeld met een vol uitvak en nog veel fortunafans op de hoofdtribune.
De rest van het stadion was leeg, maar was toch een geweldig sfeertje.

Zou een mooi gebaar zijn van ajax om deze wedstrijd in het stadion te spelen.

25 maart 2019 om 17:38

Het verschil is dat Jong FCU al ze thuiswedstrijden in de Galgenwaard speelt.

25 maart 2019 om 21:45

Verschil is met name dat Utrecht een eigen stadion heeft, waardoor het daar alle wedstrijden kan afwerken

Snap niet waar ze zich druk om maken. Tegen die tijd zijn ze al kampioen. Dus is een uitzondering maken totaal niet nidig.

Is wel begrijpelijk als ze daarna kampioen worden dan wil je daar met zo veel mogelijk man zijn

De fans beseffen nog steeds niet dat Twente KKD spelen en dat Jajax op de toekomst speelt. De J.c. Arena is alleen gereserveerd voor clubs uit de eredivisie bekerwedstrijden en interlands.

25 maart 2019 om 17:37

Niet helemaal waar want Jong Ajax heeft al vaker in De JC Arena gespeeld...

26 maart 2019 om 12:04

Vertel. Dit seizoen en de seizoenen ervoor is er niet 1 keer gespeeld in de Arena, Het stadion op de toekomst is altijd hun thuishaven geweest en zal dat ook blijven. Het volgende seizoen als Twente gepromoveerd is dan zijn jullie weer welkom in de J.c. Arena nu zullen jullie het moeten de op de toekomst.

26 maart 2019 om 12:29

Februari 2015:
jong Ajax - FC Den Bosch
Oktober 2009:
Jong Ajax - Jong Psv
Februari
Jong Ajax - GA Eagles
Augustus 2013
Jong Ajax - Telstar
November 2016
Jong Ajax- Nac

Zomaar even een greep.

Oftewel, ja, er werd in de afgelopen operiode wel degeljik ook in de Arena gespeeld, die dus niet 'gereserveerd' is. Het ging vaak om 'risicowedstrijden' trouwens.

26 maart 2019 om 21:09

Zo zo, 5 wedstrijden in 10 jaar tijd. Dat is dus 5 van de pak hem beet 190 thuiswedstrijden, wat 1 op de 38 is gemiddeld. Eens in de 2 jaar, het is maar wat je 'vaker' noemt.

Begrijpelijke emotie vanuit de supporters maar heel strikt gezien hebben ze de de 185 aangeboden kaarten maar te accepteren, of niet. Jong Ajax speelt gedurende het gehele seizoen al op De Toekomst en zal normaliter enkel om bijvoorbeeld veiligheidsredenen uitwijken naar de Arena. Nu Twente kampioen kan worden in dat duel betekent dit natuurlijk niet dat Ajax daarom maar moet uitwijken naar de Arena om bijvoorbeeld 1200 Twente supporters te ontvangen en hogere operationele kosten ten opzichte van de organisatie op De Toekomst maar voor lief te nemen.

Let wel, het was een prima geste geweest van Ajax om dit wel te doen en om de helpende hand uit te reiken naar de supporters van Twente, maar zij hóeven dit natuurlijk niet te doen. En kennelijk houdt Ajax vast aan de oorspronkelijke speellocatie.

Ja ajax gaat even een stadion huren omdat twente kampioen kan worden. Misschien moet twente dan maar maar betalen hiervoor.

25 maart 2019 om 20:35

Twente wil dit helemaal niet. Vak P heeft de wens...

Hoeveel supporters komen er normaal af op een potje van Jong-Ajax? Toch ook niet zoveel. Geef die gasten gewoon heel de lange zijde tegenover de bobby-Harms tribune. Zij blij want dan kunnen er een paar honderd meer mee en Ajax laat zich van de goede kant zien.

25 maart 2019 om 18:41

Zou best nog wel eens kunnen dat er flink volk op afkomt zodra duidelijk is dat dan Twente kampioen kan worden.

25 maart 2019 om 21:38

Dat zit er dik in. Maar dan vooral bezet door Tukkers.

Jammer. Ik zie zomaar 30.000 Tukkers afreizen naar de JC Arena indien Twente kampioen kan worden. Het is en blijft natuurlijk een unieke club met de hondstrouwe aanhang in zowel de thuis- als uitwedstrijden. Jammer dat Ajax ons dit niet gunt maar het is niet anders.

25 maart 2019 om 17:42

Als Twente de huur voor De JC Arena wilt betalen zal er vast wel wat te regelen zijn. Maar ja, dat geld heeft Twente neem ik aan niet..

25 maart 2019 om 17:43

Gaat niet om gunnen!! De J.C. Arena is niet van Ajax, dus zullen ze hem moeten huren. Wie betaalt dat?

25 maart 2019 om 18:19

Ajax heeft geld zat gun Twente een wat we hebben Tadic , Ziyech , Schreuder en Ten Hag voor jullie opgeleid.

25 maart 2019 om 19:29

Trouwens , jullie gemeentebestuur ook met Halsema en Dijksma. Maar die mogen jullie gratis houden haha zijn we mooi vanaf

25 maart 2019 om 20:47

Vrij makkelijk sommetje lijkt me. Wegen de inkomsten van kaartverkoop, voedselverkoop en drankverkoop op tegen de kosten om de Arena op die dag open te gooien. Ja, met 30.000 mensen wel. Niet als er 1400 mensen komen. Betere optie lijkt mij de oplossing die Volendam eerder dit seizoen bood: stel de lange zijde van het stadion De Toekomst beschikbaar voor Twente en je hebt deze wedstrijd behoorlijk meer inkomsten.

26 maart 2019 om 08:16

Precies wat ik ook zeg. Geef ze de gehele lange zijde, wat extra eet en drink kraampjes en er wordt nog goed aan verdiend ook.

28 maart 2019 om 11:37

@yello https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=348921 Buiten Ajax om wordt ze al genoeg gegund hè of niet?

26 maart 2019 om 15:33

Draai het stadion gewoon om!
De Jong-Ajax fans in het uitvak van de Arena en Twente alle thuisplekken. Twente betaald Ajax de huur van het stadion en iedereen is blij.

26 maart 2019 om 21:11

Waarschijnlijk heeft Twente geen zin om voor kosten op te draaien, maar verder is je idee goed.

26 maart 2019 om 23:07

Als er dan een bankgarantie komt waarvan alle eventuele schade betaald wordt, zou het een optie kunnen zijn. Alleen wie wil er garant staan voor de eventuele schade?

27 maart 2019 om 09:19

OP het moment dat Twente de huur van het stadion op zich neemt, krijgen ze ook de bijbehoordende recettes. Na aftrek van de huur hou je denk ik wel wat over. Kunnen dit eventueel gebruiken als bank garantie?
En de Arena heb zat camera's neem ik aan. Met de fans opstellen dat de schade op hun verhaald wordt?

Wat heeft ajax in godsnaam met het kampioenschap van twente te maken? Jong ajax speelt op de toekomst, dus daar speel me maar gewoon. Anders kom je toch gewoon miet. Hou toch op zeg, heel de wereld moet om twente draaien en alles voor ze regelen als het slecht met ze gaat en als het goed gaat. Sorry, maar ze hebben daar een partij hoogmoedswaanzin.

25 maart 2019 om 20:37

Nogmaals, je reageert met een kulargument... vak P heeft de wens. Twente hoor je hier niet over

25 maart 2019 om 23:00

Heel de wereld moet om Twente draaien...kijk eens in de spiegel. Heel Nederland moet zich aanpassen om het zogename Nederlandse voetbal te redden, omdat Ajax een keer per ongeluk ver komt in de CL. Niemand regelt wat voor ons...het is een supportersgroep die dit verzoek heeft, lees eens eerst.

26 maart 2019 om 09:47

Jdg84, blablablablanbla, FC Twente wil dit helemaal niet, lees eerst het stuk eens voordat je met onzin begint te typen.

Dan verliezen ze toch lekker de pot op de toekomst en vieren ze het feestje in de wedstrijd erna in Enschede?

Edit: sowieso nogal voorbarige discussie - nog 8 potten te gaan en nog 4potten tot de wedstrijd tegen Ajax. In de periode kan de voorsprong makkelijk groter of kleiner worden waardoor dit überhaupt niet de kampioenspot wordt.

Het zou mooi zijn om de wedstrijd in de Johan Cruijf Arena te hebben.
Maar ik kan Ajax wel begrijpen, grotere kosten en de eerste kampioen bij hun nieuwe naam mogelijk Twente? Het is gewoon de realiteit van het spelen in de Kkd, al moet ik wel zeggen dat de treurige opkomst bij de Jonge teams toch pijnlijk is.

Inderdaad gewoon een keer verliezen en dan thuis kampioen worden.

Lekker de bus opwachten in Enschede is toch ook leuk, kunnen de supporters alvast een biertje pakken.

Waarschijnlijk ben ik te meelevend en zal ik daarom ook nooit een bestuurlijke functie hebben bij een Ajax (naast de andere duizend redenen), maar had het als Ajacied wel een fijn gebaar gevonden naar de Twente supporters als ze er in ieder geval voor open zouden staan om het te overleggen. Er valt altijd wel een compromis te sluiten. Alvast mijn felicitaties Twente-supporters!

25 maart 2019 om 22:58

Kijk er is er toch nog 1 die niet gelijk in problemen denkt.

Volendam stelde dit jaar de lange zijde van haar stadion beschikbaar. 1400 Twente supporters in Volendam, allemaal betaald voor een kaartje, eten en drinken. Geen noemenswaardige incidenten en iedereen blij. Supporters omdat ze mee mochten, Volendam vanwege de extra inkomsten en de authoriteiten omdat het goed verliep. Natuurlijk kun je Ajax tot niets verplichten en ze hebben t geld ook niet nodig......maar t zou wel een leuke geste zijn

Tsjah je speelt in de kkd, simpel. Als je in de arena wil spelen moet je lekker zo doorgaan en mag je volgend seizoen een kijkje komen nemen.

Ajax moet helemaal niets. Twente kan uiteraard een verzoek indienen. Dat supporters hier iets meer emotie bij hebben hoort erbij. Ik denk dat een homeless party in Amsterdam niet zo'n goed plan is. Lekker op de Markt in Enschede feest vieren (mits wordt gewonnen).

Ajax had hier echter hun grootsheid en barmhartigheid kunnen tonen met een geste naar het in den lande verguisde en gehate Twente. Om de klasse van Ajax te onderstrepen.

Ik snap dat er kosten aan verbonden zijn. Maak een fanzone en alleen al de bieropbrengst zorgen voor een positieve business case.

Om te eindigen waar ik begon, Ajax hoeft niets en dan wordt het wat mij betreft de Oude Markt (of inderdaad ergens een puntje morsen en een week later in eigen huis).

26 maart 2019 om 09:49

Die homeless party gaat door, bestaat geen twijfel over, in Amsterdam.

Niemand is boos op Ajax...wat een stemmingmakerij weer. Laten we het erop houden dat je meedenkt met het Nederlandse voetbal...net als dat heel Nederland maar begrip moet hebben voor verplaatsen van competitiewedstrijden van Ajax. Meedenken had ze gesierd in de hoofdstad. Ze moeten helemaal niets en begrijp ook wel dat het op de Toekomst gespeeld moet worden, maar was een leuke geste geweest.

26 maart 2019 om 14:55

Een overduidelijke reactie van een Twente fan.... jij verwacht echt dat clubs (in dit geval Ajax) extra kosten gaan maken om een paar extra supporters van Twente te plesieren? Waarom zou Ajax dit in hemelsnaam doen? Extra kosten (waaronder het huren van het stadion voor die wedstrijd), hoop extra geregel met autoriteiten (politie, extra stewards etc.) omdat Twente misschien kampioen kan worden? Stel dat Twente tussentijds punten laat liggen... wie gaat dan voor al die kosten opdraaien?? Kom op.. .even brilletje af en realistisch blijven. Dit is nou eenmaal het lot van in de KKD spelen. En qua feest... kom op... gaat men in Twente nou echt los als ze kampioen van de KKD worden??

26 maart 2019 om 21:15

Meedenken had Ajax inderdaad gesierd, maar met deze supporters hoeft van mij echt niet. Ik gun de Twente supporters een feestje, maar de gekkies van Vak P verdienen eerder een stadionverbod dan extra kaarten

26 maart 2019 om 23:53

Over de kosten zal vak P vast niet gedacht hebben, maar hou eens op met termen als brilletje...typische Twente supporter...vrij kinderachtig. Tuurlijk gaan we los als we kampioen worden van de Jupiler league...mag het naar jarenlang triestheid, wanbeleid etc? Wat is daar zo verkeerd aan, omdat wij Tukkers genieten van onze club die langzaam opkrabbeld? Lekker in problemen denken en overal negatief op reageren...scoort zo lekker op deze site....typische Ajax supporter

Vakp vergeet wel even dat Ajax het stadion huren en dus extra kosten zal maken. En aangezien Twente niet garant kan staan voor de mogelijke schade en de huur van het stadion dan houd het snel op. Ook vergeet men in Enschede dat het officiã«le stadion van jong Ajax gewoon de toekomst is.

Nee, een kampioensfeest vieren in een stadion met 55.000 plaatsen dat op het uitvak na leeg is, daar word je vrolijk van...

Zeer terechte reactie van Ajax. Ik begrijp de teleurstelling, maar dit is exact hetzelfde als Ajax tegen een pakweg VVV of Excelsior speelt. Dan moeten deze clubs dus ook uitwijken naar een groter stadion mocht Ajax daar een kampioenswedstrijd zou spelen? Nee, natuurlijk niet. De toekomst voldoet aan de eisen van de Knvb dus heeft Twente geen enkel recht van spreken. Nogmaals, ik begrijp hun teleurstelling wel, je wil natuurlijk de kampioenswedstrijd met zoveel mogelijk supporters meemaken.

26 maart 2019 om 16:41

Twente spreekt ook niet. Het is een morrend Vak-P. Een boel ophef is het over een klagende supportersvereniging.

Hopelijk laat Sparta wat liggen en blijven wij winnen zodat we mooi kampioen worden in eigen huis tegen Telstar.

26 maart 2019 om 19:25

Excuses, je hebt helemaal gelijk. Ik wist dat ook wel, maar schreef het inderdaad niet goed. Bedoelde inderdaad ook de supporters en niet FC Twente als club.

26 maart 2019 om 23:58

Het is alles behalve veilig...wees blij dat er straks een paar Duizend in Het centrum zitten en niet op de tribune...het is alles behalve ideaal...daarmee wil ik niet zeggen dat ze ee Arena maar open moeten gooien. Maar echt meedenken moi...als heel Nederland maar begrip voor het verplaatsen van competitiewedstrijden van het “grote” Ajax moet tonen.

En we zwaaien met zn allen naar ......... Gewoon een paar schermen opstellen in Enschede, kunnen ze daar meteen een feestje vieren als ze het kampioenschap behalen. Groningen - Feyenoord (1993) was een groot succes, Excelsior - Feyenoord 2 seizoen geleden een stuk minder. En een grote groep teleurgestelde fans wil je toch ook niet in je stad hebben.

26 maart 2019 om 16:53

Brrr, trauma's nog van 15 mei 2011. Daar stonden we allemaal op het plein, klaar om een geweldig kampioenschapsfeest te vieren. Een gelijkspel tegen Ajax moest in onze bloedvorm met Preud'homme aan het roer toch wel mogelijk zijn? Maar helaas bleef de schaal na een offday van Twente (en goede pot van Ajax) in Amsterdam. Wat een deceptie op het plein..

Toch wel jammer zo'n opstelling. Ik kan mij herinneren met den bosch kampioen worden in Roosendaal waar we de helft van het stadion kregen. Of nac die bij ons promoveerde en duizenden kaarten kregen ipv alleen het uitvak. Kampioen worden is iets moois en daar kan je elkaar in tegemoet komen, kwestie van instelling van clubs.

26 maart 2019 om 23:17

Welke opstelling? Ajax heeft maar een stadion en dat is de Toekomst. De Arena wordt per wedstrijd gehuurd, dat kost vele tonnen.

De reputatie van vak P is inmiddels zodanig dat je die lui alleen in de speciale uitvakken wil hebben. Want laten we eerlijk zijn, als de vak P supporters schade aanrichten, dan zal Twente die echt niet gaan vergoeden.

27 maart 2019 om 00:04

Ogossie 10 gram coke gevonden in het supportershome van Vak-P...en nu deugt er niets van heel vak-P. Kuddegedrag: meepraten met de media, maar eigenlijk vrij weinig van de hele kwestie weten. Lees de eigen verklaring van vak P over het hele voorval eens. Misschien dat je ogen open gaan. Je roeptoetert maar wat op voetbalzone...elke voetbalclub heeft doorgesnoven gekken die schade aanrichten...behalve de F side dan.

27 maart 2019 om 06:54

Je kan toch bijvoorbeeld 1 lange zijde af staan. Ik snap dat het in de eredivisie nooit voorkomt omdat de stadions vol zitten. Maar in de eerste divisie niet. En daar is het wel gebruikelijk dat je wat ruimte geeft aan elkaar

28 maart 2019 om 11:26

Het ging om 17,5 gram. Handelshoeveelheden dus. Uit het onderzoek van justitie kwamen ook duidelijke relaties tussen vak-P en een criminele motorbende naar voren. Dus je kan het wel bagatelliseren, zo onschuldig was het allemaal niet.

28 maart 2019 om 12:55

Hoi Speedy, wat zei de rechter hier eigenlijk over?
In dit land is dat namelijk veel relevanter dan wa teen internetforumlid ergens van vind...
Ik doe een voorzetje: P is op alle aanklachten vrijgesproken.

28 maart 2019 om 17:12

De rechter stelde dat het terecht was dat het supporters home gesloten was. De verdachte is veroordeeld wegens overtreding van de opium wet. Na een jaar gesloten te zijn geweest mag het home weer open maar dan voorlopig wel zonder drank. Tevens is de doorgang van het home naar de tribune gesloten.

Ik weet niet wat je onder vrijspraak verstaat?

Hadden ze maar beter moeten voetballen, hadden ze nu nog gewoon in de eredivisie gevoetbald. Ajax geeft het maximaal aantal kaarten, keerzijde van de KKD.

Voorsprong is riant, dus lekker jong twente laten ballen en zorgen dat je nog geen kampioen wordt, simple as that. Kampioenschapsfeest gewoon in de Veste vieren met een overwinning, veel en veel mooier.
Dus Koning toto kan mooi inzetten op winst Jong Ajax, direct budget voor weekje later.

Twente heeft niet meer zoveel te willen, sinds ze alles en iedereen bedrogen hebben. Ik denk dat Twente beduidend minder wordt gegund sinds het tijdperk Munsterman. Ze moeten nu maar een tijdje een kleinere broek aan trekken en accepteren dat er allerlei gevolgen zijn van de donkere jaren. Zoals het niet massaal aanwezig kunnen zijn bij het kampioensfeestje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren