‘Juventus aast naast Matthijs de Ligt ook op ’type Pogba‘ van Ajax’

Donderdag, 21 maart 2019 om

Ryan Gravenberch staat in de belangstelling van Juventus, zo weet Tuttosport donderdag te melden. De zestienjarige middenvelder van Ajax wordt door de scouts van de Italiaanse topclub beschouwd als een groeibriljant en zien hem graag naar Turijn verkassen. Gravenberch wordt bij de grootmacht gezien als een 'type Paul Pogba'.

De Franse middenvelder stond van 2012 tot 2016 onder contract bij la Vecchia Signora en wist indruk te maken, mede vanwege zijn fysieke kwaliteiten. Gravenberch zou gelijkenissen vertonen met de wereldkampioen, waardoor Juventus belangstelling zou hebben. Ook Lucien Agoumé van FC Sochaux zou men bij Juventus doen denken aan de jeugdige Pogba.

‘Ten Hag pakte me na de wedstrijd tegen RKC wel even bij m’n oren’

Voetbalzone sprak Ryan Gravenberch onlangs uitgebreid over onder meer de vergelijkingen met Paul Pogba.Lees artikel

Directeuren Fabio Paratici en Pavel Nedved zouden overtuigd zijn van de kwaliteiten van Gravenberch, die tot de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola behoort. Het toptalent is niet de enige Ajacied die op de radar van Juventus staat, aangezien Matthijs de Ligt al langer in verband wordt gebracht met een overstap naar de topclub uit Turijn.

Gravenberch maakte dit seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Erik ten Hag liet de middenvelder in september bij het verloren duel met PSV (3-0) enkele minuten voor tijd invallen, waardoor hij de jongste Ajax-debutant ooit werd. De jongeling ligt momenteel nog tot de zomer van 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door primetime)

Laat Gravenberch nog maar even in Amsterdam, heeft nog amper speelminuten gemaakt in het eerste.

21 maart 2019 om 10:55

Naar mijn idee veel te weinig die jongen had je al meer moeten brengen zodat hij volgend jaar klaar is om in te stromen

21 maart 2019 om 11:01

Klopt inderdaad, ik denk dat hij in de toekomst zeker ene basisplaats gaat krijgen, hij is echt al goed op zijn leeftijd. Jammer dat ie weinig speeltijd krijgt van Ten Hag.

21 maart 2019 om 13:19

Die jongen is 16 jaar, doe een rustig.

Kansloos. Hij staat nog onder contract en zal echt niet verkocht worden.

21 maart 2019 om 11:04

De naam van de zaakwaarnemer zorgt automatisch voor een Italiaanse link, en zeker met Juve. Ff een vraagje: hoe geslaagd zijn zijn jeugdspelers (tot en met 20) die de stap naar het buitenland hebben gemaakt en dan in het bijzonder Italië? Iemand een idee? Puur uit nieuwsgierigheid, want kan me van de jongere spelers geen succesverhaal voor de geest halen behalve Pogba. En hiermee zeker niet zeggende dat ze anderd wel geslaagd waren hoor.

21 maart 2019 om 11:19

Bedoel je uit de Eredivisie of in het algemeen. Spelers als Icardi, Dybala en Nainggolan zijn toppers gewirden in Italië en zo zijn er nog wel vele toppers.

21 maart 2019 om 11:25

Nee, ik bedoel van zijn klanten, dus van Raiola.

21 maart 2019 om 18:07

Lukaku ging op zijn 18e naar Chelsea, die vind ik wel behoorlijk geslaagd. Onder 20 zijn er sws niet zoveel spelers van Raiola naar het buitenland gegaan waar je nu al iets over kan zeggen. Spelers waarvan je nog niet kan zeggen dat ze geslaagd/mislukt zijn: Donyell Malen, Kluivert, Pherai. Alleen van Bouy en Kishna kan je zeggen dat hij mislukt is maar van laatstgenoemde zijn sws die knieã«n mislukt. Dan zijn 2 succesverhalen in Lukaku en Pogba juist heel prima.

21 maart 2019 om 12:11

Onder 17, dus een contract van maximaal 3 jaar. Zo duur zal die niet zijn.

21 maart 2019 om 12:23

Ik verwacht dat ie max 10M zal kosten, maar laat deze jongens nou gewoon blijven, zeker zolang ze perspectief hebben op speelminuten.

21 maart 2019 om 12:32

Contractduur is slechts 1 van de factoren in een prijsbepaling uiteraard. Mocht hij weigeren te verlengen dat veranderd dat wellicht de situatie. Zeker niet ondenkbaar met Raiola als zaakwaarnemer.

Ik ben niet voor Ajax en daarom volg ik deze jongen niet bepaald intensief, maar ik ben een aantal keer op de toekomst geweest om te kijken bij jong Ajax en ik vond Gravenberch geen één keer van toegevoegde waarde. Veel balverlies, vrij onzichtbaar verder. Hij heeft een aantal keer een mooie passeerbeweging gemaakt, maar verder zag ik weinig van een potentiële topper. Heb ik net de verkeerde wedstrijden meegepakt en is deze jongen wel een enorm talent? Of valt het allemaal wel mee?

21 maart 2019 om 11:21

Welke wedstrijden heb je gezien dan? Hij is volgens mij nog super jong als je dan al bij Jong speelt dan kun je wel wat lijkt me. Maar persoonlijk heb ik hem te weinig gezien nog om er uberhaupt een mening over te hebben

21 maart 2019 om 11:26

Het is een enorm talent, daar is binnen Ajax echt 0,0 discussie over. Ook bij de fans niet.. Er zit risico in zijn spel, maar hij is dan ook pas 16 jaar oud en blinkt nu al regelmatig uit dit seizoen bij Jong Ajax. Ik ben zelf wel meer liefhebber van Naci Unuvar.

21 maart 2019 om 12:34

Dit is een enorm talent. Deze jongen is 16 en is qua fysiek, atletisch vermogen en voetballend vermogen een beest alleen tactisch en mentaal ook nog wel echt een jongetje. Dit jaar bij Jong Ajax is juist goed voor hem om te groeien als prof en naar jongeman. Volgend jaar voorbereiding kijken hoe ver ie is maar dan kan je verwachten dat hij vast bij het eerste komt.

Gravenberg heeft leuke dingen laten zien en ook zijn eventuele potentie. Op dit moment zie ik weinig van hem en lijkt hij wat stil te staan. Wil hij de stap gaan maken dan moet hij nu wekelijks gaan uitblinken en investeren in zichzelf zoals de Ligt dat ook heeft gedaan. Ik verwacht niet dat hij zal vertrekken en ik ben benieuwd o hij komend jaar vaker te zien zal zijn bij ten Hag.

Ik hoop dat de talenten een keer wakker worden en dan gaan beseffen dat het in zee gaan met mino raiola heel vaak funest is voor je carrière. Mino raiola heeft zoveel talenten kapot gemaakt niet normaal.

21 maart 2019 om 11:48

Noem ze is op?

21 maart 2019 om 11:56

Anita
Assaidi
Bouy
Narsingh
Kishna
Tete
Kluivert

21 maart 2019 om 12:41

Anita wou een avontuur aangaan en was al 23 en zat ver aan zijn plafond. Kluivert kan je nog niet afschrijven en Tete doet het niet onverdienstelijk toch? Was gewoon een leuk talent maar niet meer dan dat. Zijn tackles waren fantastisch maar vaak het gevolg van totaal verkeerd opgesteld staan. Bovendien voegt hij voetballend niets toe.

De rest wel mee eens. Bovendien zullen er nog wel 30 namen te vinden zijn die in de vergetelheid geraakt zijn.

21 maart 2019 om 12:51

Kishna heb natuurlijk de pech gehad met ze blessure, kan je Raiola niet de schuld van geven.
maar ook ik moet je met de anderen gelijk geven Bender!

21 maart 2019 om 13:05

Waarom ligt hun niet geslaagde carriere aan Raiola? Zeker Anita, Narsingh en Tete hebben prima clubkeuzes gemaakt maar presteren daar gewoon niet.

21 maart 2019 om 13:40

Raiola heeft het vaak genoeg geroepen, hij vind de route via een eredivisie topclub onzin. Hij brengt zijn talenten liever rechtstreeks na een top club. In de praktijk leidt dat tot gevallen als Bouy en Justin.

21 maart 2019 om 18:17

Wat een onzin. Narsingh ging rustig van Heerenveen naar Psv. Is pas op 26 jarige leeftijd voor een buitenlands avontuur gegaan. Anita heeft ook meer dan 150 wedstrijden voor Ajax gespeeld en wilde na 2 kampioenschappen ook eens iets anders.

21 maart 2019 om 12:22

Ze kiezen er toch zelf voor...of zet mino een mes op hun keel...

21 maart 2019 om 12:35

Dus al die hypotheekadviseurs die mensen jarenlang hebben opgelicht met woekertarieven hebben ook schone handen? De mensen die zo'n hypotheek afsluiten kiezen immers zelf..

21 maart 2019 om 13:41

Nee hij houd de ouders een grote zak geld voor. Nu lekker luxe leven in plaats van even wachten en een mooiere carriere van je kind.

Gravenberg moet juist de leegte gaan opvullen het volgende seizoen dat alle verkochte spelers achterlaten. Hij gaat nu juist de kans krijgen om zich in de picture te spelen en op deze manier ook anders binnen te komen bij een topclub. Als hij nu naar Juventus gaat kan die een bank warm houden i.p.v. dat hij echt voor de basis gehaald wordt zoals Frenkie voor elkaar heeft gekregen.

Laten we met zn allen bidden dat hij blijft!

Gravenberg is een groot talent, pas 16 jaar. Maar moet nog stappen zetten voordat hij basisspeler is in Ajax 1. En dat is helemaal niet erg, wanneer je op deze leeftijd al je debuut hebt gemaakt en als diverse keren in Jong Ajax hebt gespeeld dan ben je op de goede weg. Maar maak niet dezelfde fout als Bouy. Ook ooit een veelbelovende jeugdspeler die in mijn optiek te snel naar Juventus is gegaan.

21 maart 2019 om 11:26

Persoonlijk vind ik het raar om jongens van 16 te verkopen maar kennelijk is het niet illegaal. Dan ook maar meteen een mooie verkoopprijs vaststellen. Onder de 80 miljoen moet Overmars hem niet verkopen!

Zaakwaarnemer praat ! Ik heb Gravenberch een keer of 8 in actie gezien dit seizoen, en hij is enorm wisselvallig in wat hij doet. En dat is gezien zijn leeftijd ook helemaal niet erg , alleen word hij onterecht enorm gehyped. Ik vraag mij ook af in welke wedstrijden hij Nedved heeft kunnen overtuigen want hij maakt alleen minuten in de KKD.

21 maart 2019 om 11:50

Vind Mootje echt een stuk beter als ik eerlijk ben.

21 maart 2019 om 12:13

Ja die vind ik ook beter. Heeft een veel betere balbehandeling, komt mentaal beter over maar heeft wel minder atletisch vermogen.

21 maart 2019 om 13:19

Ihattaren is wel stukje ouder dan Gravenberch is en speelt itt Gravenberch op zijn voorkeurspositie. Ze moeten Gravenberch snel van die CVM achtige positie afhalen want dat is hij niet, als LCM is hij beste speler in Nederland uit zijn geboortejaar. Aanvallend voegt hij veel toe maar in drukzetten en defensief komt hij tekort, niet vreemd met 16 jaar. Maar Ajax wilt dat eruit krijgen door hem op CVM te spelen en dan krijg je goals tegen. Naar mijn mening loopt Gravenberch voor op Ihattaren toen die 16 was. Alleen is het traject anders, Gravenberch schoven ze sneller door naar o19 en erna dus Jong Ajax. Ihattaren bleef o17, dit jaar naar o19 en daarna aansluiten bij PSV1. Zou Gravenberch ook snel weghalen van zijn te verdedigende positie want dan gaat hij stagneren. Kan als LCM seizoen 2020-2021 'gewoon' basisspeler zijn bij Ajax 1. Zal volgend jaar tussen Jong Ajax en Ajax 1 al gaan zitten denk ik, mits ze gaan accepteren dat hij ondanks zijn atletisch vermogen geen speler voor de duels en de ruimtes dicht te lopen is. Op dat vlak vergelijkbaar met Pogba die ook minder presteert als CVM dan als CM die spel kan maken.

21 maart 2019 om 14:51

En toch word Gravenberch teveel gehyped, zet hem eens af tegen Taylor die vind ik persoonlijk completer.

22 maart 2019 om 09:38

Wat is stukje ouder 2/3 maanden zet die ajax bril is af en accepteer dat Mootje hem heeft ingehaald. Spelers als Mo zie je heel weinig. Over anderhalf maand wordt Ryan ook 17

Als men weet wie de zaakwaarnemer is van Gravenberch dan is dit bericht geen verrassing. Hier zit Raiola weer achter. In plaats om een jong talent rustig te laten ontwikkelen bij Ajax begint iemand weer onrust te stoken. Eerlijk gezegd had ik dit al eerder verwacht.

Voor mijn gevoel wordt dit een gevalletje Boui, Ebicillio, Castallion, Bonevacia en nog zoveel talenten die de top (net) niet bereikt hebben.

Blijft vervelend dat spelers maar voor Raiola als zaakwaarnemer blijven kiezen. Meestal zorgt hij ervoor dat spelers niet de juiste sportieve keuzes maken.

Als ik Gravenberg was zou ik even bellen met Justin om te vragen hoeveel kansen een jongeling krijgt in Italie. Nu tekenen bij Juve betekend dat je een behoorlijk rijtje achterna gaat. Van Bouy tot Justin.

21 maart 2019 om 14:24

Kluivert heeft anders aardig wat kansen gehad (meer dan ik vooraf had verwacht). Hij pakt ze alleen niet, maar dat ligt niet aan roma.

21 maart 2019 om 14:30

Kom op, de stap is gewoon er groot. Andere cultuur, andere taal, ander eten en dan genoeg speeltijd krijgen om te groeien. Bijna onmogelijk.

21 maart 2019 om 18:20

Ander eten? Serieus? Het is Italië hoor, waar ze gewone dingen zoals pasta's eten. Het voedsel dat Ajax ook voor een wedstrijd eet. Je doet net alsof het een of ander afrikaans land is waar ze allemaal gekke insecten eten ofzo.

Wegwezen Juve. Laat Ryan zich eerst maar lekker ontwikkelen bij Ajax waar wij van hem kunnen gaan genieten, deze jongen heeft namelijk zeker potentie. Ik denk in ieder geval wel dat hij verstandig genoeg is om voorlopig nog te blijven

Matthijs en Frenkie hebben een prima voorbeeld gegeven. Als groot talent komen er nog kansen genoeg. Te vroeg gaan kan heel slecht uitpakken. Groeien als bij Ajax is een kans die je eigenlijk niet moet laten liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

129 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf analyseert Ajax: ‘Inbrengen van zijn blinde vlek was dieptepunt'

Ajax heeft dinsdagavond aan een punt in de thuiswedstrijd tegen Valencia zeker voldoende om te overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers kenden afgelopen vrijdag met de eerste nederlaag in dit...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren