Manchester United is woest op Barcelona en neemt ‘moeilijk besluit’

Donderdag, 21 maart 2019 om

Manchester United baalt van de hoge toegangsprijzen bij Barcelona voor het Champions League-duel van 16 april. De topclubs treffen elkaar in de kwartfinales van het miljardenbal en de Engelsen voelen zich genoodzaakt de prijs bij de heenwedstrijd op Old Trafford ook omhoog te halen om zodoende de fans te kunnen compenseren.

United baalt dat een kaartje voor het bezoeken van het tweede duel in het Camp Nou circa 118 euro kost. De Engelse grootmacht meldt op de clubsite dat het de meereizende supporters gaat compenseren. "Wij vinden dat de meereizende fans wederom slachtoffer zijn van verhoogde en dus excessieve toegangsprijzen van de gastheer", zo klinkt het.

“We hebben wederom het moeilijke besluit moeten nemen om fans van Barcelona hetzelfde bedrag te laten betalen voor hun uitwedstrijd (118 euro). We zullen de extra opbrengsten gebruiken om de meereizende supporters richting Barcelona bij te staan en hen bij de aanschaf van een kaartje met 31 euro te compenseren”, aldus the Red Devils in een statement.

Het is niet de eerste keer dat de Engelse topclub in actie komt tegen de hoge prijzen bij een concurrent. Vorig jaar maakte men zich boos over de hoge prijzen bij een duel met Valencia. De verwachting is dat de UEFA zich binnenkort gaat uitspreken over de kwestie van het verhogen van prijzen, aangezien eerder ook Bayern München en Liverpool hun ongenoegen hadden geuit over de prijs van kaartjes bij de tegenstander.


Poll

Een logisch besluit van Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door marchello020)

Dit is wel erg mooi van Manchester United. Barcelona kan vragen wat ze willen denk ik, de fans van United komen toch wel mee. Maar dit is wel een hele mooie actie.

21 maart 2019 om 10:09

In eerste instantie vond ik het een beetje kinderachtig om dan ook de prijzen te verhogen, maar aangezien ze hun eigen supporters daarmee compenseren vind ik het echt een top actie inderdaad. Denk dat dit voor de Spaanse supporters een stuk harder binnenkomt dan visa versa.

21 maart 2019 om 10:25

Ja, maar praktisch gezien neemt United zo'n 4.600 fans mee naar Barcelona. * 30 euro prijsstijging is een kost van E140.000. De club zou in staat moeten zijn dit te compenseren zonder de Barcelona-fans die hier niets aan kunnen doen het vel over de neus te trekken.
Ik vind het nogal 'de pot verwijt de ketel'.
Zelf rekenen ze zo'n E550,- per seizoenskaart bij United als ik het goed heb. Een heel flink bedrag voor een gemiddeld gezin. Daarvan verkopen ze er 55.000. Zo'n 30 miljoen aan inkomsten op basis van seizoenskaarten. Relatief gezien een vrij klein onderdeel van de begroting. Maak je die kaarten E300,- en je verkoopt hetzelfde aantal, dan is je 'verlies' 13,5 miljoen. Het salaris van 1 topspeler ongeveer.
Overigens is United nog niet de club in Engeland die de supporter wat dat betreft het meest uitmelkt op dit gebied.
Bayern laat in Duitsland zien dat het ook op een andere manier kan.

21 maart 2019 om 10:33

550 euro valt wel mee hoor ik betaal bij Ajax ook ruim 500 vrij normale prijs voor een seizoenkaart ,

21 maart 2019 om 10:57

@ijsmuts, dat is dan ongeveer 30 pond per thuiswedstrijd. Een enorm verschil natuurlijk. Sowieso, 118! euro per kaart is absolute bullshit. Gewoon profiteren van je tegenstander. Daarnaast: die berekening slaat natuurlijk nergens op, want dat heeft niets met deze situatie te maken.

118 euro is vandaag 102 pond. 102 pond is 18,5 van 550. Dus van de prijs van 5 uitwedstrijdjes bij Barca kan je een seizoen naar Man Utd.

Wanneer United het niet terug doet, zelf het verschil betaald en de spaanse clubs dit rustig blijven verhogen, gaat dit nog veel erger worden. United maakt er nu een punt van om het te stoppen met wildgroeien.

21 maart 2019 om 11:11

Hoe verder je komt in de Champions League des te duurder worden de kaarten. PSV betaalde €53,- voor Barcelona-PSV.

21 maart 2019 om 11:11

FCG95, begrijp je punt, maar maak dit dan duidelijk op een andere manier, maar niet te koste van de uitsupporters van Barça. Die kunnen daar echt niks aan doen. Tevens doe je nu iets wat je de andere club verwijt. Vind trouwens wel dat daar iets aan moet gebeuren.

21 maart 2019 om 11:21

@Jij zegt, pot verwijt de ketel. Ik zeg, een koekje van eigen deeg. Het gaat er niet om wat United verdient, het gaat erom wat het de supporter kost. Barcelona maakt hier misbruik van de verantwoordelijkheid met betrekking tot de prijsbepaling van een kaartje voor zijn gasten. Manchester steunt zijn fans door de Barca-fans te laten betalen. Ze slaan hiermee twee vliegen in een klap: ‘De fans van Barca voelen dit, zullen het vervelend vinden waarna ze in zullen zien dat dit een actie/reactie is. Dit zal in de toekomst misschien ervoor zorgen dat Barca minder vraagt. United wint hier goodwill bij zijn eigen supporters door sterk; niet onder de indruk; doch meelevend; steun aan zijn fans; op te treden. Ps: nooit hierover nagedacht maar zouden clubs niet uit en thuis dezelfde prijzen moeten handhaven door samen over de prijs te onderhandelen?

21 maart 2019 om 11:37

Ik vind het een hele goede actie van ManUtd. Waarom zouden ze dit op een andere manier willen duidelijk maken? Ze betalen Barca met gelijke munt terug. De uitsupporters van barca merken op deze manier dat hun club verkeerd bezig is. Het lijkt me logisch dat ze bij Barca meer geven om hun eigen fans dan om die van ManUtd.

21 maart 2019 om 11:45

@formus, Machester United is niets verschuldigd aan de fans van Barcelona. Die zien ze bijna nooit. Man Utd hanteert vrij normale toegangsprijzen voor uitsupporters in Engeland. Manchester stuurt een signaal naar Barcelona, genoeg is genoeg.

21 maart 2019 om 13:47

@fcg95:
Je kunt als United natuurlijk ook een eenmalig statement maken richting je eigen fans. Dat kost dan eenmalig E140.000,-. Wekt nog eens sympathie op ook bij je eigen achterban. Nu gaan ze in de aanval en wordt niet de club Barcelona, maar de fans van die club de dupe.
United kiest voor het oog-om-oog-tand-om-tand-principe. Dat is hun goed recht, maar gezien de minimale kost voor de club had het een positief signaal uit kunnen sturen naar Barca, met de boodschap: wij leggen dit verschil eenmalig bij voor onze supporters, want wij vinden dat je supporters niet financieel uit moet kleden. Die E140.000 is relatief gezien maar een klein bedrag, maar een groot gebaar naar de supporters en laat zien dat we het gastheerschap hoog in het vaandel hebben staan.
Dat doen ze nu min of meer over de rug van de trouwe Barca-fan en niet richting de commerciele afdeling of directie.

21 maart 2019 om 13:59

FCG65, gelukkig mogen de meningen verschillen. Maar ik vind het echt ten koste gaan van de Barcasupporters en dat vind ik niet netjes. Pak Barça aan en niet haar fans. Die kunnen er niets aan doen en zullen er waarschijnlijk ook niet achter staan. Vind dat je ze ook kan terugbetalen uit eigen geld, wat IJsmuts ook zegt. Kost je weinig, win je een heleboel goodwill mee. En nu vind ik het een soort van kinderachtig gedrag, dat je terug doet wat jou wordt aangedaan. En ik had gehoopt dat ManU daar boven zou staan.

21 maart 2019 om 15:40

@formus,
Barca had toch de prijzen niet hoeven te verhogen dat gaat nu ten kosten van de Manu supporters. Het enige verschil is dat dat Manu de meerprijs terug investeert in hun eigen supporters.
Nou dan zou Barca dat dus ook kunnen doen, maar die zien dit tot nu toe als een grotere inkomstenbron.

Ik vind het raar dat je nu Manu er op aankijkt dat ze dit doen, terwijl het begint bij Barca.
En ik denk dat Manu meer goodwill wint met deze actie dan met het uit eigen zak betalen, want ik denk dat de gemiddelde Manu supporter zich ook genaaid voelt!

21 maart 2019 om 16:31

@ajax33: Manu had dus ook het goede voorbeeld kunnen geven door helemaal geen supporters te naaien... en dat voor een prikkie

22 maart 2019 om 10:05

Mooi verhaal draai het maar weer om, het begint nog steeds bij Barca en niet bij Manu. En dat prikkie geldt toch net zo goed voor Barca.

Ik snap nooit zo goed waarom die ticketprijzen zo hoog moeten zijn? Het geld dat ze hier aan verdienen geven ze in een uur aan salarissen uit

21 maart 2019 om 10:12

Even zien hoor. 118 * pakweg 98.000 is 11,5 miljoen. Wist niet dat spelers bij Barcelona zoveel per uur verdienden joh.

21 maart 2019 om 10:16

@ukan, moet je maar eens naar de salarissen kijken van alle contractspelers e.d. dan zul je schrikken hoeveel geld er wegvloeit uit zo'n voetbalclub. Die 11,5 miljoen verdampt waar je bij staat.

Het is gewoon de kleine man pesten met hoge prijzen omdat ze ervan uitgaan dat toch wel iedereen komt opdagen.
De echte poen wordt verdient d.m.v. sponsoren en externe geldschieters.

21 maart 2019 om 10:19

Ja maar in een uur uitgeven is gewoon zwaar overdreven. Met die 11,5 miljoen betalen ze Coutinho een heel jaar voor.

21 maart 2019 om 10:20

@ ukan

Barcelona vraagt €118 per kaart voor de uit supporters en dus niet voor elke zitplaats, jouw berekening klopt dus niet.

Jammer dat sommige clubs als Barcelona hun kans pakken om (uit)fans meteen uit te persen, zo zou het niet moeten zijn. Ze betalen zich al scheel bij zo'n reis als je kijkt naar wat ze aal vliegticket en verblijf kwijt zijn.

21 maart 2019 om 10:22

@ukan

Ik denk dat Goat dat ook wel snapt, maar hij alleen een punt wilt maken dat het gewoon enorm veel geld is Dat 'per uur' moet je dan ook niet al te serieus nemen en zoals Callee5 al zegt geldt het alleen voor de uitsupporters, dus niet keer pakweg 98.000 maar rond de 5.000.

21 maart 2019 om 10:50

Gemiddeld komen ze denk ik wel aardig in de buurt.
De united supporters zitten helemaal boven in het stadion, de kaartjes beneden zullen goed prijzig zijn hoor... Maar als nog is het abnormaal veel geld voor een kaartje...

21 maart 2019 om 18:13

De Champions League is gratis voor de Barca seizoenkaarthouders, geloof dat alleen de halve finale er niet bij in zit. Ben vaak zat op de kaarten van m'n schoonfamilie geweest.

21 maart 2019 om 10:15

Het voetbal gaat tegenwoordig (bijna) alleen nog maar over geld. Belachelijke transfersommen, absurde salarissen en ja, daardoor ook exorbitante entreeprijzen. Een redelijk bedrag voor een kaartje zou ik 19,95 vinden. Ok, voor een kraker van dit niveau misschien 24,95. Dat moet toch heel makkelijk te regelen zijn middels Europese wetgeving? Je zou bijna overstappen naar het vrouwenvoetbal, daar draait het nog niet zo om geld. Ik zeg expres 'bijna' want ik vind vrouwenvoetbal eerlijk gezegd niet om aan te gluren. Daar ben ik gewoon heel eerlijk in...

Wat een prachtig gebaar van United. Dat ze de prijzen dan zelf verhogen vond ik in eerste instantie een beetje kinderachtig, maar die stijging gebruiken ze juist om de eigen supporters te compenseren. Wel zijn de Barca fans daar de dupe van die er niks aan kunnen doen en dat is dan weer zonde. Hadden ze beter het geld uit de clubkas kunnen halen, maargoed.

En dat verdienen supporters ook wel eens. De 'diehard' aanhang die overal mee naar toe gaan, er alles voor over hebben en een hoop betalen mogen wel eens gecompenseerd worden!

21 maart 2019 om 13:56

Als United die knaken uit de clubkas zou halen, wat let andere clubs dan om ook belachelijke prijzen te gaan hanteren? United compenseert de supporters toch wel... Met deze reactie raak je Barca uiteindelijk waar het pijn doet. Ze hebben er nu hun achterban mee en dus zullen ze de volgende keer nog wel 2x nadenken

Kaartjes bij Ajax zijn op dit moment ook niet goedkoop hoor, dat is zelfs voor kaartjes in het thuisvak voor Ajacieden

21 maart 2019 om 10:17

€ 55,- inclusief de 10% seizoenskaart-korting. Dat is nog niet eens de helft. (En ja, uiteraard alsnog erg duur).

21 maart 2019 om 11:12

Kaarten worden ook duurder hoe verder je komt in de Champions League.

Ik ben een keer naar Barcelona geweest, Barcelona-Osasuna. Ja Osasuna. een degradatiekandidaat. walkovertje voor barcelona natuurlijk.
1 kaartje, 99 euro. de plek, onderste ring in een hoek van het stadion.
het was prachtig hoor. maar wat zouden die mensen betalen als ze in het midden zitten.
en dat tegen Osasuna!!! echt te gek voor woorden.

21 maart 2019 om 10:28

Haha echt bizar inderdaad. Slaat eigenlijk helemaal nergens meer op en die prijzen zullen alleen nog maar stijgen denk ik. Even met je gezin een wedstrijd bezoeken en je bent zo 500 euro kwijt (met zijn 4en dan) En dan zijn de reis en overnachting nog niet meegerekend.

Alles draait om geld en dat is goed te zien..

21 maart 2019 om 13:57

Waar heb je die kaarten toen gehaald dan? Ik ben toen gewoon naar het stadion gelopen en zat naar mijn geheugen voor iets van 60-70 euro op een prachtige plek schuin achter de goal.

21 maart 2019 om 14:01

Ik ben naar Spaanse Supercup Barca-Bilbao geweest 2(?) jaar terug
Zat onderste ring ter hoogte van middenlijn en dat was €90 per ticket.
Was verbaasd op dat moment,ik kocht ze 3 dagen vantevoren op de clubsite,moet er wel bij zeggen dat t augustus was,vakantieperiode van veel mensen,maar weet niet of dit van invloed is geweest op de prijs.
Camp Nou zat gewoon vol

Jemig, 118 euro voor een plekje bovenin?! Is dat inclusief een verrekijker?

Ik vind het dan wel weer onredelijk om de Barca fans te straffen voor het beleid van hun club. United heeft zat geld om die compensatie uit eigen kas te betalen. Straf dan de Barca fans ook niet.

21 maart 2019 om 10:30

Tja, dan moeten ze maar bij barca aankloppen voor compensatie

21 maart 2019 om 10:54

Dat is toch als United de enige manier om Barca in te laten zien dat ze niet netjes bezig zijn omdat nu hun eigen supporters gedupeerd worden. Je moet gewoon vanuit de Uefa regelen dat de kaartprijzen voor uitsupporters maar zoveel procent meer mag zijn dan de kaarten van je eigen supporters.

Met alle respect. Man Utd moet gewoon niet zo verontwaardigd doen. Het is zelf een club van het bizar grote geld. Daarnaast is de gemiddelde prijs van een kaartje in de PL bijna twee keer zo hoog als in de Primera Division of Bundesliga.
Kijk dat Barca de prijzen omhoog gooit voor een kwartfinale is omdat de vraag naar kaartjes gewoon enorm is en het aantal plaatsen beperkt is.

21 maart 2019 om 10:32

Gemiddeld misschien, maar bij Barca en Real liggen de prijzen op minimaal PL niveau. Verder gaat het om het uitvak, dus dat heeft niks te maken met de vraag, want neutrale/Barca kan daar toch niet kopen. En waarom zou datzelfde argument niet voor ManU gelden?

Altijd hetzelfde in Spanje. Echt lachwekkend. Geen ruimte voor de echte voetbalsupporters, alleen voor toeristen.

21 maart 2019 om 11:15

Kaartje mag echt wel goedkoper hoor, United fans moeten ook nog helemaal reizen naar Spanje.

21 maart 2019 om 12:43

als barca met de reiskosten rekening moeten houden moeten ze er geld op toeleggen.

toch leuk dat iedereen maar roept dat de Barca fans er niks aan kunnen doen,

maar is het dan wel de schuld van de United fans dat Barca zulke hoge prijzen hanteert? lijkt me niet,

snap United volkomen dat het de prijs naar het zelfde bedrag brengt, en bijkomend daar de eigen supporters van compenseert is een mooi gegeven!

Ik vind het wel een beetje geneuzel hoor

Zo'n reisje naar Barcelona kost toch snel een paar honderd euro

Dan lijkt me die 31 euro niet echt een halszaak

Of gaan ze met de fiets uit Engeland?

21 maart 2019 om 12:08

Die 31 euro kan de meeste mensen waarschijnlijk wel gestolen worden, maar het gaat om het gebaar. Opkomen voor je eigen supporters omdat een ticket duur is vind ik prima.

21 maart 2019 om 12:38

Dat weet ik nog zo niet. Stel voor iemand is de max 80 euro en hij gaat al iets boven de max door 100 te betalen. Dan moet ie nog maar accepteren dat er weer een paar tientjes bij komen omdat hij toch al veel betaald? Lijkt me een rare redenatie eerlijk gezegd. Je moet ergens een grens trekken, goed dat United dat nu doet.

22 maart 2019 om 20:47

De reactie is prima

Maar het bedrag van het ticket is ten opzichte van de hele reis slechts een kleine factor lijkt mij zo

Ik weet niet of die gasten meteen teruggaan na de wedstrijd, maar meestal is het toch een tripje van 2 of 3 dagen inclusief hotel

In dat geval lijkt me een verschil van 31 euro vrij irrelevent

Ze moeten niet zo janken in Engeland. Dat Ze eerst eens iets gaan doen aan hun seizoenskaartprijzen. Eens een voorbeeld aan Duitsland nemen.

Belachelijke prijs voor zo'n butvak! Zit er een verrekijker bij de prijs in, want die heb je wel nodig in die uithoek van het stadion...

Kunnen ze wel boos zijn, maar dat zijn (helaas) de gangbare prijzen bij Barça. Dat is al jaren zo.

Bezoek tegenwoordig eens een top muzikant met een concert of festival. Mensen hoeven niet te gaan als ze de prijs het niet waard vinden. Denk niet dat met zo'n affiche er veel lege stoelen zullen zijn. Avondje Nou Camp is nou eenmaal een prachtige belevenis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren