‘Pas als Van Dijk prijzen wint, gaat hij bij de grote spelers horen’

Zaterdag, 23 maart 2019 om

Virgil van Dijk is momenteel de grote man aan de zijde van Liverpool, dat dit seizoen nog in de race is om de Premier League en de Champions League te winnen. Mario Melchiot vindt de lof voor de aanvoerder van Oranje terecht, maar benadrukt dat hij wel zilverwerk aan zijn palmares moet toevoegen om definitief zijn naam te vestigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door rockett)

Dat wordt vaker gezegd, maar gaat niet altijd op. Vind Gerrard een van de beste Engelse (en daar buiten) middenvelders van de afgelopen decennia, maar heeft enkel een CL als aansprekende titel.

23 maart 2019 om 12:43

Champions League word nog altijd hoger geschat dan landstitel.

23 maart 2019 om 13:02

Messi heeft ook niets gepresteerd met Argentinië. Er moet ook gekeken worden waar een speler speelt.

23 maart 2019 om 13:06

Dus jij wil zeggen dat Argentinië slecht is? Schei toch uit man. Argentinië was jaren lang het land met de beste spelers in Zuid Amerika, ze waren zelfs veel beter dan Brazilië tot het laatste WK. Messi had minimaal met Argentinie een WK moeten winnen, een Copa alleen zou ook niet goed genoeg zijn imo maar dat heeft hij ook niet gewonnen.

23 maart 2019 om 13:31

Voetbal gaat niet altijd om de beste spelers, het beste 'team' wint prijzen. Argentinie heeft dus inderdaad een tijd lang de beste spelers gehad, maar het team faalde. maar wat is falen, 2 Copa finales en een WK finale. Oja, gefaald omdat ze geen goud hebben.

Kijk bv naar Nederland in Afrika, niet de beste spelers, wel een heel; goed team. En een teen kan het verschil zijn voor een titel.

23 maart 2019 om 13:50

Dat Nederlandse team had misschien niet de allerbeste selectie, maar er was wel degelijk sprake van een van de beste selecties op dat toernooi.

23 maart 2019 om 17:24

Grapjas. Iedereen dacht van te voren dat we niet eens door de poulefase zouden komen, en jij beweert ff mooi dat wij een van de beste selecties hadden....

24 maart 2019 om 00:09

Haha Nederland had in 2010 met Sneijder, Van Persie, Robben, Van der Vaart, Van Bommel, De Jong, Kuijt, Huntelaar, Van Bronckhorst, Van der Wiel en Stekelenburg gewoon een wereldploeg hoor. Centrum met Heitinga en Mathijsen was de zwakke plek, maar ook die deden het goed.

23 maart 2019 om 13:13

Matthew Le Tissier. Mijn favoriete Engelse voetballer aller tijden. Heeft nooit wat gewonnen met Southampton maar heeft in zijn eentje jarenlang Southampton op het hoogste niveau laten voetballen.

Liverpool is goed op weg en heeft grote stappen gemaakt, vooral in verdedigend opzicht. Maar toch heb ik het idee dat ze aanvallend en dan vooral qua aanvallende middenvelders nog een stap moeten maken, voordat ze echt de prijzen winnen. Ik gun het ze van harte, maar ik vrees dat ze dit seizoen overal net naast grijpen

Wat een domme reactie dit. Het is een teamsport en er zijn heel veel factoren waar je rekening mee moet houden. Het klinkt makkelijk ''pak even wat prijzen'' maar dat is het niet.

Net zoals de discussie dat Messi een WK moet winnen. Dat is helemaal niet nodig.

23 maart 2019 om 12:42

Prijzen pakken hoort er natuurlijk wel bij maar hoeft niet altijd. Kijk maar naar Cruijff. Tuurlijk heeft hij veel gewonnen maar Europees- en wereldkampioen is hij nooit geworden met Oranje. Toch wordt hij samen met Pelé nog steeds gezien als de grootste speler van de afgelopen eeuw.

23 maart 2019 om 13:10

Met alle respect naar Cruijff maar alleen in Nederland zetten ze hem in hetzelfde rijtje als Pelé. Hij hoort bij de grootsten maar hoorde zeker niet bij de top3 beste spelers ooit.

23 maart 2019 om 13:15

Seedorf is toch veel beter. Heeft veel meer prijzen gepakt!!

23 maart 2019 om 13:23

ER zijn nog wel een paar landen waar hij bij de allerbesten wordt gerekend. Spanje, Engeland, Duitsland etc.
Hoe jammer je het vindt. Hij was een grootheid in de voetbalwereld. Niet alleen als speler werd hij gewaardeerd.

23 maart 2019 om 13:43

Waarin was Pelé dan beter dan Cruyff?

23 maart 2019 om 13:59

Pelé was een uitstekende kopper, Cruijff duidelijk minder. Pelé kon accelereren in geweldige Braziliaanse elftallen. Behalve in 74 had Cruijff dat geluk niet.

23 maart 2019 om 14:31

"Met alle respect naar Cruijff maar alleen in Nederland zetten ze hem in hetzelfde rijtje als Pelé."

Vreemd dan dat de International Federation of Football History & Statistics Cruijff op twee plaatst in de verkiezing van de beste voetballer van de 20e eeuw, maar net achter Pelé.

23 maart 2019 om 13:04

Ik vind eerder jouw reactie vrij dom overkomen. Messi daarin tegen heeft alles al gewonnen wat er te winnen valt behalve het WK. Van dijk heeft letterlijk nog niks, nada, noppes gewonnen maar wordt wel geassocieerd als beste verdediger ooit.

Melchiot heeft hierover gewoon gelijk. Van dijk heeft zich nu ontwikkeld tot een zeer goede verdediger, een van de beste in de PL. Hij moet gewoon gaan kijken wat de toekomst perspectieven zijn van Liverpool om daarmee prijzen te winnen zo niet, verkassen naar de absolute top.

23 maart 2019 om 13:09

Wat heeft Celtic dan gedaan in die tijd dat Van Dijk er speelde? Dus haal dat niks, nada, noppes maar weg, want hij heeft gewoon prijzen gepakt.

Een speler is niet goed omdat hij prijzen wint, maar omdat hij goed speelt. Als je prijzen moet winnen om een topspeler te zijn, zijn Totti en De Rossi ook geen topspelers. Ja, een WK, maar met hun club bijna geen prijzen. En een of ander opvul spelertje bij Real heeft 3 Cl's op z'n naam. Is dat dan een grotere speler?

23 maart 2019 om 13:11

Messi alles gewonnen behalve het WK, vertel jij mij is even wanneer hij een Copa heeft gewonnen dan?

23 maart 2019 om 17:32

Copa niet maar 5 goude ballen, de meeste goudeschoenen voor topschutter in Europa en figuurlijk 1 miljoen prijzen in team verband dus aub vergelijk Van Dijk niet met iemand als Messi want het is compleet belachelijk

23 maart 2019 om 18:11

Daniel ik denk dat je het zelf ook wel snapt of niet?

23 maart 2019 om 18:18

Je snapt het duidelijk niet he. De discussie bij Messi is ''hij kan pas de allerbeste (ooit) zijn wanneer hij een WK wint''. Zo kun je de lat elke keer hoger en hoger leggen. Messi heeft zich al lang genoeg bewezen dat hij een van de beste ooit is.

Dit was iets te moeilijk voor jou om te begrijpen. Geen probleem.

En daarnaast, dan gaat hij naar de absolute top zoals Barca/real/bayern/psg/juve en dan wat? Die clubs winnen bijna elk jaar de titel, wat is daar dan zo bijzonder aan? Het blijft een prijs maar dat wordt namelijk elk jaar wel van ze verwacht die wordt er bij het begin van het seizoen al bijgezet. De CL telt voor hun. Buiten Real is het alweer even geleden wanneer Juve/bayern/barca een CL hebben gewonnen.

Je had als 28 jarige speler bij Barcelona kunnen tekenen nadat ze de CL hadden gewonnen en dan was je nu 32-33 en had je nog altijd geen CL. Wel die paar titels, maar dat was te verwachten.

24 maart 2019 om 01:36

Nou nou, kampioen worden van Schotland dat is een prestatie waar je u tegen zegt. Vooral nadat Glasgow rangers failliet is verklaard.

Overigens kan je wel Totti en de Rossi noemen, zo kan ik er ook wel een paar extra opnoemen waar mijn favoriete speler ook onder wordt geschaard namelijk Gerrard. Ik ontken ook niet dat het echt goede spelers zijn, maar een directe concurrent zoals Lampard heeft gewoon meer bereikt en daarin ook een groot aandeel.

Dat je bankzitters erbij gaat betrekken moet jezelf weten, ik heb er geen woord over gesproken. Het enige wat telt voor mij zijn de topspelers die een significant aandeel hebben gehad bij hun team om prijzen te pakken.

Wat een onzinnig argument is dat altijd zeg.. volgens die logica is Matty Miazga beter dan Van Dijk, omdat 'ie toevallig een keer de bank warm hield in het jaar dat Chelsea kampioen werd..

23 maart 2019 om 12:57

Ik merk dat begrijpend lezen moeilijk is voor sommige mensen. Hij zegt alleen, als je bij de allergrootste wil horen, hoor je prijzen te winnen. Niemand heeft het over een CL of Wereldtitel. Maar als van Dijk over 40 jaar nog herinnert wil worden zal hij deze vorm door moeten zetten en iets winnen wat niet de Schotse League is. Zo simpel is het gewoon.

23 maart 2019 om 13:21

Gast, begrijp jij jezelf wel? Je zegt eerst dat hij het heeft over prijzen, en daarna zeg je dat niemand het heeft over een WK of Cl.. De beste spelers zijn simpelweg niet per se de spelers die de meeste prijzen winnen. Dat je daardoor beter herinnerd word klopt, maar de prijzen die je wint zeggen absoluut niet alles over je niveau.

23 maart 2019 om 13:29

In zijn verdediging zijn het WK of de CL ook niet alle denkbare prijzen. Wel zo ongeveer het hoogst haalbare voor een speler, maar in zekere zin spreekt hij zichzelf niet tegen. Maar ik snap wat jij bedoelt.

Vind dit altijd zo’n onzin. Het is een teamsport, en bij het winnen van de CL of het wk komt ook het nodige geluk voor. Beoordeel een speler gewoon op zijn kwaliteiten en wat hij toevoegt aan het team. Is Buffon opeens een slechte keeper omdat hij de cup met de grote oren niet heeft gewonnen?

23 maart 2019 om 12:50

Klopt, met deze vergelijking is José Manuel Pinto beter dan Buffon, omdat hij meermaals de grootste prijzen op clubniveau heeft gewonnen.

Volgens mij is het andersom. De echt grote spelers gaan op den duur altijd prijzen winnen, zo simpel is het. Echter zijn er uitzonderingen (noem een Totti, Gerrard) maar dat komt vaak door onlogische doch bewonderingswaardige keuzes.

23 maart 2019 om 14:28

Gerrard heeft de CL gewonnen, toch een aardige prijs😜

23 maart 2019 om 16:05

Totti het WK, ook niet niks

23 maart 2019 om 16:52

Kijk dat was ik vergeten, 🙈dat zijn prijzen die er toe doen

23 maart 2019 om 17:10

Nu ik er over nadenk, twijfel ik of er überhaupt wel uitzonderingen zijn. Gerrard won, ondanks alles, toch 1 keer de Champions League met Liverpool. Totti won, ondanks alles, toch 1 keer de landstitel met Roma.


Ik kan me geen topper bedenken die uiteindelijk zijn carrière beëindigde zonder een CL of een landstitel in een grote competitie te pakken.

Maar zoals je zelf zegt, de groten pakken hem uiteindelijk toch wel. En ik denk dat het voor Van Dijk en Liverpool een kwestie van tijd is. Is het niet dit seizoen, dan wel volgend seizoen.

De echte topspelers komen vanzelf in topteams te spelen die voor prijzen spelen. Voor landenteams is het iets anders. Daar heb je normaal gesproken geen keuze.

Van Dijk moet daarom een volgende stap maken. Bijvoorbeeld naar Real Madrid te gaan. Hij kan daar binnenkomen als een Galatico. Liverpool is momenteel heel goed. Maar toch is het net niet om in het rijtje Madrid, Juve, Barca, PSG te komen.

23 maart 2019 om 14:50

PSG is in de laatste 10 jaar erbij gekomen, maar steeds haken ze vrij vroeg af in de knockout fase, dus ik snap de keuze niet om die club te noemen.

Juve, Bayern, Barca en Real dat zijn DE namen van de laatste 5 jaar en 10 jaar mag je daar Chelsea en Inter bij stoppen als ik het goed heb. PSG en City komen pas net kijken eigenlijk en bungelen er een beetje tussen over het algemeen in de laatste jaren.

Liverpool is in de laatste 15 jaar gewoon altijd underdog geweest voor de CL en hoort in het rijtje Roma, Atletico Madrid, Dortmund, maar wel met een echte cupfighter mentaliteit.

Denk dat dat realistischer is en V Dijk's heeft dus maar 4 clubs die een echte stap omhoog zijn vind ik.

Niemand kan ontkennen dat het momenteel exiting times zijn bij Liverpool, mooi voetbal, spannende topwedstrijden en samen met City HET visite kaartje van de PL in de seizoenen sinds Suarez's tweede seizoen.

De spelers die er nu zijn, zie ik niet zomaar weg gekocht worden, maar dan nog zie je dat het collectief doorslaggevender is dan het individu bij Liverpool.

V Dijk was als EEN kers op de al goed gevulde taart, al 2 maanden PL player of the month, liedje door de fans over hem gemaakt en we presteren goed genoeg om nog kans te maken op prijzen. Prijzen zijn leuk en daarmee ga je wereldwijd de historie in, maar leuk 90 min kijkplezier is in principe belangrijker voor de voetballiefhebber. Dus nee zonder prijzen is V Dijk over een jaar of 2 net zo goed een grote speler in deze vorm.

Vind ik altijd zo'n onzin argument. Net zoals Messi die eerst een WK moet winnen om pas serieus genomen te mogen worden als legende.

Ik beoordeel spelers op wat ik zie. Dus als een speler constant geweldig speelt dan is het gewoon een geweldige speler. Voetbal blijft een teamsport. Het hang niet allemaal aan Van Dijk om kampioen te worden. Als Van Dijk uitkwam voor Frankrijk had hij al een WK gewonnen. Griezmann is dus beter dan Messi omdat Griezmann wel een WK heeft gewonnen volgens dit soort argumenten. Wat een onzin.

als je bij de grote in de geschiedenis wil horen, dan ja.
Hebben we het puur over nu? dan is virgil wel een van de beste verdedigers op de wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Roberto FirminoAanvaller164
S. ManéAanvaller159
Mohamed SalahAanvaller137
D. OrigiAanvaller123
AlissonKeeper80
C. KelleherKeeper00
AdriánKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

43 jaar
4 fans
Verdediger

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Real Madrid is bereid om James Rodríguez en Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren