Giggs slaat terug na kritiek Ibrahimovic: ‘Blijkbaar weet hij meer’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Ryan Giggs is niet te spreken over de kritiek van Zlatan Ibrahimovic op hem en enkele oud-ploeggenoten. De Zweedse aanvaller laakt de manier waarop Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, David Beckham en Gary Neville en Phil Neville in de media over Manchester United praten en is van mening dat die houding de club niet vooruit helpt. Giggs bereidt zich met Wales voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije van zondag en ging tijdens de persconferentie in op het interview met Ibrahimovic.

Giggs, Scholes, Beckham, Butt en de gebroeders Neville speelden in het verleden jarenlang bij Manchester United. Zij wonnen veel prijzen met the Red Devils. "Als je gezamenlijk meer dan tweeduizend wedstrijden voor Manchester United hebt gespeeld, mag je best een mening hebben", vindt Giggs. "Soms zijn we positief, soms juist negatief. Maar ik denk dat het geen invloed heeft op de resultaten."

Na zijn actieve loopbaan werkte Giggs ook nog als assistent-trainer op Old Trafford. Inmiddels is hij sinds 2016 bondscoach van Wales. "We zijn supporters van de club, net als andere oud-spelers, die ook op televisie en radio komen. In het voetbal hebben mensen vaak een andere mening, maar blijkbaar weet Ibrahimovic meer over de club dan wij", sneert de oud-middenvelder, die dertien keer landskampioen werd met United.

Ibrahimovic speelde tussen 2016 en 2018 bij de Engelse topclub, maar kende door blessures geen gelukkige periode op Old Trafford. In gesprek met de Daily Mirror liet hij eerder weten dat hij de kritiek van onder meer Giggs niet netjes vindt. "Ze zitten niet meer bij de club. Ze zijn op tv en klagen dan alleen maar omdat ze niet meer bij de club betrokken zijn. Als je voor de club wilt werken, ga dan op zoek naar een baantje bij de club. Het kan niet zo zijn dat je alleen maar op tv bent om te klagen en kritiek te leveren."Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Ik heb juist het gevoel dat rondom United, mensen niet kritisch genoeg zijn. De standaarden zijn zo erg naar beneden gegaan, met alles zijn de fans tevreden totdat het echt helemaal overduidelijk is. Dingen die lange tijd zijn geaccepteerd in de afgelopen 6 jaar, zouden nooit bij Barcelona of Real geaccepteerd worden.

Denk aan fans die Moyes langer wilden aanhouden, en hem zijn 5 jaren laten uitzitten na het inspiratieloze voetbal.

Fans die vonden dat Louis mocht aanblijven omdat hij de FA Cup won en het over het algemeen goed deed tegen grote clubs. Dit allemaal na honderden miljoenen hebben gespendeerd, het spel ging bovendien achteruit, we eindigden buiten de top4 en verbraken (negatieve records) met weinig schoten en goals.

Mourinho die het voortreffelijk zou doen omdat we de EL nipt wonnen, en de League Cup. Of United dat 2e werd met een straatlengte achterstand op City, en er kansloos uitging tegen Sevilla. Matig voetbal leverde elke week.

Pas als het echt overduidelijk wordt dat het niet verder kon met die coaches hadden de mensen rondom United het door dat het niet zo langer verder kon. Real heeft een mindere seizoenen en gaan rigoreus veranderen.

United heeft 5 jaar lang gewoon structureel slecht gevoetbald, blijkbaar verwacht je te veel als je enigzins redelijk competitief voetbal verwacht. Dan wordt er gewezen dat je als je een coach magischerwijs veel tijd geeft, het wel goed komt. Ookal beginnen de coaches vaak goed (nieuw coach, honeymoon effect) en daarna gaat het drastisch achteruit.

19 maart 2019 om 17:47

Wat je nu zegt klopt van geen kanten. Wij zijn united we nemen niet met minder genoeg. Maar we zijn ook geen succes supporters die enkel achter de ploeg staan bij overwinningen of prijzen. Vandaar dat je bij real supporters hebt die ronaldo zelfs hebben uitgefloten. Supporters die na ronaldo zeggen wie heeft ronaldo nodig? Ondanks de resultaten de stadion zit altijd gevuld. En is het wachten op seizoenskaarten. Als je enkel prijzen verlangt mag je andere club gaan supporteren. Wat een onzin. De grootste probleem van Man Utd was helaas. Dat de heer ferguson is gestopt. Dat was een klap. De beroemde quote “no player is bigger than the club” naarmate dat tijd vorderde is Ferguson groter geworden dan de club. Premier leauge is fucking sterk geworden. Met 6 topclubs op dit moment van spreken. En allemaal moeten ze aan het einde van de rit prijzen hebben. Terwijl er in totaal maar 3/4 prijzen per seizoen te pakken zijn.

19 maart 2019 om 18:00

Nemen niet met minder genoeg? Daar ben ik het absoluut oneens mee. Tegenwoordig wordt de 4e plek gevierd alsof het een prijs is, het wordt zelfs zo erg dat het oke was voor vele fans om er zo tegen Sevilla uit te gaan maar tenminste werden we wel 2e en stelden we CL vast voor het volgende seizoen.

Laat me je zeggen, praktisch elke United-fan die hier nog op VZ actief is, is geen successupporter. Als het je louter om succes gaat, dan ga je maar naar City, PSG of Barcelona of iets dergelijks.

Ik vind de resultaten nieteens het ergste, maar meer de voetbalidentiteit. Ik kijk enorm veel voetbal, en het schrikt me gewoon dat spelers bij United amper een degelijke voorzet kunnen geven, 1-2'tjes kunnen spelen, spelers die diepgaan en ook worden bereikt, spelers die tussen de linies komen en anderen die dat zien en dergelijke. Dat heeft enigzins te maken met kwaliteit, maar ook echt met de kwaliteit van trainers. Van Gaal was gedateerd, maar Moyes, Mourinho, en Solksjaer zijn in mijn opinie gewoon totaal geen frisse coaches. Doen me enorm veel denken aan de oude stijl.

En dat de PL super sterk is geworden, is een beetje relatief. In elk seizoen, zijn er minimaal 3 ploegen uit de top 6 die zwaar ondermaats presteren. Dit jaar zijn dat United, Arsenal en Chelsea bijvoorbeeld.

Dezelfde dingen die jij abaidd blijft roepen naar mij, zijn al naar me geroepen sinds Moyes. Dan kan je weer zeggen dat ik pessimistisch of negatief ben, maar in realiteit hoe zijn de dingen telkens gegaan? Alle coaches hebben gefaald waarvan ik al vroeg heb voorspeld dat ze zouden falen hier, daar ben ik niet trots op maar doe me niet steeds af als een gek.

19 maart 2019 om 17:48

Kritiek is goed. Zeker voor een van de grootste clubs ter wereld die ver onder niveau presteert. Maar het is wel makkelijk om altijd alles af te kraken zonder zelf iets toe te voegen aan het proces. Het is vrij opvallend dat bijna niemand van de class of 92 een structurele rol heeft binnen de club. Ligt het aan de club of aan de individuen? Ik denk aan de ego's. Alles behalve manager is te min voor ze. Prima. Maar ondertussen heeft geen van allen succes als trainer gehad. Misschien zijn ze er nu wel achtergekomen dat managen niet een beetje aan de knoppen draaien is. Het probleem ligt naar mijn inziens in de periode rond het laatste seizoen van Sir Alex. Toen is onvoldoende doorgeselecteerd. En er is geen rust. Als het slecht gaat wordt een blik veel te duren sterren aangetrokken. Terwijl het tijd nodig heeft om te bouwen. Zeker met de filosofie van Manchester waar iedereen zo op hamert.

19 maart 2019 om 18:02

Ik heb al vaker uiteengezet dat het niet echt klopt dat de selectie te oud is, dat laat ik voor nu zitten. Het zou enigzins een probleem kunnen zijn. Ik denk dat belangrijkere problemen zijn dat de trainers gewoon stelselmatig onder hebben gepresteerd. Je kan wel wijzen naar selectie, maar alle coaches zijn redelijk begonnen en vervolgens ging het gewoon steeds slechter. Ik snap niet hoe je een matige selectie daar de schuld van kan geven.

19 maart 2019 om 18:33

Ik ben het volledig met jou eens AjaxCunian. Het zal bijna een belediging voor je zijn (misschien is het dat ook wel), maar United is een kopie van Arsenal geworden (maar dan met meer transgeruitgaven). De 4e plaats die wordt gevierd, de marginale succesjes die worden verheerlijkt en het gebrek aan visie van bovenaf. In mijn ogen ligt daar ook het volledige probleem van United: een gebrek aan visie van de mensen die boven de trainers/selectie hangen. Trainers zijn passanten hedentendage en het bestuur moet de continuïteit van de club waarborgen. Dat lijkt er niet te zijn bij United. Elke coach mocht tot op zekere hoogte zijn spelers kopen en zijn spel spelen, zonder dat daar werd gekeken naar het grotere geheel. Ondertussen zijn er een shitload aan spelers gekomen, een deel van deze spelers zijn gefaald, en ben je nog geen steek verder en heb je alsnog geen identiteit op het veld. Dat is in ieder geval mijn visie op het huidige United. Ben jij het daar mee eens, of sla ik de plank volgens jou mis (ben daar wel benieuwd naar namelijk)?

19 maart 2019 om 18:38

Ben het daar ruim mee eens, het ontbeert je totaal aan visie als je van Moyes gaat naar van Gaal, en vervolgens naar Mourinho. Je haalt gewoon steeds compleet verschillende managers binnen, die verschillende type spelers halen. De grap is, dat ze bij United enorm neerkijken op Arsenal.

Ik kijk wekelijks United en ik heb nog steeds werkelijk geen idee wat de spelers moeten doen als ze de bal hebben. Het lijkt alsof er louter uit counters wat gevaar gesticht kan worden. Al jarenlang. Of een ingeving van Pogba.

19 maart 2019 om 20:13

Ik ben het met je eens hoor. Net als afgelopen weekend flink gebaald dat de enige (realistische) prijs vergooid is. En tegen Arsenal moest gewoon gewonnen worden. En daar wel makkelijk overheen gestapt werd na mijn idee. United moet voor de Prijzen spelen en niet voor een plek 4 Het voetbal is gewoon bagger sinds Ferguson weg is. Als was jet onder SAF ook niet altijd best. Maar hij kon de wel motiveren. Daarom denk ik ook, dat hij in zn laatste seizoen alles uit de selectie geperst heeft. En RVP die in bloedvorm was. Die ze naar het kampioenschap heeft geschoten. Verder vond ik de selectie wel matig die Ferguson achter liet. En wat ik gister als vertelde. Hadden ze toen door moeten door selecteren. Wat de rest wel deed. En United alleen maar Fellaini aan trok. En daardoor steeds achterop geraakt zijn. Maar goed nu is het eenmaal. Wat is jou gedachten wat er komend seizoen moet gebeuren. Welke trainer zou voor de groep moeten komen. En welke versterkingen. Wat ik ergens hier boven in en reactie las.... Kritiek hebben is prima. Maar kom ook met oplossingen of handvaten.

19 maart 2019 om 20:24

Als ik alle oplossingen had, dan zat ik denk ik niet hier achter de computer. Maar de club heeft zich al zoveel in de nesten gewerkt dat je hier moeilijk uit terug kan, alle toptrainers zitten nu haast al bij een club. Toptrainers willen ook denk ik niet echt komen om weer in zo een rotzooi te komen.

Ik zou zelf allereerst een technisch directeur aanstellen, die de voetbalzaken van Woodward overneemt. Een technisch directeur met een echte voetbalvisie, die geïnteresseerd is in spelers met kwaliteit aan de bal, jonge aanvallende trainers met een proactieve en agressieve speelstijl. Vervolgens een trainer aanstellen die dat ook echt kan invullen, de meest voor de hand liggende is een Pochettino, Tuchel (als PSG toch voor meer ervaring zou willen gaan), Jardim bijvoorbeeld. Verder zijn er genoeg jonge aanvallende trainers die goed voetbal hebben laten zien. Echter is het maar de vraag of de spelers daar wel mee zouden kunnen werken, een trainer zonder veel autoriteit/status. Dat was een goed punt van een andere poster hier op VZ.

19 maart 2019 om 21:32

Sowieso een technisch directeur idd. Eentje met een United hart. Die de juiste trainer al zal stellen. En de de goedkeuring zak geven aan de juiste spelers die aangetrokken mogen worden. Als het goed is zijn ze er al wel mee bezig. Maar ook hierin is weer de vraag.... wie wilt er werken. United heeft geld zat. Om de juiste spelers aan te trekken. Ze hebben nog steeds wereldwijd een hele grote naam. Waar spelers nog graag voor willen spelen. Zeker nu de negatieve sfeer onder Mourinho is verdwenen. Zullen er zeker spelers geïnteresseerd zijn. Een club als City heeft het ook voor elkaar gekregen zonder de mooi historie als Liverpool en United. Trainer zal idd het lastigste verhaal worden. Ik zou Pochettino zeker toe juichen. De enige reden wat kan zijn. Is dat hij na vele jaren geprobeerd te hebben. De kans op prijzen bij de Spurs steeds kleiner wordt. Het gevoel iig ervan krijgt. Het is idd gewoon de vraag wat United wil. Een Ancelotti zou ik ook wel toe juichen. Wat je zegt. Alle goede trainers zitten vast aan een club. Er moet dik betaald worden om eentje ergens los te welen. Een jaar geen CL... dat willen de spelers niet die er nu zitten. En kan United echt niet hebben

Ibra had gewoon gelijk. Die pundits zijn voor mij gewoon pseudo-analisten die worden aangenomen omdat ze een mooie voetbalcarrière hebben gehad en het veel kijkcijfers aantrekt. Dan kunnen ze heel vaak met de vinger wijzen, maar van zodra ze zelf de mouwen moeten opstroppen en een ploeg gaan coachen vallen ze door de mand. Kijk maar naar Neville of nog erger Scholes.

Die rosse was een goeie voetballer, maar sprak voor de rest niet zo heel veel. Dan trok die als analist zijn stoute schoenen aan en begint hij met allerlei verwijten te gooien, maar ondertussen na 7 wedstrijd en maar 1 overwinning de laan uitgestuurd bij een club in de Engelse 4e divisie. Karma is a B.

19 maart 2019 om 17:48

Maar als je kritiek op iets geeft wil toch niet zeggen dat jij het per se wel kan doen. Je kan toch vinden dat de persion in die positie (die blijkbaar gekwalificeerd is) het beter moet doen. Of dat er iemand in die positie moet zijn die het beter kan doen. Je geeft toch niet per se aan dat jijzelf als individu het wel even zou doen? En als je dat al vindt, kan je de gebeurtenissen bij United en Oldham ook niet echt met elkaar vergelijken.

19 maart 2019 om 19:29

Beckham, de gebroeders Neville, Butt, Scholes, Giggs enz dat waren de Gouden jaren. Ze waren praktisch samen opgegroeid. Ze hebben alles samen gewonnen. Ze wisten wat dat betekende voor Man utd te spelen ze hadden een leider als Roy Kean dat hard was voor zijn teamgenoten als het nodig was. Deze generatie waren winners iedereen vreesde Man utd met hun grootste rivaal Arsenal goh dat waren goede tijden. Sinds het Vertrek van SAF is Man Utd qua ploeg zwaar afgezakt maar ze hebben nog steeds wereldwijd nog aanzien. Voor mij zijn zelfs gasten als Je Neville, Scholes, Rio enz niet kritisch genoeg ze kunnen nog harder zijn. Want om zo United te zien dat doet hun pijn. Deze spelers waren geboren voor United te spelen. En nu heb je spelers die daar amper passen of nog niet eens verdienen om daar te spelen. En Ibra mag zeker zwijgen hij heeft niks voor United betekent. Die gasten hebben recht van spreken ze zijn daar praktisch geboren en ze hebben ook voor een stuk United groot gebracht. Zoals Giggs zei meer dan 2000 machten gezamenlijk! We mogen toch iets zeggen toch. Ibra heeft een geweldige carrière gehad hij veranderde clubs zoals zijn slip en heeft zijn ploegen op Europees niveau nergens gebracht. Onlangs gaf hij nog kritiek op cr7 dat Juvé geen uitdaging. Bij psg kon hij alleen in de competitie knallen en in de Cl niks nadat. Cr7 brengt op zijn eigen juvé naar de kwartfinales. 34jaar basis plaats, topploeg, topcompetie. Waar speel jij nu Ibra?

Dus Ibrahimovic klaagt over dat oud-spelers teveel klagen. Iedereen mag zijn mening geven, inclusief Ibrahimovic, maar ook inclusief dat groepje van 94 waar hij het over heeft.

Ik vind het zelf dan weer raar dat Ibra dit zegt alsof hij zo begaan met Manchester United, dat hij het beste met de club voor heeft. Kan ook best hoor, maar dat zal in het niets zijn vergeleken met gasten zoals Giggs, Scholes, Ferdinand en ga zo maar door. Als hun een van de muren zijn dat het fundament is van wat Manchester United nu is, dan is Ibrahimovic slechts een baksteen. Niet eens, misschien een van de vele korreltjes wat bij elkaar een baksteen is.

Ik denk zelf dat dit eerder te maken heeft met kritiek op zijn maatje en stalgenoot Pogba, zelfde zaakwaarnemer namelijk en veel van die legendes zijn nou eenmaal kritisch op Pogba.

Tja, waarom zou je als Giggs zijnde reageren op een passant die er een kleine twee jaar heeft gezeten? Zlatan is een geweldige speler, maar weet nauwelijks iets van United in tegenstelling tot clubiconen die hun club naar de gallemiezen zien gaan. Het is toch zelfs voor een leek duidelijk dat er geen visie is en dat er een gebrek aan kwaliteit is binnen het technisch orgaan?! De reden dat deze club nog tot de top 6 behoort is geld en meer niet.

19 maart 2019 om 20:20

Laten we niet overdrijven, clubs als Everton en Wolves voeren echt niet structureel beter beleid dan United.

20 maart 2019 om 12:40

Maar ik heb het niet over Everton en Wolves. Het gaat hier om Manchester United en het is duidelijk aantoonbaar dat het beleid dramatisch slecht is de laatste jaren. Verder heb ik niets met Everton en Wolves dus maakt het mij persoonlijk ook niet veel uit wat voor beleid ze voeren.

20 maart 2019 om 13:46

Ik neem aan dat je de top 6 van Engeland bedoelt toch? Voor wie zou United buiten de top 6 moeten vallen dan? Wetende dat de top 6 alle topclubs in Engeland omvat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

2219 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2019 Los Angeles Galaxy 17 13 5 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
2016/2017 Manchester United 28 17 7 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 31 38 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren