Boëtius: ‘Ik trainde met oorbellen en dat zat Feyenoord dwars’

Zondag, 24 maart 2019 om

Het begin van het seizoen was voor Jean-Paul Boëtius bijzonder tumultueus. De aanvaller, toen nog in dienst van Feyenoord, ontving een rode kaart in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen De Graafschap (2-0 nederlaag) nadat hij cynisch klapte richting arbiter Pol van Boekel. Hij werd door Giovanni van Bronckhorst uit de selectie gezet en opgepikt door 1. FSV Mainz 05. Zondagochtend blikt Boëtius terug bij De Tafel van Kees.

Voor een geschat bedrag van 3,5 miljoen euro vertrok Boëtius eind augustus naar Duitsland. Een makkelijke beslissing was het niet om Feyenoord te verlaten, zo geeft hij toe. "Ik had verwacht dat ik het seizoen bij Feyenoord zou afmaken. Maar toen kwam die rumoerige week met twee incidentjes. Mij werd toen verteld dat er al wat irritaties waren, waar ik zelf nooit iets over had gehoord", laat Boëtius weten.

Het ging om 'kleine dingetjes' die plots boven water kwamen. "Ik trainde met oorbellen; dat zat ze al een jaar dwars. Ik draag al heel lang oorbellen en die kon ik bij elke club indoen, dus dat deed ik bij Feyenoord ook. Daar werd nooit wat over gezegd, maar na die incidentjes bleek dat het al diep bij ze zat. Dat soort kleine dingen, dus. In het tweede seizoen ben ik ermee gestopt om ze te dragen."

Boëtius, vaste basisspeler bij Mainz, kan inmiddels wel lachen om zijn rode kaart tegen De Graafschap. Bij een 1-0 achterstand ontving hij twee gele kaarten binnen enkele seconden. Hij wist niet dat een cynisch applaus zou leiden tot geel, geeft hij aan. "De spelers hadden voorlichting gekregen van Serdar Gözübüyük in de week dat ik apart moest trainen, dus ik was daar niet bij. Maar goed, dit moet je richting niemand doen. Dus uiteindelijk valt het niet goed te praten", erkent hij.

Tafelgast Willem van Hanegem betreurt de breuk tussen Feyenoord en Boëtius. De clubicoon vindt dat Feyenoord anders moet omgaan met een type als de 25-jarige buitenspeler. "Het is een speler naar wie je graag kijkt. Het verbaast me altijd dat zulke jongens bij Feyenoord niet tot bloei komen. Waarom kan dat wel bij andere clubs en niet bij ons?", vraagt Van Hanegem zich af. "Het zal mij een zorg zijn dat hij oorbellen draagt. Laat hem gewoon zijn gang gaan en zichzelf ontplooien. Af en toe zeg je wat tegen zulke gasten, maar je moet ze zichzelf laten ontwikkelen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door braveman)

Was bij Feyenoord een speler die goed begon aan de competite, een winterslaap krijgt en aan het eind van het seizoen voor opbloeid.

Nogal logisch dat je niet mag trainen met oorbellen in! Dat is doodgewone ARBO regeling en die geldt overal waar fysiek werk wordt gedaan; in de bouw, productiewerk en noem maar op, dus het geldt óók voor voetballers. Daarop kan geen uitzondering worden gemaakt. Bovendien is het voor je eigen veiligheid. Zelfs Zwarte Piet mag geen oorringen meer dragen 😉

24 maart 2019 om 12:45

Wat doe je nou bijdehand. Dit slaat nergens en ik zit hier echt te denken of je vanochtend wel je kop koffie al hebt gehad. Voetballers staan anders in het leven dan de "normale" mens. Het is puur Feyenoord die naar een reden zocht om hem te straffen. Zoals Willem ook aangeeft is dat je zulke gasten in hun waarde laat en ze lekker laat ballen. Ik ga de vergelijking niet perse maken maar een simpel voorbeeld nemen. Heb je CR7 ooit met oorbellen zien trainen/warming up zien doen?

24 maart 2019 om 13:34

Trainen met oorbellen is gewoon dom, je moet ze of afplakken of uit doen. Als je er even aan blijft hangen dan ben je je oorlel kwijt. Dat is ook precies de reden dat je er geen wedstrijde mee mag spelen. En Ronaldo traint niet met oorbellen.

24 maart 2019 om 13:50

En hoevaak komt zoiets voor? Hoevaak komen gebroken benen voor ondanks scheenbeschermers? Zucht. Niet kleinzerig doen en gaan zeiken maar voetballen. Dat is precies wat Willem uitlegt en daar ben ik het helemaal mee eens. Ronaldo trainde af en toe met oorbellen en dat al sinds zijn periode bij Sporting Portugal - daarna in Manchester en daarna in Madrid. Nu bij Juve doet hij dat inderdaad niet. Het punt is voetballen en niet zeuren om kleine dingetjes.

Van Hanegem slaat hier wel de spijker op zijn kop. Het draait om voetbal en laat die jongen lekker zijn oorbellen dragen dan. Hetzelfde bij Memphis, hij heeft ook dingen die niet iedereen aan staat, maar het gaat erom dat iemand zich goed voelt en daardoor ook presteert. Wanneer iemand dan niet presteert, wordt er direct naar die randzaken gewezen, terwijl dat vaak onzin is

24 maart 2019 om 11:52

Je kan het ook omdraaien. Randzaken irriteren iedereen maar als iemand goed presteert, wordt het getolereerd

24 maart 2019 om 12:29

Is het glas halfvol of halfleeg?

24 maart 2019 om 13:50

Het gaat hier niet om wat je draagt buiten het veld het maar tijdens trainingen en hier heeft van Hanegem dus helemaal geen gelijk. Het gaat hier om veiligheid. Wat nou als er in fysiek contact zijn oorlel uitgescheurd omdat ie ergens achter blijft hangen?

OMG wat een tenenkrommend verhaal. Enige zelfreflectie is weer eens ver te zoeken.
Excuses daarentegen ruimschoots voorhanden... vrij vertaald: "ik wist niet dat ik niet provocerend mocht klappen"

Jammer, bij zijn aanvang leek er heel wat potentie in te zitten, maar het is er niet uitgekomen. Als ik dit zo lees ook een mentaal dingetje waarschijnlijk.

24 maart 2019 om 11:36

Hij zegt juist dat hij dat niet moest doen, maar laten we niet doen alsof er voor elk cynisch applausje geel wordt gegeven. Als er besproken wordt dat Gozubuyuk geel geeft daarvoor en hij is daar niet bij, dan mist hij wel degelijk iets. Het blijft echter zijn fout en dat erkent hij.

24 maart 2019 om 11:41

Ik mis ook nog een paar andere dingetjes in dit verhaal. Hij wist misschien ook niet dat hij niet mocht weigeren om mee te trainen en andere zaken waarin hij niet lekker vvoor de dag komt.

Om het nu op oorbellen te gooien dan verschuif je ernstig de aandacht. We hebben jongens in de selectie die behangen zijn van Tattoos, met paars haar en verzin het maar.

Het mooie is; hij geeft aan dat het niet goed te praten is maar doet wel een poging daartoe, die bij jou gelukt lijkt te zijn.

24 maart 2019 om 11:51

Goed te praten? Hij en ik geven beiden aan dat hij fout zat. Dat is toch zelfkritiek aan bij hem? Al probeer je wat nuance te geven. Tattoos en paars haar mogen wel, oorbellen technisch gezien niet dus dat kan je moeilijk vergelijken.

24 maart 2019 om 12:24

Ik denk dat Willem als geen ander weet hoe de clubcultuur binnen Feyenoord is dus er zal een kern van waarheid zijn. Ik ben benieuwd met wel verhalen Gio naar buiten komt als we weer enkele decennia verder zijn.

Iets meer zelfkritiek is Jean-Paul onbekend. Feyenoord gaat echt niet zomaar een speler wegsturen lijkt mij.

24 maart 2019 om 15:51

Begrijpend lezen is blijkbaar ook ver te zoeken... hij geeft juist aan wat hij verkeerd deed...

Blij dat hij weg is. Wat heb ik me geërgerd aan die vent en geschaamd toen hij terug werd gehaald. Blijf het raar vinden dat hij het fysiek heeft van een 16 jarige terwijl hij toch 6 a 7 dagen met voetbal bezig zou moeten zijn. Dat Ziyech hetzelfde heeft vind ik dan nog prima aangezien laatstgenoemde daadwerkelijk gevoel in zijn benen heeft. Het mooiste aan Boetius is zijn voornaam, meer niet.

Willem kan zich wel afvragen waarom spelers elders wel tot bloei komen en niet bij Feyenoord, maar over welke spelers heeft ie het dan? Met alle respect voor Boetius, maar zo heel indrukwekkend vind ik hem nu ook weer niet bij Mainz. Prima dat ie daar een basisplaats heeft. Het is hem gegund, maar hij staat op 1 doelpunt 3 assists. Dat noem ik niet tot bloei komen. Pakt meer kaarten dan dat hij bij doelpunten betrokken is. Los van Ruud Vormer zie ik ook niet zoveel andere spelers die bij Feyenoord teleurstelden en dan bij een andere club excelleren. Amrabat niet, Bilal niet, Boetius niet, Vejinovic niet, Woudenberg niet en Kramer niet. Tapia en Gustafsson wellicht wel, maar die zijn een niveautje lager gaan spelen, waar ze al bewezen hadden dat ze een dergelijk niveau wel hadden.

Nee oen, het stoorde dat je er geen hol van bakte op het veld. Dat je die rode kaart wel grappig vindt is treffend.

Een van de betere beslissingen van Feyenoord is afscheid nemen van deze speler. Totaal geen mentaliteit, geen reflectie en eigenlijk gewoon een groot kind. Hij schuift de schuld nu ook gewoon af op Feyenoord omdat hem zogenaamd niks was bekend, kansloos ventje.

Komt niet echt over als een bijster intelligent persoon. Totaal gebrek aan zelfreflectie daarnaast. Je spel was gewoon bagger, genoeg reden om afscheid van je te nemen. En als je niet weet dat je niet provocerend mag klappen maar een scheidsrechter omdat je de voorlichting gemist hebt dan ben je echt een, nja vul het zelf maar in.

Ik had gedacht dat Willem bijdehanter was. Zelfs hield hij hem nog de hand boven zn hoofd in het trainingskamp toen hij na een zeer ongeinspireerde trainingsweek weigerde in te vallen en later een rode kaart pakte wat niet nodig was. Dwars liggen dus. Kijk ben je een ster en je gedraag je niet zoals het hoort is het al niets maar als een speler denkt een ster te zijn wordt het alleen maar vervelender. Na Zwitserland en Belgie bleek al dat hij een zeer slechte mentaliteit heeft. Ik hoop dat het hem goed gaat maar trap niet naar je vorige werkgever terwijl het je eigen schuld is geweest.

Je had Boëtius gewoon rechtsbuiten moeten zetten, want die Berghuis doet het slechter rechtsbuiten, want het is een linksbuiten, maar Gio was weer eens laf, zoals ook niet Jørgensen op 10 en Van Persie in de spits, maar Jørgensen moest weer zonodig banken na een sterk optreden tegen PSV. Zo krijgt een Jørgensen echt geen vertrouwen meer. Allemaal slechte beslissingen in 1 seizoen. Nooit vastigheid. Schande! Jaap Stam gaat het beter doen volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

224 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Barcelona is bereid om acht miljoen euro op tafel te leggen voor Karim Adeyemi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren