‘Zonder Schreuder was die zege op Real Madrid misschien niet gelukt’

Maandag, 25 maart 2019 om

Pepijn Lijnders heeft lessen getrokken uit zijn korte dienstverband bij NEC. Begin januari 2018 werd hij aangesteld als permanente opvolger van Peter Hyballa, maar al in mei kreeg Lijnders zijn ontslag nadat NEC sneuvelde in de play-offs om promotie. Hij keerde terug naar Liverpool, waar de Nederlander opnieuw als rechterhand van Jürgen Klopp fungeert.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Lijnders dat hij heeft geleerd om nooit meer tussentijds in te stappen bij een club en dat een trainer zeker moet weten dat hij de tijd krijgt om 'te bouwen'. "En, misschien wel het belangrijkste, ga nooit alleen", voegt hij daaraan toe. Gedurende zijn dienstverband bij NEC zwol de kritiek geleidelijk aan. Lijnders trekt de vergelijking met Erik ten Hag van Ajax, die lange tijd onder vuur lag in de media.

"Moet je nu kijken. Real Madrid verslagen! Met een fantastische Dusan Tadic. Zonder zijn assistent Alfred Schreuder was hem dat misschien niet gelukt. Je moet je in je rug gedekt weten als je een andere koers wilt varen", benadrukt hij. Lijnders noemt het zijn 'beste beslissing van 2018' om terug te keren bij Liverpool. "Binnen de club verkondig ik het woord van Jürgen. De hoofdtrainer bepaalt het karakter van een ploeg. Zeventig procent van hoe wij spelen komt rechtstreeks van hem."

Tussen 2015 en 2017 was Lijnders al actief op Anfield. Uitgerekend op de dag dat hij zijn terugkeer bekrachtigde met een vierjarig contract, werd zijn zieke vader 'schoon' verklaard. "Ik voel me veel vrijer nu. Mijn laatste jaar bij Liverpool was zwaar. Als je naar huis belt en je hoort hoe slecht het gaat, dan is dat niet makkelijk. Dat was een van de redenen om naar Nederland te gaan. Ik had het mezelf anders nooit vergeven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door nolimit)

Ik ben benieuwd naar het verhaal van diegene die vorige week in een artikel over het vertrek van Schreuder zelfverzekerd zei dat een assistent maar 0,00001 invloed heeft. Paar keer gevraagd of hij argumenten kon geven, maar hiertoe was hij toen niet in staat. Dus even een oproepje

On: het is natuurlijk fijn en goed om naar een club te gaan met de juiste assistent aan jouw zijde. Dan heb je in het beginsel ook iemand om op terug te vallen en die jou hulp kan bieden. En nogmaals is het jammer dat Schreuder weg gaat, maar die kans verdiend hij en moet hij zeker pakken!

25 maart 2019 om 11:27

Dat was ik en ik heb dan ook hard gelachen om alleen al de titel xd
Maar waar ben je nu precies benieuwd naar? Alsof dit verhaal aantoont dat het niet zo is.
Jij had overigens zelf ook geen enkele argument om aan te tonen, dat wat ik zei, niet klopt.

Maar ga jij er toch lekker vanuit dat ze zonder Schreuder van Real hadden verloren. Lig er niet wakker van.

25 maart 2019 om 11:31

Wel mans genoeg van je om te reageren moet ik je dan weer toegeven

25 maart 2019 om 11:34

Tja ik zou niet weten waarom mijn mening zou moeten veranderen door de mening van ene Pepijn Lijnders..
Ik begrijp dan ook niet welk punt hij aan wilt halen maar hij denkt schijnbaar ergens zijn gelijk mee te maken in dit artikel.

25 maart 2019 om 12:05

Top dat je reageert inderdaad!

En nogmaals: jij gaf jouw mening vorige week over het onderwerp zonder ook maar enig argument te gebruiken. Dan staat zo'n 0,00001 zo lullig en slaat het nergens op. Ik ben gewoon benieuwd waarom jij vindt dat een assistent amper invloed heeft. Je roept iets, maar dan moet iemand anders maar het tegendeel bewijzen..

En hij geeft aan dat het belangrijk is om iemand als rechterhand te hebben. Hij komt uit de praktijk en hem geloof ik eerder dan jouw argument die nergens op gebaseerd is.

Maar we zullen er nooit uitkomen denk ik

25 maart 2019 om 12:25

"en hij geeft aan dat het belangrijk is om iemand als rechterhand te hebben."
Dat heeft ook nooit iemand ontkent. Sterker nog, dit gaf ik in dat andere artikel zelf aan.
Daarbij probeer jij nu aan te geven dat een assistent meer effect heeft dan 0.0001% terwijl dat de discussie niet was. Het ging over Schreuder en niet de rol van een assistent.
Ook in het vorige artikel gaf ik namelijk aan dat Ajax ook van Real had gewonnen als Hans Kraaij assistent was van Ten Hag.

Invloed is wat anders dan het werk wat een assistent uitvoert. Een Schreuder heeft er niet voor gezorgd dat Ajax nu voetbalt zoals het voetbalt nee, daar ben ik van overtuigd.

25 maart 2019 om 13:55

Belangrijk zijn en invloed uitoefenen zijn inderdaad twee verschillende dingen. Daar heb je gelijk in.

Maar waarom zie je Schreuder en assistent zijn nu los van elkaar dan? De discussie ging er toch om dat jij zei dat een assistent 0,0001 invloed uitoefent en ik was benieuwd naar jouw argumenten. Dat artikel ging over Schreuder.

25 maart 2019 om 14:14

Loat goan.

Schreuder was gewoon niet aan te houden als assistent. Als er een club uit de Bundesliga je wilt hebben als hoofdcoach dan moet je zo iemand dat gunnen. Hopelijk komt er wel een ervaren assistent bij, naast Poulsen. Dat hoeft niet eens een grote naam te zijn.

Wat betreft Lijnders: ik hoop dat hij het later in zijn carriere nog eens gaat proberen. Met de ervaring van NEC meegenomen zal hij hopelijk minder beginnersfouten maken. Een man die zo geloofd wordt bij alle clubs waar hij gewerkt heeft zou ik wel een tweede kans willen gunnen.

Ik vind dit een eng mannetje, hoe ik hem laatst langs de kant als een Klopp-kloon tekeer zag gaan. Zal goed vast zijn werk doen, maar krijg al echt maniertjes van zijn leermeester.

Het helpt natuurlijk al heel veel,dat belangrijke spelers als ziyech en Tadic heel veel respect voor je hebben,omdat je al eerder met hun hebt gewerkt!

Ja idd, want toen Lijnders trainer van nec was viel liverpool in een zwart gat joh.. Gelukkig voor Klopp dat hij terug is om Liverpool kampioen te maken en de champions legeau te winnen.... Wat een gezwets weer ook, hij zal het vast goed doen hoor dat terzijde, maar ik denk net als Klopp en Liverpool destijds dat Ajax niet ineens minder wordt omdat Schreuder weg gaat... Hij had wel pech dat hij met NEC in zee ging, daar was denk ik voor geen enkele trainer eer aan te behalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4323
4.Chelsea299
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder152
Roberto FirminoAanvaller154
S. ManéAanvaller159
D. OrigiAanvaller123
Mohamed SalahAanvaller126
AlissonKeeper70
AdriánKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

10 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren