Woensdag, 20 Maart 2019

Zoekend Ajax denkt aan drietal van AZ

Paris Saint-Germain is bereid om Toni Kroos naar de Ligue 1 te halen. De middenvelder staat ook op de verlanglijst van Manchester City, maar Real Madrid zal hem niet zonder slag of stoot laten vertrekken. (OK Diario)
Ivan Perisic gaat bij Tottenham Hotspur alsnog aan de slag in de Premier League. De Londenaren hebben de Kroaat van Internazionale al langer op de radar staan en willen rivaal Manchester United aftroeven om zijn handtekening. (FCInterNews)
/
Ajax houdt rekening met het vertrek van een aantal spelers en kijkt daarom bij AZ rond naar eventuele versterkingen. Guus Til, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs zijn de afgelopen tijd uitgebreid gescout. (FOX Sports)
Arsenal wil zich snel verzekeren van de diensten van Gabriel Martinelli. Het wonderkind uit Brazilië gaat de overstap naar Europa maken, maar zijn transfer kan afketsen als Engeland uit de Europese Unie stapt. (Globo Esporte)
De interesse van Atlético Madrid in Alex Grimaldo begint concreet te worden. Scouts van los Colchoneros zaten zondag op de tribune tijdens Moreirense - Benfica om de linksback nogmaals aan het werk te zien. (Récord)
Newcastle United gaat zich aankomende zomer mogelijk bij Celta de Vigo melden. The Magpies hebben Okay Yokuslu de afgelopen tijd meerdere malen bekeken. (Diverse Engelse media)Poll

Denk jij dat Ajax aankomende zomer minstens één speler over gaat nemen van AZ?


58 reacties (laatste reactie door azchelsea)

Stengs zou ik een goede aanwinst vinden! Maar kom op Til!?

Alleen Stengs is voor mij een interessante optie voor Ajax. Een jaar als back-up van Neres en vervolgens de rechsbuiten positie overnemen zie ik wel zitten.

20 maart 2019 om 10:08

Het is bijzonder dat in Nederland altijd over Koopmeiners heen gekeken wordt. Koopmeiners is eigenlijk een type de jong (als type, niet in kwaliteit). Hij kan als middenvelder de bal ophalen en geweldig verdelen en staat ook verdedigend zijn mannetje. Hij heeft een onwijs goede interceptie en blijft constant rustig tot de beste optie vrijkomt. Bovendien is hij sinds een slechte wedstrijd tegen Ajax-uit heel consistent. Stengs heeft wel meer potentie, maar is nog te inconsistent. Til is inderdaad geen bijzondere voetballer. Staat vaak op de goede plek en maakt veel vuile meters, maar blinkt eigenlijk nergens echt in uit.

20 maart 2019 om 10:30

Koopmeiners is veruit de meest stabiele factor van de drie ! Die kan je risicoloos ophalen is gewoon een prima investering.

20 maart 2019 om 11:44

Als volger van AZ zal je hier een betere kijk op hebben dan mij. Ik vind hem momenteel moeilijk te beoordelen als middenvelder, gezien zijn huidige positie centraal achterin.
Bij Stengs spat echter de potentie en klasse ervan af, daarom zie ik hem sowieso graag naar Ajax komen.

20 maart 2019 om 14:30

Azchelsea, helemaal met je eens. Koopmeiners is echt zo'n onderschatte voetballer. Hoop al een tijd dat Ajax hem gaat halen. Al is het puur om zijn wedstrijdmentaliteit

Gezien hoe Stengs speelde dit weekend mag ik aannemen dat hij al getekend heeft en anders zou ik hem nog even laten rusten.

20 maart 2019 om 09:25

Hahahaha precies. Hij had er echt 3 moeten scoren.

20 maart 2019 om 10:00

Normaal vind ik de topwedstrijden de belangrijkste meetmomenten voor de talenten van subtoppers, maar in het geval van Stengs vind ik het sowieso al sensationeel wat hij laat zien zo kort na zijn zware blessure. Qua potentie is hij wel een speler die Ajax heel goed kan gebruiken.

Koopmeiners snap ik volledig , fysiek sterk , fantastisch linkerbeen en is veruit de meest constante van deze drie. Ik vind Til zijn techniek te matig en Stengs doet meer fout dan goed , maar als het lukt ziet het er prachtig uit.

20 maart 2019 om 09:53

Koopmeiners lijkt me inderdaad een toevoeging, Til komt denk ik nog te kort en ook Stengs moet nog groeien. Waarom gaat Ajax niet achter Kokcu, Reis en Ittaharen aan? Ze hebben het geld om de concurrentie te verzwakken.

20 maart 2019 om 10:08

Jullie moeten van reis afblijven en anders 10miljoen+ betalen. Je kan niet zomaar onze motor van het middenveld weghalen dan is onze hele middenveld weg en kunnen we helemaal opnieuw beginnen

20 maart 2019 om 10:08

Denk je dat feyenoord en psv een van hun grootste talenten laat gaan naar ajax? Daar vragen ze dan gewoon 20 miljoen voor hoor. Denk niet dat ajax dat gaat doen

20 maart 2019 om 10:08

Denk je dat feyenoord en psv een van hun grootste talenten laat gaan naar ajax? Daar vragen ze dan gewoon 20 miljoen voor hoor. Denk niet dat ajax dat gaat doen

20 maart 2019 om 10:43

Als Ajax 20 mln neerlegt bij Feyenoord voor Kokcu dan is hij gewoon weg hoor. Niet dat ze dat doen maar iedereen is te koop

20 maart 2019 om 11:23

Er is 1 maar, Ajax heeft geen belangstelling.

If you cant beat them.. buy them 🙄..

OK flauw..

Maar weet t niet. Stengs vind ik wel een mooi talent. Maar.. AZ gaat hier met bedragen komen waarvan ik denk.. tjek ff verder nog. Als zullen ze dat vast al gedaan hebben en nog steeds doen.

Ik geloof er niets van. Het zijn (nog) geen spelers die ajax europees gezien beter zouden maken. En aangezien er straks voldoende geld binnenkomt zal denk ik Ajax het elders zoeken. Overmars zal echt wel een briefje klaar liggen hebben.

20 maart 2019 om 10:17

Maar is het nodig dat ze Ajax direct sterker maken. Ze hebben alle 3 talent en zijn nog jong. Stel degene die Ajax koopt, sluit volgend seizoen aan en draait een jaar mee als selectielid, dan kunnen ze wennen en wellicht het jaar er na volwaardig in de basis. Dat is prima toch. Je moet ze denk ik zien als spelers voor de toekomst, Ajax zal naast de AZ-speler(s) ook nog 2 - 3 directe aankopen moeten doen om het vertrek van de basisspelers op te vangen.

20 maart 2019 om 10:43

Zou Ajax tussen nu en b.v. 3 jaar zelf dit soort spelers niet zelh hebben en kunnen opleiden dan. Wat denk je dat Ajax wel niet zou moeten betalen aan AZ? Dat is altijd de hoofdprijs.

20 maart 2019 om 14:57

Ik zeg ook niet dat Ajax ze alle drie moet kopen, maar waar het mij om ging is dat ze er niet meteen zouden moeten staan. Ajax moet aankopen doen op posities die ze zelf niet goed hebben bezet en waar de komende 3 - 4 jaar ook geen supertalenten voor zullen doorbreken.

Ajax moet slim zijn en talanten jagen yit zuid amerika en uit england.

20 maart 2019 om 10:33

Je moet je ogen niet sluiten voor de Nederlandse markt. Je moet als club ook een bepaalde identiteit houden. Zoals Ajax het nu doet hebben ze een goede mix.

Elke speler uit de Eredivisie die iets boven de middelmaat uitsteekt is de afgelopen maanden al aan Ajax gelinkt. Nu weer deze 3;

Til lijkt me geen optie, Stengs is zeker talentvol maar moet zeker nog een jaar bij AZ spelen, Koopmeiners ook, speelt pas kort in de verdediging en de vraag is hoe hij het daar over een langere periode doet. Voor het middenveld komt hij tekort.

Bovendien zal AZ hoge bedragen vragen, wat hun goed recht is, maar zou als Ajax daar niet in meegaan.

20 maart 2019 om 10:09

Koopmeiners te kort op het middenveld? Vind hem veruit de beste middenvelder anders van az

20 maart 2019 om 10:22

Koopmeiners was afgelopen seizoen de best passende jonge middenvelder van heel Europa !! Juist als middenvelder enorm veel potentie https://www.scisports.com/valuing-football-players-passes-by-leveraging-event-sequences/

In april '18 riep Til nog dat; "..naar Ajax en PSV gaan weinig zin had omdat AZ de komende jaren mee gaat strijden om de landstitel". Dus laat hem lekker blijven. Koopmeiners alleen doen als het je een paar mil kost, Stengs gaat zo'n beetje iedereen vanuit dat hij al binnen is dus.

20 maart 2019 om 10:07

Haha iedereen met een beetje bravoure hoeft direct niet meer te komen? 😂 Dan wordt het rustig. Als je die spelers echter alledrie wil kom je natuurlijk wel op bedrag van ruim boven de twintig/25 miljoen. Vraag me af Ajax dat wil betalen. Dat ze het kunnen is geen twijfel over. Ik zou als ik Ajax was ook eens gaan kijken naar Reis in Groningen. Erg jong en veel potentie. Zou hem niet nu al halen hoor, maar wel voor die veel te duur is.

20 maart 2019 om 10:18

Dat bedoelde ik niet, voornamelijk dat Til zelf toentertijd niet tegen een overstap open stond/staat. Reis is inderdaad ook interessant, in het verleden ook gelinkt met Ajax.

Iedereen is te koop, maar niet voor een (in oud Nederlands) jodenfooi
Ajax moet gewoon flink betalen voor deze jongens, we gaan geen uitverkoop houden omdat onze buurman toevallig op bezoek komt. Max leest ook de krant, die ziet dat de spelers van Ajax voor enorme bedragen vertrekken, dan zal hij ook hoge bedragen vragen.

20 maart 2019 om 10:10

Max vraagt vooral wat ze waard zijn. En naar verhouding dus transfersommen vragen. Die zullen hoog zijn ja.

20 maart 2019 om 10:46

Je hebt ook nog zoiets als de wens van een speler. Huiberts kan ze wel voor het dubbele in Rusland verkopen maar denk niet dat die spelers dat willen. Dat probleem heeft Ajax ook. Je kan ze wel willen verkopen maar de vraag is of dat gebeurd

Ik denk niet dat ze snel komen want AZ gaat gewoon 20+ vragen voor Stengs en dat gaat Ajax nooit betalen.

20 maart 2019 om 17:07

En dan gooit Max er nog een schepje bovenop de prijs, aangezien hij van plan is om niet meer aan Ajax te verkopen (door het trekken van Ajax aan AZ-jeugdspelers en Huiberts wil een poging wagen om het gat te dichten).

Ik zou Stengs naar Ajax zeker toejuichen, mits t niet teveel kost.
Wanneer je hem voor +- tzelfde bedrag kan halen als Neres, zou ik t zeker doen! Meer dan 15 miljoen moet je er op t moment ook absoluut niet voor leggen.

Ik persoonlijk zou t bijna blind neerleggen.... Ik heb echt veel vertrouwen in Stengs.
Guus Til ben ik niet zn fan van, maar Koopmeiners zie ik wel zitten. Een goede controleur, die t verdedigend snapt en ook de techniek en inzicht heeft om aanvallend zijn steentje bij te dragen.

Als je dan ook nog Odegaard haalt, waar ik ook van overtuigd ben, heb je ook nog een goede '10'.
Een voetballende '10' die veel risico in zn spel legt en niet als Don een diepgaande '10' die vooral veel meters maakt.

Had juist verwacht dat ze bij Mitsjo uit zouden komen als vervanger voor Schone.

Stengs moet eigenlijk nog één seizoen bij AZ blijven. Heeft een zware blessure gehad en speelt nog lang niet zo consistent om een basisplaats bij Ajax af te dwingen.

Til doet het leuk bij AZ maar komt denk ik te kort voor Ajax. Zal eerder voor de breedte gehaald worden als harde werker op het middenveld; vervanger van Donny maar ze hebben De Wit al?? Beetje overbodige aankoop. Ze verzwakken AZ er wel mee maar om daar nu miljoenen aan uit te geven??

Koopmeiners is ook wel interessante optie. Kan goed inschuiven in middenveld en staat verdedigend zijn mannetje. Echter bij hem heb ik ook vraagtekens of hij bij Ajax gaat passen. Ze hebben Magallan gekocht en Schuurs loopt er ook nog rond. Dan zouden ze naast Mathijs nog meer moeten verkopen om ruimte te maken.

Het zou goed zijn als Ajax niet al zijn inkomsten uit transfers in het buitenland uitgeeft. Als een hoop van die miljoenen in Nederland blijven is dat uiteraard ook beter voor het Nederlandse voetbal dan dat bij wijze van spreken een land als België daarvan profiteert. En liever spelers met een Nederlands paspoort de kans geven dan een speler uit het buitenland. Al zal kwaliteit/potentie natuurlijk altijd de voorkeur krijgen.

Ik vraag me af wat Ajax voor deze drie zou moeten betalen voordat AZ toe zou happen. Kan me ook niet voorstellen dat AZ deze drie spelers te gelijk laat gaan. Dan haal je ineens zoveel weg uit het elftal dat je weer helemaal opnieuw moet beginnen. Daarnaast wil AZ aansluiting met de top 3 maken, en dat lukt je niet met de verkoop van deze drie spelers. Zeker niet aan de concurrent.

Ben het met vlieger eens. Een Stengs kan zomaar uitgroeien tot 1 van de betere vleugelspelers. Gewoon die gok nemen, ook niet te beroerd zijn om meer dan gemiddeld te betalen. Zelf vraagt Ajax ook hoofdprijzen. Mislukt zo'n spelers dan is er ook geen man overboord. Maar het kan ook zomaar een goudmijn zijn.
Maar zo houd je in ieder geval het geld in de Eredivisie.

AZ vraagt voor Jahenbaksh al 22 miljoen....en dit jaar zijn de prijzen flink gestegen. Ajax krijgt veelgeld binnen terwijl ze niks winnen en iets te hoog op de ranglijst staan gezien de wedstrijden tegen de top 4, die ze uit kansloos verliezen. Voor Stengs een kleine verbetering sportief maar vooral financieel een mooie stap. Maar alsnummer 3 van NL naar de nummer 2...dan mogen ze de buidel flink gaan trekken. Ik schat 35 miljoen voor Ajax.

20 maart 2019 om 11:50

Ja idd, uit 1-0 verliezen en er thuis maar 5 maken. Feyenoord thuis en in de beker was ook maar kantje boord

20 maart 2019 om 13:08

Zelf een duimpje gegeven? Staat toch in uitwedstrijden..? En opeens is de beker wel relevant in Amsterdam? Het is ook maar wat uitkomt. En ja gezien de krachtsverhoudingen was1-0 inderdaad erg schamel en gewoon ook 4-1 of 6-2 moeten zijn zoals ze gewend zijn.

22 maart 2019 om 12:15

Misschien moet je even helpen, maar waar staat het woordje uit? Ik kan alleen wedstrijden vinden. Oh nee hoor, die beker boeit me niet wat dat betreft, keek hier puur naar het onderlinge resultaat

Ik moet nog zien of de drie genoemde spelers een hoger niveau kunnen halen dan nu. Daarnaast zal AZ de hoofdprijs vragen voor elk van deze drie. En dan denk ik dat Ajax afhaakt. Beter zoeken in Zuid-Amerika; daar zijn vergelijkbare spelers waarschijnlijk voor de helft minder te halen. Al blijf je dan wel afhankelijk van de aanpassing in Nederland. Wil Ajax echt stappen maken na het vertrek van een paar sterkhouders, zijn deze de drie van AZ natuurlijk niet de oplossing. Wel goed voor de bank; daar heb ik Odegard ook al neergezet;-))).

Prima aanvulling op de selectie, kwaliteit hebben ze en verdienen de stap te maken. Ook goed voor hun ontwikkeling om eerst in de absolute top in nl te spelen voordat ze naar het buitenland gaan.

Deze spelers zijn hooguit versterkingen voor de breedte. Maar zijn te duur om ze als spelers voor de breedte te halen.

Ik snap wel dat Ajax uitkomt bij Az. toch de beste jeugdopleiding van Nederland

Het blijft grappig dat een deel van de Ajax aanhang nog steeds denkt dat zij Az kunnen leegkopen voor een appel en een ei voor jeugdspelers die op termijn het Nederlands elftal kunnen halen. En dat terwijl sommige spelers pas net een paar wedstrijdjes in het 1e van Az gespeeld hebben (stengs). Az gaat die dus echt niet verkopen. Eerst een paar jaar zelf van genieten en daarna voor de hoofdprijs naar een andere club (hoogstwaarschijnlijk buitenland omdat Ajax en Psv die hoofdprijs niet willen betalen).

alle drie geen toegevoegde waarde. Zeker niet als je CL niveau van dit jaar wil nastreven.

Hoho, ik dacht dat AZ de kweekvijver was voor PSV Maar in principe logisch dat Ajax naar talenten kijkt in de eredivisie. Alle 3 een goede aanvulling voor volgend seizoen, sowieso als er een leegloop gaat plaatsvinden.

Stengs zie ik als enige echte versterking voor Ajax. Snel, behendig, technisch en heeft flair.. Zou mooi zijn als hij aankomende zomer kan aansluiten. Ik verwacht dat Ziyech aankomende zomer een mooie stap maken naar het buitenland wat hem uiteraard gegund is. Stengs op zijn plek en knallen maar!

Stengs en Til komen naar mijn mening te kort. Koopmeijmers zal dit op termijn aankunnen. Als is denk ik wel gebleken dat bijna iedereen uit de eredivisie faalt bij Ajax, PSV of Feyenoord, op enkele spelers na natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren