Tahith Chong praat over rentree bij Feyenoord: ‘Dat is een lastige vraag’

Woensdag, 20 maart 2019 om

Tahith Chong maakte eerder dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Manchester United en speelde tegen Paris Saint-Germain (1-3 overwinning) zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Volgens berichten in Engeland zouden the Red Devils van plan zijn om de negentienjarige aanvaller te verhuren. Chong wil voorlopig nog niet nadenken over een eventuele verhuurperiode.

“Ik ben een speler van Manchester United en daar focus ik me op. Op elke training probeer ik hard te werken en dan zie ik wel wat de toekomst brengt”, vertelt Chong in gesprek met de NOS. De aanvaller meldde deze week bij Jong Oranje, dat een trainingsstage in Spanje belegt en het daar opneemt tegen de Verenigde Staten en Egypte. Chong werd eerder in verband gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie.

Er wordt vervolgens gevraagd hoe hij tegenover een terugkeer naar Feyenoord zou staan. “Dat is een lastige vraag, omdat je op dit moment daar niet over nadenkt. Als je speler van United bent, denk je daaraan”, reageert de jonge aanvaller, die dit seizoen tot dusver drie wedstrijden in het eerste elftal van Manchester United achter zijn naam heeft staan. “Ik sluit niks uit en ik kan niet in de toekomst kijken. Wat er komt, daar deal ik dan tegen die tijd wel mee.”

Chong verliet de jeugdopleiding van Feyenoord in 2016 voor Manchester United. Een kleine drie jaar later staat hij nog altijd achter zijn keuze om op zeer jonge leeftijd naar Engeland te vertrekken. “Iedereen mag zijn mening hebben. Ik heb er geen spijt van dat ik naar United ben vertrokken. Ik zeg het eerlijk: ik wilde op dat moment gewoon een nieuw avontuur. Ik heb al mijn Champions League-debuut gemaakt, dus het is allemaal goed geweest.”


Poll

Moet Feyenoord proberen om Tahith Chong te huren van Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)
20 maart 2019 om 10:10

Van Persie en Wijnaldum waren natuurlijk gewoon basisspelers toen ze vertrokken. Ake en Chong gingen erg jong weg en zijn tot op heden geslaagd. Er zijn nog hele volksstammen waarbij een vroegtijdig vertrek uit de eredivisie uitgelopen is op een fiasco..

20 maart 2019 om 12:00

Chong is alles behalve geslaagd, zie het hem niet redden bij United sterker nog. Moet absoluut terug naar de Eredivisie proberen te gaan.

20 maart 2019 om 12:30

Was vorig jaar verkozen tot grootste talent toch?

20 maart 2019 om 12:36

Het is inderdaad wat vroeg om te zeggen dat hij geslaagd is maar ook te vroeg om te zeggen dat hij gefaald heeft. De PL is geen eredivisie waar je als 18 jarige met wat talent het verschil kan maken. Spelers zijn gemiddeld een aantal jaar ouder voordat ze echt doorbreken in de PL. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het fysiek wat nodig is in de PL in verhouding daarmee is de eredivisie een competitie voor jonge juffrouwen. Bij Manchester zijn ze erg tevreden over zijn ontwikkeling.

Wie weet dat een stap terug naar de eredivisie een positief gevolg kan hebben voor zijn ontwikkeling maar ik denk dat Manchester hem het liefst in de PL verhuurd zodat hij wekelijks onder veel grotere weerstand komt te spelen in plaats van in Nederland op kunstgras tegen Excelsior Emmen of Fortuna .

20 maart 2019 om 10:14

De Vrij, Martins Indi, Fer en Kongolo hebben via Feyenoord een derde plek op het WK gehaald. Je kan moeilijk inschatten waar die andere spelers hadden gestaan als ze waren gebleven. Wijnaldum vind ik trouwens niet in dit rijtje passen aangezien hij wel gewoon via het 1e elftal van een Nederlandse topclub de stap naar het buitenland heeft gemaakt.

Ik geloof dat het voor Chong vooralsnog wel een goede keus is geweest. Hij is nog jong en krijgt af en toe speeltijd hij traint op hoger niveau dan in de eredivisie. Als hij volgend seizoen geen zicht heeft op echt meer speelminuten is een jaar Feyenoord misschien geen gek idee. Alleen denk ik dat United een potentiële toekomstige basisspeler liever uitleent in de PL waar hij elke week onder hogere weerstand speelt dan in de eredivisie en United heeft beter/makkelijker zicht op z'n ontwikkeling..

20 maart 2019 om 10:16

In het geval van Chong zal het denk ik wel zaak zijn om direct een impact te maken als hij verhuurd wordt. Greenwood is 2 jaar jonger en heeft simpelweg meer talent. Hoewel hij meer een spits is, zal de kans aanwezig zijn dat Greenwood in eerste instantie zijn kansen op rechts gaat krijgen.

Gezien het fysiek van Chong vind ik een verhuur naar de Eredivisie wellicht nog niet zo'n slecht idee. Even een jaar vlammen en dan met wat meer bagage en fysiek iets verder ontwikkelt terug komen.

Zou voor beide partijen wel goede keus zijn. Feyenoord heeft dan een prima buitenspeler en Tabith krijgt speelminuten. Kan die daarna uitgeleend worden aan een Engelse club om op deze manier sterker terug te keren bij United.

20 maart 2019 om 10:54

Hij wou zelf weg. Ik zou hem niet terug willen huren. Huur levert toch niets op? Zie Clasie....

20 maart 2019 om 11:19

Wat moet je anders? Feyenoord heeft ja amper geld om spelers te kopen. Dus ik denk als je spelers huurt die ook echt een bijdrage kan leveren nog niet zo slecht idee is.

20 maart 2019 om 11:35

Begrijp je punt, echter wou deze jongen weg. Waar is dan je hart, bij de club die je kansen wou bieden of bij de club waar je meer centen kon krijgen? Heel goed dat hij al in de CL heeft gespeeld maar United gaat nieuwe spelers halen, zijn speeltijd zal miniem worden, dan terughuren? Nee, ik zou dat niet willen. Is ook een teken naar anderen toe. Ja, we hebben weinig centen, maar investeer je die paar centen of geef je ze weg aan huur. We moeten net als Ajax een paar jaar geleden een stapje of 2 terugdoen en opnieuw gaan bouwen waaronder met eigen jeugd.

20 maart 2019 om 11:44

Ja oke dat klopt ook weer. De jeugd de kans geven is op dit moment het belangrijkste en dat aanvullen met 1 of 2 aankopen.

20 maart 2019 om 11:51

Bij United heb je toch veel betere faciliteiten en mede spelers om mee te trainen?
Hij leert meer van een Mata dan bijvoorbeeld Berghuis!

Wat moet Feyenoord anders doen? Ze kunnen een speler zoals Stengs of Linssen niet eens kopen en zo wel dan zou het een onverantwoorde investering zijn.
Ze moeten nog steeds in een kleine vijver vissen en hopen op een goedkope gelukstreffer.

20 maart 2019 om 12:21

Arno_P

De faciliteiten beter, waarschijnlijk wel maar bij ond is inmiddels alles super de lux. Eens met betere spelers waar hij meer van kan leren. Echter, als het elftal nieuwe spelers haalt, zal hij dan nog meetrainen of gaat hij naar United 2?

Wat ze moeten doen heb ik hierboven al geschreven.

20 maart 2019 om 13:30

Fr_jc,

Is het zo erg dat hij weg is gegaan en voor het geld en avontuur heeft gekozen? De tijd dat spelers hun hart hadden liggen bij een club was de tijd van Coen Moulijn en Sjaak Swart. Tegenwoordig is het keiharde business waarin clubs net zo gemakkelijk aan de kant worden geschoven als jeugdspelers door clubs.

Als Feijenoord met beperkte middelen hier van kan profiteren dan moeten ze dat vooral doen. Het sentiment is niet belangrijk maar het resultaat. Topclubs moeten zakelijk geleid worden en zakelijk gezien kan het gegeven de omstandigheden een aanwinst zijn voor Feijenoord.

20 maart 2019 om 13:47

Ik begrijp wel wat FR_JC schrijft. Ten eerste wilde hij zelf weggaan en ten tweede, wat schiet je ermee op? Gewoon een stap terug doen en weer op gaan bouwen met eigen talenten en 1 of 2 aankopen.

20 maart 2019 om 14:11

Burdym

Of het zo erg is? Nee, absoluut niet, ik ben en was blij voor die jongen. Groot talent!. Maar de vraag was om hem dan terug te 'huren'. Waarom zou Feyenoord dat doen, huren is momenteel weggegooid geld. Het is toch beter om dan 1 of 2 kleine aankopen te doen en verder weer op gaan bouwen. Op gaan bouwen is toch wat we moeten gaan doen. Er is 7-8 miljoen in kas, nou, daar kom je niet veer mee hedendag.

Het gaat in dit geval helemaal niet om sentiment. Het gaat om knaken, knaken die je kan investeren. Huur is geld uitgeven waar je niets terug voor krijgt.voorbeeld is Clasie, kosten 1 miljoen per jaar, 1 miljoen voor 3 goede wedstrijden

Kleine toevoeging: Als ik Feyenoord was zou ik helemaal geen gelden aan huur uitgeven, ongeacht of dat het een speler betreft die eerder bij ons heeft gespeeld of niet. (zie Martina, voegt ook niks toe)

20 maart 2019 om 12:25

Wat heeft Feyenoord eraan? Hij gaat Feyenoord niets opleveren en Chong heeft nog nauwelijks ervaring op een relevant niveau. Bovendien betwijfel ik ten zeerste of hij voor Feyenoord van waarde kan zijn op dit moment.

Los van zijn voetballende kwaliteiten, zou ik niet voor de huur van dit soort vertrokken spelers kiezen. Je geeft daarmee een signaal naar je jeugdspelers dat ze voor het geld kunnen kiezen en de deur toch altijd open blijft.

20 maart 2019 om 12:24

Sowieso vind ik niet dat een club als Feyenoord voor huurlingen moet gaan, tenzij het echt buitenkansen zijn die allang iets hebben bewezen op een relatief hoog niveau. Bij een jongen als Chong weet je niet eens of hij het niveau wel aankan en zoals je zelf al aangeeft, geef je dan ook een slecht signaal af naar de eigen jeugd.

20 maart 2019 om 13:21

@sirius

de huur van Berghuis pakte destijds niet verkeerd uit, we werden toen zelfs kampioen

als je Van Geel hebt zitten kan je beter eerst huren voordat je een speler koopt want dan ben je alweer bijna gegarandeerd van een totale miskoop

20 maart 2019 om 13:26

Wellicht dat hij Berghuis als één van die buitenkansen zag. Maar volgens mij heeft Feyenoord sowieso wel redelijk succesvol gehuurd. Guidetti natuurlijk, maar waren Elia en Pelle in eerste instantie niet ook gehuurd?

20 maart 2019 om 13:49

Pelle en Guidetti waren gehuurd ja. Elia niet.

20 maart 2019 om 13:50

Maar nu wordt er geld betaald voor Clasie en Martina en ik kan niet zien wat hun toegevoegde waarde is.

20 maart 2019 om 21:38

Japie_krekel

Berghuis stond ook toen al garant voor een bepaald rendement. Zo'n speler kun je dus onder de noemer 'buitenkans' scharen.

20 maart 2019 om 14:51

En de spelers die worden weggedaan omdat zij niet te goed genoeg zouden zijn? Zodra een speler dat doet dan kan het niet maar de voetbalclubs doen er ook aan mee.

Maar wat nog belangrijker is, voetbal is een business zodra er emotie tussen komt,is wanneer het geen business meer is. Feyenoord maakt zich echt niet druk wat er in het verleden gebeurd is. zij willen prestaties en succes. En dit soort jongen is juist een groot voordeel omdat zij nog relaties hebben met de club. in dit geval Feyenoord, waardoor je ze makkelijker kan terug halen.

Als je die jongen in de muur zet ziet de keeper niets..

Ik weet het niet met die jongens... Paar jaar geleden had je Bruma, Rekik talenten die bij grote clubs in Europa speelde, maar niet doorbraken. Het beste voor de ontwikkeling van deze jongen is gewoon om terug te keren naar Nederland en niet verhuurd te worden aan een Exeter City of Coventry city.

Zodoende speelt hij veel en kan hij zich zelf als nog in de kijker spelen, indien hij goed genoeg is.

Weet niet hoelang zijn contract nog loop, maar als ik hem zou zijn zou ik voorbeeld nemen aan een dilrosun of malen bijvoorbeeld.

Het is graag of niet, als je het een lastige vraag vindt om tijdelijk terug te keren naar je jeugdploeg blijf je maar weg. Feyenoord is geen sociale instelling waarbij je kan binnenlopen als het schikt.

We wachten maar af of Feyenoord hier concreet over denkt. Vooral speculatief momenteel.

20 maart 2019 om 13:17

Hij wil ook helemaal niet terug. Hij enige wat hij hier probeert te doen is netjes antwoord geven op de vraag zonder Feyenoord af te kraken. Prima antwoord in mijn ogen. Hij wil niet terug maar zegt daarbij ook niks slechts over Feyenoord.

20 maart 2019 om 14:26

Volgens mij staat er niet genoemd dat hij niet terug wil, dus dan heb je meer informatie dan het artikel. Bij een net antwoord had hij moeten zeggen, ik ben niet bezig met een verhuurperiode. Nu geeft hij wel degelijk een signaal af.

Of maak er iets van: Feyenoord is een mooie club, maar momenteel focus ik mij op United 1. Of 'met een verhuurperiode volgend seizoen hoop ik mij te ontwikkelen om het seizoen erna basisspeler te zijn bij United'.

Kom op, be smart.

20 maart 2019 om 15:26

Ach daar kan je wel gewoon vanuit gaan. Al die jongens die vertrokken zijn willen echt niet terug. Ik zie vaak Ajaxfans reageren met dat ze Redan moeten terughalen. Alsof een Redan daarop zit te wachten.

Die antwoorden van jou zijn ook lastig omdat Chong ook nog niet weet wat er gaat gebeuren. Momenteel is het gewoon nog blessure crisis bij United. Hij en Manchester United weten ook nog niet wat er aan zit te komen. Wel of geen verhuur.

Ik zou niet weten op basis waarvan Feyenoord hem zou willen huren. Dat hij veel talent heeft is duidelijk, maar dat hebben meerdere jeugdspelers gehad die uiteindelijk de stap naar de Profs niet konden maken. Als het je eigen talent is dan investeer je tijd en geld in hem in de hoop dat het wat oplevert, een huurspeler moet er gewoon gelijk staan.

Je kunt het nog niet weten, hoe het gaat lopen met Chong. Hij is nog jong en moet gewoon verhuurd worden, misschien naar Feyenoord of misschien wel naar een andere club in de Premier League of Championsship. Alleen wat ik weet is dat spelers die uitgeleend worden aan clubs in de championsship wordt geen succes.

Zou voor zijn ontwikkeling niet goed zijn.
Je traint nu met toppers in de grootste competitie ter wereld en dan ga je naar Feijenoord.
Dat verschil is veel te groot, want stelt komend seizoen helemaal niks meer voor.
Van Persie stopt en nog wat spelers vertrekken.
Als hij verstandig is blijft hij lekker in Engeland en laat zich verhuren naar een andere premier league club daar zal hij meer leren in plaats dat hij terug gaat naar Feijenoord als je dan toch graag terug wil naar Nederland dan moet je hopen dat hij naar Ajax of PSV kan want die hebben komend seizoen veel beter elftal dan in Rotterdam.

20 maart 2019 om 12:22

Heb je wel wedstrijden van Chong gezien? Vooralsnog maakt hij bijzonder weinig indruk op een hoog niveau. Bij Jong Oranje is hij min of meer nog onzichtbaar. Techniek en snelheid heeft hij absoluut bovengemiddeld, maar hij is nog erg onrustig en het ziet er nog behoorlijk ongecontroleerd uit. Momenteel is een verhuur richting clubs als Heerenveen en Groningen wellicht beter voor zijn ontwikkeling.

Ik zou ook niet weten of deze jongen uberhaupt aan kan haken bij Feyenoord. Ik heb inmiddels toch al wat wedstrijden van Chong gezien en hij heeft nog weinig indruk op mij weten te maken. Je ziet dat hij lichtvoetig is, snel is en makkelijk beweegt, maar het ziet er (nog) erg ongecontroleerd en onrustig uit.

Men praat deze jongen al een hele tijd de hemel in, maar goed presteren in de jeugd is geen garantie voor het grote werk. Vooralsnog denk ik dat Chong het lastig zou krijgen bij Feyenoord en wellicht beter op z'n plaats is bij een (momenteel) lage subtopper zoals Groningen of Heerenveen.

Ze gaan weg als spelers van Feyenoord en Ajax en komen terug als spelers van PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4626
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller1610
David de GeaKeeper160
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
3 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren