Molenaar verbaasd door persbericht: ‘Bij mijn weten ben ik ontslagen’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Robert Molenaar werd dinsdag aan de kant gezet als hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. De vijftigjarige trainer stond sinds 2017 aan het roer bij de Limburgers, maar krijgt niet de kans om het seizoen af te maken in het Parkstad Limburg Stadion. Molenaar zag zijn ontslag bij de Keuken Kampioen Divisie-club niet aankomen. "Ik had gehoopt dat de emotie bij de club langzaam plaats zou maken voor beleid", vertelt hij in gesprek met De Limburger.

Dinsdagochtend kreeg Molenaar het vervelende nieuws te horen van technisch directeur Harm van Veldhoven. Toch is er nog wat twijfel over de situatie van de trainer. "Bij mijn weten ben ik ontslagen, ik weet niet beter dan dat. Tot mijn verbazing zag ik dat er in een persbericht over ‘non-actief’ werd gesproken. Als ze denken dat de club hiermee geholpen is, moeten ze dat doen", aldus de coach, die met Roda JC degradeerde uit de Eredivisie.

De reden voor zijn ontslag verbaast Molenaar. Voorafgaand aan het huidige seizoen zijn er volgens de trainer namelijk duidelijke afspraken gemaakt. "Toen is gezegd dat vooral de passie en de strijd belangrijk zouden zijn, dat er met veel geluk een play-off-plek in zou zitten. Dat de resultaten nu zo’n groot onderdeel zijn van de reden tot ontslag verbaast me ten zeerste." Roda staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie.

Molenaar wordt in Kerkrade opgevolgd door Eric van der Luer, die het seizoen af zal maken bij Roda JC. "De werkwijze van Eric en van mij ligt ongeveer 180 graden uit elkaar en daar heb ik me ook met grote regelmaat over beklaagd. Maar als privépersoon kan ik prima met hem door een deur." Molenaar is de zesde trainer in zeven jaar, die vertrekt bij Roda. "Deze beslissing zit meer aan de kant zoals het altijd geweest is.”


Poll

Verwacht jij dat Roda JC Kerkrade dit seizoen promoveert naar de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door rodajccc)

"ik had gehoopt dat de emotie bij de club langzaam plaats zou maken voor beleid" - Wijze woorden van iemand die in de media tegen een collega roept dat hij zijn bek moet houden.

Wat verwachten de Roda supporters hier, gaan ze in de zomer op zoek naar een nieuwe coach?

19 maart 2019 om 19:38

Ze zullen wel op zoek gaan naar een nieuwe coach maar het probleem blijft gewoon dat er bijna geen budget is.

De reden dat molenaar nu op "non actief" staat terwijl hij eigenlijk ontslagen is komt omdat ze waarschijnlijk de ontslagvergoeding nog bij elkaar moeten gaan sprokkelen.

Een zinkend schip wat verder zinkt. Het begint ergens op Fortuna in 2003 te lijken. Wie bij Roda denkt nou serieus dat een van der Luer zonder ervaring de uit het slop gaat trekken? Uiteraard zal dit ontslag meer te maken hebben met de botsing met v/d Luer dan de resultaten. 7de met deze groep is gewoon uitstekend.

Wat typeert Eric van der Luer dan als trainer?

Terecht aan de kant gezet. Heeft geen speler beter gemaakt behalve Engels die hoogst waarschijnlijk transfervrij de club verlaat. Van der Leur is een echte clubman, die zou dit nog gratis doen. Echter heeft Roda voor volgend seizoen een betere trainer nodig.. ben benieuwd wat Van Veldhoven uit de hoge hoed tovert. Roda moet bidden dat Korotaev terugkeert, want dat is de enige manier om faillissement te voorkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.TOP Oss25-25
18.Jong PSV22-22
19.FC Dordrecht20-32
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. CrouxAanvaller293
I. UgboAanvaller2813
J. VijgenAanvaller00
L. HamersKeeper00
R. MertensKeeper00
T. MuytersKeeper250
R. NovakovicKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Donderdag 28 mei
Feyenoord blijft geïnteresseerd in Joey Veerman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren