Koeman: ‘Ik wilde Aké inbrengen, misschien had ik dat moeten doen’

Zondag, 24 maart 2019 om

Ronald Koeman baalt stevig van de 2-3 nederlaag tegen Duitsland. Oranje had uitzicht op een goed resultaat nadat een 2-0 achterstand in de tweede helft werd weggewerkt. Door goals van Matthijs de Ligt en Memphis Depay kwam het Nederlands elftal terug tot 2-2, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Achteraf gezien denkt Koeman dat hij misschien Quincy Promes had moeten vervangen voor Nathan Aké, om het gelijkspel over de streep te trekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door joentje)

Apart verhaal. Je speelt thuis, breng Luuk de Jong dan in om die overwinning eruit te slepen. Met een verdediger voor een aanvaller had je weer de rest van de wedstrijd met je rug tegen de muur gestaan.

Met L. de Jong breng je lengte, daar hadden die Duitsers het lastig mee zag je bij de standaardsituaties.

25 maart 2019 om 00:57

Alleen was het in dit geval niet echt een verdediger voor een aanvaller geweest. Promes speelde al linksback, linksmidden en linksvoor. Dat was Ake ook gaan doen. Dus ik denk dat het weinig uit had gemaakt. Het probleem lag vooral aan de andere kant, waar Schulz het Dumfries moeilijk maakte en De Ligt geen echte grip had in de laatste tien minuten. Dan had je eerder Ake voor een middenvelder kunnen brengen, waarbij Blind net voor de verdediging was komen te staan. Al met al denk ik dat je niet veel had kunnen doen qua wisselen. Het slaat gewoon nergens op dat je in de eerste helft totaal anders staat. Koeman zegt dat ze hetzelfde stonden, maar vanaf de tribune kon je duidelijk zien dat Promes verder naar achter stond, Blind meer centraal, Frenkie verder naar voren en vooral ook De Roon verder naar voren. Dan had je hooguit De Roon ook nog kunnen wisselen voor Propper of VD Beek om nog meer beweging te krijgen. Maar Oranje overkomt hetzelfde als in Duitsland. Overrompeld door het systeem van de Duitsers en na een aanpassing sta je wel ineens goed en domineer je.

Achteraf kan je een koe in de kont kijken... daar schieten we nu niks mee op. Ik denk juist dat hij Blind veel te lang heeft laten staan. Hoe vaak heb ik niet gezegd dat hij te zwak is op de links back positie???

25 maart 2019 om 01:31

op de backposities is Nederland relatief zwak. Op rechtsback hebben twee talenten het moeilijk bij hun club (tete, Karsdorp) en zitten we nu met Dumfries, die potentie heeft, maar nog veel moet leren, vooral in slimmigheidjes. Janmaat ben ik zelf uit het zicht verloren eerlijk gezegd, weet niet goed hoe het daarmee staat. Op linksback hebben we Blind, die daar eigenlijk niet hoort en er bij zn club ook niet speelt. Akã© speelt volgens mij bij zn club in het centrum dus dat is ook niet ideaal. Hadden we maar een type Tagliafico of Angelino daar.

25 maart 2019 om 08:53

De 3 Duitse goals kwamen via de Nederlandse rechterkant....Dumfries er maar uit dan lijkt me. Nederland heeft te veel spelers die pure middelmaat zijn en niet beter kunnen

25 maart 2019 om 09:07

Dumfries er maar uit omdat de goals via de rechterkant kwamen... Opportunisme ten top. Wie zou het dan beter invullen?

25 maart 2019 om 09:52

Denk dat het de bedoeling was dat dumfries erg diep zou staan en dat de ligt sane moest dekken. Jammer dat hij een uitglijder maakt bij de 1-0, al was dat ook een zeer goede loopactie waar de ligt hem heel even kwijt was.

Als Koeman het defensief beter wou hebben staan had hij Dumfries moeten wisselen. Bij de 0-1 Schulz helemaal kwijt, bij de 0-2 loopt hij Van Dijk in de weg waardoor die niet kort genoeg kan zitten op Gnabry en bij de derde goal ligt de rechterkant open en loopt een man simpel weg bij hem. Aanvallend zag het er soms leuk uit en Dumfries toont passie en wint duels, maar hij is uiteindelijk bij alle drie tegengoals betrokken en ziet er slecht uit. Ik snap dan ook niet de verheerlijking van hem en het feit dat hij volgens vele mensen bij een ander topic een voldoende had moeten krijgen, Dumfries komt verdedigend qua intelligentie veel tekort.

25 maart 2019 om 00:06

Welk duel heb jij dan zitten kijken? Twee spelers zakten vandaag de door ondergrens: de ligt die niet gemaakt is voor lopende spelers en blind. Wanneer gaat koeman begrijpen dat ake paar klasse beter is dan fc balletje breed? Tja.

25 maart 2019 om 00:15

De Ligt mag met 19 jaar nog foutjes maken... voor heel veel verdedigers zijn 2 valse spitsen/buitenspelers als Sane en Gnarbi die constant zwerven heel vervelend. Maar Blind en De Roon; hebben gewoon niet het niveau. Blind heeft zijn waarde best gehad en heeft als enig positieve de ervaring en goede mentaliteit, speelt ook dienstbaar... maar is gewoon steeds kwetsbaar door zijn tekort aan snelheid en fysiek. De Roon komt gewoon tekort. We missen gewoon een Van Bommel of een Nigel de Jong. Ik hoop echt dat Gravenberch verdedigend ook goed blijkt te zijn, die jongen zou perfect als aanvulling zijn voor Frenkie (fysieke speler naast). Dat zou goud zijn voor Oranje

25 maart 2019 om 01:02

Gravenberch is absoluut niet die speler die jij nu bedoelt. Dan moet je eerder hopen dat Eiting ongekend terugkomt van zijn blessure of dat Rosario met wat rust weer de lijn doortrekt van de eerste seizoenshelft. En anders moet je gewoon met Propper of VD Beek gaan spelen. Leuk zon stofzuiger als De Roon. Maar hij zat nergens tussen, ook in de tweede helft niet echt. Was vrij overbodig op het veld, ondanks dat ik echt denk dat het een nuttige speler kan zijn. Maar dan zie ik liever een type Propper die ook prima druk kan zetten, maar veel technischer is en lekker diep gaat. Ik denk dat Frenkie in de tweede helft heeft laten zien dat hij prima in zijn eentje de rol van verdedigende middenvelder kan spelen.

25 maart 2019 om 01:37

Exclusive Ja foutjes mag in competitieverband.... Maar bij t nationaal elftal

25 maart 2019 om 02:18

Je bedoelt zoals Van Dijk een fout maakte bij de 0-2?

25 maart 2019 om 06:51

Ik weet niet of het echt een fout was... in mijn ogen krijgt Gnarbi net ook een halve meter doordat Dumfries net ertussen komt. Maarja die bal gaat er ook ongelofelijk in... laat em nog 10x schieten en de bal wordt vast niet zo goed geraakt. Het zat gewoon niet heel erg mee met de eerste 2 goals, want als De Ligt bij de eerste niet wegglijd dan ben ik benieuwd wat er was gebeurd...

25 maart 2019 om 07:07

Daar gaan we weer Dumfries werd op alle fronten voorbijgelopen en bij het doelpunt liet hjij anders weer zijn man lopen die scoorde dan ook , vooral als er nog een aantal min te spelen is dek je man en laat hem zeer zeker niet lopen denk daar maar eens over na en vooral de hetze vanuit Brabant moet maar eens ophouden want je bent één team !

25 maart 2019 om 08:12

@MartinaRody De Ligt en Blind haalden inderdaad een bedenkelijk niveau maar Dumfries was betrokken bij alle drie tegengoals en de meeste dreiging kwam voor Duitsland via links

25 maart 2019 om 08:22

Ik vond dumfries echt schrikbarend slecht. Dat is niets en gaat ook niets worden.

25 maart 2019 om 09:08

Blijkbaar niet dezelfde als jij inderdaad. Doe die clubbril af Martinatje

25 maart 2019 om 11:21

@ Exclusive

Interessante gedachte. Ik zit ook naar Gravenberch te kijken als oplossing voor de 6, al zal hij vast nog wel eerst wat jaren op 8 doorbrengen. Misschien komt hij later nog wel op 6 te spelen. Voor nu ziet men meer een Pogba speler in hem en die speelt bij United zelfs op 10.

Weet je wie toen hij jonger was vaak op 6 speelde voor club en in nationale jeugdelftallen? Ake. Die zit gewoon op de bank en met hem heb je ook nog een sterke kopper erbij. Staat verdedigend ook zijn mannetje. Ja nu speelt hij als centrale verdediger, maar Ake is goed aan de bal. Denk aan de wedstrijd tegen Belgiã« toen niet de Vrij de opbouw verzorgde, maar Ake. Ik zou dat heel graag eens willen zien.

Het is knettergek dat we na zoveel jaren van top verdedigende middenvelders (davids, Cocu, Nigel de Jong, Bommel) er geen meer hebben. Als ik rondkijk dan hebben we een probleem. Clasie van Feyenoord is een optie, al zullen de meeste daar niet aan willen. Koopmeiners misschien van AZ. Ik vond Rosario tegen Belgiã« een ramp. Hendrix is nu al zijn basisplek aan het kwijtraken en lijkt me de Eredivisie niet te ontgroeien. Ik denk dat dit allemaal niet goed genoeg is.

Het schijnt dat Xavi Simons zich als een Davids zit te ontwikkelen, maar dat is een oplossing voor over 5 jaar. Het probleem is daar nu niet mee opgelost. Als we de Roon niet goed genoeg vinden en Prã¶pper niet defensief solide genoeg, dan zou ik het eens met Ake proberen dan ben je echt gevaarlijk met standaard situaties.

Ik vind overigens dat Dumfries een groter probleem was deze wedstrijd dan Blind. Tuurlijk is Blind geen echte back en tuurlijk wil ook zijn positie invullen met iets beters, maar Dumfries tegen grote ploegen is echt een probleem. Denk aan die wedstrijd tegen Spurs tegen Son toen hij links er rechts overlopen werd door de Zuid Koreaan. In deze pot had hij ook een negatieve rol met alle 3 doelpunten die we incasseerden. Laat bij de eerste gewoon zijn man makkelijk voorzetten en was hem ook een beetje krijt, bij de tweede liep hij VVD in de weg en bij de derde liet hij zijn man gewoon lopen die toen kon inschieten. Dumfries is prima tegen zwakke broeders, want heeft veel loopvermogen en werkt hard. Hij is echter geen man voor alle seizoenen.

Op een gegeven moment moet je gewoon tevreden zijn met 1 punt . Je zag het gewoon aankomen . Als Oranje bij 2-2 de bal gewoon had rond gespeeld had Duitsland echt niet meer aan gedrongen .

Ik snap niet dat Ake niet de kans krijgt i.p.v. Blind. Blind is fysiek en op snelheid gewoon beperkt. Tegen een Wit Rusland kan het... maar tegen een sterk land is het gewoon zo kwetsbaar! En Ake kan er prima spelen, daad zit nog zoveel toekomst in! Verdediging van Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Ake is een prima verdediging die met de jaren alleen maar beter zal worden!

De Roon er uit en Van de Beek er in. De Roon komt te kort tegen top tegenstanders. Slecht bezet middenveld vandaag. Bedankt Koeman

Dit is altijd zo'n zinloze discussie om achteraf te voeren. Als je 3-2 maakt dan doe je het goed door te blijven aanvallen, als het 2-2 blijft had je de Jong er eerder in moeten gooien en bij 2-3 had Ake moeten spelen. Lekker makkelijk om achteraf in te vullen. Nederland heeft gewoon een prima tweede helft gespeeld maar heeft door een dekkingsfout alsnog verloren, niet de fout van Koeman lijkt me.

25 maart 2019 om 09:12

Wel de fout van Koeman. Je hebt drie wissels en je gebruikt er maar 1. Terwijl je die laatste tien minuten al voelt dat ze wegzakken.

Ik vind dat ake moet spelen op lb. Kan elke fan van blind zeggen dat blind moet spelen maar op die positie is ake gwoon beter. Dan gaat blind naar middenveld met de jong en wijnaldum. Maar koeman wilde met een afpakker alla de rhoon spelen. Maar die taak kan je wijnaldum ook geven maar dan mis je diepgang en die kleunt er minder in. Uiteindelijk beter met de jong pröpper en wijnaldum mischien nog met blind erbij en dan memphis met bergwijn

Heel vreemd verhaal van Koeman. Ik zat gister in het stadion en je voelde echt aan alles dat NL een wissel nodig had. De Roon voor VdBeek was voor mij het meest logisch geweest, alhuwel Koeman meestal voor Vilhena kiest (is mij 1 groot raadsel). Nederland liet zich in slaap voetballen en dacht akkoord te gaan met een punt.

Aké brengen... Hij of Van Aanholt hadden moeten beginnen op linksback. Kap eens met die Blind op linksback, voegt aanvallend niets toe, en is altijd zo slap en ongeïnteresseerd.

En dan De Roon, waarom in godsnaam? Zeer zwakke schakel in je spel bij balbezit, en verricht echt niet meer werk verdedigend dan iemand als Van de Beek of Pröpper.

Dumfries kan niet voetballen, dan nog liever Hateboer.

Waarom Bergwijn niet gewoon vanaf links? Wat ie gewend is en zijn beste positie is?

Zoveel onbegrijpelijke keuzes die niet gericht zijn op uitgaan van eigen kracht en van zo goed mogelijk (aanvallend) voetbal.

Ik vind het echt een coach van niks die Koeman, de zoveelste nietszeggende, incompetente coach (wat technisch/tactisch betreft).

25 maart 2019 om 11:53

Pröpper zat gisteravond geblesseerd op de tribune.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

800 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren