AZ countert Van Geel: ‘Voor ons is een terugkeer géén optie’

Woensdag, 20 maart 2019 om

AZ ziet niets in de plannen van Martin van Geel voor een geheel nieuwe voetbalpiramide. De technisch directeur van Feyenoord stelde vrijdag in De Telegraaf voor om een aparte beloftencompetitie met een verhoogde leeftijdsgrens op te zetten. Hij wil dat de tien beste Eredivisie-clubs met de beloftenploegen tegen elkaar spelen op maandagavond. Het zou onder meer betekenen dat Jong AZ uit de Keuken Kampioen Divisie zou verdwijnen, evenals Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Utrecht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met wie ben jij het meer eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door djum)
20 maart 2019 om 15:49

Precies, meerdere malen de kans gehad om het beloftenteam in de (destijds) jupiler league te laten instromen. Nu is er een groot gat tussen A1 en feyenoord 1. Lastig voor de talenten om door te breken.

20 maart 2019 om 15:55

Van Geel heeft het gewoon compleet voor Feyenoord verpest toen hij besloot jong Feyenoord niet in de keuken kampioen divisie te laten spelen, dat ziet hij nu blijkbaar in, maar deze "oplossing" lijkt meer op een wanhoopspoging om het voordeel van de andere jong teams weg te nemen.

Van Geel baalt gewoon dat die de boot gemist heeft en probeert nu dit. Gaat sowieso niet gebeuren, want de ploegen die erin zitten hebben, zoals Huiberts aangeeft, veel meer behoefte aan de KKD dan zo'n beloftecompetitie.

20 maart 2019 om 16:28

Van Geel probeert nu inderdaad wanhopig iets te vinden waardoor Feyenoord meer aansluiting krijgt bij deze Jong elftallen.
Vind het wel altijd fijn dat zulk soort mensen op dergelijke posities blijven meedenken aan de innovatie van het Nederlands voetbal.
Overigens heeft Feyenoord wegens geld-issues niet kunnen instappen destijds anders hadden ze het wel gedaan zei hij.

20 maart 2019 om 16:31

Tja, keuzes. AZ zat ook niet ruim in de papieren, maar kozen er wel voor (met een flinke omweg).

20 maart 2019 om 16:33

Ik denk dat het meer is dat Van Geel ziet wat met name bij Ajax en AZ en in mindere mate PSV doorstroomt uit de Kkd, en hij voor zijn Feyenoord dezelfde tegenstand wil.
Geld lijkt mij een sterk excuus, want Utrecht is ook niet de rijkste van Nederland.

Gaf hij trouwens bij de tafel van Kees (?) niet aan dat die het niet wilde omdat hij geen 38 contractspelers wilde?

20 maart 2019 om 16:37

Dat gaf hij aan ja en dan kun je dat direct linken aan het gebrek aan geld ivm salarissen.
Hij wilde liever minder spelers met kwaliteit ipv het dubbele aantal met veel kwantiteit.

20 maart 2019 om 16:52

@tinus45

Nou ja die spelers met kwaliteit die er nu wel rondlopen in de selectie van het eerste hebben we gezien.

Overigens kon hij aan het begin van het seizoen met contractspelers als Sinisterra, Vente, El Hankouri, Burger, Hansson, Kokcu, Verdonk/malacia, Geertruida, Ten Hove, van der Kust, Toure, Vicario, Bouchataoui, Zwarts, Schuurman, Wehrmann, Lewis, van Mullem, Reith, Smeulers, Knoester, Summerville, Evora, van Leeuwen, Azarkan, Bannis, Hendriks en de Mooij gewoon een Jong-elftal in elkaar flansen. De spelers waren er dus gewoon, want bij het eerste zijn ze in elk geval niet in beeld. Focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit is gewoon een fabeltje.

20 maart 2019 om 16:54

Die jongens in Jong Feyenoord lopen er nu ook niet voor niks bij natuurlijk. Ja er zitten wel iets van kosten bij, maar als je kijkt wat voor pareltjes dit al heft opgeleverd bij de clubs die meedoen.. Die hebben dit er al lang en breed uit. Helemaal als je kijkt dat er op dit moment bij Feyenoord vrij weinig rond loopt dat enige waarde heeft (heb geen idee wat er in jong loopt, puur in het eerste), denk ik dat elke BVO de keuze anders gemaakt had als Van Geel.

20 maart 2019 om 17:20

@ tinus, Die mogelijkheden waren er eerst niet inderdaad. Inmiddels is er ene kans geweest om versnelt in te stromen en die is bewust niet genomen. Onbegrijpelijk als je het mij vraagt. Ook dit is een investering in de toekomst zeker als ziet wat het de andere clubs gebracht heeft. Als hij er later alsnog voor gekozen had o dat die mogelijkheden er nu wel zijn hadden weinige het hem kwalijk genomen.

20 maart 2019 om 17:22

Alleen konden ze begin van dit seizoen niet zomaar instromen volgens mij. Dan hadden ze onderaan moeten beginnen.

20 maart 2019 om 17:23

Mee eens Dirk. Helemaal omdat natuurlijk de eerste lichting onzeker was. Maar toen Twente eruit ging, toen hadden ze in moeten stappen. Nu is het te laat, en zullen ze zich omhoog moeten werken via de pyramide zoals die nu is.

20 maart 2019 om 17:24

@atletico, als ik het goed heb, konden ze de plek van Twente overnemen. Deze heeft Utrecht uiteindelijk gekregen omdat Feyenoord niet wilde, en Utrecht kampioen was geworden.

21 maart 2019 om 00:27

Djum, mindere mate PSV? Kijk anders even naar de selectie.

En hij ziet dan waarschijnlijk ook niks in een competitie met 16 ploegen in de ED. Want dan zouden jong ploegen ook uit de KKD verdwijnen. V Geel wil niet toegeven dat Feyenoord een verkeerde keuze heeft gemaakt, door niet aan te haken in de voetbalpiramide. Goed dat hij een alternatief bedenkt, maar geef wel gewoon aan dat er een foute keuze is gemaakt. Jammer dat het dus voorlopig niet doorgaat, want die jong ploegen vind ik als Cambuur man een schande voor de competitie.

Van Geel faalde gewoon toen het ingevoerd werd, oa door gebrek aan toekomstvisie. Hoezo zouden de florerende jeugd opleidingen van bijv AZ, Ajax en PSV eronder moeten lijden

20 maart 2019 om 16:30

Door het ontbreken van geld heeft Feyenoord niet in kunnen stappen toendertijd

20 maart 2019 om 16:45

Van Geel faalde helemaal niet, het was een keuze, een financiele keuze. Er was 50 miljoen schuld, dat was hij aan het saneren, er was geen 2-3 mln om in te stappen. Deze makkelijke riedeltjes, te triest om te lezen.

Niet dat ik iets heb of zie in het nieuwe plan van hem net zoals anderen dat ook niet zien. (of willen)

20 maart 2019 om 16:55

Feyenoord had er toch ook voor kunnen kiezen in de amateur klasses in te stromen, zoals az heeft gedaan en groningen/vitesse nu doen?

20 maart 2019 om 16:59

Jouw riedeltje is net zo makkelijk Fr_jc. Want inderdaad bij de eerste keer dat men kon instromen was die schuld er en was het een logisch besluit om niet in te stromen. Echter hebben ze daarna nog 2x de kans gehad om in te stromen voordat de Piramide sloot. In 16/17 stroomde een jong FC Utrecht als kampioen van de beloftecompetitie door naar de KKD en andere clubs naar de 2e en 3e divisie. Ook toen heeft Feyenoord besloten om niet mee te doen aan de Piramide, terwijl die 50 miljoen schuld gesaneerd was.

20 maart 2019 om 17:02

@justpsv95

Ik meen dat ze die optie wel zullen moeten gebruiken nu dit "plan" afgeschoten word.

20 maart 2019 om 17:09

@master D

Mijn reactie(s) zijn gebaseerd op mensen die praten om te praten. Makkelijke onzin.

Kijk, jij hebt hele goeie punten, Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet op welke basis er de 2 keer erna niet is besloten om in te stappen. Dat v Geel daar niet op ingegaan is neemt men hem ook kwalijk. Juist omdat 'men'hem dat kwalijk neemt gaat hij nu makkelijke plannetjes maken en onzin voorstellen.

Dit plan is daarmee ook geheel onzin! Hij heeft de boot gemist en probeert nu met een klein roeibootje erachteraan te peddelen.

20 maart 2019 om 17:25

@ Fr_Jc, De mogelijkheden waren er nog toen Twente uit moest en later via de constructie van AZ en nu weer. Keer en op keer de boot gemist. Dat je in eerste instantie weigerde wegens financiële keuzes en niet weten wat het op kon brengen snap ik goed, nu niet meer. Dit is een investering voor de lange termijn om nieuw talent klaar te stomen waar Feyenoord miljoenen op kan verdienen. Maar in plaats van die kans alsnog te pakken omdat de middelen er nu wel zijn, wordt de vertoning van van Geel genant. Daar schuurt het voor mij. Gewoon doen alsof jij het als enige goed ziet en zelfs een plan opperen wat 6 jaar geleden niet fantastisch was. Dat is de reden dat van Geel voor mij klaar is. Niet om wat hij gedaan heeft maar met dit soort visies heb ik er weinig vertrouwen in dat hij de club naar een hoger plan gaat tillen.

20 maart 2019 om 17:58

Dank je wel voor je onderbouwing FrDirk!

Ik was niet van dit geheel zoals je schrijft op de hoogte. Ik was veel in het buitenland dus heb niet alles mee gekregen.
Ik ben ook wel klaar met van Geel, zoals velen. Hij heeft goeie zaken voor Feyenoord gedaan maar de schaal begint over te hellen naar het negatieve. Fouten blijven zich opstapelen en we missen zoals zo vaak de boot. Neem daarbij ook somige aankopen, huur, (niet) verkopen. Tijd dat de RvC in gaat grijpen. Maar dat zal wel niet met handje boven hoofd beleid.

De laatste keer dat Van Geel in het nieuws kwam was dat hij lag te pijpzeiken over een ABAB-experiment met penalty's dat was aangekondigd in de aanloop naar de JC-schaal. Tot die tijd zie je hem niet en nu maakt-ie zich binnen een maand al twee keer belachelijk. Waar heel Nederland St.juste voor een kostendekkend bedrag met strik en al van de hand zou doen, weigert nota bene de enige man die die beslissing moet nemen om deze dertien-uit-een-dozijn-speler niet voor de hoofdprijs van 12 miljoen van de hand te doen. En rond dezelfde tijd doet hij een aantal Eredivisieclubs die met grote tevredenheid hun beloftenelftal in de voetbalpiramide zien renderen een voorstel voor een beloftencompetitie zoals we die in het verleden al lang gehad hebben en in alle opzichten onaantrekkelijk was. Hoe naïef ben je als je denkt dat niemand doorheeft dat zo'n voorstel alleen voor Feyenoord - dat onder Van Geel de boot gewoon zwaar gemist heeft - interessant is. Het is als de enige blinde in het gezelschap de rest vraagt of het niet beter is om het licht uit te doen.

De boot gemist en dan nu op de proppen komen met een absurd idee. Waarom zou je in vredesnaam denken dat clubs die nu mooi in de KKD spelen hierin mee zouden gaan? Wat voor plaat heb je dan voor je hoofd?

Ik denk dat over paar jaar de beloften elftallen wel verdwijnen. Nu word alles zo geregeld voor de grote clubs zodat we weer iets voorstellen in Europa. Als het verschil tussen de rest straks te groot word zal er ook naar de andere clubs geluisterd moeten worden. Of als dan de competitie naar 16 clubs gaat zal wel de eis worden dat dan de jong elftallen moeten verdwijnen

20 maart 2019 om 16:35

Oké, maar stel dat de Eredivisie 18 clubs houdt, en de Jong teams verdwijnen uit de Kkd, wie gaat die plaatsen dan vullen? Of nemen ze genoegen met veel minder wedstrijden per seizoen?

20 maart 2019 om 16:59

Dan speelt de kkd met 16. Of wellicht ooit eens amateurs als dat beter geregeld is. We moeten altijd in het belang van het nederlands voetbal denken. Betekend dat alles inrichten zodat de grote clubs wat kunnen betekenen in europa. Of willen we de kloof tussen top en onderste verkleinen.

In plaats van dit plan, kan je beter de hele voetbalpyramide op schop nemen. Het is eigenlijk toch te gek dat je niet kan degraderen uit de Kkd?
De Knvb zal dit eigenlijk gewoon verplicht moeten maken, en de regels voor een BVO veel meer moeten verlichten. Als je kijkt naar de League 2 in Engeland is het gemiddelde toeschouwers aantal ook maar tussen de 3 en 4 duizend en d stadions stellen niet heel veel voor. Waarom zou zoiets in Nederland niet kunnen? Denk dat een Katwijk en Ijsselmeervogels een zelfde aantal toeschouwers trekt?
Daarnaast kan je dan altijd nog zeggen dat er een maximum van 4 Jong elftallen in de KKD kunnen spelen, met desnoods een play off tussen de laagstgeplaatst KKD tegen de hoogste andere.

Van Geel moet gewoon zn verlies pakken en Jong Feyenoord laten instromen in de pyramide. Ik weet niet of dat kan in de 3e divisie/hoofdklasse o.i.d. Dan hebben de Feyenoord talenten na 2 - 3 jaar ook de gewenste tegenstand.

En terecht. Feyenoord had de kans, heeft hem niet gegrepen en merkt nu de nadelen. Niet het probleem van de andere clubs. Bovendien kan dit een cruciale ontwikkeling zijn om op Feyenoord in te lopen. Als daar een stuk minder jeugd doorbreekt heeft dat positieve gevolgen voor AZ.

Beter nadenken voordat je nee zegt Van Geel..... En nu gaan betreffende clubs die daar wel over nagedacht hadden echt niet meewerken aan een maandagavond competitie voor van een blessure terugkerende spelers.

Idd van geel probeert zo zn kans met de kkd te herstellen. Ook zei hij ik heb zo 35 contract spelers en andera 70. Dat is waar maar hij kan de pot van feyenoord beter daarin stoppen,talenten ontwikkelen en goed doorverkopen dan je geld uitgeven aan zeer matige spelers. Deze noemt hij zekerheidjes. Nou mr van geel ik zal jou 1 zekerheidje geven. In geen 12 mil jaar dat jij 12 mil vangt voor st juste

Martin heeft meerdere kansen/aanbiedingen gekregen om zijn Feyenoord in de KKD te krijgen. Steeds wilde hij het niet. Nu andere clubs die wél ja zeiden tegen de KKD de vruchten plukken met de doorbraak van talenten en Feyenoord beteuterd is achtergebleven wil van Geel de andere clubs er ook maar uit om weer terug te gaan naar een nietszeggende maandagavond competitie voor reserve spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller31
M. BizotKeeper40
J. KarlssonAanvaller31
C. StengsAanvaller31
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Technisch directeur
28 fans
59 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren