Marokko neemt afscheid van Mark Wotte: ‘Ik wil iedereen bedanken’

Maandag, 25 maart 2019 om 12:34Robin Bruggeman • Laatste update: 13:21

Mark Wotte is niet langer de bondscoach van Jong Marokko, zo laat de voetbalbond van het Noord-Afrikaanse land maandag weten via de officiële kanalen. Wotte greep zondag ondanks een 1-0 overwinning op DR Congo naast kwalificatie voor het Afrikaanse jeugdkampioenschap en verspeelde daarmee meteen de kans op een ticket voor de Olympische Spelen van 2020.

Jong Marokko verloor afgelopen week de eerste wedstrijd met 2-0 van Congo, waardoor de 1-0 zege in de return niet genoeg was voor een ticket voor het jeugdtoernooi. Doordat kwalificatie voor de Olympische Spelen, het ‘hoofddoel’ in zijn contract met de Marokkaanse voetbalbond, daardoor uit zicht is verdwenen is nu besloten om de samenwerking stop te zetten.

Wotte was sinds de zomer van 2017 werkzaam in Marokko en neemt via een korte verklaring op social media afscheid van zijn werkgever: “Vandaag is mijn dienstverband bij de Marokkaanse voetbalbond tot een einde gekomen, zoals contractueel is afgesproken nadat het Olympische project gisteren helaas werd beëindigd. Ik wil al mijn collega’s en stafleden bedanken voor het geweldige werk dat zij hebben verzet om het Marokkaanse voetbal te verbeteren”, schrijft hij. Wotte was in het verleden trainer van onder meer ADO Den Haag, FC Utrecht, Southampton en Jong Oranje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door leicester)

Terecht. Heeft het zowel bij de Onder 20 als de Onder 23 verpest. Hij beschikt ook over veel talenten bij Europese (sub)topclubs en dan roept hij rare spelers uit de Marokkaanse competitie op die niet eens opvallen bij hun eigen club. Als je in 36 wedstrijden maar 8x wint, is het logisch dat de bond hem nu ontslaat.

25 maart 2019 om 13:12

Maar door hem zijn wel meer Europese Marokkanen zich aan Marokko gaam binden. Hij heeft zeker een verbetering aangebracht in het netwerk van de Marokkaanse bond in Europa en al helemaal in Nederland. De organisatie is volgens mij nu wel beter. Er lijkt ook meer een eenheid binnen de mix van Marokkanen te zijn dan hiervoor.

Maar ik kan mij als buitenstaander vergissen.

25 maart 2019 om 13:16

Pim verbeek heeft daarvoor gezorgd en niet mark witte

25 maart 2019 om 13:20

Het scoutgedeelte heeft hij altijd wel goed gedaan. Zo waren spelers als Ihattaren, Nouri & Idrissi al vroeg gecontacteerd over een interlandloopbaan bij Marokko (alle drie hadden toen afgewezen). Het is alleen dat zijn resultaten gewoon zo bagger zijn. Het zou mooi zijn als hij als scout was aangebleven zodat hij nog meer Franse en Nederlandse Marokkanen kon scouten maar dat zal de bond anders moeten doen nu.

25 maart 2019 om 14:26

@nieuw West
De resultaten zijn sowieso niet om naar huis te schrijven idd. Maar je moet die netwerk eerst goed hebben. En daar was hij mee bezig en deed het echt niet slecht.

Voor Nederland die de talentvolle Marokkaanse spelers graag wilt hebben kan dit best interessant zijn.

@said
Ik weet niet of het een los staat van de ander. Als de jeugdtrainer die visie heeft, gaat de scout ermee aan de slag. Als nu een jeugdtrainer komt die Marokkaanse Marokkanen uiy de regio prevaleert, dan kan Verbeek scouten wat die wil, wordt niks mee gedaan. Je Netwerk bloedt dan dood.

25 maart 2019 om 13:15

Ik vraag me als Marokko fan dan toch af waarom een Europese coach spelers uit de Marokkaanse competitie oproept en niet zoals je zegt talentvollere spelers uit Europa. Je zou bijna zeggen dat hij onder druk is gezet om spelers uit de Botola op te roepen. Dit zou zomaar nog een staartje kunnen krijgen.

25 maart 2019 om 13:21

Ik denk ook dat de bond dat een beetje aanspoort, maar nog steeds. Als je dan wel een paar Europese Marokkanen mag oproepen, waarom roep je dan eentje van Almere City op?

25 maart 2019 om 14:31

Het is zo moeilijk om talenten uit verschillende landen als een geheel met elkaar samen te laten spelen en een teameenheid van te smeden.

Marokkaanse voetballers uit Marokko zullen ook wel denken dat de trainer helemaal niet naar de eigen competitie kijkt. Dat kan natuurlijk niet. Je kunt dit niet aan de spelers van je land en niet naar het publiek verkopen. Die spelers zijn als het ware het bindmiddel tussen de buitenlandse spelers en het volk.

Ik denk dat het politiek echt niet makkelijk is om al die mensen tevreden te houden en een team van de verechillende spelers te maken.

25 maart 2019 om 14:00

Ergste was hij riep mensen op van 2e divisie van marokko amper van hoogste divisie

25 maart 2019 om 14:24

Wellicht omdat deze stiekem even hebben afgewezen. Het is tegenwoordig wat, als je als speler met een dubbele nationaliteit zo een keuze moet maken. Men springt er meteen op en dan zijn er week in week uit mensen in de media die hierover hun al bekende zegje willen herhalen.

Ik kan mij voorstellen dat sommige spelers dan liever die beslissing even uitstellen om te focussen op carriere.

Een van de belangrijkste taken van Wotte was het verbeteren van het Marokkaans voetbal en dan is logisch dat hij veel jongens uit de Marokkaanse competities oproept en niet uit de Europese want dan ben je niet direct bezig met Marokkaans voetbal.

Toch wonderbaarlijk hoe zo'n Wotte aan zo'n baan komt en vervolgens hopeloos faalt, de deur achter zich dichttrek en zichzelf en wat andere mensen prijst dat het niveau zo omhoog is gegaan... Tsja

Congo is nu niet zo'n grootmacht in het Afrikaanse voetbal... uit verliezen is eerder regel dan norm, maar dan moet je het thuis rechtzetten en wederom gaat er een generatie jonge Marokkaanse voetballers niet naar een groot toernooi

Heeft bij zijn vorige werkgever ook zwaar gefaald en werd daar ook ontslagen (ook met de jeugd). Ik ben enorm blij dat hij nu weg is want hij presteerde letterlijk niks!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

Nederland
0 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
West Ham United ziet Nathan Aké als opvolger van Angelo Ogbonna, die vanwege een blessure de rest van het seizoen lijkt te missen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren