Update: Almere City FC maakt melding van komst Dennis Bergkamp

Donderdag, 21 maart 2019 om

Dennis Bergkamp heeft bij Almere City FC een nieuwe uitdaging gevonden, zo melden De Telegraaf en Omroep Flevoland donderdagmiddag. De 49-jarige oud-voetballer gaat in Flevoland aan de slag als assistent-trainer van de beloftenploeg, waar zijn zoon Mitchel op het middenveld speelt. Na het vertrek van hoofdtrainer Michele Santoni heeft Jong Almere City-trainer Ivar van Dinteren zijn handen vol in Almere, omdat hij ook bij het eerste elftal betrokken is. Bergkamp gaat de taken bij de beloften op dinsdag en donderdag overnemen van Van Dinteren en helpt de club op die manier uit de brand.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat we Dennis Bergkamp in de toekomst nog als hoofdtrainer in de Eredivisie zullen zien?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door loutje1962)

Toch wel vreemde keuzes van Bergkamp en Jonk dat ze in de KKD aan de slag gaan. Met hun reputatie zou je toch veel grotere clubs bij hun verwachten.
Maar goed, goed dat ze weer aan de slag gaan.

21 maart 2019 om 13:41

Ik denk dat deze keuzes te maken hebben met het feit dat zowel Bergkamp als Jonk een specifieke speelstijl voor ogen hebben en veel autonomie nodig hebben. Het feit dat junior in dit team speelt zal vast ook meehelpen. Voor Almere City alleen maar goed om iemand met zo veel voetbal in zich rond de club te hebben denk ik.

21 maart 2019 om 13:59

Bergkamp heeft vliegangst hè, bij Almere is die kans niet groot en als assistent is het makkelijker thuisblijven dan hoofdcoach. Bij een grote club is dat toch anders. Daarbij hoeft hij het voor het geld niet te doen, dus zal die vast persoonlijke motivaties hiervoor hebben. Junior wellicht zoals al geschreven is.

21 maart 2019 om 14:05

Ja en ook hier hoeft hij weer geen verantwoordelijkheid te dragen. Heeft hij kennelijk ook een hekel aan.

Gek dat hij aan de slag gaat als assistent bij jong almere city, maar super leuk voor die jongens dat opeens zo'n Nederlandse voetbal legende op het veld staat. Al denk ik dat zijn zoon hier een belangrijke rol in speelt.

21 maart 2019 om 13:40

Hij heeft volgens mij een hele tijd op non actief gestaan, en dat is pas heel laat opgelost. Ik dacht dat Bergkamp een contract voor onbepaalde tijd had, en dat de afwikkeling heel lang heeft geduurd.

Bergkamp naar Almere City? Dan is en blijft hij een liefhebber, anders kan ik het niet zien.
Wat hij ook bij Ajax allemaal heeft gedaan (zowel posi-en negatief) er moeten toch wel clubs zijn die deze man een baan aanbieden in de Eredivisie? AZ, Heerenveen, Willem II ploegen die willen voetballen.

21 maart 2019 om 14:47

Het is puur omdat de trainer van Jong Almere minder tijd over heeft na ontslag van Santoni en hulp nodig heeft met geven van trainingen. Bergkamp zijn zoon speelt in het elftal en hij is al vaak rondom de club te vinden. Ik denk dat we dit als vriendendienst moeten zien. Maar goed, voor Almere City natuurlijk een mooie aanwinst om zo'n icoon rond te hebben lopen

De grote voetballer Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkaaaaaamp! Sinds eind 2017 zonder club en nu tweede viool bij de beloften van Almere.... Dat lijkt op een weinig hoopvolle toekomst als trainer.

Voor ons uiteraard een mooie aanwinst! Voor Bergkamp zal dit vooral tijdverdrijf zijn en dat zijn zoon hier bij Jong Almere voetbalt. Hij was dan ook al vaak aanwezig bij de club.nu Ivar van Dinteren meer tijd kwijt is aan het eerste (na ontslag van Santoni) is een trainer erbij hebben gewoon fijn. Bergkamp is dus al vaak bij de club te zien rondom wedstrijden van Jong en trainingen. Nu gaat hij op dinsdag en donderdag helpen met het geven van de trainingen. Dat is puur een vriendendienst om het elftal van zijn zoon te helpen en omdat Bergkamp blijkbaar veel van het spelletje houdt. Ik denk zelf ook dat komende zomer weer wat anders gaat doen. Voor Bergkamp is het gewoon leuk om jonge jongens te helpen, in de Tweede Divisie en zijn kennis over te dragen.

Het siert hem wel dat hij, met zijn voetbalachtergrond, zich niet te goed voelt om assistent-trainer van Jong Almere City te worden. Dan ben je wel een echte liefhebber.

21 maart 2019 om 15:55

Het heeft natuurlijk met zijn zoon te maken. Anders had hij (verwacht ik) vriendelijk bedankt.

21 maart 2019 om 16:00

Maar dan nog... Ronald Koeman z'n zoon speelt bij TOP Oss, maar ik zie hem toch niet zo snel trainer worden daar.

21 maart 2019 om 20:22

Misschien heeft dat te maken met het gegeven dat Koeman wel heeft bewezen op niveau te kunnen trainen en niet hoeft in te stappen bij Top Oss of Jong Almere City.

22 maart 2019 om 01:42

Cabi, dat is een beetje een rare vergelijking! Koeman is natuurlijk een veel grotere trainer, die veel meer bewezen heeft.

Erg leuk voor Almere City om een dergelijke naam in de technische staf te hebben. Ik hoop dat Bergkamp in de rol van assistent trainer zijn voetbalvisie kan gaan uitdragen en FCAC naar een hoger niveau kan tillen. Toch vraag ik mij af wat hem heeft doen beslissen deze rol in de KKD te gaan vervullen.

dit wordt leuk als Almere en Volendam ooit tegen elkaar staan! hahaha
Ik hoop dat echt dat ze 't een en ander hebben geleerd van hun fouten bij Ajax.

Mooi hoor. Net als Jonk liever met het voetbal bezig zijn in plaats van de spotlights met alle randverschijnselen daaraan gekoppeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Actuele wedstrijden

634 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren