‘Paris Saint-Germain wil dat hij om negen uur zijn pyjama aandoet’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Véronique Rabiot is niet te spreken over de situatie waarin haar zoon verkeert. Adrien Rabiot werd enkele maanden geleden al uit de selectie van Paris Saint-Germain gezet door de clubleiding van les Parisiens en is nu ook twee weken geschorst naar aanleiding van een bezoek aan een discotheek, enkele uren na de uitschakeling in de Champions League door Manchester United.

Ook likete Rabiot een video van Patrice Evra, waarop zijn landgenoot vanaf de tribune van het Parc des Princes zijn vreugde liet blijken over het succes van zijn voormalig werkgever Manchester United. “Adrien is een gevangene”, verzekert Véronique Rabiot, die ook de belangen van haar zoon behartigt, in een uitgebreid interview met L’Équipe. “Hij wordt zelfs gegijzeld door Paris Saint-Germain. Binnenkort wordt het droog brood en water. In een kelder! De omstandigheden zijn wreed.”

De stroeve relatie tussen club en speler is ontstaan omdat Rabiot weigerde zijn aflopende contract te verlengen, om in de zomer gebruik te kunnen maken van een transfervrije status. Dat werd door de directie bestraft met een verbanning, een maatregel waar trainer Thomas Tuchel weinig tot niets tegen in had te brengen. Rabiot maakte zich vervolgens nog minder populair door niet te komen opdagen voor een trainingskamp in Qatar. De club hield als reactie om ‘ethische redenen’ een deel van zijn salaris is.

“Ik wil niet huilen om de situatie, of zeggen dat Adrien niet goed is. We hebben het over een aanval op de persoon Adrien. We zijn bescheiden mensen. Ik kan je wel vertellen dat hij alles wat gaande is, heel erg vindt.” Voor Rabiot zit er niets anders op dan voor zichzelf te trainen, indien hij in de zomer nog een mooie transfer wil bewerkstelligen. “Adrien traint, maar ik ga niet vertellen waar, met wie en hoe. Maar natuurlijk traint hij. Hij moet wel. Een topvoetballer, zonder blessures, kan niet dertien dagen lang niet trainen. En sinds hij niet meer op het trainingscomplex welkom is, heeft hij het heft zelf in handen genomen.”

Véronique Rabiot sprak hoe dan ook een hartig woordje met haar zoon. “Ik kan in ieder geval zeggen dat we het niet goedkeurden dat hij een verkeerde video een like heeft gegeven. Maar het lijkt erop alsof PSG ook de controle over zijn priveleven wil hebben. Zelfs wanneer ze hem niet meer willen. Ze willen dat hij om negen uur zijn pyjama aandoet, nog voor aanvang van de wedstrijd, voor de televisie gaat zitten en om elf uur naar bed gaat? Weten die mensen wel hoe het levensritme van een voetballer eruitziet? Als een voetballer speelt, wat zijn baan is, heeft hij een trainingsritme. Maar in dit geval is er niks aan de hand voor Adrien. Hij gaat heus niet een cursus pottenbakken volgen totdat er iets gebeurt. Hij moet voor zichzelf zorgen, laat hem leven!”Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door djum)

Lekker half jaartje volop stappen, als jr toch niet mee mag spelen zou ik me ook lekker laten gaan

19 maart 2019 om 22:57

Goed voor je gesteldheid idd, kom je lekker binnen bij je nieuwe club.

Volgens mij hebben we nu genoeg over Rabiot en de behandeling door PSG gezegd. Komt toch nooit meer goed. 1 juli direct wegwezen daar, beiden geen energie meer in stoppen. Nog beter: contract ontbinden. Misschien met een kleine financiële tegemoetkoming nog, maar dit is echt een te sneue situatie van en voor beide partijen en kost PSG alleen maar geld en negatieve aandacht.

Is dat dan zo heel gek? Ik zou het als voetballer absoluut waarderen als mijn club mijn sportieve levensstijl ondersteunde. Wat een zonde trouwens, dat we in plaats van Rabiots voetbalkwaliteiten zijn bemoeizuchtige moeder/pseudo-zaakwaarnemer aan moeten zien.

Kan deze vrouw geen spreekverbod krijgen en nooit meer in de publiciteit komen. Ik ben de hele familie Rabiot zo ongelofelijk beu. Deze jongen heeft zijn hele leventje met alle luxe te danken aan PSG die hem een groot gedeelte van zijn opleiding hebben gegeven en waar hij op zo’n jonge leeftijd al meer dan 220 wedstrijden voor heeft mogen spelen. Het enige wat deze familie doet is meer geld vragen en voortdurend de media opzoeken. Doodmoe wordt je er van.

19 maart 2019 om 23:02

Hij kan het wel aan Psg te danken hebben, maar het blijkt hieruit dus ook dat als je eenmaal getekend hebt bij die club dat je niet zomaar weg komt, ze laten hem liever wegrotten dan dat ze hem verkopen, dat lijkt me nou niet echt positieve aandacht voor eventuele nieuwe spelers die gaan komen, het is of bij tekenen en altijd daar spelen want verkopen doen ze toch niet of je rot maar op zonder speeltijd en trainingen met het team maar wel elke maand rare boetes krijgen zodat ze je salaris niet hoeven te betalen

19 maart 2019 om 23:11

Ik geloof dat ze de laatste jaren genoeg spelers hebben verkocht, ze moeten ook wel in verband met de FFP. Het lijkt mij trouwens vrij logisch dat je de beste spelers niet wilt verkopen, ik weet niet op welke gevallen je precies doelt maar ik kan me niet herinneren dat PSG een speler gedwongen heeft om te blijven. Dat is in deze tijd ook onmogelijk. Bij Rabiot ligt het trouwens anders, die is achter de rug van de club met andere partijen gaan praten terwijl hij en zijn huidige werkgever ver waren wat betreft contractverlenging en een opgewaardeerd salaris.

19 maart 2019 om 23:35

Volgens mij konden ze niet gestraft worden door geblunder. Ik denk dat sommige mensen binnen die club zich onaantastbaar voelen. Deze acties tegen Rabiot vind ik ook echt schandalig! Laat hem op zijn minst gewoon meetrainen bij een team als is het het reserve elftal. Ik zie ook wel in dat hij niet goed reageert op de sancties die PSG hem geeft maar dit is gewoon spelertjes pesten. Dat hij zijn contract niet verlengd is vervelend maar hij is ook gratis binnen gekomen en heeft ook wel diensten bewezen voor de club.

20 maart 2019 om 01:09

Deed Ronald Koeman niet hetzelfde bij Everton? Toen hoorde ik veel minder mensen erover. Verder vind ik het vrij normaal dat een speler niet meer in de plannen worden meegenomen als je als trainer / club toch weet dat hij volgend seizoen gaat vertrekken. Buiten dat om heeft Rabiot in het verleden al meerdere keren dingen gedaan waarbij je je vraagtekens kan zetten. Tot slot denk ik ook dat hij er verstandig aan doet om een andere zaakwaarnemer te nemen want als we de berichtgeving moge geloven hebben meerdere clubs afgezien om Rabiot aan te trekken door al dat gedoe wat mede door z'n moeder is veroorzaakt.

20 maart 2019 om 06:40

Nee dat was inderdaad ook echt schandalig. Volgens mij was het bij Niasse. Het mooie was dat hij op dat moment de enige spits van Everton was, die ook nog maar een beetje rendement had. Die zat ook zonder enige reden niet meer bij de selectie.

19 maart 2019 om 23:03

Hele leventje? Kwam pas in 2010..

19 maart 2019 om 23:13

Toen was hij 14, dan kun je stellen dat hij een groot gedeelte van zijn huidige rijkdom aan de club te danken heeft.

19 maart 2019 om 23:31

Heeft hij “dat” (zijn rijkdom) aan de club te danken of aan zijn eigen talent? Denk je niet gewoon dat hij er ook was gekomen als hij voor Monaco, Marseille of Lyon had gespeeld of wat mij part voor NAC Breda? Ik vind het altijd zo makkelijk gezegd dat spelers altijd maar alles aan hun club te danken hebben gehad. Ja ze hebben hem opgeleid maar als hij niet goed genoeg was hadden ze hem zo weer laten gaan. Of zijn alle talenten die bij Paris saint germain vertrekken omdat ze de kwaliteiten niet hebben ook steenrijk of betalen ze alleen diegene met echt veel talent zoals niveau Rabiot? En leid een club niet ook gewoon spelers op om er zelf beter van te worden? Snijdt dat mes niet gewoon aan twee kanten? Hij heeft zijn rijkdom aan zijn eigen talent te danken en niet aan PSG want die namen hem ook alleen maar vanwege zijn talent. Dat hij daar toevallig door is opgepikt is geen toeval. Maar iedereen kan zien dat een jongen van het kaliber Rabiot bij iedere club was komen bovendrijven.

Persoonlijk vind ik het echt gênant van een club als PSG. Praat hij met andere clubs? Dat mag, hij is immers bijna transfervrij. Beetje hoogmoed is het ook wel. Een van je betere spelers negeren en er dan uitgaan in de 8e finales van de Championsleague. Die zal thuis wel in zijn vuistje hebben zitten lachen. En geef de man eens ongelijk. Dit geeft eens te meer aan dat psg enkel om het zakelijke geeft en niets om het menselijke. Natuurlijk is dat het goedrecht maar als er zoveel geld voor handen is laat je je hier wel heel erg kennend als club zijnde.

20 maart 2019 om 06:03

Niet ook een beetje aan zijn talent?

19 maart 2019 om 23:04

En het enige wat PSG lijkt te doen is zich als een onvolwassen, in zijn ego gekrenkt clubje, hem zo te behandelen als een klein kind (zo lijkt het, en ik doel vooral op het uit de selectie zetten en die boete na het uitgaan terwijl hij toch niet meer mee mag trainen, laat staan spelen). Niet dat ik alles goedkeur wat de Rabiots doen hoor.

19 maart 2019 om 23:20

Begrijp de frustratie jegens Adrien Rabiot en zijn zaakwaarnemer volledig, maar de manier waarop Paris Saint Germain zich de laatste tijd profileert is natuurlijk ook op z'n minst opvallend. Vergelijk bijvoorbeeld de omgang met Adrien Rabiot eens met de manier waarop Arsenal omgaat met Aaron Ramsey, Liverpool omging met Emre Can of Borussia Dortmund omging met Robert Lewandowski. Jullie hadden een speler als Adrien Rabiot broodnodig op het middenveld, maar door die koppigheid van het bestuur kwamen jullie zelfs in de problemen gezien het tekort aan middenvelders in de selectie. Daar straalt toch weinig klasse vanaf?

De manier waarop de club is omgegaan met Patrice Evra en Paul Pogba op de eretribune is ook zonder meer opvallend. Natuurlijk gedroegen beide heren zich niet helemaal gepast, maar een officiële aanklacht tegen eregasten lijkt me wel erg kleinzerig. Het spijt me zeer, maar met dit soort acties gaat Paris Saint Germain zich niet sneller in de Europese top nestelen, zelfs al geeft de Uefa de club door juridisch geblunder de Qatari de mogelijkheid om er nog een paar zakken geld tegenaan te gooien.

Hoe kun je als moeder deze situatie als 'wreed' beschouwen. Een voetballer niet laten trainen is absoluut zonde, maar wreed bij lange na niet. In Qatar worden stadions gebouwd onder omstandigheden die je wreed kunt noemen. Niet een voetballer met een miljoenensalaris tijdelijk niet laten voetballen.

19 maart 2019 om 23:09

Jaa dat dacht ik dus ook. Mensen staan hun rug te breken voor een schamel bagger loontje. Maar deze jongen hoeft alleen maar wat te trainen en de miljoenen vliegen binnen. Vind het nogal respectloze opmerkingen van die vrouw.

20 maart 2019 om 01:12

Als je haar foto's bekijkt via Google krijg je niet het idee dat ze de meest snuggere is. Uitspraken zoals in dit interview bevestigen dat idee alleen maar. Zonde want ze lijken niet helemaal te beseffen dat ze hun eigen glazen aan het ingooien zijn door dit gedrag. Hij is al een WK misgelopen en lijkt ook transfers naar Barcelona, Bayern Munchen en Tottenham te kunnen vergeten.

Echt jammer dat deze jongen zo'n achterban heeft en zelf zo'n domme dingen zegt. Probeer dit nu netjes op te lossen met PSG en ga door de voordeur naar buiten ipv deze heisa. Je hebt nu gewoon de kans dat andere clubs afhaken op je gedrag..

PSG is toch een raar en zeer arrogant clubje geworden. Als je kijkt wat ze gedaan hebben bij Ben Arfa en nu bij Rabiot. Dan zie je dat voetballers voor hen gewoon wat handelswaar zijn.

20 maart 2019 om 08:35

Dan noem je ook wel twee bepaalde types.. Ben Arfa staat ook niet echt bekend om zijn professionele houding

20 maart 2019 om 10:07

Als club wil je hebben dat de spelers in dienst zich professioneel gedragen. Indien ze dit niet doen worden ze gestraft of beboet. Maar als je dit vraagt van jou spelers moet je dit professionalisme als club ook uitstralen. En spelers 6 maanden tot een jaar uit alle selecties houden en zelfs niet willen meewerken aan een transfer is ronduit schandalig. En dan is het professionalisme dat ze zelf eisen heel ver te zoeken als ze naar hun eigen daden kijken.

20 maart 2019 om 10:39

Je ziet dit de laatste tijd best vaak. OK, dit is redelijk het uiterste dat die ook niet meer mee mag trainen met het 2e, maar een speler die niet wilt verlengen in ze laatste jaar word wel vaker terug gezet.

United zou niet eens zo gek zijn..! Maar hoe goed is deze jongen nou echt? Blijft lastig in te schatten, toch ook wel behoorlijk log ogend. Zou een stap net onder de top het beste voor mij zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

13 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren