Pusic riep Assaidi op het matje na televisieoptreden: ‘Was geen goed interview’

Zondag, 24 maart 2019 om

Oussama Assaidi schoof vorige week aan bij De Tafel van Kees en liet zich in het programma van FOX Sports kritisch uit over zijn aantal speelminuten. Marino Pusic, trainer van FC Twente, zag de uitspraken van de aanvaller tot zijn ongenoegen voorbij komen op televisie. Om die reden nodigde de oefenmeester Assaidi afgelopen week uit voor een gesprek over zijn televisieoptreden.

De vleugelaanvaller stelde dat Pusic hem speelminuten had beloofd in het thuisduel met FC Volendam, dat Twente met 5-0 wist te winnen. “Ik zou afgelopen vrijdag minuten maken, dus de trainer heeft wat uit te leggen. Ik vond het teleurstellend dat ik niet heb gespeeld. Het was 4-0, dan kun je lekker je minuten pakken. Ik denk dan: ik kan lekker mijn ritme op doen. Ik ben nog niet helemaal wedstrijdfit, maar hoop dat wel te worden”, sprak Assaidi.

“Laat ik het zo zeggen, ik ben bij hem op bezoek geweest. Het was geen goed interview, dat weet hij zelf ook wel”, zo reageert Pusic voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in gesprek met FOX Sports. “We hebben het uitgepraat en het ligt inmiddels achter ons. Een speler zegt dingen uit emotie en ergens is dat begrijpelijk, maar het is niet goed geweest. Laat ik voorop stellen, en dat weet iedereen die met mij samenwerkt, dat het teambelang bij mij boven individuele prestaties staat, ondanks je naam en faam. Of je dat nu leuk vindt of niet.”

“Het heeft geen nut om het er nu verder over te hebben. Het ligt achter ons, we hebben een goed en verhelderend gesprek gehad en that’s it, eigenlijk”, vervolgt de trainer van Twente, die Assaidi in het uitduel met Go Ahead Eagles ook buiten zijn basiself liet. “Ik zou het op prijs stellen als er wederhoor wordt gepleegd, jullie kunnen ook mij bellen en er vragen over stellen. Nu is het te laat, het speelt geen rol meer. Ik ben een man die heel helder en duidelijk in zijn visie en communicatie is.”


Poll

Snap jij de reactie van Marino Pusic?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door laurens e)

Ik moet zeggen dat ik Assaidi voor de camera over vind komen als een ontzettend sympathieke gast. Vind het ook erg tof dat hij bij Twente is gebleven. Kan me haast niet voorstellen dat hij geen mooie aanbiedingen heeft gehad. Heb de uitzending van de tafel van Kees zelf niet gezien, dus ga er dan ook maar niet over oordelen. Ik zie bijvoorbeeld niet of hem de vraag werd gesteld of dat hij er uit het niets over begon. Dat maakt vaak nog wel een verschil. Verder zal dit wel snel opgelost worden (of dat is het al). Ik hoop Assaidi volgend jaar weer in de Eredivisie te zien want hij toch nog redelijk vaak mooie acties en goals te maken. Zou het ook mooi vinden als hij terugkeert bij Heerenveen. Die zitten niet zo breed in de buitenspelers na het vertrek van Zeneli.

24 maart 2019 om 17:20

Assaidi is m.i. tegenwoordig te zwak voor de eredivisie. Hij heeft soms een leuke individuele actie in huis, maar loopt zich steevast stuk. Bij Twente nooit 100% fit geweest, geen oog voor medespelers en totaal niet effectief. Hij is m.i. geen schim meer van de Assaidi van Heerenveen. Terecht dat hij weinig speelminuten krijgt.

24 maart 2019 om 20:35

Hij schijnt nog steeds een meer dan goed salaris te verdienen bij Twente. Met dit gegeven en zijn blessures vraag ik mij af of hij veel keuze had.

Beetje onnodig om hem op het matje te roepen. Was wat mij betreft niet nodig, want hele schokkende dingen riep hij niet.

Vind het prima als hij Assaidi weinig speelminuten geeft.
Dan krijgt hij alle tijd om fit te worden en in de Eredivisie weer volle bak te gaan. Heeft zelf destijds aangegeven niet graag op kunstgras te spelen. Helaas is bijna alles in de kkd kunstgras.

Ik vond het wel een prima interview. Hij kwam goed over en was eerlijk en realistisch. Beetje zwak van Pusic. Assaidi had misschien niet moeten zeggen”de trainer heeft iets uit te leggen” maar dat verantwoord niet deze reactie van de trainer. Die jongen wil graag spelen zoals alle voetballers. Dat is toch logisch.

24 maart 2019 om 17:53

Op televisie lachte hij bij de opmerking over de trainer, zie je op papier niet terug en dad altijd een nadeel...

Was m uit het oog verloren speelt nog bij Twente joh ok pas 30 of 31 jaar geloof ik sonde vond hem bij Heerenveen echt heel goed met dost geloof ik en narsingh misschien weer naar Heerenveen gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

114 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren