Noord-Ierland ongeslagen aan kop boven Oranje en Duitsland

Zondag, 24 maart 2019 om 22:39Yanick Vos • Laatste update: 22:49

Noord-Ierland is de nieuwe koploper in groep C van de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Michael O’Neill was voor eigen publiek met 2-1 te sterk voor Wit-Rusland. Met zes punten uit twee wedstrijden heeft het kleine voetballand uitzicht op kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Vlak voor tijd tekende Josh Magennis voor het winnende doelpunt.

Na de nederlaag tegen het Nederlands elftal ging Wit-Rusland tegen Noord-Ierland voor de eerste punten dit EK-kwalificatietoernooi. De thuisploeg had na de 2-0 overwinning op Estland al drie punten op zak en kon met een zege een enorme tik uitdelen aan de Wit-Russen op weg naar EURO 2020. Noord-Ierland kwam na een half uur spelen op voorsprong. Op aangeven van Steven Davis wist Leicester City-verdediger Johnny Evans met het hoofd de 1-0 te maken.

Een paar minuten later deed Wit-Rusland iets terug. De bezoekers braken uit over de rechterflank, waarna de bal via Alexander Hleb aan de linkerkant terechtkwam bij Igor Stasevich. Laatstgenoemde kapte naar binnen en haalde uit. Zijn inzet werd van richting veranderd, waardoor doelman Bailey Peacock-Farrell kansloos was. Door zijn goal hadden de bezoekers lange tijd uitzicht op een gelijkspel, maar het was Noord-Ierland dat de drie punten in eigen huis zou houden.

In de slotfase van het duel gingen de Noord-Ieren hard op zoek naar de overwinning. Na 86 minuten spelen kwam de bal op de rechterflank bij Middlesbrough-verdediger Paddy McNair, die een uitstekende voorzet in huis had en Magennis bediende. De aanvaller van Bolton Wanderers schoot van dichtbij raak. Door de overwinning komt Noord-Ierland op zes punten en gaat het aan kop in groep C.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door vime)

Na het onnodige verlies wegens wanprestatie van Babel, Blind en de Ligt is Noord-Ierland ineens een geduchte concurrent. Jammer maar leuk voor de Ieren.
Koeman zal aan de slag moeten in ieder geval en tactisch meer vernuft moeten laten zien!

24 maart 2019 om 22:56

Haha, v de rliezen van Duitsland is inderdaad een regelrechte schande. Ze winnen met 2-1 van een land waar wij lachend met 4-0 van wonnen. Het lijkt mij stug als deze kwalificatie andere nummers 1 en 2 gaat kennen dan Nederland en Duitsland

24 maart 2019 om 23:00

Dat je met 4-0 wint, betekent natuurlijk niet dat je automatisch ook van Noord-Ierland wint. Stugge ploeg maar mag geen probleem zijn voor Nederland natuurlijk.

24 maart 2019 om 23:11

Neen, eens. Maar ik wilde hier wel even zijn scorebordjournalistiek vergelijken met een andere benadering die je hebben kan. Maar zoals gezegd verwacht ik geen grote problemen in deze poule

24 maart 2019 om 23:48

Tja. Zweden wint normaal gesproken ook niet van Frankrijk hé.... Punt is dat je op een vervelende dag ook zomaar tegen een zeper aan kunt lopen tegen de Ieren.... En dan ben je gewoon de pineut...

24 maart 2019 om 23:00

Onnodig?

24 maart 2019 om 23:01

Wat is dit nou weer voor onzin? Babel zat echt niet best in de wedstrijd en werd terecht gewisseld, klopt. Al vind ik dat Bergwijn ook niet heel veel meer gebracht heeft helaas, was wel dreigender maar heeft geen enkele doelpoging ondernomen. Verder is de schuld alleen op De Ligt en Blind schuiven gewoon volledig van de zotte toch? Van Dijk en Dumfries zijn achterin evengoed schuldig aan fouten. De Ligt maakt nota bene nog 1 van je 2 goals joh. De Roon was niet best vandaag, Gini ook niet geweldig. Ik vond eigenlijk alleen Frenkie en Memphis echt goed spelen. Maar jij pikt er een paar uit, terwijl het verlies zeker niet alleen aan die 3 spelers te wijten is, er waren nog genoeg anderen die ook hun niveau niet haalden vind ik..

24 maart 2019 om 23:09

Je zou bijna doorhebben dat je een Ajacied bent Sander

Bergwijn heeft niet bijzonder veel minuten gemaakt maar oogde beste gretig. Dat je van Dijk minstens net zo schuldig noemt als de Ligt is klinkklare onzin. De Ligt speelde heel onzeker, schuldig aan de 0-1 en liep met de 2-3 ook weer lucht te dekken. Van Dijk heeft heel vaak de angel uit de Duitse aanval gehaald, waar de Ligt onzeker en onrustig speelde. Liet bijvoorbeeld ook nog een keer Gnabry volledig uit zijn rug lopen.

24 maart 2019 om 23:14

Wauw Sander. Dit is natuurlijk gewoon pure onzin. De Ligt was achterin de meest zwakke en Bergwijn speelde beter dan de bizar zwakke Babel. Virgil minstens net zo verantwoordelijk vinden hier is echt stierenpoep. Dat hij alles afschiift op Babel, Dr Ligt en Blind gaat natuurlijk ook veel te ver, maar dit waren wel oprecht drie erg zwakke spelers vandaag. Depay en Frenkie konden mij prima bekoren. Wijnaldum tweede helft ook

25 maart 2019 om 00:04

De Ligt speelde de eerste helft onzeker, in tegenstelling tot een prima tweede helft. En van Dijk had zeker een paar slechte momenten. Geldt ook voor Dumfries de eerste helft. Tweede helft was Oranje veel dwingender en stond men op de laatste paar minuten na, extreem kort te dekken. Dat was nodig tegen de Duitsers, iets wat de eerste helft vaak niet gebeurde. Ook het op 1 lijn spelen achterin kon niet tegen de snelle spitsen die telkens de ruimte zochten achter de Nederlandse defensie. Jammer dat je nog onnodig twee punten weggeeft.

25 maart 2019 om 00:07

Dat hoef je niet door te hebben, dat weet iedereen die een beetje actief is op VZ wel. Maar dat doet verder niet ter zake. De Ligt was zeker niet goed (vooral de eerste helft), 2e helft was hij vrij prima opzich. Bergwijn heeft net zoveel minuten gemaakt als Babel, namelijk een hele helft, en heeft even weinig laten zien. Ik vond Van Dijk ook verre van goed hoor, die liet toch bij de 2-0 zijn mannetje ook gewoon simpel lopen of niet dan? Vond alle 4 de verdedigers niet heel best vandaag, vooral De Ligt en Dumfries (in verdedigend opzicht) niet. Maar iemand die Babel, De Ligt en Blind de schuld toewijst voor het verlies is gewoon raar bezig natuurlijk. Het leek af te stevenen op een gelijkspel, mede door een goal van De Ligt. Ondanks zijn zwakke eerste helft. Ik vond die 3 (De Ligt, Blind, Babel) geen van alle echt goed maar er waren evengoed andere dissonanten. De schuld op die drie schuiven vind ik daarom dus ook onzin.

25 maart 2019 om 00:09

Sander, dit is de reden waarom velen hier inmiddels ajax verafschuwen: niet vanwege de club en zn historie, maar vanwege de mensen die zichzelf 'supporter' noemen en 9/10 zichzelf volledig te kakken zetten doordat ze iedere vorm van objectiviteit ontberen. Jammer.

25 maart 2019 om 06:58

Ach ga heen MartinaRody, ik reageer enkel dat het niet ENKEL de schuld was van De Ligt, Blind en Babel. Dat ook Bergwijn, Promes, Wijnaldum, De Roon, Dumfries en zelfs Van Dijk niet super speelden. Kom nou niet met je 'verafschuwen' door een comment die afwijkt van wat jij er van vind. Ja, ik vond De Ligt en Babel (samen met De Roon) ook de minsten op het veld in de eerste helft. Babel werd terecht gewisseld en De Ligt herpakte zich aardig de 2e helft. Ik geef alleen aan dat je het verlies niet enkel op die 3 moet afschuiven, dat er ook anderen matig waren.. En dat of all people nota bene jij over objectiviteit moet beginnen, kom op kerel... Je weet dondersgoed dat jij ook zeker niet altijd objectief bent, dat is vrijwel niemand overigens. En wat is er nou zo subjectief (en wat heeft het überhaupt met Ajax te maken??) dat ik alleen F. de Jong en Memphis eigenlijk een hoog niveau vond halen van de veldspelers. De rest was toch ook gewoon niet zo super, of wel soms?

25 maart 2019 om 07:24

Vonden jullie Promes wel goed dan? daar is ook niks fatsoenlijks vanaf gekomen. samen met de Roon de eerste helft het minst. Tweede helft had je beter Babel nog kunnen laten staan en Promes wisselen voor Bergwijn. En als babel dan zo matig speelde, had luuk dan veel eerder gebracht..

24 maart 2019 om 23:27

Wat een negativiteit opeens. Ik hoorde net nog dat Ronald Koeman geweldig was. Ondanks dit verlies weet ik zeker dat we kampioen worden

Na het onnodige verlies wegens wanprestatie van Babel, Blind en de Ligt is Noord-Ierland ineens een geduchte concurrent. Jammer maar leuk voor de Ieren.
Koeman zal aan de slag moeten in ieder geval en tactisch meer vernuft moeten laten zien!

25 maart 2019 om 07:50

U heeft het verschil tussen de eerste en tweede helft niet opgemerkt? Ik weet niet hoe spectaculair jij het 'vernuft' wil hebben, maar hij heeft het spel toch aardig weten te keren met minimale aanpassingen.. (En tuurlijk dit moet gewoon vanaf minuut 1 goed gaan, daar zal iedereen het mee eens zijn)

Als het een beetje tegenzit staat Noord-Ierland straks op 12 punten terwijl Nederland pas op 3 punten staat. En dan ‘mogen’ de Ieren ook nog de laatste wedstrijd tegen de Duitsers die dan eventueel al geplaatst kunnen zijn...

24 maart 2019 om 23:00

Het Ijsland incident all over again?

24 maart 2019 om 23:00

Heel raar speelschema dit keer.

24 maart 2019 om 23:01

Gewoon twee keer winnen van de Noord-Ieren en je bent binnen als je ook van de andere ploegen naast Duitsland wint. Die hebben gewoon een heel zwakke ploeg, Nederland op iedere positie een veel betere voetballer staan.

24 maart 2019 om 23:05

Lekker positief weer.
Vergeten dat Nederland zelf ook gewoon twee keer moet spelen tegen Noord Ierland?
Zeker geen makkelijke klus, zeker uit niet, maar daar hoor je gewoon 6punten uit te halen.
Bovendien moeten die Ieren ook nog naar Wit Rusland.

24 maart 2019 om 23:08

Nederland moet gewoon de national Leugue winnen dan gaan ze ook na het EK. Maar Nederland gaat gewoon met Duitsland na het EK

24 maart 2019 om 23:35

Met het winnen van de Nations League plaats je je niet voor het EK.

25 maart 2019 om 00:02

Daar begrijp ik dus ook niks van ! Als Nederland de Nations league wint is er een beker en een geld prijs . Als Wit Rusland de playoffs van de D league wint gaan ze naar het EK

25 maart 2019 om 07:22

Nederland speelt dit jaar Nations League finale, volgend jaar na EK kwalificatie zijn de playoffs van A,b,c en D. Nederland heeft zich óã³k geplaatst voor die play off door eerste te eindigen in een poule van A. Omdat de kans groot is dat de andere landen uit heel A geplaatst zijn, worden de lagere teams uit poule B gevraagd. En speel je daartegen de play offs

25 maart 2019 om 07:24

Die play-offs zijn er ook gewoon voor de A league, maar die zijn volgend jaar pas (in maart 2020). Als Nederland niet 1e of 2e eindigt in deze groep mogen zij ook gewoon meedoen aan die play-offs en als ze die winnen gaan ze ook naar het EK (net als Wit-Rusland in de D league). Die play-offs zijn alleen voor de groepswinnaars van de Nations League die zich niet via de huidige kwalificatiereeks hebben kunnen plaatsen. Dat eindtoernooi in juni staat volledig los van de play-offs. Dat gaat echt alleen maar om de geldprijs en de eer.

Heeft nederland geluk dat er sinds 2016 24 teams naar ek mogen. Duitsland zal zeker 1e eindigen in deze groep. Zou een schande zijn als ze in deze makelijke poul met zwakke landen als witrusland, noord ierland weer geen 2e eindigen zoals vorige ek.

Kom op, van Noord-ierland wint Nederland wel hoor. Dat ze winnen van 2 niks zeggende ploegen wilt niet zeggen dat ze even van ons en Duitsland gaan winnen.

We moeten ons echt weer druk gaan maken als we onnodig gelijk gaan spelen en Duitsland verliest van de Ieren.

Veel Nederlanders waren al weer de realiteit verloren want er wordt gesproken over een wanprestatie. Nederland heeft een aardig elftal maar mist ook gewoon kwaliteit. Normaal gesproken hebben Cillessen, de ligt, van dijk, de jong, wijnaldum en Memphis ieder geval het niveau. Maar zowel achterin als voorin aan de zijkanten mis je kwaliteit. En ook de roon is geen echte topper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noord-Ierland

FIFA ranking: 45
0 fans
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren