Maandag, 25 Maart 2019

Tottenham denkt aan 17,5 miljoen voor Ajax

Benfica en AS Monaco strijden momenteel om de handtekening van João Miranda. Het is zeer aannemelijk dat de Braziliaanse centrumverdediger Internazionale komende zomer achter zich gaat laten. (A Bola)
Barcelona gaat een leuk bedrag overhouden aan een eventuele zomerse transfer van Alex Grimaldo. Bij de verkoop aan Benfica werd bedongen dat men recht had op vijftien procent van een toekomstige transfersom voor de linksback. (AS)
/
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. De Londenaren zijn echter zeker niet de enigen met interesse in de linksback van Ajax. (The Sun)
Arsenal heeft het voorzien op Marcus Thuram, de zoon van voormalig WK-winnaar Lilian. De aanvaller speelt momenteel voor Guingamp en wordt ook begeerd door Borussia Dortmund. (Le 10 Sport)
Thomas Tuchel wordt niet afgerekend op de vroege uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League. De trainer kan een nieuw contract ondertekenen tot de zomer van 2021. (Téléfoot)
Marcel Brands heeft een uitgebreide wensenlijst voor komende zomer. De directeur van Everton wil de selectie versterken met twee keepers, twee backs, een centrumverdediger, een middenvelder en twee spitsen. (Daily Star)Poll

17,5 miljoen euro voor Nicolás Tagliafico is...


51 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Minimaal 35 miljoen. Waarom zou Ajax hem ooit voor 17,5 miljoen laten gaan? Hij is pas gehaald en Ajax heeft helemaal geen geld nodig.

25 maart 2019 om 12:17

Ik wordt zo schijtziek van die Spurs he, laat ze maar lekker 50-60 miljoen neertikken. Elke keer kopen ze een van onze beste spelers voor een koopje, dus ik zeg gwn lekker betalen!

25 maart 2019 om 12:26

Voor sanchez is gewoon 40 miljoen betaald?

25 maart 2019 om 13:36

Dat zegt ie toch ook, een koopje.

25 maart 2019 om 14:01

Is dat niet gewoon de verdienste van hun td? Bedoel Overmars wil ook spelers halen voor zo weinig mogelijk

25 maart 2019 om 12:26

Als Ajax geen geld nodig heeft, waarom dan meer vragen?

25 maart 2019 om 12:31

Omdat ze hem helemaal niet hoeven te verkopen. Als je geld nodig hebt, aanvaard je sneller een bod.

25 maart 2019 om 13:41

Omdat je niet marktcomform hoeft te verkopen als je niet om de centen verlegen zit. Als ze onze basisspelers willen hebben kunnen ze boven de marktwaarde betalen en anders komen ze volgend jaar maar terug.

25 maart 2019 om 16:04

Vind jij 17,5 marktconform voor de aanvoerder van het Argentijnse nationale team? Leuk dat Messi nu opeens terug is maar Nico was gewoon de aanvoerder. Laat in de CL zien het niveau aan te kunnen en er is veel interesse in hem. Ik vind 17,5 een lachertje en daar moet Ajax absoluut niet akkoord mee gaan.

dat is de beste links back die ik in jaren gezien heb snel kopsterk gaande voetballende oplossing . en ook nog eens heel erg aanvallend . dan vind ik 17.5 miljoen wel erg weinig

Grimaldo lijkt me echt een geweldige versterking voor Arsenal en ook nog erg jong. Zit nog genoeg potentie in en Monreal is ook niet meer de jongste.

De tijd dat je spelers als Eriksen voor een prikkie kon ophalen is nu toch wel voorbij hoor Levy. Maar leuk geprobeerd.

25 maart 2019 om 13:33

Je beseft dat dit een "in de wandelgangen-rubriek" is? Dit soort geruchten moeten ook nog waarheden bevatten. Levy weet ook ongetwijfeld wel dat koopjes voor dat soort clubs tegenwoordig niet meer bestaan als de betreffende speler geen aflopend contract heeft.

Dat heeft niet eens zozeer iets met Ajax te maken, want nergens in Europa haal je een speler als Eriksen nog voor een 'prikkie' op. Tegenwoordig betaal je al 13 miljoen euro voor pure middelmaat bij een Nederlandse topclub, laat staan hun beste spelers.

Ik zou hem heel graag bij Spurs zien! De linksbackpositie is echt drama tegenwoordig.
Dat Ajax er misschien meer geld voor wil vangen, kan ik goed begrijpen, maar dat is natuurlijk het onderhandelingsspelletje.

25 maart 2019 om 12:13

Spelletje? Er is zoveel belangstelling voor de voormalig aanvoerder van het Argentijnse elftal dat het openingsbod echt verdubbeld moet worden wil Ajax überhaupt reageren.

25 maart 2019 om 12:26

Ajax vraagt wat clubs als Porto al jarenlang vragen voor hun spelers. De backs van Porto gingen jaren geleden al voor tientallen miljoenen euro's naar andere clubs. Een back van Tottenham ging laatst zelfs voor tegen de 60 miljoen euro naar een andere club.

Je mag lachen wat je wil, maar Ajax verkoopt geen internationals meer voor een appel-en-een-ei.

25 maart 2019 om 12:29

@speedy, iedereen zo zijn mening natuurlijk. Ik denk persoonlijk dat geen enkele club met een openingsbod van €35mln aankomt.

Ik geloof inderdaad ook best dat er bv. nog best een miljoen of 10 bij op kan hoor, dan zit je al op de 27,5mln. Lijkt mij een heel mooi bedrag voor een speler die waarschijnlijk zelf ook die stap graag zal maken naar een grotere competitie en een hoger salaris. Tagliafico is een hele goede back, maar zelf zie ik niet het profiel in hem dat €40mln zal opleveren.

Hoe dan ook, ik wens Ajax alle succes toe hoor in de onderhandelingen met geïnteresseerden... het maakt mij persoonlijk echt niets uit als Spurs er dik voor betaalt... ik voel er zelf toch niets van.

25 maart 2019 om 12:35

De linksback van het Argentijnse elftal, aanvoerder geweest, furore gemaakt in de CL. Ik denk dat een dergelijke speler gewoon tot een top linksbacks gerekend mag worden. En die gaan voor veel grotere bedragen momenteel dan 35 miljoen euro.

Porto verkocht onlangs nog hun back voor 50 miljoen euro aan Real. Tottenham ving ook een dergelijk bedrag voor Walker. Dat zijn de markt prijzen voor internationale backs.

25 maart 2019 om 12:53

@SpeedyAFC als je Danilo bedoelt, die ging voor 30 miljoen. Walker kan je niet vergelijken, is een Engelse speler die naar een concurrent vertrekt binnen Engeland. Dan weet je gewoon dat de prijs hoger gaat uitvallen. Ook stond Walker wel wat hoger aangeslagen dan deze Tagliafico. Ben het er zeker mee eens dat 17,5 miljoen te weinig is maar als een club 30 zou betalen zou ik dat zeer schappelijk vinden..

25 maart 2019 om 12:54

@flokyrs

Beste vriend, supporters hebben uberhaupt weinig te vertellen over hun club en de spelers. Des al niet te min vinden genoeg supporters het leuk om erover te discussieren op voetbal forums.

Vind je het zelf niets, dan ga je toch ergens anders op een forum zitten? Wellicht was je het nog niet opgevallen, maar de wandelgangen gaan over transfer speculaties.

25 maart 2019 om 12:56

@tilburg013

Ik doel op Éder Militão, kan centraal en als back spelen. Ging onlangs voor 50 miljoen naar Real.

25 maart 2019 om 13:05

Aha ja zat ik ook aan te denken maar ondanks dat hij als back kan spelen, is het toch echt een CV. Zo speelt die ook bij het nationale elftal, bij porto en voor die positie is die ook gehaald bij Real. Dus is niet helemaal te vergelijken met een back natuurlijk.

25 maart 2019 om 13:46

@Speedy maar die is dan ook nog 6 jaar jonger en heeft een groter potentieel waar je voor betaald

25 maart 2019 om 14:21

Absoluut, schat hem daarom ook 15 miljoen euro hoger in. Militao zit natuurlijk wel pas op 2 interlands en in zijn eerste seizoen bij Porto. Tagliafico zit al op 12 interlands en heeft een WK gespeeld. Beide hebben goed in de CL gespeeld al speelde Taglifico ook daar meer wedstrijden.

Verder is het altijd appels met peren vergelijken, maar de marktprijzen zijn momenteel erg hoog. Zodanig hoog dat je voor 17,5 miljoen euro geen international van een A land kan aantrekken.

Spurs en Ajax verdedigers, het blijft toch wat

Al zijn het maar de wandelgangen, een bod van 17.5 miljoen is veel te laag voor hem. Ik denk dat Ajax makkelijk rond de 30/35 miljoen (wellicht hoger) voor hem kan krijgen. Geweldige linksback, juiste mentaliteit, heeft het laten zien in de CL en is aanvoerder (geweest) van Argentinie.

25 maart 2019 om 13:50

30 miljoen euro zou een mooi bedrag zijn maar als ik hier de reacties lees dan slaat het allemaal wel een beetje door hoor. Nico moet dus meer opleveren dan Lozano en Bergwijn bijvoorbeeld? Terwijl dat aanvallers zijn en ook nog veel jonger zijn. Denk ook niet dat er een club is die meer dan 30 gaat betalen..

25 maart 2019 om 14:01

Je hebt wel een punt hoor, alleen is de markt financieel gewoon helemaal 'gek' geworden. De spelers van Ajax gaan voor hoge bedragen weg omdat ze het ook in de CL laten zien. Dan kan het zomaar zijn dat Nicolas voor een hoger bedrag weg gaat als bijvoorbeeld Lozano. Of het correct is, geen idee, maar het zou zomaar kunnen.

Verdedigers gaan ook voor hoge bedragen weg. Zie bijv. die Militao van Porto naar Madrid (50 miljoen).

25 maart 2019 om 14:20

@tilburg013

Topprestaties in de grote wedstrijden worden altijd disproportioneel goed beloond in termen van transfersommen. Dat zie je ook op Wk's en Ek's; speel je drie goede wedstrijden of scoor je ineens 5 keer, dan maak je bijna gegarandeerd een toptransfer.

Dat zie je nu met Ajax ook. Die twee wedstrijden tegen Real Madrid gaan nog veel meer opleveren dan alleen de winstpremies. Heel de wereld heeft die tweede wedstrijd gezien, en alle spelers die daar top waren, die gaan dik extra geld opleveren.

Lozano was ook zoveel waard, maar dan net na het WK. Toen is ie niet verkocht, en daarna was het minder spectaculair dan op het WK. Als Lozano weer eens opvalt zoals hij vorige zomer deed, dan gaat dat bedrag ook weer omhoog.

Dat Tottenham denkt altijd voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten als het om Ajax spelers gaat. Die tijd is gelukkig voorbij! Daar mag uiteraard vele malen meer op worden geboden dan 17,5 miljoen natuurlijk.

25 maart 2019 om 12:38

En is zelf ook een moeilijke onderhandelaar als het gaat om verkoop van spelers. Op deze manier kan het ook voor de Spurs de kop kosten om de echte aansluiting te gaan krijgen.

25 maart 2019 om 13:30

Nogal overdreven. Voor Sanchez kregen ze gewoon de hoofdprijs. Je kunt dus niet zeggen dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang zaten omtrent spelers van Ajax. De voetbalwereld is op financieel gebied enorm veranderd de afgelopen jaren en ze weten heel goed dat ze bij Ajax tegenwoordig ook de hoofdprijs moeten betalen voor aanwinsten.

Voor dat bedrag kan Ajax beter Tagliafico zijn contract laten uitdienen. Alleen als ze Vertonghen er gratis bij doen is 17,5 miljoen acceptabel voor Tagliafico.

Krijgt Ajax er dan Vertonghen en of Alderweireld er voor terug

25 maart 2019 om 13:06

Nee die willen niet hebben ze al gezegd

25 maart 2019 om 14:51

Alderweireld heeft inderdaad aangegeven dat hij komend seizoen te vroeg vindt om terug te komen naar Ajax. Maar voorzover ik weet heeft Vertonghen dat niet gezegd.

Tottenham haalt wel heel veel spelers weg bij Ajax

25 maart 2019 om 13:24

Voorheen waren spelers in de Eredivisie goedkoper ten opzichte van grotere competities, maar dat is wel voorbij nu Ajax en PSV de zaken beter voor elkaar hebben dan toen. Ook is de inflatie zo ontzettend hoog geworden dat talenten en internationals van landen als Argentinie tegenwoordig veel duurder zijn geworden. Tottenham zal dus waarschijnlijk niet meer zoveel winkelen in de Eredivisie of bij Ajax als blijkt dat ze daar nu ook de hoofdprijs moeten betalen.

Levy denkt nog steeds te kunnen shoppen bij Ajax met een paar stuivers. Ze hebben nu wel genoeg spelers van Ajax gehaald waar ze niet de hoofdprijs voor hebben betaald. Dikke doei

Dat lijkt me wel sterk. Levy (en consorten) hadden eerder altijd een neus en netwerk voor ruwe diamanten bij clubs als Ajax, maar in het huidige voetbalklimaat zijn die spelers juist ontzettend duur geworden. Versterkingen voor een club als Tottenham kosten inmiddels aanzienlijk meer dan 17 miljoen euro en ik denk dat Ajax behoorlijk hoog in de boom gaat zitten voor de huidige basisspelers.

17,5 mln is best een aardig bedrag voor een LB van midden 20. Echter als ik Ajax was zou ik ook tegen Nicolas zeggen: als een grote club je echt wilt betalen ze wel een serieus bedrag, hiervoor halen ze je als backup wil je dat nou echt?
Nico is meer waard en moet dit zelf niet willen

Welke voorzitter betaald gewoon gelijk de hoofdprijs, Overmars zegt ook niet tegen Barcelona hier heb je 50 miljoen voor cillisen. Die probeert ook eerst 25 miljoen of iets dergelijks. Maar dit is wandelgangen dus hoop gespeculeer

Die tijd is geweest.... Wat dacht je van 17 mil met Vertonghen en Alderweireld erbij ?

Het bod van Tottenham zullen we maar niet serieus nemen. Met zulke bedragen moeten ze niet gaan kijken bij een kwartfinalist van de C.L. Maar op marktplaats, misschien hebben ze daar meer succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren