‘Ajax wil Jean-Clair Todibo als wisselgeld in ‘operación Matthijs de Ligt’’

Maandag, 25 maart 2019 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:11

‘Todibo en la operación De Ligt’, zo valt er maandag op de voorpagina van Sport te lezen. Volgens de grootste sportkrant van Catalonië is Barcelona van zins om Jean-Clair Todibo in de onderhandelingen met Ajax over Matthijs de Ligt in te zetten als wisselgeld. De interesse vanuit Amsterdam in de jonge verdediger uit Frankrijk zou bovendien wederzijds zijn.

Barcelona is erop uit om de vraagprijs van Ajax voor De Ligt aanzienlijk te reduceren. De voorbije dagen passeerden al berichten met biedingen van zestig tot zeventig miljoen euro op de negentienjarige verdediger annex aanvoerder van Ajax de revue. Een dergelijk bedrag kan de koploper van LaLiga overigens alleen ophoesten als men komende zomer enkele uitgaande transfers realiseert, daar het transferbudget voor 2019/20 volledig aan de komst van Frenkie de Jong is opgegaan. Het inzetten van Todibo is dan ook een alternatief.

De negentienjarige Todibo, die centraal achterin én als defensieve middenvelder kan spelen, brak tussen augustus en oktober door in het eerste van Toulouse en maakte in november zijn debuut voor Frankrijk Onder-20. Hij weigerde zijn aflopende verbintenis te verlengen en dat zorgde ervoor dat hij sinds 3 november geen wedstrijd meer voor de club speelde. Begin januari maakte Barcelona zijn zomerse komst officieel, maar op de laatste transferdag werd toch besloten om Todibo direct aan te trekken.

Ofschoon Todibo zich tot medio 2023 aan Barcelona verbond, is het derhalve de vraag of hij ooit een officieel duel in het eerste zal spelen. De Catalanen vinden Ajax een goede club en de Eredivisie een goede competitie voor de jonge Fransman, die naar verluidt ook al enige jaren door Amsterdammers wordt gevolgd. Barcelona wil Todibo in principe alleen op huurbasis bij Ajax onderbrengen. Afhankelijk van het aantal seizoenen dat de tiener in Amsterdam zal spelen, kan de transfersom van De Ligt met een bepaald bedrag gereduceerd worden.

Barcelona wil daarnaast met de aftocht van bijvoorbeeld Denis Suárez en Malcom een deel van de transfersom van De Ligt financieren. De optie tot koop in het huurcontract van Jeison Murillo zal zeer waarschijnlijk niet worden gelicht, terwijl de aflopende samenwerking met Thomas Vermaelen niet zal worden verlengd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door bjvandijk84)

Goed dat barcelona de prijs probeert te drukken. Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat de ligt 60 a 70 mil waard is. Zakt al 2 wedstrijden tegen de duitsers door het ijs door behendige spelers.

25 maart 2019 om 07:24

Ja en in de cl is hij nagenoeg foutloos. Is maar waar je je op focust. In dit land ben je net zo goed als je laatste wedstrijd. Al speel je maanden goed 1 mindere pot en je bent dan opeens een twijfelgeval. Kijk hoe men die Duitsers opeens onhoog praat. Toen we van ze wonnen waren het nog net geen koekenbakkers.....

25 maart 2019 om 07:43

In de champions league vallen de goals tegen ajax ook vrij gemakkelijk hoor. Als ajax deze ronde overleefd en ze loten manchester city of een liverpool word de ligt helemaal dol gedraaid. Voor het bedrag dat genoemt worf kan barcelona beter voor een andere verdediger gaan. Er zijn genoeg betere verdedigers dan de ligt

25 maart 2019 om 07:55

Je argumentatie is:
Als Ajax de halve finale van de CL haalt wordt de Ligt helemaal dolgedraaid.
Daar staat als Ajax mede dankzij een 19 jarige verdediger bij de beste vier ploegen van Europa komt dan gaat hij het daar niet redden.
Waar kan Barcelona dan een betere verdediger vandaan halen dan een 19 jarige uit 1 van de top 4 ploegen uit de CL? Want dat was jouw scenario.

Ik zeg niet dat de Ligt de beste is, maar hij is jong, talentvol, goed en daadwerkelijk te halen

25 maart 2019 om 07:57

Ok.... Nu nog in het Spaans en hopelijk kun je barca behoeden van een zeer grote fout. Adios

25 maart 2019 om 08:08

Wat een onzin. Je doet nu net alsof al die tegendoelpunten de schuld zijn van De Ligt.

En welke betere verdedigers kan Barca voor dat geld halen dan? Er zijn er op dit moment weinig in leeftijdscategorie van De Ligt die beter zijn. En verdedigers als Koulibaly, Skriniar etc. zijn echt wel duurder.

25 maart 2019 om 08:10

Barcelona kan er 20 miljoen bij doen en ze hebben koulibaly. kimpembe marquinhos, alderwereld, gomez en sanchez. Dat zijn allemaal spelers die niet minder zijn dan de ligt en in een betere competitie spelen. Er zullen er vast meer zijn maar dit zijn de namen die ik nu zo snel kan opnoemen. Ik zeg niet dat de ligt slecht is ofzo, maar de bedragen waarover gesproken word zijn een beetje aan de overdreven kant voor iemand die in de eredivisie speelt. 50 miljoen zou een prima aankoopbedrag zijn voor barca als ajax meer wilt moeten ze verder kijken.

25 maart 2019 om 08:18

Sorry maar de spelers die jij opnoemt zijn zoals je zelf al aangeeft niet minder dan De Ligt maar zeker ook niet beter en ouder dus zit er minder rek in naar de toekomst, dan haal je toch altijd de jongste? Je haalt je eigen betoog onderuit..... Overigens is Kimpembe en ook Marquinhos ook niet van het niveua van Matthijs maar veel minder

25 maart 2019 om 08:31

Ook bij de beste verdedigers gaat er wat mis. Laten goals door. Niemand is perfect. Beetje vermoeiend door soort opmerkingen zodra een speler een mindere wedstrijd speelt. Wat overigens vrij mee viel. Of maakte v Dijk geen fouten? 'Al 2 wedstrijden tegen de Duitsers door t ijs' Maar de rest vd wedstrijden? Waar hij weleens zn goaltje meepikt? Rots in de Branding is? Op zijn leeftijd? Dan met spelers komen als Alderweireld. Die goed is hoor.. maar rond de 10 jaar ouder. Dan zou ik eerder 20 milj meer betalen voor een speler die nog een heel voeytballeven voor zich heeft. Je mag het te veel geld vinden. Maar doe nou niet alsof hij altijd de oorzaak is van tegen doelpunten. Want zodra een speler als Frenkie of Ligt iets minder speelt staan zogenaamde kenners als jij als eerste klaar om er wat over te zeggen.

25 maart 2019 om 08:34

Alsof De Ligt niet een enorm talent is... Psg verspeelde het tegen United en Kimpembe en Marquinhos zijn een stukje ouder dan De Ligt. Sanchez is ook niet altijd super bij de spurs, Alderweireld is 30 ofzo en Gomez gaat niet weg bij liverpool. Elke grote club vraagt hoge prijzen, ajax gaat dit dan ook doen.

25 maart 2019 om 08:37

Precies.. komt net kijken maar laat al hééél wat zien. Op zijn leeftijd.. ondanks een zwakke competitie.

Niet gek dus een foutje hier en daar. Als die scouts zullen t vast verkeerd zien..

25 maart 2019 om 09:09

'Voor het bedrag dat genoemt worf kan barcelona beter voor een andere verdediger gaan.'

'Barcelona kan er 20 miljoen bij doen en ze hebben koulibaly. kimpembe marquinhos, alderwereld, gomez en sanchez.'

Je spreekt jezelf dus gewoon tegen. Voor het bedrag dat voor De Ligt wordt genoemd, kan je echt niet een veel betere verdediger kopen. Daar moet Barca meer geld voor uittrekken. En dan is het maar de vraag hoe veel beter die andere verdedigers zijn.

25 maart 2019 om 07:25

Veel te makkelijk. De tweede helft was gisteren gewoon prima. Net als de gehele CL campagne, de eerdere interlands en de wedstrijden in de competitie. Duitsland had het gisteren tactisch prima voor elkaar. Dat lag niet enkel en alleen aan de Ligt.

25 maart 2019 om 08:15

De champions league campagne is die inderdaad uitstekend maar als je eerlijk bent heeft ajax tot nu toe nog maar 4 keer tegen een topclub gespeeld. 2 x bayern 2 x real. Bij die goal van benzema zagen zowel mazroui als de ligt er niet goed uit. Vinicius gaf de ligt ook veel moeite als die mazroui voorbij kwam.

25 maart 2019 om 08:16

Hij heeft nu 2 keer tegenover een wereldklasse speler gestaan als sane en ik moet toch eerlijk bekennen dat die er niet helemaal goed uit is gekomen.

25 maart 2019 om 08:27

Mbapee is inderdaad geen topper. Wat een dom gelul.

25 maart 2019 om 08:32

Mbappe was niet eens de man van de ligt aangezien die links buiten stond...

25 maart 2019 om 08:35

Vinicius zag er ook niet goed uit toen hij op zn gat lag nadat de Jong wegdraaide.. En vervolgens Modric ook laat zitten.
Is Vinicius dan ook meteen 't niet waard' ?

Zie grote spitsen ook scoren ondanks goede top verdedigers van tegenpartijen

Is dat dan meteen een downgrade?

Niemand is foutloos.

25 maart 2019 om 08:42

Je haalt allemaal irrelevante zaken erbij. Vinicius is geen verdediger dus het kan dat hij op de grond lag. Niets bijzonders, hij staat er om aan te vallen. Niemand is foutloos zeker, maar om 70 miljoen te betalen voor een speler die nog alles te bewijzen heeft en in de eredivisie speelt vind ik wel ver gaan. Schakel dan maar over naar iemand die op z'n minst in een topcompetitie speelt.

25 maart 2019 om 08:49

Nee hoor. Ik geef een voorbeeld van een speler die er ook wel eens niet goed uitzag. Maakt niet uit waar hij staat of speelt. Gaat erom dat je m afrekent op punten die kunnen gebeuren. Op basis daarvan maak jij een opmerking. Hij heeft juist wel aangetoond t niveau aan te kunnen. Constanter worden komt met de leeftijd.

Wat ik zeg.. gescoord wordt er ook tegen een Chiellini.. of een Ramos..
Maar dat kan dus wel omdat zij al bewezen hebben op dat niveau te kunnen en mogen acteren? Ik zou juist denken in die redenatie dat dat dus niet meer mag gebeuren.

Nogmaals.. Niemand is foutloos. Dat er belachelijk veel geld in t voetbal omgaat is wat anders...

25 maart 2019 om 09:07

bij die goal van Benzema deed De Ligt juist niet veel fout. Was centraal vooral een grote fout van Blind..

25 maart 2019 om 11:02

Waarschijnlijk net als dumfries gisteren rechtsachter stond, want mathijs stond toch echt tegenover hem.

25 maart 2019 om 14:24

En Vinicius was ook niet de man van de Ligt......

Daarnaast... volgens mij heeft hij ook direct tegen C. Ronaldo gestaan in een wedstrijdje tegen Portugal.

25 maart 2019 om 07:28

Vandaag is het the day after the day before. Matthijs ging tegen Duitsland net als twee jaar geleden wéér de mist in en toonde aan dat ik steeds al zeg: een goeie speler met veel potentie maar nog niet volwassen en dús nog niet constant. Juventus was al afgehaakt, Barça gaat nu maximaal 45 miljoen neerleggen en voor dat bedrag al Overmars hem niet verkopen. De Ligt kan zich dus doorontwikkelen bij AJAX en wordt later verkocht en dan wél voor 80 miljoen of zelfs meer. AJAX heeft het geld nu ook niet nodig. We gaan dus nog zeker een jaar plezier hebben van Matthijs

25 maart 2019 om 07:41

Ik vind dat onzin Johanleo. Mathijs de Ligt speelt elke pot die hij speelt goed dit seizoen. Als Ajax door de mand zakt is Mathijs altijd een van de weinige die nog een voldoende krijgt.
Ik denk dat er weinig spelers zijn die constanter spelen dan Mathijs. En dan niet te vergeten dat hij pas 19 jaar is. Ik daag je uit om eens een speler aan te wijzen die constanter speelt dan Mathijs

25 maart 2019 om 07:58

Sorry maar denk je echt dat Barca de keuze voor het aantrekken van spelers en wat ze daarvoor willen betalen op één wedstrijd baseren? Daar gaat een uitgebreide analyse van ontzettend veel data aan vooraf.

25 maart 2019 om 08:26

Eens met ajax073. Mathijs speelde slecht de eerste helft maar herstelde zich uitstekend in de tweede helft. Daar zat hij veel korter op de speler en dan is hij op zijn sterkst. In de eerste helft moest hij positie zoeken tegen de vele opkomende Duitsers en daar had hij veel moeite mee. Dat lag ook voor een deel aan de Roon die te die speelde en zijn man liet lopen. De Duitsers speelden dat prima uit, staken snel het middenveld over en hadden steeds 1 mannetje meer. Mathijs had dus de Roon meer naar achteren moeten dirigeren. De tweede helft werd een stuk compacter gespeeld en toen is hij niet meer in de problemen geweest. De derde goal mag niet vallen en ook daar staat de Roon verkeerd.

25 maart 2019 om 08:49

@fc ramires Als ik barca was zou ik Inderdaad die jonge CV halen van PSG of Koulibaily(top 3 beste CV vd wereld). Ik denk zelfs dat Romagnoli ook niet zou misstaan. Al hoop ik dat hij nog blijft. De Ligt en Frenkie worden net wat te veel gehypd. Jullie hebben al grof geld gesmeten voor een frenkie die nog alles moeten bewijzen en winnen. Ik zou er mee oppassen nu met De Ligt

Ik ken die franse verdediger niet, maar als hij een goede is, dan is 70 miljoen + die franse verdediger wellicht bespreekbaar. Dan heeft barca de ligt toch nog voor een koopje en heeft ajax er wat nuttigs voor terug.

25 maart 2019 om 08:52

70 mil voor De ligt? Wat is hij dan waard zonder? 90? Een Thaigo Silva,Bonucci, eigenlijk de gehele CV wereldtop kost, of kostte minder.Man man man, we zijn echt aan het overdrijven. deze jongen is pas 19. Im zou echt oppassen. 50-60 mil is realistiser

25 maart 2019 om 09:05

In de tijd dat Silva en Bonucci de leeftijd hadden van de Ligt nu waren de de prijzen anders he. Dat is wat veel mensen vergeten. Er wordt nu sowieso te veel betaald. Niemand is dat geld waard. Hoe goed Neymar ook kan zijn.. meer dan 200 miljoen.. is van de zotte. En dan ook nog voor een matenaaier en zeikerd die hij kan zijn in t veld.

En dat hypen.. dat eeuwige 'hypen'.. doe je zelf aan mee. Al is t kritiek..dan nog hype je mee.

25 maart 2019 om 11:25

Maurootje, je geeft aan: 70 miljoen is overdreven. Vervolgens geef je aan dat 60 miljoen realistischer is. Dat betekend dus dat Barcelona 10 miljoen verschil voor een verdediger van 19 jaar (die dus nog 15 jaar mee kan) te veel van het goede zou moeten vinden. Dat is omgerekend 10 / 15 jaar is +- 600.000 per jaar. Daar vegen ze bij Barcelona hun reet mee af, om het maar even simpel te verwoorden.

25 maart 2019 om 11:22

70 mln is echt te weinig als je ziet dat die verdediger van Atletico en Internationale gewoon voor 80mln en meer worden verkocht. Terwijl De Ligt afgelopen jaren wel wat meer heeft gepresteerd. Ook is de interesse voor De Ligt enorm. Leuk dat Barca een speler wil inzetten die nog niets heeft bewezen bij Barca, maar daar gaat Ajax toch niet mee akkoord. Geld zat om zelf een vervanger te halen!

Todibo in de deal betrekken zeg ik al vanaf dag 1 en is voor alledrie partijen de beste oplossing. Hoop wel dat Barca een terugkoopoptie weet te bedingen op Todibo, al zal Ajax voor een heel hoge som gaan of anders, en meer realistisch, een doorverkooppercentage

En onderaan het artikel staat gewoon dat Thomas Vermaelen een aflopend contact heeft, dan zou ik het wel weten. On: Ik ken die hele Todibo niet om eerlijk te zijn, maar als Barca geen 80+ miljoen wil betalen dan is het toch klaar? Ik zou het niet begrijpen als De Ligt voor minder verkocht wordt dan Frenkie.

25 maart 2019 om 08:01

Vermaelen is oud en altijd geblesseerd. Heb je niks aan.

25 maart 2019 om 08:07

Kende jij Neres, Younes, Milik, Sanchez, Dolberg, Eriksen toen ze werden aangetrokken? Ik eerlijk gezegd niet. Maar kijk wat die Ajax hebben gebracht. Jonge speler, met hopelijk veel potentie. Maar we gaan het wel zien joh.

Als ik het goed lees dan huurt Ajax dan de speler van Barcalona. Dat zou echt de meest domme zet zijn van de directie van Ajax. Dat is kapitaalvernietiging. Of definitief overnemen en anders de volle pond voor de Ligt.

Je hebt er niets aan om een gehuurde speler te laten spelen als je geld genoeg hebt. Stel dat hij het heel goed doet dan lacht Barcalona zich rot. Dan hebben zij goedkoop een goede speler kunnen binnenhalen met dank aan Ajax.

Zelf kan je eventueel helemaal niets verdienen in de toekomst. Als het nou een gevestigde naam was als Messi snap ik het. Maar het betreft hier een jonge jongen en Ajax kan die heus wel elders ook kopen.

Sorry zou absoluut mismanagement zijn Ajax. Dan hebben zij zich echt in de luren laten leggen door Barcalona die natuurlijk in de toekomst niet weer graag 86 miljoen wilt overmaken aan Ajax.

Dom dom dom!!

25 maart 2019 om 08:59

Ajax gaat daar helemaal niet intrappen jongen. Denk je dat Overmars achterlijk is? Niet alles geloven wat je leest.

25 maart 2019 om 11:27

Huur met optie tot koop zou een mogelijkheid kunnen zijn. Met een terug koopoptie van 20-40 miljoen meer zie ik Barcelona ook nog wel doen.

25 maart 2019 om 09:08

Snap wat je bedoeld. Maar t gaat niet altijd om t geld. Ajax boert goed. Uiteindelijk gaat t om prijzen winnen. (Al winnen we die inmiddels een poos niet meer 🙄) maar je wil een elftal hebben staan dat staat. Ik ken die hele Tobido niet dus of hij de Ligt direct kan vervangen en klaar staat.. weet ik niet

Maar t gaat niet altijd om geld.

25 maart 2019 om 09:13

@kush

En dat is dus juist mijn punt. Het is maar afwachten hoe hij het gaan doen. Die kans heb je ook bij een aankoop.

25 maart 2019 om 09:20

Zeker waar. Maar tis vooral ook de tijd die de prijs bepaald. Een Alderweireld ging voor een prikkie weg. Terwijl die constanter was. Daarbij ook weer wel ouder. De Ligt is erg jong. 17e een finale spelen. 19 jaar en aanvoerder bij Ajax. Speelt sterk in de CL. Daar waar hij t juist moet laten zien. Dus afwachten zeker. Maar heeft aangetoond t te kunnen. En kan alleen maar groeien.

25 maart 2019 om 10:33

Natuurlijk is het de reinste vorm van kapitaalvernietiging op het moment dat de directie van Ajax akkoord gaat met een dergelijke constructie. Jean-Clair Todibo had afgelopen zomer de keuze tussen Olympique Lyon, Borussia Dortmund, Liverpool en Juventus, het lijkt me ontzettend sterk dat hij na een paar maanden van de hand wordt gedaan. Zeker nu hij volgens journalisten die dicht bij de club staat behoorlijk indruk maakt op de technische staf. Begrijp waarom Barcelona het voorstel van een uitleenperiode voorstelt, met de aanstaande komst van Matthijs de Ligt lijkt hij namelijk weinig speelminuten te krijgen volgend seizoen en in Amsterdam is er een vacature voor een centrale verdediger. Maar laten we eerlijk zijn, Marc Overmars gaat natuurlijk nooit met een dergelijke constructie en Barcelona zal waarschijnlijk niet bereid zijn om Todibo definitief van de hand te doen.

Neemt overigens niet weg dat Jean-Clair Todibo wel degelijk een zeer getalenteerde verdediger is. In de Copa Catalunya en in het Franse jeugdelftal speelt hij als verdedigende middenvelder, maar daarvoor lijkt zijn handelingssnelheid en behendigheid toch echt te laag. Maar het zegt wel iets over zijn voetballende kwaliteiten dat hij als middenvelder gebruikt kan worden. Wat dat betreft zou hij natuurlijk wel bij Ajax passen, maar je moet je wel bedenken dat hij al bijna een jaar lang ontzettend weinig heeft gespeeld (door zijn contractsituatie bij Toulouse en deze overbruggingsperiode bij Barcelona). Kortom, talentvolle speler die bij de speelstijl past. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Ajax een betere kandidaat kan vinden in de markt die vanaf het eerste moment een waardige vervanger kan zijn van Matthijs de Ligt.

25 maart 2019 om 10:36

@Steven West, hoezo dom dom dom? Je hebt een flinke zak geld, een vervanger voor twee jaar want dat zou ik afdwingen bij ze, zodoende heb je genoeg tijd voor een échte vervanger of is Schuurs hopelijk al ver genoeg. Daarbovenop behoudt je redelijk hetzelfde niveau want die Todibo is ook eenntopper in wording. Bij onderhandelen moet je niet te stug bij je punt blijven hé, de kunst is zien: 'hoe je zo min mogelijk weggeeft en waar de voordelen gekoppeld aan elkaar het meeste voor jou opleveren. Je zin per se doordrukken levert 99.9% geen deal op!' Het lompe aan dit alles is, dat Mathijs ruim vooraf al aankondigt dat ie enkel naar Barca wil tsja dan kun je als Ajax zijnde dus niet wapperen met hogere aanbiedingen. Die megabedragen van 80/90 mio gaat het dus niet worden. Helaas! Ajax zijnde wil Mathijs ook niet dwars liggen dusja het knelt Ajax meer dan Barca, gek genoeg. Niet zeggende dat Ajax maar alles accepteren moet, maar stoerdoenerij aan tafel is nu lastig.

Dus als ik het goed begrijp krijgt Barcelona korting op De Ligt, en stallen ze een speler tijdelijk bij ons om hem aan meer speeltijd toe te laten komen? Ik kan me niet voorstellen dat Ajax hier beter van wordt.

25 maart 2019 om 10:39

Zo sta ik er ook in. Voor de korte termijn een goede oplossing maar op de lange termijn heb je er niks aan. Net als Traore, Chelsea verdiende daar veel geld aan omdat Ajax hem beter maakte en een podium gaf. Ze moeten natuurlijk wel weer nieuw talent binnenhalen om ook in de toekomst te verdienen aan transfers.

25 maart 2019 om 10:43

Inderdaad, korte termijn is dit vast heel leuk. Maar je krijgt er een speler bij die geen band heeft met de club, die ergens anders op de pay roll staat en je hebt geen mogelijkheid er later wat aan te verdienen. Dit is een win-win-win voor Barca, maar voor Ajax kent het na 1 of 2 seizoenen louter nadelen. Je hebt immers je aanvoerder niet voor de volle mep van de hand gedaan en je zit alsnog met een verdediger minder.

25 maart 2019 om 10:39

@Ajaxxxlove ik refereer je aan mijn post hierboven. Die Todibo is geen koekenbakker hé ... de hele top zat achter hem aan. Zoek maar op!

25 maart 2019 om 10:45

Dat snap ik, en zal ook best een topper in de dop zijn, maar waarom zou Ajax niet gewoon de volle mep willen ontvangen en dan zelf naar een definitieve vervanger op zoek gaan, die je kan laten doorgroeien en vervolgens weer voor meer verkopen? Dit is kapitaalvernietiging. Ajax heeft niets meer aan tijdelijke spelers als ze echt willen groeien. Dat stokt alleen maar de doorstroming van de jeugd, en je creeert totaal geen vastigheid.

Werkelijk, zowel van dijk als de ligt spelen een potje verkeerd en meteen zijn de forums te klein. De ligt en van dijk zijn wereldtop, maar elke verdediger heeft wel eens een mindere dag. De ligt stond op zijn 17e al in een el finale, is met zijn 19e al aanvoerder van Ajax met 100+ wedstrijden en niet te vergeten, is met zijn golden boy award gewoon het grootste talent ter wereld. Nee, de ligt is niet minder dan verdedigers in de top wat hij staat daar juist tussen. En de ligt dolgedraaid? Niet gezien. Afgaande op de meeste redeneringen hier is van dijk, refererend naar de wedstrijd van gister, nog maar een kwartje waard. Houd toch op.

@ fc ramires

Ik geef toe uitglijden is nooit handig, maar met alle respect ik vind De Ligt met zijn 19 jaar verre weg één van de betere verdedigers van de wereld. Goldenboy wordt je meestal ook niet voor niks!? En dan is hij dus inderdaad nog maar 19 jaar, ik vind zeker Van Dijk niet vrijuit gaan na het zien van de wedstrijd gisteren. Wanneer je een snelle en behendige speler tegenover hem zet, zie je pas dat hij eigenlijk best langzaam is, moeilijk kan volgens/mandekken en een draaicirkel heeft van een landbouwvoertuig. En dat voor een verdediger die ruim 80 miljoen heeft gekost, 26 jaar is en aan de top van zijn kunnen zit!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

149 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 9 0 2 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het voormalig Ajax-talent dat zijn carrière afgelopen jaar bijna zag eindigen

Ruim een jaar zag hij zijn naam nergens voorbijkomen. Niet in de kranten, niet op televisie en niet op het wedstrijdformulier. Voor de 21-jarige Navajo Bakboord stonden de afgelopen veertien maanden...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren