Een drie en een negen voor Oranje bij start van EK-kwalificatiereeks

Vrijdag, 22 maart 2019 om

Het Nederlands elftal begon donderdagavond uitstekend aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020. De thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland leverde geen enkel probleem op voor de manschappen van Ronald Koeman: 4-0. Voetbalzone beoordeelt de spelers van Oranje die minstens een helft speelden met een rapportcijfer.

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 6
Veel is er niet om Cillessen op te beoordelen. Het zou niet helemaal juist zijn om hem af te rekenen op een slechte inspeelpass in de veertiende minuut, zeker omdat hij dertien minuten voor tijd een uitstekende redding verrichtte op het enige moment waarop de keeper er echt moest staan.

Denzel Dumfries: 7
Voor rust een bron van inspiratie aan de rechterflank. Dumfries sprintte onophoudelijk langs de lijn en beloonde zichzelf door de 2-0 van Wijnaldum voor te bereiden. Dumfries was ook op tijd terug als het moest en won veel van zijn duels op felheid. In de tweede helft werd het een stuk minder bij de back, maar dat leek door fysieke ongemakken te komen.

Virgil van Dijk: 7,5
De aanvoerder speelde zijn 25ste interland en kan mede door zijn doelpunt terugkijken op een geslaagd jubileum. Heel vaak hoefde hij achterin niet in actie te komen, maar Van Dijk zette na 26 minuten een goed blok bij een ogenschijnlijk grote kans voor Wit-Rusland en had ook na rust enkele belangrijke verdedigende acties. Een slordig moment, tien minuten voor rust, werd door zijn eigen doortastendheid opgelost.

Matthijs de Ligt: 5,5
We hebben De Ligt weleens beter zien spelen. Net zoals bij Ajax probeerde hij door te schuiven naar het middenveld en op die manier van waarde te zijn, maar er kroop slordigheid in zijn spel en daardoor kwamen de intenties van de mandekker niet uit de verf. Achterin was hij ook niet altijd scherp; zo was het zijn man die twaalf minuten voor tijd bijna voor de 3-1 zorgde.

Daley Blind: 5
Een verdediger moet allereerst op zijn verdedigende acties worden beoordeeld en daarin schoot Blind soms tekort. Hij werd meermaals te makkelijk voorbijgelopen door zijn tegenstanders en lijkt door zijn gebrek aan snelheid geschikter als centrumverdediger dan als linksback. Desondanks was hij met zijn balveroveringen op de vijandelijke helft wel belangrijk in het aanvalsspel van Oranje in de eerste helft.

Georginio Wijnaldum: 8
Met een doelpunt en het versieren van een penalty speelde de basisklant van Liverpool een hoofdrol in de voor hem vertrouwde Kuip. Voorafgaand aan de 2-0 zag hij Dumfries vrijstaan aan de rechterflank en zo zette Wijnaldum de aanval op waaruit hij zelf wist te scoren. Niet alleen op die manier was hij waardevol, want ook zijn felheid en inzet zijn prijzenswaardig.

Marten de Roon: 4,5
De middenvelder speelde zeker niet zijn beste interland ooit voor Oranje. Zijn discutabele gele kaart viel hem niet aan te rekenen, dat was meer de fout van Blind, maar balverlies van De Roon leidde tot enigszins dreigende momenten. Zijn bijdrage was beperkt en het was niet verrassend dat Koeman hem in de rust besloot te wisselen.

Frenkie de Jong: 7,5
De Jong speelde zoals we van hem gewend zijn: zuiver, dynamisch, intelligent bewegend en inspirerend. Zowel voorin als achterin was De Jong belangrijk; opvallend was de manier waarop hij de slechte inspeelpass van Cillessen in de veertiende minuut wist te corrigeren.

Steven Bergwijn: 3
Ronald Koeman gaf Bergwijn de voorkeur boven Quincy Promes, maar de buitenspeler van PSV betaalde het vertrouwen niet terug. Hij was ongelukkig in zijn acties: zijn verkeerde aannames en inschattingen vielen op. Nervositeit leek de veelal onzichtbare Bergwijn parten te spelen. Anderzijds creëerde hij wel ruimte voor zijn medespelers door steeds het centrum in te duiken en op die manier leverde hij ook zijn bijdrage.

Memphis Depay: 9
Het duel is vijftig seconden onderweg, als een messcherpe Depay het snelste Oranje-doelpunt sinds maart 2005 (Phillip Cocu tegen Roemenië na 38 seconden) maakt. Depay, die nog een treffer en ook twee goede assists voor zijn rekening nam, was met zijn fraaie acties een van de grote uitblinkers aan de zijde van Oranje: telkens als hij de bal had, zaten de toeschouwers op het puntje van de stoel.

Ryan Babel: 7,5
Een balvast aanspeelpunt, dat zich vaak aanbood bij medespelers en handig inspeelde op slordigheden van de Wit-Russen. Zowel in balbezit als zonder de bal was de aanvaller aanwezig. Hij kwam zelf niet tot scoren, maar Babel behoorde desondanks tot de uitblinkers van Oranje, zeker in de eerste helft.

Davy Pröpper: 6
Maakte in de tweede helft zijn entree als vervanger van De Roon. Een opvallende rol speelde de invaller niet, maar veel fouten maakte hij ook niet. Hij nam echter ook een stuk minder risico dan De Roon: ging bij de Atalanta-middenvelder slechts 2,4 procent van zijn passes achteruit, bij Pröpper was dat 17,4 procent.


Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door ouwebuizerd)

Bergwijn was inderdaad erg slecht, medelijden met Kenny tete. één balcontact...

21 maart 2019 om 22:43

En 100% balverlies! Echt slecht

Naja een 3 voor bergwijn, hou op man die daley blind heb ik ook niks zien doen en die krijgt een 5

21 maart 2019 om 22:41

Dat is ook laag haha. Een drie is wel overdreven vind ik, net als de 9 voor depay.

21 maart 2019 om 23:19

3 voor Bergwijn had een 5 moeten zijn, de 9 voor Depay vind ik wel terecht 2 goals 2 Assists is natuurlijk super. Blind had een 6 moeten hebben en De Roon tja die hoort er gewoon niet in die had die 3 moeten hebben.

Bergwijn was niet best maar zit wel rek in al viel Promes prima in laat die maar starten tegen de Duitsers, verdedigt tenminste ook nog mee terug. Kan Koeman nog een vervanger oproepen als Tete en Dumfries beiden geblesseerd zijn? Veel keus heb je niet maar dan kom je uit bij Karsdorp maar die speelt weinig bij Roma en als hij speelt is het niet best. Hateboer, volgens mij heeft Koeman die al afgeschreven. Fosu, tja de beste keuze maar speelt niet. Dan blijft er een lang geblesseerde speler over die wellicht de beste kans maakt Veltman

21 maart 2019 om 23:20

Je speelt natuurlijk wel tegen Wit-Rusland. In dat opzicht is een 3 wellicht wel heel erg, maar meer dan een 4,5 verdient hij niet.

22 maart 2019 om 08:29

@xajacfa

De Roon speelde inderdaad geen gelukkige wedstrijd, maar dat had (naar mijn inziens) veel te maken met de tegenstander. De Roon komt in zijn kracht als hij speelt tegen een ploeg die het spel maakt en aanvallend speelt. Dat is ook de reden waarom hij zo uitblonk tegen Duitsland. Tegen dit Wit-Rusland weet je op voorhand al dat ze zich gaan ingraven, dus was Pröper op die positie gewoon veel logischer geweest. Aangezien Pröper veel sterker is aan de bal, technisch vaardiger is en een beter inzicht heeft. Ik verwacht de Roon gewoon weer in de basis zondag en het zou me niets verbazen als hij dan weer een goede pot speelt.

22 maart 2019 om 11:34

Hateboer is inmiddels opgeroepen als vervanger voor Tete. Niet mijn keus, maar daar gaat Koeman over;-).

22 maart 2019 om 06:47

Wat een onzin. In een wedstrijd waarin je zo makkelijk wint scoort niemand een 3. Ook blind, de roon en de ligt, het lijkt wel of er maar 8 gespeeld hebben. Puur onzin. Bergwijn een 5.5, de roon een 5.5, de ligt en blind een 6je.

21 maart 2019 om 22:44

Bergwijn was echt slecht. Een 3 is nog hoog. Heb hem werkelijk niets goeds zien doen vandaag.

21 maart 2019 om 22:49

Klopt bergwijn was slecht maar blind ook.

21 maart 2019 om 22:55

Deed bergwijn mee dan.Terecht een 3. Alleen raar dat de light een 5.5 krijgt terwijl verdedigend de 0 is behouden en hin een standin back naast hem kreeg.

21 maart 2019 om 23:17

Blind bashen is heel makkelijk. Hij wordt door Koeman op die positie gezet omdat er blijkbaar niets beters is. Dat ie traag is, kan ie ook niets aan doen. Daarom speelt ie bii Ajax altijd centraal. Maar het is makkelijk bashen op hem. Toch ontzettend veel interlands voor zo'n slechte speler 😉. Vandaag was Bergwijn echt de slechtste. Totaal niet gezien. Is zijn bravoure van de eerste helft van het seizoen helemaal kwijt. Geen lef, veel te bescheiden en vaak zelfs angstig om de bal op te eisen. Moet echt beter.

21 maart 2019 om 23:59

Hoezo Blind bashen. Hij was vandaag gewoon erg slecht. Dat kan toch gewoon gezegd worden? Zal hij in al zijn interlands nooit slecht gespeeld hebben. Daarnaast vind ik hem ook geen linksback. Het is dat we weinig goede alternatieven hebben daarom staat hij er bij gebrek aan beter.

Ben het wel met je eens dat Bergwijn vandaag nog slechter was. Maar net als dat het voor Blind een momentopname is, geldt dat ook voor Bergwijn. Ik vind hem bij PSV nog steeds goed spelen en ben het niet met je eens dat hij het helemaal kwijt is.

22 maart 2019 om 01:18

Het grote verschil is dat er op Blind gebasht wordt op zijn snelheid (vooral in live meepraten), maar Blind is traag en speelt in NL elftal niet op zijn beste positie. Dus valt het allemaal op. Bergwijn speelt op zijn normale positie, maar was volledig onzichtbaar. Dat je vindt dat ie nog steeds goed speelt bij PSV mag natuurlijk, dat is een kwestie van subjectiviteit. Maar iemand aanvallen op zijn alom bekende zwaktes, die zeker naar boven komen als ie op een plek staat waar die naar boven komen is te makkelijk. En Blind is zo altijd te makkelijk te bashen. Hoi er rekening mee dat ie niet op zijn positie speelde. Dat is fair.

22 maart 2019 om 06:49

Pardon? Normaliter staat daar zeker wel een betere voetballer voor die positie, denk dat je Van Aanholt vergeten bent.😉

22 maart 2019 om 11:27

Really van aanholt? Elke bondscoach zet Blind daar neer. Maar toch blijven we van aanholt noemen. De keren dat ik hem zag was ik allesbehalve onder de indruk van hem. Hij is snel maar als je constant mis zit, heb je dat ook wel nodig.

Blind was maar veroverde wel de bal bij 0-0 en had nog een aantal intercepties.

22 maart 2019 om 11:37

Nou, ik vond De Ligt gisteravond ook niet sterk. Verdedigend liet hij zich een paar keer flink in de luren leggen. Ik ben geen fan van Blind, maar die scoorde toch zeker wel een voldoende. En Bergwijn was by far de meest zwakke speler aan de kant van Oranje.

Zou Bergwijn dan toch geblesseerd zijn? Totaal niet de speler van PSV gezien vandaag

22 maart 2019 om 08:04

Bij PSV is Bergwijn de laatste tijd ook helemaal niet goed. Dribbelt zichzelf voortdurend vast, er lijkt niet echt meer een idee achter te zitten.

Blind speelde sws een stuk beter dan de Ligt.

Wat geven jullie van voetbalzone onbenulige cijfers! Blind niet goed verdedigd, geen kans kwam van zijn kant. Was zeer sterk en rustig aan de bal. Kortom gewoon een voldoende 6,5.

21 maart 2019 om 22:44

En een 3 voor bergwijn 🙈. Prima overwinning goed gedaan allemaal ruim voldoende!

22 maart 2019 om 07:51

Vlak voor tijd, dat schot naast. Pass kwam van rechts.

Speelde Bergwijn mee dan??

21 maart 2019 om 22:46

Een 3 is trouwens wel erg overdreven. Ik vond De Roon spijtig genoeg zwakker dan Bergwijn. De Roon, Bergwijn en De Ligt waren wat minder. De rest prima. Solide

21 maart 2019 om 23:25

Tegen zwakke tegenstanders zijn de beoordelingen nou eenmaal wat strenger.

22 maart 2019 om 07:42

Als dat zo is, dan is Depay een 8. 8,5 max. Leuk 2 keer scoren en 2 assists, maar hij verprutste ook een aantal kansen en er zaten ook een aantal slechte voorzetten bij, terwijl hij vrij was. Een 9 is vrijwel alles goed doen, met een a twee kleine foutjes. Bij Depay waren het toch wat grotere missers, dus een 8. De beoordelingen zijn niet strenger, ze zijn onzinnig. Van Dijk een 7,5. Die was echt hard zijn man kwijt bij een van de laatste kansen van wit Rusland, en dan niet door wegglijden, nee gewoon niet door hebben. De Jong moet ook lager dan. Hij maakte 1 keer een echte rush naar voren, tegen dit soort tegenstanders moet dat vaker. En dit zijn slecht voorbeelden, het is weinig steekhoudend de beoordelingen.

En een 1 voor Tete. Onprofessioneel als je het mij vraagt. Gewoon een slechte warming-up

21 maart 2019 om 22:43

Hahaha jij weet uiteraard precies hoe het in elkaar steekt. Zonder enige kennis oordelen over de situatie.

22 maart 2019 om 07:59

Of te snel laten invallen

Viel mij ook al op dat Bergwijn niet zo fantastisch speelde, maar kan een keer gebeuren. Het is ook nog een jong ventje, dus moet vergeefbaar zijn, vooral in dit soort wedstrijden. Voor de rest viel niemand mij echt tegen, alleen hadden een aantal wel een paar onscherpe momenten.

Wel erg overdreven om een 3 te geven voor Bergwijn. Depay de motm. Zondag maar Quincy ipv Bergwijn. Blind en De Ligt vond ik ook niet echt geweldig spelen. Vermoeidheid?

Een 4_0 overwinning. Krijgt er een speler een 3. Sorry maar dat slaagt nergens op dit

Wie deelt die punten uit bij jullie? Een 3 wat een onzin. Als ze deze wedstrijd 2 jaar geleden hadden gespeeld had iedereen minstens een 8

22 maart 2019 om 11:29

Bergwijn heeft letterlijk niets goed gedaan en had een gele kaart kunnen krijgen. Maar ok een 3 is wel erg laag want dat krijg je als je cruciale fouten maakt imo

Een 3 voor Bergwijn vind ik zwaar overdreven, hij speelde niet zijn beste interland. Hij haalde naar mijn mening een prima basisniveau. Wat altijd goed zou moeten zijn voor een 6. Creërde overigens hardstikke veel ruimte voor Dumfries. Ook nog even de aandacht op het passje bij dr 4-0 Een 4.5 voor Marten de Roon vind ik ook niet terecht Het ziet er niet spectaculair uit, maar hij heeft heel veel potentiële omschakelmomenten onderschept waardoor Nederland in balbezit bleef. In balbezit is het niet de meest spectaculaire speler, maar een degelijke speler in dit NL elftal. Onderschatte speler!

Kan me er grotendeels in vinden. Dumfries was de eerste helft prima, maar door de tweede helft zou ik het toch bij een 6,5 houden. Vond ook Frenkie een betere indruk achterlaten dan Wijnaldum, die ook prima speelde, maar zou toch de cijfers wisselen.

De Roon een 4,5 vind ik wel te weinig. Zou hem toch zelf een 5,5/6 geven.

Depay speelde inderdaad geweldig met 2 goals en 2 assists, waar Bergwijn niet in het spel voor kwam. Al met al een prima beoordelingsronde.

Jullie kunnen beter stoppen met het geven van cijfers als we ze niet serieus kunnen nemen. Depay is geen 9. Op het laatst gaat hij te veel voor de hattrick ipv een bal afgeven waardoor de score nog hoger wordt. Bergwijn een 3? Hij speelde niet geweldig, maar een 3 is onzin. Bind een 5,5? Speelde gewoon een goede wedstrijd. Dus dit is wel erg laag.

Heel nederland op depay na was slecht. Wit rusland bakte er niks van. Baltempo van de plaatselijke veteranenclub is hoger

21 maart 2019 om 23:46

Heel Nederland op depay na was slecht? Welke wedstrijd heb jij zitten kijken joh? De Jong speelde een goede wedstrijd, Babel en van Dijk deden het gewoon naar behoren. Evenals de rest van het nl elftal, op Bergwijn en de roon na.

“Een verdediger moet allereerst beoordeeld worden op zijn verdedigende taken” staat bij Blind. Maar 80% van de beoordeling van de Ligt is gebaseerd op zijn matige inschuiven. Lekker concequent

Hier kan ik me wel in vinden, al moet ik zeggen dat Propper in de tweede helft meer recht op een hoog cijfer heeft dan Frenkie de Jong die weinig meer toevoegde - al was zn eerste helft wel goed.

Pff lekker overdreven dit zeg. Het maakte me dan wel nieuwsgierig wie een 3 had gekregen, dus het heeft wel voor mijn click gezorgd. Verder Bergwijn idd weinig aan de bal gezien. Heeft nog een andere status binnen dit elftal dus dat is niet geheel onlogisch. Vond hem verder de keren dat hij de bal had niet erg slecht, liet op het eind ook nog een paar leuke dribbels en voorwaartse passjes zien, al was het ook wel echt gatenkaas achterin bij de tegenstander. Cijfer voor De Roon is ook overdreven. Verdedigend (zijn voornaamste taak) zat hij er een aantal keren belangrijk tussen en leverde de bal dan gelijk weer in. Deed wat dat betreft niet eens zo heel veel anders dan in de voorgaande wedstrijden waar hij juist zoveel lof kreeg. Misschien liggen dan nu daardoor de verwachtingen opeens weer te hoog wat betreft zijn voetballende kwaliteiten. Ik vind dat Propper trouwens in dit soort wedstrijden best mag starten ipv De Roon.

Wat is iedereen toch vol van Memphis, bij de 1-0 was het goed en de pingel ook maar bij de 2-0 moet ie eigenlijk van de bal afblijven maar krijgt hem heel gelukkig bij wijnaldum. Verder vind ik hem maar niks ook veel te veel balverlies maar ja 4-0. Vond het hele team niet echt best maar dus goed genoeg.

21 maart 2019 om 23:51

Pfff.. Bij sommige mensen is 't ook nooit goed. Wat had depay dan moeten doen bij de 2-0? De bal lekker laten lopen zodat een wit Russische verdediger de bal lekker weg kan werken? Hij kreeg de bal met geluk bij Wijnaldum? Alsjeblieft zeg. Depay deed het prima bij de 2-0. Dat balverlies viel ook reuze mee. Hij had inderdaad van die momenten dat hij iets teveel wilde, maar een beetje entertainment in zo'n saaie wedstrijd is ook geen misdaad.

22 maart 2019 om 08:23

Als hij hem liet lopen viel ie in de voeten van een compleet vrijstaande Babel, nu ging het allemaal maar net goed. Ik ben idd nog niet te positief

Blind doorselecteren, en Bergwijn mag terug naar jong oranje. Wat hebben deze twee ontzettend slecht gespeeld. Tegen een team als wit Rusland kom je er nog mee weg ook. Depay speelde een sterke pot evenals Wijnaldum. Die twee lijken nog steeds de chemie te hebben uit hun kampioensjaar bij PSV.

En nog altijd zijn er PSV'ers die met droge ogen beweren dat Bergwijn beter is dan Chucky..

21 maart 2019 om 23:50

Ajacied hier Bergwijn over het hele seizoen beter dan Lozano.

21 maart 2019 om 23:55

Voetbaltechnisch 100% eens, maar vergeleken met Lozano is Bergwijn gewoon een speeltuinvoetballer. Lozano is een en al dreiging, wat een snelheid en agressie komt er van dat mannetje, ongekend dat hij dat ook nog aan zo'n goed rendement weet te koppelen

Elke keer als VZ cijfers geeft wordt er een speler zwaar afgekraakt en elke keer is het "toevallig" een speler die een concurrent zou kunnen zijn van Donny van de Beek... Doorzichtig hoor... Maar ten eerste, Bergwijn speelde niet zijn beste wedstrijd maar minimaal een 6 in een wedstrijd die met 4-0 wordt gewonnen, en ten tweede, Bergwijn is werkelijk drie klassn beter dan e middelmatige overhypte voetballer Donny van de Beek. Het zou VZ goed doen als ze het management van Donny uit hun redactie verwijderen.

21 maart 2019 om 23:54

Maar wat heeft dit nou weer met Van de Beek te maken dan? Hoe zie jij Bergwijn ooit als concurrent van Donny van de Beek? Bergwijn is een vleugelaanvaller, Terwijl Donny een 10/8/6 is. Totaal andere posities. Wat een achterlijke reactie.

Tegen Duitsland de volgende veranderingen

Proper erin voor De Roon
ALs beide rechtsbacks geblesseerd zijn dan maar De Vrij Rb
Voorin Promes erin voor Bergwijn

Cilissen
De Vrij
De Ligt
Van Dijk
Blind
Wijnaldum
Frenkie
Propper
Promes
Depay
Babel

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar verbaas me er over dat het versieren van een strafschop ook als positief wordt beoordeeld.

22 maart 2019 om 13:12

De term versieren was imo ook verkeerd. Het was gewoon een strafschop. Als het er eigenlijk geen is en je krijgt hem toch heb je hem versierd. Wijnaldum had gewoon een goede actie die een strafschop opleverde.

Ik vond Pröpper vandaag vaak de potentie uit de aanval halen. Geen risico genomen om diep te spelen. Daarnaast durft hij Frenkie niet in een drukke ruimte aan te spelen en dat kan je juist bij hem wel doen. Hij kiest dan voor zo'n waardeloze bal terug. Ik snap wel behoudend opbouwen en geduldig zijn maar je moet wel diepte in je spel houden. Dat is juist de kracht van dit elftal met balvastheid en creativiteit voorin.

22 maart 2019 om 00:12

en bergwijn is gewoon een goeie voetballer. omdat hij nu een keer onzichtbaar is. altijd jammer dat de ajaxieden het over donny van de beek hebben. lekker vergelijkbare spelers.

pff wel duidelijk dat als linkback blind veel te weinig kwaliteiten heeft, zou echt liever ake of aanholt gezien hebben. Vooral omdat we toch tegen wit-rusland speelden... Verdediging had soms hier en daar wat concentratie dipjes, moet wel beter tegen de duitsers.. en geen blind op lb, die gaat zoek gespeeld worden door de snelle buitenspelers van de oosterburen! Zou hem als regista voor verd wel willen zien.

22 maart 2019 om 13:16

Eens. Blind in plaats van De Roon als je hem per se op wilt stellen. Al denk ik dat je De Roon tegen Duitsland hard nodig hebt. Consequentie: Blind niet opstellen zondag en Van Aanholt of Ake linksback. Mijn voorkeur gaat dan uit naar Van Aanholt omdat hij bij zijn club ook op links speelt. Ake is een Lcv.

Bergwijn verdiend wel iets meer dan een 3, hij speelt totaal in dienst van depay. Bergwijn moet de spits induiken als memphis zich laat zakken en dat gebeurde continu. Dus positioneel verdient die jongen een 8 mi en hij was verder niet best nee, dan geef em maar een 5je VZ!

Een 8 voor Wijnaldum? Voor een doelpunt en het versieren van een penalty? Hij heeft hard gewerkt, maar ook heel veel balverlies geleden. Snap sowieso niet dat men hem goed vindt spelen. Gisteren redelijk, maar normaal altijd een vertragende factor. Bergwijn heeft ook hard gewerkt....,,

Ik word echt een beetje moe van Voetbalzone qua cijfers betreft en dan specifiek over Blind. Het lijkt wel of ze anti-Blind zijn hier bij de redactie. Blind speelde gewoon een degelijke pot, kleine foutjes, maar niks ergs gebeurd. Dat hij dan wordt afgerekend op het pure verdedigende aspect slaat nergens op want De Ligt wordt afgerekend op het inschuiven. Ik ging eigenlijk kijken naar de cijfers met de overtuiging dat ze (voetbalzone) Blind toch wel weer een onvoldoende zouden geven en "ja hoor" tis weer zover. Ik merk het ook bij Ajax wedstrijden, dat ze Blind bashen. Vreemde tafarelen. Ik zou zeggen, laat het iemand anders doen, want een 5 voor een speler die met zn team 4-0 wint (de nul ja) is belachelijk (mijn mening).

Lekker met z'n allen Bergwijn bashen. Er moet natuurlijk altijd een zondebok gevonden worden. Best wel triest om je zo af te geven op een speler. Hopelijk snoert hij zondag de mondjes.

Het vroege doelpunt van Depay zorgde voor gemakzucht en een relatief slordige wedstrijd. Defensief was er in principe geen vuiltje aan de lucht ondanks matig optreden van de Ligt en Blind. De gele kaart van de Roon staat hierboven omschreven als discutabel, maar dat is wat mij betreft onzin. Het was geen gele kaart namelijk. De Roon speelde ook matig, net als Bergwijn.
Als we zondag maar allemaal bij de les zijn, dan is het goed. Een overwinning op die Mannschaft zou een reuzestap richting EK zijn. Verliezen (2 keer) van Duitsland zou wel eens heel ongunstig kunnen uitpakken wanneer Noord-Ierland drie keer wint en op 9 punten staat..

Ik verbaas me wel keer op keer over Depay. Bij zijn ploeg altijd worstelen en vechten voor een basisplaats en in Oranje vrijwel altijd top. Een beetje het omgekeerde van Strootman of Seedorf destijds. Die waren bij hun club onbetwist, maar konden dat in Oranje nooit waarmaken.

Wat een belachelijke cijfers. Het wordt wel heel extreem gesteld. Een 3 en een 4,5 slaat daadwerkelijk helemaal nergens op. Dat ze niet goed waren oke, maar zo extreem slecht is het ook niet. Net als dat een 9 voor Memphis ook weer overdreven is. En dan wordt er gezegd dat Cillissen niet op die slechte pass beoordeeld mag worden omdat hij ook een uitstekende redding (welke gewoon heel ver binnen zijn bereik lag) verrichte. Dat wordt wel met een 6 afgedaan. De cijfers zijn gegeven op basis van opportunisme en een fles sterke drank lijkt het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

800 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 12 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ezel-spandoek is druppel; Marcelo vreest voor veiligheid en uit vertrekwens’

Olympique Lyon bereikte dinsdag dankzij een 2-2 gelijkspel tegen RB Leipzig de achtste finale van de Champions League, maar na afloop ging het voornamelijk om het incident omtrent Marcelo. Een supporter...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren