‘Hommeles bij Zweden: Emil Forsberg vertrekt per direct’

Zondag, 24 maart 2019 om 10:58Dominic Mostert • Laatste update: 11:00

Het is hommeles bij de nationale ploeg van Zweden. Volgens Aftonbladet heeft een 'boze en teleurgestelde' Emil Forsberg de spelersgroep zaterdag direct na de wedstrijd tegen Roemenië (2-1 zege) verlaten. Hij leeft in onmin met bondscoach Janne Andersson, die ervoor koos om Forsberg halverwege de tweede helft naar de kant te halen. Bij Zweden lijkt men er echter van uit te gaan dat Forsberg nog deel uitmaakt van de spelersgroep.

De onvrede was eerder deze week al merkbaar bij enkele spelers van Zweden, zo geeft de krant aan. Victor Lindelöf zou een oproep voor het nationale elftal hebben geweigerd, uit protest vanwege het ontbreken van John Guidetti in de selectie. Andere bronnen melden weer dat hij bij zijn hoogzwangere vrouw wilde zijn. Forsberg had een basisplaats in het EK-kwalificatieduel van zaterdagavond en oogde 'erg teleurgesteld' toen hij naar de kant werd gehaald. Hoewel hij de uitgestoken hand van Andersson accepteerde, keek hij de bondscoach niet aan.

"Emil en ik hebben een goede relatie en ik hoop dat dat altijd zo blijft", reageerde Andersson na de wedstrijd. Hij wees erop dat Forsberg sinds januari, toen hij weer duels ging spelen voor RB Leipzig na een langdurige blessure, nooit langer dan 67 minuten speelde. "Ik rekende voor een uur op hem. Ik had niet gedacht dat hij daar moeite mee zou hebben. Ik bracht Gustav Svensson binnen de lijnen voor de balans: we hadden een voorsprong en daarom vond ik dat hij het veld in moest komen." Forsberg zou Andersson na het duel duidelijk hebben gemaakt dat hij per direct vertrekt bij het nationale elftal.

Teammanager Stefan Pettersson stelde zondagochtend echter dat Forsberg in het spelershotel verbleef en naar zijn idee dinsdag 'gewoon' beschikbaar is in de wedstrijd tegen Noorwegen. Ondertussen lijkt er ook wat onvrede te zijn bij doelman Robin Olsen, die na het duel weigerde met de media te praten. "Ik weet niet waarom hij dat niet wilde", aldus perschef Jakob Kakembo Andersson. "We moedigen de spelers altijd aan om met de pers te praten, maar uiteindelijk is het hun keuze of ze dat willen doen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door binny)

Deze man reageert bepaald niet professioneel. Als je na afloop de pers niet te woord wilt staan ben je gewoon een ongelooflijke flapdrol. Het gaat hier wel om profvoetbal, hij wordt er voor betaald!!! Je hebt nou eenmaal te luisteren naar de coach, bovendien deed hij niks geks, het was een doodgewone wissel.

24 maart 2019 om 11:20

Het was niet forsberg die niet met de media wilde praten. Verder krijg je volgens mij geen salaris voor het nationale team. Forsberg verhaal lijkt op niets gebaseerd. Waarom die andere speler niet met de media wilde praten haal ik hier verder ook niet echt uit.

24 maart 2019 om 11:34

Je wordt niet betaald om de pers te woord te staan die bij elk conflict alles 180 graden omgedraaid in de kranten zet.

24 maart 2019 om 11:37

Voetballers worden niet betaald om de media te woord te staan maar om te voetballen

Dit zou toch erg zonde zijn. Ze hebben een erg goed WK gehad en ik vind Forsberg een erg goede speler. Zal vast wel weer goed komen mag ik hopen.

Wat een stelletje aanstellers. Wees blij je je überhaupt basis staat.....

Hoop dat zweden zich niet kwalificeert en ze al de mazzel voor de komende jaren hebben verspeelt (zoals wedstrijden tegen Frankrijk en Luxemburg). Sympathie voor dit land is weg op voetbalgebied. Zwaar onderbuik gevoel, true, maar gun ze niks.

Wat is dit nu weer, bepalen spelers bij Zweden wie speelt en wie geselecteerd wordt? Dit is toch de wereld op zijn kop

Allemaal maar gissen volgens mij?
Niemand weet precies wat er gebeurd is en de media vult rijkelijk in.

Wat betreft het weigeren van praten met de media snap ik de ophef sowieso nooit.

Men lijkt de vinden dat het een plicht is van de speler om met de media te praten. Ben ik het totaal mee oneens. Alles wat ze zeggen word zo verdraaid dat het desbetreffende medium er de meeste lezers en dus geld mee ophaalt.

Die jongens worden betaalt om te voetballen en de pers moet blij zijn als er iemand is die hun vragen wil beantwoorden.

24 maart 2019 om 13:53

Wat een onzin joh. Dat gezeik op de media komt me een beetje de strot uit. Je lijkt Baudet wel met zijn anti-media praat. Serieuze goeie media verdraait helemaal niks. Als mensen het niet zint als de waarheid vertelt wordt beginnen ze altijd over "onbetrouwbaar", "linkse media" en dat soort ongein. In friesland noemen cambuur supporters de Leeuwarder Courant een "dkv (heerenveen) krant en de Heerenveen supporters noemen het een Cambuur krant. Een democratie heeft een onafhankelijke media zoals wij die hebben nodig.

24 maart 2019 om 13:58

Een democratie heeft inderdaad onafhankelijke media nodig. Maar die van ons is dat zeker niet.

24 maart 2019 om 14:05

haha dit vergelijken met Baudet zegt al genoeg..

Jij praat over dat het mensen niet zint als de waarheid vertelt wordt, maar daar herken ik mij niet in. De waarheid vertellen is altijd een goede zaak. Maar lees dit artikel even terug.

Lindelof ZOU een uitnodiging hebben geweigerd omdat Guidetti niet is geselecteerd. Forsberg ZOU zijn vertrokken bij het nationale elftal, maar niemand weet of dit echt waar is. En ondertussen Lijkt er onvrede te zijn bij keeper Robin Olsen...

Dit zijn geen waarheden, maar pure speculatie en het werk van een journalist die opzoek is naar sensatie. Dat is exact mijn probleem met de pers.

Zou jij zin hebben om met Hans Kraay Jr. te praten nadat je net hebt verloren? Die gast stelt de meest bizarre suggestieve vragen en als een voetballer daar dan ook maar half in mee knikt dan staat het op elk voetbalmedium uitvergroot als zijn mening.

Dat vind ik belachelijk.

24 maart 2019 om 15:01

Ik had het ook over goeie media en daar komt bij dat er geen woorden verdraait zijn in dit geval. Als er daadwerkelijk bewezen is dat er woorden dusdanig verdraait zijn na een interview dan is het over het algemeen exit journalist...maak je daar maar geen zorgen over. Dan heb ik het niet over roddelmagazines als een Telegraaf want dat kun je geen media meer noemen tegenwoordig

Nou lekker dan hopen dat ze dit voelen want heb niks meer met Zweden na vorige kwalificatie reeks.
Toch is het een gigantische aderlating om je beste speler te verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper
L. AugustinssonVerdediger
P. BengtssonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren