‘Real Madrid was bang voor Lyon toen ik er net zat, dat begreep ik niet’

Woensdag, 20 maart 2019 om

José Mourinho werd in de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een rentree bij Real Madrid, maar de Koninklijke koos er uiteindelijk voor om Zinédine Zidane terug te halen. Mourinho was in het verleden al drie jaar werkzaam in het Santiago Bernabéu en hoewel hij nooit een Europese prijs wist te winnen met de Spaanse grootmacht, heeft hij wel het idee dat hij een rol heeft gespeeld in de vier Champions League’s die in de jaren erna werden gewonnen.

“Volgens mij hadden in de zeven of acht jaar daarvoor geen enkele keer de kwartfinale bereikt. Ze haalden de halve finale of de kwartfinale niet. In mijn eerste seizoen moesten we tegen Olympique Lyon en de club was bang”, blikt de Portugees terug bij beIN Sports. “Ik kon niet begrijpen hoe een club bang kon zijn voor Lyon. Ze hadden een goed team, maar we hebben het wel over Lyon.”

“Twee seizoenen later werden we in de halve finale uitgeschakeld na strafschoppen (door Bayern München, red.). Kaká, Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo misten hun penalty’s, terwijl ze allemaal uitstekende strafschopnemers waren. We behaalden een recordaantal van honderd punten en haalden de halve finales van de Champions League.”

Mourinho begon dit seizoen nog als trainer van Manchester United, maar werd in december op straat gezet. Hij hoopt na de zomer echter een nieuwe club te hebben: “Ik heb een idee in mijn hoofd om in juni weer bij een club te beginnen. Ik weet precies wat ik aankomend seizoen niet wil, daarom heb ik ook al drie of vier clubs afgewezen. Ik weet wat ik wil, nog geen specifieke club, maar wel wat betreft de aard van het werk en de omvang van de club. Daar wacht ik nu op.”


Poll

Denk jij dat José Mourinho volgend seizoen weer aan het roer staat bij een Europese topclub?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door bf1994)

Mourinho heeft Real Madrid weer top gemaakt, in elk opzicht! Real heeft onder zijn bewind alleen maar in de halve finale van de Champions League gehaald, waar het in de jaren daarvoor bleef haken in de ronde na de groepsfase zoals hij zelf al zegt. Ik vind het oneerbiedig zoals veel mensen over zijn tijd bij Real spreken. Mourinho heeft Real kampioen gemaakt met een recordaantal goals ten koste van het allerbeste clubteam ooit volgens menig expert.

Ik hoop hem snel weer aan het werk te zien, deze absolute grootheid hoort in de Europese top aan het werk te zijn! Persoonlijk zou ik hem graag bij Inter of Juve aan de gang zien gaan, maar de gedachte dat hij ooit terugkeert bij Chelsea wil ik ook m’n hoofd niet uitzetten.

20 maart 2019 om 11:21

Met dat team van madrid mocht het eigenlijk ook niet anders. Ronaldo, kaka, di maria, ozil xabi alonso, marcelo, ramos, casillias. Het waren geen koekebakkers.

20 maart 2019 om 11:26

Real heeft altijd een top team gehad. Ook in de tijd van Ronaldo, Zidane, Beckham, Figo en Raul presteerden ze nooit wat in de CL vanaf 2003. Je kunt stellen dat onder Mourinho Real gewoon weer terug is gekomen aan de absolute top van Europa. Karwei is uiteindelijk afgemaakt door Ancelotti en Zidane. Tevens werd Mourinho ook nog overtuigend kampioen in Spanje.

20 maart 2019 om 11:29

Real had ook voor die spelers geen minkukels rondlopen he! Kaka hoort niet in dit lijstje wat mij betreft trouwens. Robben, Raul, Van Nistelrooy, Robinho, Casillas, Ramos en Sneijder waren in de jaren daarvoor ook geweldige spelers waar 0,0 mee gepresteerd is!

20 maart 2019 om 12:45

lol "karwei werd afgemaakt door Ancelotti en Zidane". Er is een groot verschil tussen ver komen en hem winnen, vraag dat maar aan Juventus en Atletico. Onder Mourinho waren ze het net niet, veels te agressief en onrustig op belangrijke momenten. Onder Ancelotti kwam de rust in het spel en onder Zidane al helemaal. "wij tegen de wereld" retoriek van Mourinho heeft ook zo zijn weerlslag.

20 maart 2019 om 21:32

geen minkukels, maar de meeste die jij noemt op robben na, zijn een klasse minder dan c Ronaldo, kaka.
Probleem met robben was zijn blessure gevoeligheid anders had hij misschien met Ronaldo benzem een geweldig aanvals trio kunnen maken

Di maria en ozil waren ook geweldig in madrid.

20 maart 2019 om 11:22

In elk opzicht? Onder Mourinho werd Real Madrid gehaat en uitgekotst. Niemand behalve Madrid fans vonden de club leuk. Pepe, Ramos, Marcelo en meer spelers gedroegen zich als gekken en dat wangetje knijpen zal ik hem nooit meer vergeven. Ik was erg blij toen hij weg was. Toen Ancelotti kwam, kwam het Real Madrid waarom ik de club zo mooi vind. Hij maakte er weer een leuke club van, waar plezier af te lezen was van de gezichten, de Gentlemen's club die het hoort te zin. Onder Ancelotti met de 442 opstelling heb ik bizar goed voetbal gezien. Ik hoef hem nooit meer terug te zien bij Real en ben ontzettend blij dat Zidane terug is.

20 maart 2019 om 11:27

In het sportieve opzicht, wat het allerbelangrijkste is. Niemand speelde graag tegen Real. Voor Mourinho werden ze in de Champions League uitgeschakeld door nietszeggende ploegen, tijdens Mourinho is de transitie ingezet naar de absolute top en na Mourinho is de laatste stap gezet. Het team waar Ancelotti en later Zidane de Champions League mee won was grotendeels het team wat Mourinho heeft gesmeed.

Je kan het niet eens zijn met zijn spelwijze, natuurlijk, maar je kan niet ontkennen dat hij wel degelijk een proces gestart is. Een proces dat Chelsea ook begonnen is met Mourinho in 2004 en uiteindelijk de Champions League opbracht in 2012. Bij Real is dit echter nog beter gegaan omdat daar wã©l de juiste mensen na Mourinho gekomen zijn!

20 maart 2019 om 11:51

Heeft gesmeedt? Een aanslag op mijn ogen.

Dat kan ik helaas wel ontkennen. Dat jij en MoniqueVerschoor Mourinho blind adoreren en zijn prestaties graag opblazen is jullie zaak, maar ik zie Mourinho's bijdrage aan het CL succes helemaal niet. Ja inderdaad Chelsea won 8 jaar later de CL. Je kan dan zomaar over iedereen beweren dat hij de grondlegger is, zelfs Ranieri of AVB.

Tevens is het imago van een club natuurlijk ook heel belangrijk, misschien zelfs belangrijker dan het sportieve luik, en Mourinho maakt van zijn club vaak de meest gehate club ter wereld. Faut le faire.

20 maart 2019 om 12:09

Oak en Jovi, helemaal met jullie eens. Maar voor Chelsea heeft ie natuurlijk wel veel betekend. Die wonnen nooit iets daarvoor. Maar naast Abramovic was Mou de schakel daar natuurlijk. Daarom is er ook veel dankbaarheid en soms ook adoratie van Chelseafans mbt Mou. Maar van Real heeft ie elk Koninklijk predikaat in de vuilcontainer gesodemieterd. Wat een vreselijk team was dat. Met zoveel dieptepunten. En dat kampioenschap? Zegt me niets meer, is helemaal naar de achtergrond verdrongen door alle negatieve randzaken. En dat mag de Koninklijke nooit meer willen.

20 maart 2019 om 12:20

Klopt, maar we hadden het over Real. Zijn prestaties bij Inter, Porto en Chelsea waren geweldig.

20 maart 2019 om 12:20

Oeeh, je hebt gelijk.. Die fout is er nu uit. Dank je wel!

Ik denk dat je juist heel goed hard kunt maken dat hij de grondlegger is voor het succes van Chelsea. Er zijn namelijk nauwelijks basisspelers na die tijd bijgekomen, het team wat er in 2012 stond tegen Bayern is een team wat bij elkaar gebracht is door Mourinho. Dit is geen gekke mening ofzo, niet iets wat ik door mijn blinde adoratie voor Mourinho zelf bedacht heb. Dit is een vaststaand feit wat door spelers, coaches en het bestuur van Chelsea vaker benoemd is.

Spelers zoals Terry, Lampard, Cole en Drogba hebben vaak gesproken over de coaching van Mourinho en wat voor effect dit gehad heeft op hun loopbaan, zij zijn de leidende figuren geweest in 2012. Zij waren praktisch gezien de coaches van het elftal. Di Matteo was niet meer dan degene die de media bezig hield, op Cobham bepaalde Terry, Lampard en Drogba gewoon wie er speelde en hoe er gespeeld zou worden.

Daarom leg ik de link tussen Chelsea en Real Madrid. Deze twee zeer succesvolle teams zijn samengesteld door Mourinho, zijn gehard door Mourinho en hebben leren winnen van Mourinho.

20 maart 2019 om 13:05

Dat Real Madrid heeft leren winnen van Mourinho is natuurlijk de grap van de dag. Gelukkig ga je verder met entertainen door CL overwinning van Chelsea jaren na Mourinho ook op zijn conto te schrijven. Maar je geeft daarna aan dat het geen blinde adoratie, dus dan is het natuurlijk stuk geloofwaardiger.
Trouwens, CL winnen is natuurlijk big deal, maar hoe Chelsea hem toen won was natuurlijk lachwekkend. Je doet nu alsof ze met wereldvoetbal onder Mourinho's geest alles wonnen. Maar zij wisten niet eens hoe ze in de finale terecht waren gekomen. Het hele campagne is vergelijkbaar met huidige CL campagne van Man Utd. Dit geeft ook gelijk de zwakte van zo'n toernooi weer, er hoeft er maar op een aantal momenten mee te zitten en je staat zo met die beker in handen. En dan wordt het jaren later opeens een heroisch verhaal waarvan Mourinho ook de credits krijgt.

20 maart 2019 om 11:54

@youricfc: Als er één periode is geweest dat Real niets Koninklijks had, is het de periode van Mourinho. Qua competitie deed hij het niet veel beter dan de jaren ervoor. En voetballend is weinig uit die periode blijven beklijven, behalve het figureren bij een 5-0 verlies in een galavoorstelling. Het zijn vooral de op hol geslagen Pepe en Ramos en het ogen incident wat mij aan de periode laat terugdenken. Allemaal tactieken waarmee Mourinho in een VAR tijdperk niet ver mee komt.

Sinds zijn vertrek is Real weer veel meer op klasse gaan voetballen, dat geldt ook zeker voor Ramos. De 4 CL overwinningen erna hebben dan ook helemaal niets met zijn verdienste te maken. Het zou voor het voetbal ook het beste zijn dat zo'n man niet meer in het vak terugkeert. Een Tuchel, Klopp, Guardiola of Peter Bosz kunnen mij wel bekoren, die willen tenminste voetballen.

20 maart 2019 om 12:13

Het feit dat jij een complete discipline binnen de sport, verdedigen blijft namelijk onderdeel van de sport, weigert te zien als een onderdeel daarvan en roept dat Mourinho niet wil 'voetballen' zegt eigenlijk al genoeg.. Je hebt geen idee waar je het over hebt!

Real Madrid scoorde zeker niet minder in de seizoenen onder Mourinho, Real pakte zelfs het record voor aantal gescoorde goals in een seizoen! Het speelde tegen Getafe bijvoorbeeld net zo aanvallend als ze daarvoor en daarna deden. Het verschil is dat ze minder goals tegen kregen. Dat er bij jou niets is blijven hangen uit die periode zegt meer over jouw (selectieve) geheugen dan over die wedstrijden op zich..

Ramos is nog steeds een notoire valsspeler en kaartenpakker, misschien moet je niet alleen Mourinho daar de schuld van geven? Ramos heeft het meeste aantal kaarten gepakt in de Spaanse voetbalhistorie, dat ligt niet alleen aan Mourinho geloof ik he?

Het feit dat jij Tuchel en Klopp noemt, die bovenal pragmatisch zijn, als coaches die jou wel kunnen bekoren is ook lachwekkend te noemen. Juist Tuchel krijgt klap na klap van de media en fans wereldwijd omdat hij te verdedigend gespeeld heeft met Dortmund en laatst nog met PSG tegen United. Te afwachtend allemaal..

20 maart 2019 om 13:17

@youricfc: Jouw manier van reageren heeft nogal wat weg van een fanboy. Wel bijzonder dat jij hieruit opmaakt dat ik de kunst van het verdedigen mij niet kan bekoren. Voor iemand dieveel italiaans voetbal volgt zoals ik is dat vrij bijzonder verwijt. Maar Mourinho is hierin absoluut geen tacticus of strateeg die hier een spannend, herkenbare of vernieuwende kijk op heeft.

Wow, het feit dat jij het enkel over cijfers en meningen in media hebt, betekent dat jij niet mijn romatische blik op voetbal deelt. Dat je ook de wedstrijden van PSG tegen United erbij haalt onderschrijft dit. Ondanks dat Manchester United door is, had PSG daar natuurlijk moeten staan, die waren in beide wedstrijden 2 klassen beter. En tja dat de opportunistische fans na zo'n wedstrijd conclusies trekken, daar trek ik mij dan niets van aan. De verhoudingen op het veld waren voor elke kijker duidelijk..

Het verschil tussen jou en mij is dat als Ajax dit jaar niks wint, jij dit waarschijnlijk als een verloren jaar voor hen beschouwt. Ik heb daarintegen genoten van eeen aantal wedstrijden met soms veel en soms weinig doelpunten.

20 maart 2019 om 14:27

Ik zou het als een rampjaar zien voor ze! De hoeveelheid geld die ze afgelopen zomer in de selectie hebben gepompt, de talenten die gerijpt hebben in het eerste en nu naar grote clubs gaan, allemaal voor niets! Ajax zou de prijzen binnen gaan harken maar wordt gewoon tweede, wint weer niets en gaat er straks omgetwijfeld op een lullige manier uit tegen Juventus! Dat kun je toch geen goed seizoen noemen? Dat doen ze bij Ajax zelf ook niet, ze willen het Bayern van Nederland worden! Minimale vereiste is dan dat je elk jaar kampioen in eigen land wordt..

Ik ben het overigens niet eens dat ik jouw romantische blik niet deel, ik vind alleen andere verhalen mooier. Verhalen over puur en alleen mooi voetbal doen me niets nee. Ik heb niet opeens iets met Oranje van ‘74 puur en alleen “omdat ze ze mooi voetbalden”. Geef mij maar het verhaal Inter/David tegen Barca/Goliath in 2010, dat vind ik veel mooier!

20 maart 2019 om 14:44

@youicfc: Dat is precies het verschil wat ik aankaart. Ik denk dat dit jaar voor Ajax daardoor sportief en commercieel een groter succes zijn dan de seizoenen onder Frank de Boer. En dat komt door wat je op het veld ziet. Blijf jij je maar vasthouden aan prijzen, ik blijf genieten van mooi voetbal. Dat gelukkig nog niet door de Mourinho's van deze wereld ten grabbel is gegooid.

20 maart 2019 om 13:14

@yoericfc

Mourinho heeft het daar best goed gedaan daar maar Cristiano Ronaldo was natuurlijk de man die Real Madrid weer top heeft gemaakt destijds.dat is een van de beste transfers geweest die Real Madrid ooit heeft gedaan

Het seizoen erop werden ze door barcelona uitgeschakeld. Het jaar daarop door bayern

Terug naar Inter zou een perfecte match zijn voor hem. Hij kan daar zijn voetbal spelen, omdat ik Inter eigenlijk nooit mooi voetbal heb zien spelen. Nu onder Spalleti is het ook niet om aan te zien. Het lijkt wel geïmplementeerd te zijn in de voetbalcultuur die er heerst.

Geen club die kans maakt op prijzen komt nog bij hem uit vrees ik.

20 maart 2019 om 11:28

Inter, Atletico. Denk dat genoeg clubs Mourinho willen. Vraag is echter of Mourinho genoegen neemt met clubs net onder de top. De Real's , United's zouden niet meer voor hem in de rij staan. Misschien dat PSG nog een optie is. Bij clubs als Atletico, Inter, Roma, Porto of Benfica zie ik hem gewoon terecht komen.

20 maart 2019 om 13:40

Kijk, de duitste en franse competitie heeft hij te vaak afgebrand. Dan resteren inderdaad de clubs die jij noemt dus enkel in Portugal zou hij nog kampioen kunnen worden. Benfica heeft hij al afgewezen. Een roemloze periode in de serie A zit eraan te komen.

20 maart 2019 om 15:48

Tja de Duitse competitie staat gewoon op same level als Italie en is in de breedte denk ik zelfs nog sterker dan Spanje. Ik zie Mourinho ook niet bij een Bayern of Dortmund. Een Schalke zal wel bij hem passen, al denk ik dat Mourinho zich daar te groot voor voelt.

Hij heeft zonder meer een belangrijke rol gespeeld bij Real.
Ik volg Real al heel veel jaar, en ik miste een bepaalde mentaliteit. Die bracht Mou wel !En dat hadden ze ook echt nodig op dat moment.
Echter langer dan 3jr moest het ook niet duren. Ik voorspelde dat al bij zijn aanstelling en ik was ook enorm blij dat die jaren voorbij waren.
Blij dat hij is langsgekomen maar aub nooit meer terug.

Dat jaar in de halve finale uitgeschakeld worden door Bayern brak echt mijn hart. Kon het niet geloven dat juist Ronaldo en Kaka faalde in het nemen van hun penalty. Voor mij was die het zuurst, de jaren daarna waren geweldig daarin tegen.

Je kunt zeggen wat je wilt over Mourinho maar 1 ding kan je niet ontkennen, en ik als barca fan zeg dat;
De counters die Real Madrid destijds had onder Mourinho was puur genieten geblazen.

Persoonlijk ben ik het ook met Youricfc eens.

Nu is Zidane plots een wereldtrainer. Ik herinner mij nog na enkele maanden Zidane dat ze hem wouden buitensmijten bij Real. Maar plots waren er enkele winstmatchen en hij mocht blijven. In de CL enkele keren door het oog van de naald en met scheidsrechtershulp of ze waren niet in de finale geraakt. In de finale bijzonder veel geluk dat die goal nog in de allerlaaste minuut valt of er kwamen geen verlengingen. De jaren erop weer veel scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van Real of ze kwamen weer niet in de finale van de CL. Ondertussen wel eens kampioen gespeeld maar ook hier weer dankzij een dwaling van een scheids waarbij Barca 2 punten verloor, die 2 punten die net genoeg waren om kampioen te spelen.
Het kan raar lopen, gewoon een beetje het geluk (of is er telkens geld meegemoeid) en je bent een toptrainer of een geboren nietsnut. Zidane kan het weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

849 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

‘Mourinho geeft duidelijk signaal af met vijfde tribuneplaats van het seizoen’

Het lijkt niet meer goed te komen tussen José Mourinho en Dele Alli. Volgens onder meer The Athletic is de aanvallende middenvelder niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren