Diego Lainez: ‘Het aanbod van Real Betis was het meest geschikt voor mij’

Zaterdag, 23 maart 2019 om

In de winterstop was Ajax zeer dichtbij de komst van Diego Lainez, maar de middenvelder annex vleugelaanvaller tekende op het allerlaatste moment voor Real Betis en is nu in LaLiga te bewonderen. Dat de nog maar achttienjarige Mexicaan een veelbelovende toekomst tegemoet gaat, blijkt wel uit het feit dat hij reeds opgeroepen is voor het nationale elftal en dit jaar op plek acht prijkt in de top vijftig van Goal NxGn, de lijst met de grootste talenten tot en met achttien jaar. In dit exclusieve interview vertelt hij onder meer waarom hij voor Real Betis gekozen heeft.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!


Poll

Denk je dat Ajax verder had moeten gaan voor Diego Lainez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door arno_p)

Achteraf gezien had Overmars gewoon de selectie intact moeten houden. Hij had Wober gewoon moeten behouden en Neres behouden was ook zeer belangrijk ipv Lainez binnen te halen ten koste van Neres. Het scheelde een haar of Lainez was gekocht en Neres was verkocht aan Guangzhou.
Dat geeft toch wel aan dat er wat mankeert aan Overmars zijn aankoopbeleid.
Hij gooit zijn eigen glazen in en dat van Ajax met zulke keuzes.

21 maart 2019 om 14:29

Wauw. Wober speelde amper en je kon er 5 miljoen winst op maken. Bovendien was Magallan al gehaald om dat gat op te vullen. En dan nog zeggen wat er mankeert aan het aankoopbeleid. Milik, Sanchez gekocht voor een paar knaken en verkocht voor miljoenen. Schier onmogelijke transfers in de vorm van Tadic en Blind gehaald, waarbij de eerste bijna hoogstpersoonlijk Ajax naar de laatste 8 van de CL schiet. Lainez voor Neres had ik ook begrepen. Neres speelde amper en leek uit vorm. En is bovendien geen jongen die jaren voor Ajax gaat spelen. Dan kan je er 45 miljoen voor vangen om dan de next big thing uit Mexico te halen.

21 maart 2019 om 15:56

Wöber had altijd boven blind in de pikorde moeten staan. Ik snap die aankoop van blind nog steeds niet. Wöber is verdedigend 10 keer beter. Blind is en blijft een middenvelder. En een nogal trage ook. Ik ben nog steeds pissig dat ze wöber hebben laten gaan. Die hadden we nu zo goed kunnen gebruiken

21 maart 2019 om 16:04

Hahaha daar klopt helemaal niks van. Blind is traag misschien maar echt zoveel beter dan Wober. Hij is kopsterker heeft een stuk meer ervaring en haalt altijd een voldoende en verspeelt de bal zelden. Bovendien kun je Blind nog op 2 andere posities neerzetten dat kun je van Wober niet zeggen dan valt hij gelijk zwaar door de mand en dan is hij vroeger nog aanvaller geweest ook. Ik ben blij dat Wober weg is. Of naja als 2e keus was het nog prima als cv.

22 maart 2019 om 00:02

Blind en kopsterk in dezelfde zin gebruiken? Doe mij wat jij drinkt.

Zonder dollen, Blind is in veel dingen goed en wordt vaak onterecht bekritiseerd maar is allesbehalve kopsterk. Dat is imo zijn zwakke punt en daarom zou hij niet centraal achterin, maar op 6 moeten spelen. Ik zie veel liever een type Wöber of Veltman centraal staan. Blind heeft het inzicht, positionering en pass om op 6 te spelen. Schöne kan het - zeker Europees - gewoon niet meer 90 min. volhouden

21 maart 2019 om 14:30

Ja het vertrek van Wöber is treurig maar hij speelde 2e viool en wilt gewoon wekelijks spelen. Dat kon Ajax hem niet garanderen dus koos hij eieren voor z'n geld.
Dat ze daarvoor Magallan hebben gekocht blijf ik vreemd vinden; schuif dan Schuurs naar voren en vul het aan met eigen jeugd.
Lainez werd enorm gehyped en denk dat Ajax hier een miskoop is ontlopen.
Met de naam en faam die ze nu maken kunnen ze straks een veel betere buitenspeler aantrekken; die speler van Santos bijvoorbeeld (ben zijn naam even vergeten).

21 maart 2019 om 15:14

Ik snap wel dat je eigen jeugd wil, maar Schuurs is gewoon veel minder goed en als je CL wil spelen heb je minstens 3 goede centrale verdedigers nodig.

21 maart 2019 om 15:50

Ja maar dan hadden ze Schuurs lekker bij Fortuna moeten laten zitten. Ze hebben hem toch gehaald met oog op de toekomst en dan moet je daar ook wat kracht achter zetten. Ajax heeft juist een goede naam met jeugdige spelers laten ontwikkelen tot Europese top.

Eigenlijk zouden ze bij Europa League teams moeten kijken voor leuke versterkingen. Clubs zoals Frankfurt, Salzburg, Atalanta, Celtic, Stade Rennes en Sporting Portugal om er een aantal op te noemen.
Dan ben je wel per speler 10~15 miljoen kwijt schat ik zo maar dan heb je wel het kaliber Blind, Ziyech en Tadic te pakken en als ze dat een paar transferwindows achter elkaar kunnen bewerkstelligen hebben ze binnen een paar jaar echt een goed elftal bij elkaar.

Daarbij moeten ze wel hun eigen jeugd blijven inpassen; zoals Gravenberg.

21 maart 2019 om 16:08

Je hebt Magallan al afgeschreven na 1 wedstrijd? In een wedstrijd waar het hele elftal te kort schoot. Wat een held ben je dan. ( op sokken dat wel )

21 maart 2019 om 16:38

Als achteraf blijkt dat Schuurs zich totaal niet ontwikkelt bij Ajax wat kan Ajax daar aan doen. Ook weer zo makkelijk achteraf zeggen dit. Dan hadden ze hem niet moeten halen??? Kun jij in de toekomst kijken dan? Jij weet van te voren welke talenten het wel gaan halen en niet?

21 maart 2019 om 21:13

Was bij Boca Juniors ook al met afstand de minste verdediger , zodra er een beetje druk op de wedstrijd komt te staan is deze jongen het kwijt , dus ik denk niet dat deze reactie puur op die ene wedstrijd gebaseerd is. On: heb Lainez bezig gezien in de europa league en primera division lijkt me een prima spelertje. Snap zijn keuze voor de Spaanse competitie wel ivm het weer, taalbarrière en dergelijken

22 maart 2019 om 00:04

@Arno_P: Lainez enorm gehyped noemen en dan aankomen met “die speler van Santos”, waarmee je overigens Yuri Alberto bedoelt. Over gehyped gesproken..

Verder vind ik het lastig oordelen over Lainez, omdat hij nog niet heel veel minuten maakt bij Betis. Dat team liep echter al aardig voor zijn komst en hij is nog jong, dus dat zegt nog helemaal niets. Pas over een jaar of twee kan je zeggen of Ajax blij mag zijn met het mislopen van zijn komst, of niet

22 maart 2019 om 00:09

Misschien bedoeld hij een andere die iedereen over het hoofd ziet?

22 maart 2019 om 16:07

@arno

Volgens mij is alles rond Schuurs prima verklaarbaar, als je het maar juist in de tijd plaatst. Jij gooit twee dingen op een hoop: 1) ja, het klopt dat Ajax Schuurs heeft gehaald voor de toekomst, maar 2) als je dan een gat in je selectie hebt, moet je niet zomaar Schuurs daarin stoppen, onder het motto "hij was toch gehaald voor de toekomst". Nee, als Schuurs op dat moment niet goed genoeg is, dan haal je een ander. En als Schuurs over een half jaar wel goed genoeg is, dan is dat mooi meegenomen. Maar niet andersom gaan redeneren; daar is Ajax te groot en te rijk voor. Die willen gewoon kwaliteit op het veld, punt.

22 maart 2019 om 23:09

@vernon

Als Schuurs dan nog niet goed genoeg is moet je ook niet verkopen. Wöber had nog gewoon contract en misschien is die wel ontevreden en weet je bijna zeker dat ie niet gaat verlengen dan nog kun je hem aanhouden. Hij was geen geweldenaar ofzo maar toch een prima stand-in mocht er iemand niet kunnen spelen.

Daarbij is Schuurs nog niet echt getest; dan kunnen wij van achter onze computer niet beoordelen of hij wel of niet goed genoeg is.

Ajax moet ook beetje roeien met de riemen die ze hebben. Ze kunnen niet zomaar even 30 miljoen op tafel leggen voor een kwalitatief goede verdediger. Zoiets moet ook maar net passen.

Van Magallan was allang en breed bekend dat het ook geen geweldenaar was. Zodra het een beetje heet aan toe ging was hij de eerste die zijn niveau niet haalde.

21 maart 2019 om 14:31

Hoezo zou er wat aan mankeren als je Neres voor 15 haalt en verkoopt voor 50 en dan deze jongen had gehaald voor 15 en misschien hetzelfde mee had kunnen doen uiteindelijk. Uiteindelijk is hij niet vertrokken dus hij gooit helemaal niks in. Misschien was Lainez wel nog belangrijker geweest. Beetje kansloze reactie en erg makkelijk zo achteraf. Wober voegde helemaal geen klote toe. Hij heeft 2 wedstrijden leuk gespeeld en werd door velen verguisd. Als linksback was het helemaal een lachertje. Mensen lullen iedereen maar een beetje na... wat simpel zeg.

21 maart 2019 om 14:41

Wober was al goed ingespeeld op spelen bij Ajax. Die had Ajax zeer goed kunnen gebruiken tegen bijvoorbeeld Heerenveen thuis, Heracles uit, Feyenoord uit en tegen Juventus. Wellicht had Ajax dan 5/6 punten meer gehad in de competitie. Lainez had waarschijnlijk net als bij Betis eerst op de bank gezeten en veel aanpassingstijd nodig gehad. En Neres was weergaloos tegen Real dus die had Ajax zeker nodig.
Bovendien kan Ajax Neres in de zomer waarschijnlijk nog steeds voor minimaal 40 miljoen verkopen.

21 maart 2019 om 14:51

Wober was ontzettend goed ingespeeld maar kwam nog steeds te kort. Neres was zeker goed tegen Real en ik ben ook blij dat hij is gebleven. Jij weet niet niet hoe Lainez had gepresteerd. Misschien had hij het bij Ajax wel fantastisch gedaan. Wober had het verschil echt niet gemaakt tegen die clubs waar punten werden verspeeld. Je vergeet alleen dat Wober zelf weg wou. Tja niks aan te doen dan. Niemand is groter dan de club. Elke speler is maar een nummertje... net zoals iedereen die voor een baas werkt. Kijk op je loonstrook dan zie je dat jij ook maar een nummertje bent.

21 maart 2019 om 14:58

Wober kreeg bijna geen kansen. Dus niet terecht om te zeggen dat hij tekort kwam. Hij deed het redelijk als hij speelde en was nog jong dus nog voldoende groei marge. Tegen Bayern speelde hij zelfs erg sterk.
Lainez had waarschijnlijk aanpassingsproblemen gehad in het begin. Net zoals Magallan. Terwijl er direct gepresteerd moest worden. Dus was Neres behouden sowieso de betere keuze.

21 maart 2019 om 15:09

Dan heeft Overmars er goed aan gedaan om hem niet te verkopen toch? Je reacties staan vol met aannames daar kan ik niks mee

21 maart 2019 om 15:14

Omdat Betis Lainez voor de neus van Ajax wegkaapte was de reden dat Neres niet verkocht werd. Dus het is niet Overmars zijn keuze geweest in eerste instantie om Neres te behouden. Dus mijn kritiek is dat zijn intenties waren om Lainez te kopen en Neres te verkopen.

21 maart 2019 om 15:40

Je stelt je aan en maakt je druk om niks. Hij zit er nog en Neres wilde zelf ook niet eens zei hij van de week nog. Uiteindelijk was hij blij dat hij niet was gegaan anders was hij mogelijk niet eens opgeroepen voor Brazilië. Zo valt alles toch goed. Je probeert echt van een mug een olifant te maken.

21 maart 2019 om 15:58

Als je puur bestaat voor de transferopbrengsten was er niets mis mee Flokyrs.
Maar achteraf (en dat is makkelijk praten), had je Wober goed kunnen gebruiken vlak na de winterstop tegen Heerenveen en Feyenoord. Beter dan een nieuweling inpassen. Dit kost je gewoon het kampioenschap.

21 maart 2019 om 16:39

Nou nee de wedstrijden tegen Heracles kost ons het kampioenschap. Tegen Feyenoord uit kun je verliezen

21 maart 2019 om 14:33

Ik ben blij dat we hem niet gehaald hebben, hij was immers gehaald om het vertrek van Neres op te vangen.... Als hij was gehaald was Neres verkocht... vraag me af of deze jongen er wel gelijkj zou staan en tegen Real Madrid was Neres weergaloos dus liever Neres behouden dan Lainez gehaald lijkt me

Lijkt me een verstandige jongen. Ik zag hier laatst al een boel reacties na de wedstrijden tegen Real dat Lainez spijt zou hebben etc, maar blijkbaar overweegt deze jongen zijn keuzes goed en kiest hij voor het pad dat hem het meest aanspreekt.

Hopelijk gaan we nog veel van hem horen.

21 maart 2019 om 14:32

Inderdaad. Hij zegt ook duidelijk hier dat je ie op "sportief én persoonlijk vlak" deze keuze maakte. Duidelijk. En dat begrijp ik heel goed. Op je 18e naar het buitenland, ga er maar aan staan. Dan is het makkelijker als de omstandigheden op zijn minst een beetje in de buurt komen als thuis. En daarom alle begrip voor zijn keuze. Of het de juiste was, zullen we nooit weten.

We zullen nooit weten hoe deze aankoop uitgepakt had voor Ajax. Wat we wel kunnen concluderen, is dat Neres de afgelopen tijd erg belangrijk is geweest in cruciale wedstrijden. Er vanuitgaande dat ook Lainez wat aanpassingstijd nodig had gehad (ivm taal, nieuwe teamgenoten ect, niet vanwege de zogenaamde Ajax-stijl), lijkt het er dus op dat het op de korte termijn in ieder geval goed heeft uitgepakt voor Ajax dat deze aankoop niet door is gegaan.

21 maart 2019 om 21:31

Goed begin van je verhaal maar je aanname dat Neres zou vertrekken is dan weer een verkeerde. Neres wilde zelf ook niet naar China en er is al vaker gezegd dat Neres niet automatisch verkocht zou worden bij transfer van Lainez

22 maart 2019 om 08:58

Zou echt een slechte aankoop zijn geweest. Neres weg die zeer belangrijk was, ook voor champions league. Lainez heeft echt niet kunnen overtuigen in de eerste 2 maanden.

En beter weer, mooiere competitie en een goede Mexicaanse ploeggenoot. 1 + 1 = 2.

21 maart 2019 om 22:50

Je vergeet de betere betalingsmoraal, daar staat Betis namelijk wel bekend om. Ze betalen alles en iedereen keurig netjes......daar weet PSV alles van.

En beter weer, mooiere competitie en een goede Mexicaanse ploeggenoot. 1 + 1 = 2.

Blij dat hij uiteindelijk niet gekomen is, maakt een beetje een klunzige indruk bij betis. Speelt inmiddels ook al nagenoeg niet meer en valt zelfs niet in als er nog wat te winnen valt. Laatst mocht hij er 20min voor tijd in met een 3-0 achterstand. Jaja, goede keuze geweest zo voor alles en iedereen; blij met Neres😎👍🏼

Ajax hoeft helemaal niet rouwig te zijn om het mislopen van Lainez. Geld zal waarschijnlijk een belangrijke rol hebben gespeeld in combinatie met de taal, cultuur en een landgenoot bij de club waarvoor hij uiteindelijk koos. Heb Lainez een aantal keer zien spelen. Hij moet nog erg veel leren en wennen aan het Europese voetbal. Nog niet veel goede acties van hem gezien.Natuurlijk moet hij de tijd krijgen om zich te kunnen ontwikkelen maar ben bang dat wanneer dat niet snel genoeg gaat voor de club hij verhuurt gaat worden. Het is zeker geen Messi zoals hij werd aangeprezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Eibar9-3
17.Alavés8-4
Voor de complete stand: LaLiga

0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren