Van Drongelen vergelijkt 2. Bundesliga met Eredivisie: ‘Misschien wel sterker’

Woensdag, 20 maart 2019 om

Rick van Drongelen is niet meer weg te denken uit de basiself van Hamburger SV. Met de Duitse club hoopt de centrumverdediger snel terug te keren in de Bundesliga, waar HSV vorig seizoen uit degradeerde. Met Van Drongelen als een van de smaakmakers is de formatie uit Hamburg goed op weg, maar promotie is nog geen zekerheid. In gesprek met VTBL laat de oud-speler van Sparta Rotterdam zich uit over zijn seizoen in Duitsland. "We zijn goed op weg, maar er is nog niks beslist en we zijn er nog lang niet."

De twintigjarige Van Drongelen ruilde Sparta ruim anderhalf jaar geleden in voor een avontuur bij de gevallen Duitse topclub. Inmiddels speelt hij met Hamburger SV in de 2. Bundesliga. "De competitie is misschien wel sterker zelfs. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat het voetbal mooier is. Maar er is ongelofelijk veel bereidheid bij alle ploegen. Veel strijd, veel fysiek en veel loopvermogen. Duitsers blijven gaan tot de laatste seconde. Het is een zware competitie", weet Van Drongelen inmiddels uit ervaring.

Na 26 wedstrijden staat HSV op de tweede plek in de 2. Bundesliga. "De eerste twee ploegen promoveren direct. Daar zouden we super blij mee zijn in Hamburg. Al streef je altijd het hoogste na. Dus we willen zeker ook kampioen worden, dat zou het echt afmaken. In Nederland zijn we soms nog te naïef. Natuurlijk wil je iedere week mooi voetbal spelen en winnen, maar er zijn wedstrijden waarin dat niet lukt. Dan moet je een plan B hebben. Als je wint en het is bar en bar slecht, hoor je daar later niemand meer over."

Van Drongelen heeft nog een contract tot de zomer van 2022 in het Volksparkstadion. "Ik heb het super naar mijn zin, ik speel bij een mooie en grote club. Mensen onderschatten wel eens hoe groot HSV is. Iedere thuiswedstrijd zitten er 55.000 man op de tribunes. Mensen die bij me op bezoek komen zijn ook vaak zichtbaar onder de indruk", vertelt de jeugdinternational, die zijn pijlen heeft gericht op een snelle terugkeer in de Bundesliga. "We gaan er alles aan doen om deze club weer op het hoogste niveau terug te krijgen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door soccerkoo)

Buiten de top 3 is de bundesliga 2. Denk ik ook beter dan de Eredivisie. In ieder geval voor groter qua stadium, fans en sfeer, het leeft veel meer bij onze oosterburen.

20 maart 2019 om 20:07

Zelfs de 3. Bundesliga trekt daar met regelmaat meer toeschouwers dan een aantal Eredivisie clubs. Vind dat, samen met de League One en Two toch wel leuk om te zien; hoe erg het leeft op dat niveau.

20 maart 2019 om 20:07

Niet zo vreemd, sport nummer 1 plus een land met circa 80 miljoen mensen...

20 maart 2019 om 20:10

Het is nog steeds lastig te vergelijken. Daar wonen ongeveer 82 miljoen mensen t.o.v. de 17miljoen in Nederland.
Als je bijvoorbeeld kijkt naar Bochum (een gemiddelde club uit de 2de Bundesliga) waar ze een stadion hebben van 30.000 mensen.
Dat zou bijvoorbeeld voor een club als VVV-Venlo betekenen dat 1/3e van de gehele stad naar het stadion zou moeten komen.
Dat het meer leeft, ja waarschijnlijk wel. Of Nederland veel meer kan groeien in supporters, mwuah dat valt denk ik best wel tegen.

21 maart 2019 om 00:27

Bij Fortuna Düsseldorf zat in de 2.Bundesliga ook gewoon 48.000 op de tribune. Wat overigens een betere vergelijking is om het aantal toeschouwers te meten, is de bevolkingsdichtheid van Nederland en Duitsland naast elkaar leggen.

21 maart 2019 om 08:22

Hz is bevolkingsdichtheid een betere meetgraad? 17 tegenover 82 is gewoon een enorm voordeel voor de duitsers in dat opzicht

21 maart 2019 om 09:42

Hoezo Kowalski?

Nederland heeft ongeveer 400 inwoners per km2,
Duitsland heeft ongeveer 230 inwoners per km2.

Ik begrijp niet helemaal waarom dit een betere vergelijking zou zijn?

21 maart 2019 om 12:55

Net alsof de bevolkingsdichtheid voor heel duitsland representatief is voor het Ruhrgebied.

21 maart 2019 om 11:07

Top 2 wellicht, na PSV en Ajax is de rest gewoon te wisselvallig of niet in staat zich onder de fysieke druk van duitse ausdauer ploegen uit te voetballen.

Geld regeert gewoon, de 2e Bundesliga is veel rijker dan de Eredivisie, net als de championship in Engeland.

In de breedte zal de 2e Bundesliga zeker sterker zijn dan de Eredivisie. Meer wedstrijden op een x-niveau zullen we maar zeggen. Al zou in de 2e Bundesliga een Psv, Ajax, Feyenoord en AZ ook wel boven komen drijven.

Bundesliga.2 is veel beter dan de Eredivisie. Kijk alleen al naar de stadions, vorig jaar bij Fortuna Düsseldorf konden er 60k mensen in. Vergelijk dat met het stadion van Excelsior waar maar 4K mensen in kunnen

20 maart 2019 om 20:22

Je snapt zelf toch ook wel dat Duitsland veel groter dan Nederland is en dat dit soort clubs dus ook een grotere achterban heeft.. En ook al hebben Rotterdam en Düsseldorf ongeveer hetzelfde inwonersaantal, Düsseldorf heeft 1 profclub en Rotterdam 3... Dus veel over het niveau zegt 't niet..

20 maart 2019 om 20:23

Ajax-Bayern Munchen twee keer een gelijkspel. Aantal toeschouwers zegt niet wat over kwaliteit.

20 maart 2019 om 21:34

Ajax-rosenborg twee keer verloren, 2 wedstrijden zegt niets over het niveau van de competitie

21 maart 2019 om 02:13

@Forzabvb09 chapeau ... men is heel creatief en vindingrijk met vergelijkingen maken. Ik kan me ook nog een Bayern - Ajax herinneren waar Makaay gruwelijk tekeer ging. Met andere woorden: het is inderdaad maar net welke wedstrijd je eruit pikt

20 maart 2019 om 20:33

Want de kwaliteit van de teams en het voetbal lees je af aan het aantal toeschouwers. Mijn hemel.

20 maart 2019 om 23:19

Omzet, (tv-gelden?) en toeschouwersaantallen zijn in de tweede Bundesliga hoger. Dus zou je kunnen stellen dat deze beter is dan de eredivisie. Dat wordt niet alleen bepaald door de kwaliteit van het voetbal (wat in Nederland soms ook pijn aan de ogen doet)

20 maart 2019 om 20:35

Want grootte=kracht.

Duitsland heeft 5x zoveel mensen, dus uiteraard zitten de stadia vol.

20 maart 2019 om 20:39

Het stadion van Fortuna Dusseldorf zat alleen verre van vol toen ze in de 2de bundesliga spelen. Zelfs nu zit het bijna nooit vol.

20 maart 2019 om 20:53

Dusseldorf had vorig jaar de derde plaats op de toeschouwerslijst. Alleen St. Pauli en Nurnberg hadden een hoger gemiddelde. Dat is toch best goed?

20 maart 2019 om 21:05

Eens, maar wilde enkel benoemen dat het wel een stadion van 55k is maar dat die hoeveelheden er nooit zijn. Vind dat de grootte van een stadion dus niet altijd wat zegt.

20 maart 2019 om 21:42

Bij Twente zit er zo'n 22.000 tot 25.000 man, bij Excelsior 3000 KDD is sterker dan de eredivisie 😜

Ik ben in december nog naar Köln tegen Magdeburg geweest. Op een maandagavond meer dan 50.000 mensen. Sfeer was top. Geweldig stadion. Maar het niveau? Dat was 3x niks. Veel kracht en inzet maar dat is het dan ook wel.

Tja, men doet alsof dit heel vreemd is. Nederland heeft 17 miljoen inwoners, Duitsland heeft er meer dan 80 miljoen. Ik vind het eigenlijk bijzonder knap dat zo'n klein land toch altijd weer enorme talenten voortbrengt.

Verder zal het tempo er hoger liggen en fysiek is men wellicht beter, maar technisch en tactisch vind ik het allemaal behoorlijk tegenvallen. Rick van Drongelen vind ik ook helemaal geen groot talent. Leuk dat hij het niveau van de 2. Bundesliga beter vind, maar Van Drongelen vind ik ook meer van het niveau Heerenveen al is dat natuurlijk niet slecht als je pas 20 jaar bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Actuele wedstrijden

2 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen van RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren