Ihattaren: ‘Spelers van Ajax en Feyenoord even aan hun achterstand herinnerd’

Woensdag, 20 maart 2019 om

Oranje Onder-19 won het EK-kwalificatieduel met Wales woensdagavond ternauwernood met 2-1. Vlak voor tijd kwam Wales op gelijke hoogte, waarna PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg in de 92ste minuut de winnende maakte. PSV-middenvelder Mohammed Ihattaren had het veld toen al verlaten. Hij was niet helemaal fit en werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Ihattaren verliet het veld bij een 1-0 voorsprong. Juan Familia-Castillo had Oranje Onder-19 in de eerste helft op voorsprong geholpen. Vlak voor tijd zag Ihattaren het bijna mis gaan. “Mooi dat we alsnog de zege konden pakken”, laat hij in een reactie weten aan het Eindhovens Dagblad. “Ik ben hier met een goed gevoel gekomen en we gaan er alles aan doen om ons te plaatsen. De focus ligt nu volledig op Oranje. Natuurlijk hebben we het onderling wel over de clubs. Ik heb de spelers van Ajax en Feyenoord zeker even aan hun achterstand herinnerd”, aldus de PSV'er met een lach.

Ihattaren, die zich met Oranje Onder-19 hoopt te plaatsen voor het EK van komende zomer in Armenië, vindt dat de rivaliteit tussen de spelers van de Nederlandse topclubs erbij hoort. “Maar het gaat allemaal hartstikke goed samen, concurrentie is mooi”, aldus Ihattaren, die het met zijn ploeg deze en volgende week opneemt tegen Slovenië en Spanje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Neem aan dat die van Ajax aan Mootje hebben gevraagd wie ze hebben geloot in de kwartfinale Champions League

21 maart 2019 om 00:52

Leuk die kwartfinale ma als Ajax Gwen prijs wint dit seizoen en PSV wederom kampioen wordt en Willem 2 de beker wint ( lijkt me btw onwaarschijnlijk ) maa dan is het gewoon WEER geen prijs.. dus leuk die CL en al die miljoenen...maar het gaat toch echt om prijzen.

21 maart 2019 om 01:14

@bpreal

Als het om prijzen gaat heb je gelijk. Maar desondanks mag Ajax dan nog steeds trots zijn op hun prestaties. Zeker de prestatie tegen Real was natuurlijk geweldig. Gewoon verdiend met goed spel.

Ook gaan zij financieel enorm vooruit door transfers en prijzengeld. Daardoor kan de club weer even mee vooruit.

Maar je kan het ook omdraaien. Mocht PSV geen titel winnen dan blijft er echt niks over. Veel pover spel en een armoedig jaar. En financieel zien zij ook nog eens een grot gat met de grote concurrent.

Maar laat PSV svp blij zijn met een landstitel meer. De echte eer, geld en roem vergaar je toch in de CL. In het buitenland is er echt niemand onder de indruk wie de kampioen is van NL. Dat is net zo spannend als Oostenrijk, Zwitserland, België, etc...

21 maart 2019 om 05:03

Als PSV kampioen wordt en Ajax geen CL wint, dan is het seizoen van PSV gewoonweg beter. En dat is ook gewoon knap dan. Na de winterstop speelt PSV niet best, maar ik zou het razend knap vinden als zij het kampioenschap binnen kunnen halen

21 maart 2019 om 05:21

@lanjouwer

Dat gaf ik al eerder aan dat het is hoe je ernaar kijkt. Als je puur kijkt naar de prijs wel. Maar daarmee heb je dan ook alles gezegd.

Als het gaat om het spel, financieel, eer, en de roem niet! Daarbij gaf ik al aan dat PSV het van mij het best mag hebben. Of je er 33 of 34 van hebt zal mij aan mij reet roesten bot gezegd. Vind het persoonlijker knapper als een NL club zich kan meten met de beste clubs van de wereld.

Die 34e komt echt heus wel. Daar twijfel ik niet aan

21 maart 2019 om 05:42

Hoe mensen reacties met een knipoog zo serieus opnemen is mij een raadsel. Ihattaren grapt over de concurrentie en MarkieVarkie doet hetzelfde, maar er moet altijd weer iemand zijn die het serieus neemt.

21 maart 2019 om 07:52

Mijn reactie was ook met een knipoog, alleen kan k het middels tekst niet altijd tonen.

21 maart 2019 om 08:11

Op de langere termijn heb je altijd meer aan miljoenen. Daarom was de titel van Feyenoord eenmalig. Een schitterende prijs, maar geen geld om te investeren op succces voor op de langere termijn. Ajax kan dat wel doen. Dan is dit seizoen weliswaar prijsloos, maar is er zat hoop op wel weer een prijs. Man heb meegemaakt dat we 7 jaar op rij niks wonnen en daarna 4 keer op rij wel. Tsja. Ajax leeft 119 jaar he. Er zijn geen 119 titels behaald....

21 maart 2019 om 08:12

Verder is het een beetje plagen van Mo. Doen jij en ik ook op het werk. Hoort erbij.

21 maart 2019 om 08:30

Praat het maar voor jezelf goed dat Ajax weer naast de prijzen zal vallen... leuk een keer stunten, maar je gaat mij niet wijsmaken dat je eerder voor een stunt in de CL kiest dan voor het kampioenschap. Volgend seizoen heb je waarschijnlijk geen CL....

21 maart 2019 om 08:36

Onzin natuurlijk. In Europa praten ze over Ajax en met geen woord over psv. Niet alleen het vele geld dat Ajax binnenhaalt maar ook de uitstraling is belangrijk. Los daarvan, Ajax kan nog de beker winnen.

21 maart 2019 om 08:43

Waar jullie je druk om kunnen maken sjonge jonge zeg haha..een snotneus van 17 maakt een grap en meteen voelen ze zich allemaal beledigt.ajax is de grootste en rijkste club van nederland.dus als zij niet kampioen worden is het automatisch geen topjaar.ze hebben dit jaar een geweldige campagne in de cl en hoop dat ze nog verder komen maar als er dit jaar geen prijzen worden gepakt word het toch keer tijd dat koppen gaan rollen.niemand had verwacht dat PSV het zo goed zou doen en presteren boven verwachting.maar als Ajax nu nog langszij zou komen is het toch wel een heel teleurstellend jaar wat mij betreft kwam prestaties.al ben ik wel blij met de vele mutaties indien een selectie en inbreng van nieuwe talenten voor de toekomst.

21 maart 2019 om 08:56

Spelers kiezen sowieso voor CL. Dat is hun gouden ticket! Dat zorgt voor een grotere kans op een mega transfer en dus extra belegd brood voor de familie. ED is leuk voor de supporters ja en dan houdt het gauw op. Waarom denk je dat spelers van top ED vertrekken naar middenmoot topcompetitie ? Niet voor de prijzen !!!! Puur voor de uitdaging en het geld. Wetend dat wanneer je vlamt in de CL de Europese top je wilt hebben, dan doe je op dat podium al helemaal je best. Ik durf mn hand ervoor in het vuur te gooien dat iedere PSV speler die titel laat lopen voor een kans op halve finale cl en dus een kans om een transfer te maken alla Frenkie. Zeker de PSV’ers die al ED titels op zak hebben.

21 maart 2019 om 09:16

@janjouwer

''als PSV kampioen wordt en Ajax geen CL wint, dan is het seizoen van PSV gewoonweg beter.''

Zo kan ik ook alles wat krom is recht lullen natuurlijk.

Dus volgens jouw beredenering:

Als Ajax volgend jaar alleen de beker wint, AZ kampioen wordt en PSV bij de laatste 8 komt van de CL of zelfs verder, mag ik als ajacied ook roepen dat Ajax het gewoon beter gedaan heeft omdat ze een prijs hebben gewonnen en PSV niet omdat ze feitelijk zonder prijs staan.. terwijl ze wel de grootste clubs van Europa eruit hebben geknikkerd met voetbal waar iedere voetballiefhebber voor naar het stadion komt of voor de tv gaat zitten?

Gelukkig maar dat ieder een andere kijk op het spelletje heeft en zich niet blind staart op zilverwerk wat jaarlijks behaald kan worden en waar je als topclub in Nederland elk jaar kans op maakt. Prestaties in Europa staan toch gewoon weg veel hoger aangeschreven omdat het bijna onmogelijk is om als Nederlandse club nog de EL of CL te winnen. En dat terwijl Ajax de EL finale tot voor kort nog bereikt heeft en nu bij de laatste 8 zit van de Cl.

Het is natuurlijk ook niet voor niets dat er nu zoveel betaald wordt voor Frenkie en straks voor Matthijs. Dat is niet alleen omdat ze voor Ajax spelen en er daar veel geld in de kassa ligt. Maar door de prestaties die het levert in Europa. Dat trekt de aandacht van clubs met het grote geld.

21 maart 2019 om 10:11

Hier ben ik het dus echt niet mee eens. Ik kan me de halve finale van de champions leaugue van psv uit 2006 nog heel goed herinneren. Wat zou het mooi zijn als psv dat weer een keer mag meemaken. Daar zou ik zo 2 kampioenschappen voor inleveren.

21 maart 2019 om 11:44

Ik ben het dus met Chyno eens. Als ik voor het seizoen mag kiezen tussen ver komen in de CL met goed voetbal en geen prijzen of kampioen worden met middelmatig voetbal en Europees niets presteren, dan kies ik altijd voor de eerste optie.

21 maart 2019 om 11:56

Tuurlijk al denk ik dat Ajax nu wel financieel zo’n gat slaat dat PSV wel kampioen moet worden om mee te komen. Stel Ajax zou nog kampioen worden dit seizoen dan moet je echt gaan vrezen voor Bayern/Juventus/PSG praktijken in Nederland. Alleen daarom zou het beter zijn dat PSV kampioen zou worden. Maar dat onderling dollen hoort er toch gewoon bij, dat is leuk en net zoals wat hierboven gezegd werd die van Ajax zullen inderdaad ook wel iets over de CL roepen. Prima en niets mis mee.

21 maart 2019 om 13:00

@ryan
ook al is er geen kampioenschap vindt ik het nog steeds een topjaar. En wat mij betreft maakt de beker hier geen donder in uit.
Misschien ouderwets maar de beker zegt me niks. Als ze die finale winnen leuk, als ze hem verliezen zal er bij mij niet eens teleurstelling ontstaan.
Maar als Ajax op het einde het net niet red en dus geen kampioen wordt, hebben ze hun best gedaan en is het hoedje af voor de prestatie van Psv.
Maar alsnog zorgt deze europese campagne voor een topseizoen.
En wat Steven West hier boven zegt: die 34e komt echt wel.

"aldus de Psv'er met een lach". Voordat mijn mede-supporters zich hier over beklagen. Die jongen bedoeld dit dus niet arrogant, én er zit natuurlijk gewoon een kern van waarheid in.

20 maart 2019 om 23:46

Tja, ik zie Schöne ook altijd met een lach en een knipoog zijn beruchte opmerkingen maken. Laten we dan wel met dezelfde maat meten.

21 maart 2019 om 00:08

Bij schone is het vaak ook meer hoop tegen beter weten in😉 Deze jongen is een van de jongste basisspelers in jaren bij PSV. 2 a 3 jaar geleden riep de leiding daar nog dat 16 of 17 te jong is om basisspeler te zijn, als er dan een wel de kans krijgt en grijpt mogen ze daar best trots op zijn

21 maart 2019 om 00:16

Ja dat sowieso, vind Ihattaren ook een prachtig talent!

Tuurlijk, dollen onderling mag altijd! Daarin niet te vergeten dat de jongens van Ajax, Feyenoord en PSV die bij Oranje (en de jeugd elftallen) het meestal prima met elkaar kunnen vinden. Vooral lekker blijven dollen & gezien de huidige stand heeft hij recht van spreken.

Snotaap. Nauwelijks een bal geraakt op het hoogste niveau. Zouden ze het ook over de Europese campagnes hebben gehad?
Als een speler van Ajax (als Ajax bovenaan had gestaan) dat had gedaan was het weer dat arrogante gassie.

21 maart 2019 om 08:39

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik mocht mijn klasgenoten die bij een andere club zaten er ook altijd graag aan herinneren dat mijn cluppie had gewonnen. Beetje dollen onderling. Dat jij dat met je 62 jaar misschien niet herinnerd, kan hij niets aan doen. Maar om hem dan direct een snotaap te noemen... Op je 17e iets hebben laten zien op het hoogste niveau is ook lastig.

21 maart 2019 om 09:35

Op dat moment is hij speler van Oranje O-19 en is het nergens voor nodig enig onderlinge spanning te creëren met dit soort opmerkingen.

Als ze vervolgens weer knikkeren op het schoolplein mogen ze weer baldadig zijn.

21 maart 2019 om 09:50

Uit de "zegt de PSV-er met een lach" maak ik op dat het gewoon een dolletje is, en dat de sfeer in de groep prima is. De Ajacieden hebben vast ook gevraagd wie PSV heeft geloot in de CL. Neem het niet zo serieus en neem jezelf niet zo serieus.

21 maart 2019 om 10:06

Je hebt gisteren je stemrecht gehad dus je hoeft vandaag niet te bepalen wat ik wel of niet doe, dankjewel

Sfeer is oppervlakkig en zal door de mediaspecialisten uit Oranje altijd worden neergezet als 'uitstekend'. Maar de verhouding kunnen toch echt uit balans raken wanneer men onbedoelde arrogantie als dolletje gaat brengen.

21 maart 2019 om 10:22

Dat stemrecht heeft niet zoveel daarmee te maken, maar dat terzijde. Ik hoef niet te vertellen wat je moet doen, ik zal daarom een goede raad geven: Stel je nou niet zo ontzettend aan.

Dat Feyenoord dit jaar niets heeft om arrogant over te doen, betekend niet dat jij direct tot diep in je ziel geraakt wordt tot iets wat jij als arrogant ziet maar wat feitelijk niets met jou te maken heeft.

Jij ziet het liefste 22 hansworsten op het veld die de ideale schoonzoon zijn? Van die Ja-knikkers Ga daarvoor maar naar Schoonebeek. Ik kan je vertellen, voetbal zou dan niets aan zijn. Doe mij maar een Ibra, Gattusso, Van der Meyde.

Bla bla bla. In Europa dit en financieel dat. Onzin!! Je wilt gewoon weer eens kampioen worden. En als dat niet lukt moet je het horen op je werk. Het wéér niks is een grote frustratie aan het worden.

21 maart 2019 om 10:10

Is het zo moeilijk te geloven dat er supporters zijn die Europees presteren boven de ED verkiezen? Als Ajax vorig jaar een prijs had gepakt, dan was het nu het beste seizoen in jaren? Aangezien de laatste acht van Europa is behaald. Tuurlijk is kampioen worden fijn, maar er zijn mensen die fan zijn geworden van het spelletje, in plaats van het zilverwerk. als het alleen om resultaat zou gaan waren ze ook niet persé voor Ajax geworden omdat daar de gedachte gang anders is. De manier waarop staat er hoog in het vaandel, vandaar ook waarom de overwinning op real i.c.l. de manier waarop zo wordt gewaardeerd. Misschien is het ook appels met peren vergelijken, andere supporters vinden prijzen de maatstaaf voor voetbal, ongeacht of het beton voetbal is (kijk de negatieve reacties rond periode de boer). Terwijl andere de periode Bosz zo kunnen waarderen, goed voetbal i.c.l. Europees presteren. Helaas geen zilverwerk, WEL voetbal.

Ik heb 2 mogelijke opvattingen uit dit bericht:

1. Jemig, meneer komt net kijken in de top van het Nederlandse voetbal en gedraagt zich nu al als een arrogante klootzak. Kijk naar je eigen team en laat de rest, nergens voor nodig dit soort opmerkingen.

2. De media maakt het weer interessanter dan het is en we lezen verder..

21 maart 2019 om 11:48

Ik heb er maar 1. Hier gebeurt hetzelfde als wat op elke werkvloer gebeurt. Ze maken onderling een dolletje en dat is hartstikke normaal.

21 maart 2019 om 13:33

Hoewel humor in mijn DNA zit verwerkt, kunnen we niet zeggen dat iedereen het waardeert als men dollend erop gewezen wordt slechter te zijn gezien je achterstand. Begrip is tweeledig, het effect op een ander kan je niet afdoen vanwege je eigen persoonlijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


25 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TroostKeeper
M. BogardeVerdediger
K. HoeverVerdediger
Y. LeliendalVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland U17.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren