Vreselijke blunder van Thibaut Courtois wordt België niet fataal

Donderdag, 21 maart 2019 om

België is de kwalificatiecyclus voor het EK van volgend jaar zomer met een overwinning gestart. Het team van bondscoach Roberto Martinez zegevierde in het Koning Boudewijnstadion met een degelijk verschil over Rusland: 3-1. De doelpunten van Belgische makelij kwamen op naam van Youri Tielemans en Eden Hazard (2). Aan de gelijkmaker van Rusland ging een grove blunder van doelman Thibaut Courtois vooraf.

De eerste goede aanval van België, na een kwartier spelen, was ook meteen raak. Na een snelle omschakeling ontving Tielemans de bal van Timothy Castagne en schoot het hij leer vanaf de rand van het zestienmetergebied knap binnen achter Guilherme: 1-0. De vreugde van de Belgen was van korte duur en dat was volledig aan Courtois te wijten. De doelman liet zich in zijn eigen strafschopgebied knullig van de bal zetten, waarna Denis Cheryshev een halve minuut na de openingstreffer al voor de gelijkmaker tekende: 1-1.

België probeerde het duel vervolgens te controleren, maar het tempo lag te laag om een gaatje in de defensie van Rusland te vinden. De meeste dreiging ging uit van Eden Hazard, maar Michy Batshuayi was de Rode Duivel die het dichtst bij de 2-1 was. Georgi Dzhikiya haalde het schot van de spits van de lijn. Op slag van rust namen de Belgen alsnog de leiding. Eden Hazard ontving de bal na een goede actie van zijn broer Thorgan Hazard, werd onderuitgehaald en verzilverde vervolgens zelf de toegekende elfmetertrap: 2-1.

Het team van Martinez zocht ook na rust naar een bres in de Russische defensie, maar van goed voetbal was in de tweede helft zeker geen sprake. Daar de 3-1 lange tijd uitbleef, bleef Rusland toch enigszins geloven in een gelijkspel. Elf minuten voor tijd hadden de Rode Duivels pech dat een inzet van Batshuayi, na voorbereidend werk van de broers Hazard, op de paal eindigde. Kort voor tijd werd het toch 3-1. Batshuayi kreeg een voorzet van Dries Mertens niet onder controle, waarna Eden Hazard de bal afrondde.

In de slotfase van de wedstrijd liep Mertens nog tegen een overbodige gele kaart aan. Hij trapte Aleksandr Golovin onderuit en de Rus trapte in zijn val op zijn beurt na richting de Belg. Beiden kregen geel, maar voor Golovin was dat de tweede keer en zodoende mocht hij voortijdig inrukken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fionn)

Hoe kan je zo hard afglijden als keeper? Het was al een rare aankoop aangezien ze bij Real Madrid met Navas helemaal geen vervanger nodig hadden. Maar nu is het ook nog eens gewoon een totale miskoop geworden. Die gaat echt geen 1e keeper meer worden bij Real.

21 maart 2019 om 22:50

Zwaar overdreven reactie 😅 Minder vorm inderdaad, maar eens dat vertrouwen terug is een wereldkeeper. Enkele maanden geleden nog terecht beste keeper award op het WK gekregen. Trouwens nog steeds maar 26 jaar, lange termijn zeker geen miskoop.

21 maart 2019 om 23:15

Valt me op dat alleen de Belgen hem in bescherming nemen (wat ook logisch is).

22 maart 2019 om 09:17

Hoezo alleen Belgen? Alles wat hij zegt klopt. Iemand die jarenlang tot de beste keepers behoorde in een half seizoen afserveren als miskoop gaat wel snel niet?

22 maart 2019 om 07:44

courtois was fantastisch goed toen hij 18 was. Laatste jaar gehyped door Real, zo ook 'beste keeper van de wereld geworden. Net zoals Ronaldo, een paar keer de bal gekregen heeft dankzij Real.

22 maart 2019 om 08:46

Ik ben geen fan van Courtois en heb nog altijd een flinke nasmaak aan hoe hij vertrokken is maar nu doe je hem echt te kort. Hij heeft letterlijk de prijs voor beste keeper van het WK gewonnen.. en dat maakt hem (voorlopig) op papier de beste keeper van de wereld.

22 maart 2019 om 10:30

Het lijkt mode te zijn tegenwoordig om iemand -die je niet mag, of een mindere vorm- dan maar "gehyped" te noemen. Kleine jongetjes gebruiken dat woord vaak om wat extra 'likes' te krijgen.
Beetje jammer dat er tegenwoordig weinig inhoudelijks nog wordt gezegd en lekker zonder enige onderbouwing iemand "gehyped" noemen.

22 maart 2019 om 09:21

Ik vond het nooit een super keeper, op het WK was hij wel redelijke maar dat seizoen bij Chelsea blonk hij niet echt uit. Vond het een beetje een onzin aankoop van Real.

Courtois blijft blunderen, ik vind het goed dat Zidane weer voor Navas gaat. Misschien moet Martinez ook voor Casteels kiezen

21 maart 2019 om 22:46

Dat een keeper een mindere periode heegft, betekent niet hij er niks meer van kan. Hij kan hier maar op 1 manier uit komen en dat is wedstrijden spelen.

21 maart 2019 om 23:44

Een mindere periode van wat, 2 jaar? Hoeveel tijd heeft hij nog nodig?

Heel knap dat je hem durft te verdedigen.

22 maart 2019 om 08:41

Toch knap dat een keeper in een mindere periode de beste keeper van de Wereldbeker is en door Fifa wordt uitgeroepen tot beste keeper van 2018 ... maar goed, het is blijkbaar mode om op Courtois te schieten

22 maart 2019 om 08:53

Dat is dezelfde Fifa die Modric de beste speler ter wereld vindt..

21 maart 2019 om 22:57

Blijft blunderen hmm. Bij de rode duivels is het letterlijk zijn 1ste blunder. Heeft ons al zo vaak recht gehouden, afgelopen WK nog sterkhouder en zich tot keeper van het toernooi gekroond. Kent gewoon een mindere periode, je zou bijna denken dat het een mens is.

Dat Zidane voor Navas kiest, oke, maar Martinez heeft echt geen enkele reden om hem op de bank te zetten. En Casteels tsja, mochten we nou een Ederson of Ter Stegen op de bank hebben zoals Brazilië of Duitsland, maar dat hebben we niet.

21 maart 2019 om 23:46

Messi werd ook verkozen tot de beste speler van het WK 2014 terwijl dat niet echt het geval was. Zo zie je maar.

21 maart 2019 om 23:49

Wat is dat nou voor rare opmerking. Courtois werd gewoon terecht verkozen tot beste keeper van het toernooi. Als Casteels destijds op doel had gestaan was Brazilië als winnaar van het veld gegaan.

21 maart 2019 om 23:50

Mignolet is er ook nog toch? Vond dat ook nooit een slechte keeper.

22 maart 2019 om 07:07

Hij zit op de bank te verpieteren

22 maart 2019 om 10:34

Misschien kan je dan nog beter Mile Svilar op doel zetten ipv Mignolet. Svilar is de toekomst en Mignolet is allesbehalve een 'steady' keeper. Niet dat Svilar nu al verder is dan Mignolet maar ik ben in dat opzicht dan wel vaak voor talent dan iemand die wel de ervaring heeft, maar niet de kwaliteiten.

22 maart 2019 om 11:35

Grote kans dat Svilar voor het Servisch elftal kiest. En gezien zijn dramatisch vertrek bij Anderlecht, twijfel ik of hij wel de mentaliteit heeft om zijn potentie waar te maken.

22 maart 2019 om 13:21

Svilar heeft daarnaast al veel van zijn pluimen verloren. Bovendien zijn Courtois en Casteels beide nog maar 26 en komen er met Jackers, Teunckens en Shinton nog wel wat talenten aan.

Ik weet zeker dat we morgen bij Veronica inside ze vader weer gaan zien

Rusland helaas niet bij machte geweest om het de Belgen lastig te maken. Het klasseverschil was duidelijk te hoog, al maakten zij het hunzelf nog erg moeilijk door het laat te beslissen.

Dzhikiya is de enige verdediger die een ruime voldoende verdiende. Die heeft een hoop werk moeten verzetten om de gaten die Nababkin en Kudryashov achterlieten dicht te lopen.

Chalov jammer genoeg niet gezien, maar zijn moment gaat ongetwijfeld nog komen en Akhmetov heeft gedaan wat hij kon. Ik vond dat hij zelfs een betere indruk achtergelaten heeft dan Golovin. Die moet zich echt gaan leren beheersen op zulke momenten.

21 maart 2019 om 22:51

Courtois wou jullie nochtans wat helpen. Hazard dacht daar wat anders over. Sportieve match overigens. Succes in het verdere verloop van de campagne!

21 maart 2019 om 22:52

Op dat laatste momentje van Mertens na ... ben eigenlijk benieuwd of hij wist dat Golovin al geel had staan.

21 maart 2019 om 23:19

Ik denk van wel, maar dan nog moet Golovin daar slimmer in zijn, maar helaas had hij dit gedrag ook al bij CSKA heel vaak.

Haha Courtois, dacht je dat dat een "Rode" Duivel was? Benieuwd hoe zijn vader dit nu weer goed gaat praten.

De grote Hazard show, weer maar eens. En wat was Courtois daar allemaal aan het doen? Ongelooflijk. Die heeft mentaal een tik gekregen, dat is wel duidelijk. En als Belg ga ik helemaal niet mee in die Courtois hype. Nooit zo bijzonder gevonden. Benieuwd naar het vervolg van zijn carrière. Real zou wel al eens klaar kunnen zijn.

21 maart 2019 om 23:07

Hype? Welke hype? Het is gewoon een wereldkeeper. De Gea flatert op het WK. Die dingen kunnen gebeuren. Van een hype is geen sprake. Dat is namelijk een beloftevolle speler voorstellen als een wereldtopper.

21 maart 2019 om 23:17

Je bevestigt alleen maar zijn punt gezien je een Belg bent en Courtois in bescherming neemt.

22 maart 2019 om 01:10

Ik neem zeker en vast niemand in bescherming. Integendeel. Courtois niet bijzonder vinden als hij sinds zijn 18de zoveel prijzen heeft gewonnen en vooral op wat voor een manier. Vraag maar eens aan Witsel, Ozil hoe hij hun prijzen heeft afgepakt. Dat het lijkt dat zijn niveau omlaag gaat heeft meer te maken met de drama in de teams waar hij voor speelde. Achja Neuer zal voor velen nu ook een b keeper zijn.

22 maart 2019 om 09:52

Ik ga ook nooit echt mee in de Courtois hype in die zin dat ik hem de voorbije seizoenen minder vond dan bv De Gea in PL en hem dit seizoen ook niet bijzonder sterk vind bij Real (al was hij zeker niet de zwakste schakel daar in de defensie) waardoor ik zijn plaats op de bank ook niet verrassend vind. Maar voor België heeft die altijd zeer sterk gepresteerd, het is letterlijk de eerste blunder die ik me van hem kan herinneren in al zijn caps voor de Rode Duivels. Als jij hem niet bijzonder vind voor onze nationale ploeg dan kun je beter een andere sport gaan volgen.

kompany, meunier, witsel, debruyne en lukaku speelden allemaal niet, toch speelden de rode duivels een goede wedstrijd, hazard was weer fenomenaal, tielemans speelde geweldig en courtois.. die mist heel wat vertrouwen

21 maart 2019 om 22:53

Je vergeet Witsel.

21 maart 2019 om 23:58

ow haha niet gezien

Ongelooflijk zeg, wat een gigantische blunder. Meevoetballen kan die niet, maar waarom probeert die het alsnog? Als je Zidane heet, en je ziet dit soort beelden. Dan ga je je toch afvragen of dit wel de keeper is van Real Madrid? Mijn hemel zeg. Nogal logisch dat die weer Navas in het doel zet.

Echt sneu voor Courtois. Bij Atletico vond ik hem echt een topkeeper, en bij Chelsea vond ik hem ook in grote fase's erg goed. Maar sinds die naar Real is gekomen, lijkt het wel een totaal andere Courtois. Heeft hier en daar wel punten gepakt voor Real, maar in veel wedstrijden vielen de goals ook o zo makkelijk erin bij hem. Met als grote dieptepunt de vrijetrap van Schone tegen Ajax.

21 maart 2019 om 23:14

En Marcelo dan? Veranderde die ook van de beste linksback ter wereld naar een loser? En Isco? Die kon er plots ook niets meer van? Courtois heeft gewoon de pech dat Zidane het vertrouwen geeft aan zijn ploeg waarmee hij de CL won. En terecht mss wel na zo een dramatische uitschakeling wat zeker niet de fout van de keeper was. Als de goals er makkelijk invallen is het vooral de fout van de verdediging. Bij een flater is het de keepersfout.

21 maart 2019 om 23:33

Je begrijpt het niet al die spelers die je nu opnoemt moesten banken omdat ze slecht speelden, maar als Courtois slecht speelde, stond hij er altijd. Ik ben het ook niet met iedereen eens dat Courtois het vanaf het begin slecht deed, maar de laatste 2 maanden is het toch wel matig.

Courtois is ook gewoon een hele aardige keeper, niet meer en niet minder. Er staat ook niks in het doel en vind hem eigenlijk ook totaal niet bij Real passen...dat plaatje klopt gewoon niet: zo'n lange sneuzel in dat mooie gigantische stadion. Als je dan ook nog eens totaal geen vorm te pakken hebt ben je een makkelijk slachtoffer.

Ik zie die blunder nu terug, maar Courtois wordt toch gewoon in de rug geduwd?

21 maart 2019 om 23:35

Volgens mij was Courtois de bal al kwijt voordat Dzyuba het duel aanging. Vind daarom niet dat Dzyuba veel verkeerd deed.

22 maart 2019 om 01:19

Courtois ging uitvoetballen, nam het risico. Niets mis met die goal. Dzyuba doet dat volledig correct.

Wat heb ik genoten van Tielemans, prachtige speler. En zeggen dat ze bij Monaco golovin de voorkeur geven...

Leuk die focus op die ene blunder van Courtois in al zijn matchen voor België, mensen zijn er als de kippen bij om hem dan te komen afbranden.

Maar ondertussen speelde België een goede match en vingen Tielemans en Dendoncker de afwezigheid van De Bruyne en Witsel daar probleemloos op tegen een degelijke tegenstander. Ik weet niet of zij ooit hetzelfde niveau kunnen halen, maar het geeft toch aan dat onze toekomst er zo slecht nog niet uitziet. Ook Thorgan is eindelijk ook echt los aan het komen bij België en Castagne deed het ook degelijk als vervanger van Meunier. Onze gouden generatie is wel ouder aan het worden, maar de nieuwe is zeker ook van een degelijk niveau.

Goede maar geen bijzondere keeper.
Wat voor mij in zijn nadeel spreekt is dat ik bij hem, en bij zijn vader, altijd het idee krijg: onsympathieke gast.
Ik heb ook het idee dat dit voor meerdere voetbalvolgers geldt. Is waarschijnlijk ook waarom hij eerder "afgeserveerd" wordt op een site als deze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 42
43 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

760 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Mikel Oyarzabal blijft de ideale kandidaat voor Manchester City om een zomers vertrek van Leroy Sané op te vangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren