‘Paratici cancelt vlucht naar Amsterdam en is maandagavond in Lissabon’

Zondag, 24 maart 2019 om 09:14Dominic Mostert • Laatste update: 08:41

Sportief directeur Fabio Paratici van Juventus is zondagavond niet aanwezig in de Johan Cruijff ArenA voor het duel tussen Nederland en Duitsland. Italiaanse media meldden eerder deze week dat Paratici zou afreizen naar Amsterdam om Matthijs de Ligt in actie te zien, maar volgens Mundo Deportivo heeft hij besloten om het vliegtuig richting Lissabon te pakken voor de interland tussen Portugal en Servië van maandag.

In Lissabon zal de aandacht van Paratici uitgaan naar Rúben Dias. De verdediger van Benfica, die ook wordt begeerd door clubs als Manchester City, Barcelona en Real Madrid, lijkt het voornaamste alternatief voor De Ligt. De omslag van Paratici duidt er volgens Mundo Deportivo op dat Juventus niet meer rekent op de komst van de Ajacied. Hoewel een transfer niet definitief wordt uitgesloten, zou Juventus beseffen dat de voorkeur van De Ligt uitgaat naar Barcelona.

Zaterdag meldde Mundo Deportivo dat Ajax een eventuele transfer van De Ligt snel wil afhandelen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars hoopt vóór het eerste Champions League-duel met Juventus (10 april) op duidelijkheid, zodat Ajax zich daarna volledig kan richten op de twee kwartfinalewedstrijden. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu komt binnenkort naar Nederland voor een vergadering van de European Club Association en wil tijdens die trip meteen met Ajax om de tafel gaan om de komst van De Ligt af te ronden.

Naar verluidt heeft Barcelona voor De Ligt eenzelfde transfersom in gedachten als voor Frenkie de Jong: 75 plus 11 miljoen euro. Rúben Dias heeft een contractuele afkoopsom van zestig miljoen euro bij Benfica, maar Juventus hoopt aan veertig miljoen euro genoeg te hebben. De Portugees vormt dus een aanzienlijk goedkoper alternatief. De grootmacht uit Turijn is zich bewust van de noodzaak om te verjongen in de achterhoede: Andrea Barzagli is al 37 jaar, Giorgio Chiellini is 34 en Leonardo Bonucci 32.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door sanogo)

Dat zou een beest van een achterhoede zijn. Dias en de ligt. In fm en FIFA koop ik ze altijd. Is de toekomst. Met die 2 kun je 10 jaar voort.

24 maart 2019 om 09:54

De ligt in FM valt best tegen ja hij is goed maar hij is geen absolute top volgens het spel. En in fm hebben ze het qua potentie best goed voor elkaar.

24 maart 2019 om 09:59

Das apart, dan hebben ze het dit keer met Matthijs de Ligt toch flink mis: die is namelijk van absolute wereldklasse qua potentie in het echt. Daar hoef je niet heel veel verstand van voetbal voor te hebben om te zien dat die vrijwel zeker in de wereldtop zal spelen, waarschijnlijk over enkele jaren al.. Zo zie je maar dat een spelletje er ook wel eens naast zit!

24 maart 2019 om 10:48

Inderdaad, daarnaast is de Ligt volgens mij de eerste verdediger ooit die de golden boy heeft gewonnen. Dat zegt ook wel iets.

24 maart 2019 om 11:03

Wat je zegt klopt niet, hij is zo ongeveer het grootste talent in FM 2019, samen met o.a. Mbappã© en Taa.

Het kan zijn dat ie in een van je saves een wat mindere carriã¨re heeft (blessures, slechte trainer, problemen bij een club), maar in principe heeft hij een van de hoogste potential ability stats in de game en wordt hij 9/10 keer wel wereldklasse.

24 maart 2019 om 11:31

Klopt dan ook niet wat hij zegt. De Ligt is qua potentie de beste jonge verdediger in fm.

24 maart 2019 om 11:47

Lol fm heeft het heel vaak mis. Ik had met fm de beste aanval met kishna en zivkovic van Ajax. Beide spelers zijn geflopt in het echt.

24 maart 2019 om 12:24

dat zal dan aangepast zijn in de winter update maar aan het begin had de ligt een Potential ability van 166/200 even ter vergelijking Messi 197/200 Mbappe 196/200 dus niemand heeft 200. van dijk 174/200 sergio ramos is bij mij al gestopt helaas dus die kan ik niet meer zien

24 maart 2019 om 12:25

dat leek mij ook maar ryan gravenberch is in potentieel de beste speler van ajax (voor de winter uodate)

24 maart 2019 om 21:17

@larykoek

Zo werkt potential ability in FM niet. Spelers hebben een fixed PA of een PA die elke save weer anders is. Jongere spelers zoals De Ligt hebben meestal een PA die kan variëren. Hij heeft daar, net als een aantal andere grote talenten de hoogste rating voor, dus de grootste kans op een (zeer) hoge PA. Als je maar naar 1 save naar De Ligt kijkt krijg je een vertekend beeld.

Oef, daar zal Overmars toch even van schrikken. Dit gaat echt ten koste van zijn onderhandelingspositie. Tot nu toe kon hij meerdere clubs tegen elkaar uitspelen maar nu haakt de een na de ander af. Ik heb ook steeds gezegd dat circa 80 miljoen veel te veel is voor een jongen van 19 met relatief weinig ervaring. Op die leeftijd is een voetballer nog niet stabiel en ligt boekverlies altijd op de loer met alle gevolgen van dien. Ik zou absoluut niet meer dan 50 miljoen voor hem geven, 40 miljoen zou redelijker zijn. AJAX laat hem nooit gaan voor 40 of 50 miljoen en dat is goed voor het NL voetbal. Zo blijft AJAX voorlopig een topclub. Als Matthijs laat zien dat hij belangrijk blijft voor het team en met AJAX prijzen kan pakken dan vangt AJAX over een jaar of twee minstens 100 miljoen voor hem én heeft dan mooie bekers in de kast staan!

24 maart 2019 om 09:48

Ga toch weg met je relatief weinig ervaring. De ligt heeft zat ervaring. Helemaal voor een 19 jarige. Prettig dat je niet neer als 50 miljoen zou geven maar dat laat meteen zien dat je de gekke voetbalwereld niet snapt. Kijk wat voor andere tiener top talenten is betaald in het verleden en dan zeggen dat 40 redelijker is?? Over 1 of 2 jaar voor 100 weg? Hij gaat deze zomer al voor 85 weg.

24 maart 2019 om 10:50

Wat ook gewoon ridicuul is. De transfersom voor De Jong is dat ook. Ik vind het beide goede spelers maar komaan dat is gewoon met geld smijten. Terwijl hij het alleen in de eredivisie'waar maakt'. In de terugmatch tegen Real was hij goed,samen met de hele ploeg,wel was hij de eerste die zich liet vangen in het nonchalante(geen doodzonde,maar viel me op)en daarbij meen ik me te herinneren dat hij in bepaalde matchen tegen grotere tegenstanders ook gewoon geen knikker raakte. De Ligt hetzelfde,begin van DIT seizoen werd De Ligt met de grond gelijk gemaakt(denk aan: De Ligt Te Licht grapjes) toen hij voor Nederland werd opgeroepen. Ookal is de markt totaal loqgeslagenna de Neymarsaga... het bedrag voor De Jong en wat ze willen voor De Ligt vindik persoonlijk ridicuul en belachelijk voor wat zij al hebben laten zien.

24 maart 2019 om 12:46

'... en daarbij meen ik me te herinneren dat hij in bepaalde matchen tegen grotere tegenstanders ook gewoon geen knikker raakte.'

O ja. Welke dan? Als je geen wedstrijden kan opnoemen, kan je maar beter stil zijn. De Ligt laat dit jaar gewoon zien zich prima staande te houden tegen topteams en topspelers. Ronaldo, Mbappe, Bayern, Real etc. Hij speelde daartegen gewoon uitstekend.

24 maart 2019 om 13:23

Ik had het ook over De Jong. Na die zin gaat het over De Ligt. Dus aub zijt gij maar stillekes als ge ni kunt lezen. Het is waar dat ik mij de tegenstander niet herrinner,wel dat dit toen breed uitgesmeerd werd op voetbalzone. Dacht dat ging over een internationale wedstrijd(Frankrijk,Duitsland?) En ook in een CL-match tegen Barcelona. Dit is ook zeker geen verwijt. Maar goed spelen tegen AZ,Vitesse enzo is allemaal schitterend maar voor het stapje hoger heb je toch wat meer nodig? En over De Ligt heb ik zelfs niet oger knikkers gepraat.. Ik had het over reacties van 80 tot 90 procent van de Nederlandse VZ-leden die afkwamen met grapjes van: De Ligt is Te Licht,... en nog geen seizoen later zou hij 80?90?100?miljoen waard zijn?

24 maart 2019 om 09:48

Als Barcelona hetzelfde aanbod doet als bij De Jong dan gaat Ajax gewoon akkoord. Zou mooi zijn als hij en anderen nog minimaal een seizoen zouden blijven maar dat gaat niet gebeuren. Helaas.

24 maart 2019 om 10:01

Hij heeft relatief juist belachelijk veel ervaring voor een 19-jarige. 100+ duels voor Ajax, kwartfinale CL, finalist El, international van Oranje, aanvoerder van een kwartfinale CL. Noem mij 1 19-jarige die hetzelfde kan overleggen. Die zijn er echt niet. Niet dat dat alles zegt over zijn toekomst, maar zeggen dat hij relatief weinig ervaring heeft slaat echt als een tang op een varken.

24 maart 2019 om 11:34

Natuurlijk zijn dat gigantisch goede feitjes die je opnoemt en ik vind De Ligt ook de potentie hebben om de absolute top te halen, maar je moet het wel in context plaatsen:

De Ligt speelt 'maar' bij Ajax. Had hij op zijn 16de of 17de ook zijn debuut gemaakt bij een Chelsea/man United/barcelona/juventus/real Madrid?

Daarom moet het wel in perspectief gezien worden. In de CL en Oranje laat hij zien wel mee te kunnen op het niveau, maar in de competitie is het maar de Eredivisie. Is toch een wezenlijk verschil met wekelijks in de Premier League 100% gas moeten geven en 3 wedstrijden in 7 dagen spelen voor het merendeel van het seizoen. Je zag nu al tegen AZ dat heel Ajax gewoon kapot was van meerdere wedstrijden in korte tijd. Is ook niet erg voor een 19-jarige, daar kan hij zeker nog in groeien. Ik vind daarom spelers als TAA en Joe Gomez (wel lang geblesseerd geweest) daarom niets minder dan De Ligt. Deze jognens zijn van een vergelijkbare leeftijd maar spelen al op een veel hoger en dus zwaarder niveau.

24 maart 2019 om 12:51

Wat maakt het uit dat hij zogenaamd maar bij Ajax speelt? Hij was op 17 jarige leeftijd al een sterkhouder en speelde een EL finale. Hij haalt als aanvoerder de kwartfinale CL. En dat op zijn 19e. Als international krijgt hij de voorkeur boven een De Vrij, Ake etc. om naast VVD te spelen. En dat terwijl hij maar bij Ajax speelt...

24 maart 2019 om 19:31

Omdat hij alleen in de CL en als international getest wordt. In de Eredivisie kan hij op 50% spelen tegen bijna elke tegenstander. Daardoor is hij heel erg fit in de CL.
Als hij in bijv. de premier league zou spelen zou hij elke wedstrijd 100% moeten geven. Kijken hoe hij dan aan het eind van het seizoen erbij staat. Nu al tegen AZ was Ajax fysiek gesloopt (incl. De Ligt) van een paar potjes eredivisie in een paar dagen. Jezelf opladen voor de CL is niet moeilijk, maar je moet het ook doen tegen de hekkensluiter. De Ligt gaf eerder dit seizoen zelf aan dat hij het moeilijk vindt om zich tegen bepaalde tegenstanders op te laden.

Daarom vind ik een Joe Gomez en al helmaal TAA niks minder. Deze spelers halen elke week een ontzettend hoog niveau tegen veel moeilijkere tegenstanders dan De Ligt in de Eredivisie tegenkomt..zij kunnen geen een wedstrijd verslappen, omdat de hele competitie zwaar is (niet perse voetballend, maar zeker wel fysiek).

24 maart 2019 om 10:47

Johanleo

Quote; 'ik heb ook steeds gezegd dat circa 80 miljoen veel te veel is voor een jongen van 19 met relatief weinig ervaring. Op die leeftijd is een voetballer nog niet stabiel en ligt boekverlies altijd op de loer met alle gevolgen van dien".

Kortzichtige redenering. Over 4 jaar heeft De Ligt wel de leeftijd en wel de ervaring, maar dan speelt hij bij een topclub en zal er voor hem een bedrag op tafel gelegd moeten worden dat 3 keer zo hoog is. Van Dijk speelde nog bij Groningen toen hij zou oud was als De Ligt, terwijl De Ligt nu de clubs al voor het uitzoeken heeft. Van Dijk heeft uiteindelijk 85 miljoen opgebracht en zal nu een veelvoud van dat bedrag moeten opbrengen. Terwijl De Ligt dat nu al waard is. De waarde wordt niet bepaald door wat jij of ik er voor over hebben, maar wat een club bereid is op tafel te leggen. En gezien de belangstelling die er voor hem is, zal dat geen 40 of 50 miljoen zijn. Je kunt De Ligt vergelijken met een ruwe diamant. Je kunt hem nu kopen en zelf slijpen of hem kopen als hij al geslepen is. Alleen zal hij dan veel duurder zijn.

Alhoewel ik denk dat Ajax meer voor De Ligt en Frenkie kon krijgen zou twee keer 75 miljoen plus twee keer 11 miljoen aan bonussen een geweldig bedrag zijn voor deze twee toptalenten. Als je begin vorig jaar had gezegd dat Ajax voor Mathijs en Frenkie 172 miljoen zou ontvangen had iedereen je voor gek verklaard.

24 maart 2019 om 13:46

Nu nog

Je weet dat je de concurrentiestrijd gaat verliezen als Barcelona zich mengt in de strijd. Zeker als je hoort dat Ajax en Barcelona intensiever willen gaan samenwerken, dan zal Overmars ook Barcelona een voorkeursbehandeling geven. Aan de ene kant is het jammer, want het is beter om zo objectief mogelijk aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en gewoon te kijken waar de Ligt het beste heen kan gaan en hoeveel geld je eruit kan halen. We weten echter nog niet wat die deals met Barcelona Ajax gaan opleveren op de lange termijn. Is dus ff afwachten .

24 maart 2019 om 15:47

Ajax beslist waar hij het beste heen kan? Heeft hij zelf nog een eigen keus?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6322
3.Juventus6234
4.Atalanta6133
5.Napoli5931
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2725
A. RabiotMiddenvelder262
F. ChiesaAanvaller257
MorataAanvaller258
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper240
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

154 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 19 0 3 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Juventus boekt overwinning ondanks curieuze actie van Matthijs de Ligt

Juventus is zondagmiddag een stap dichter bij kwalificatie voor Champions League-voetbal gekomen. De regerend kampioen van Italië won thuis met 3-1 van Genoa en blijft daardoor voorlopig op de derde plaats...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren