NAC Breda-aanvoerder: ‘Ik schaam me dat het zover is gekomen’

Dinsdag, 19 maart 2019 om 14:47Yanick Vos

De spelersgroep van NAC Breda schaamt zich voor het vertrek van trainer Mitchell van der Gaag. De coach gooide maandag de handdoek in de ring, nadat zijn ploeg afgelopen zaterdag in het Rat Verlegh Stadion met 0-4 onderuit ging tegen FC Utrecht. De Bredanaars staan op de laatste plaats in de Eredivisie en stevenen af op degradatie. "Wij als team hebben mensen in de steek gelaten”, reageert aanvoerder Menno Koch in gesprek met de NOS.

NAC bungelt al het hele seizoen onderin de Eredivisie en lijkt een wonder nodig te hebben om degradatie af te wenden. Koch geeft aan dat hij het moeilijk vond om woorden te vinden toen hij afscheid nam van de trainer, die bezig was aan zijn eerste seizoen in Breda. “Persoonlijk had ik het graag met hem afgemaakt. Ik schaam me dat het zover is gekomen. Ik voel me er ook verantwoordelijk voor. Wij als team, maar ik voorop.”

Behalve op sportief gebied is het ook op bestuurlijk niveau een moeizaam seizoen bij NAC. Vanwege de tegenvallende resultaten werd eerder al afscheid genomen van technisch directeur Hans Smulders. Daarna trokken ook algemeen directeur Justin Goetzee, commercieel manager Eric Mathijsen en manager jeugdopleiding Tim Gilissen de deur in Breda achter zich dicht. “Die mensen staan niet op het veld, daar moeten wij het laten zien”, aldus Koch.

NAC heeft nog acht wedstrijden om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen. "Acht punten. Dat zijn drie wedstrijden winnen, de kans dat we erin blijven is er gewoon nog. Het gaat heel moeilijk worden en misschien vind iedereen het wel gek dat ik dit allemaal zeg, maar we moeten er wel geloof in houden”, aldus Koch, die hoopvol blijft. "We gaan tot het gaatje. Er zijn veel gekke dingen gebeurd in voetbal, dat moeten wij ook bewerkstelligen."


Poll

Verwacht jij dat NAC Breda zich dit seizoen handhaaft in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door jantjeh23)

Hele nuchtere en duidelijke reactie van deze jongen, maar dat hij aanvoerder is zegt ook genoeg over NAC van dit jaar. Koch beschikt amper de capaciteiten om een cv in de eredivisie te zijn, laat staan op deze leeftijd aanvoerder zijn. Toch was hij een van de stabielere dit seizoen, kun je nagaan..

19 maart 2019 om 15:19

Alleen van de gaag ziet in hem een captain. Althans, zag. Te Vrede zou in mijn ogen de enige kandidaat zijn om aanvoerder te zijn. Koch kan lekker banken hoop ik. Laat dervite en palmer brown met Leigh en van anholt achterin spelen. Verschueren, kali en ilic op het middenveld. Fernandez, te vrede en rosheuvel voorin. Niet dat we het dan redden maar wie weet wordt het nog wat. Ik besef ook wel dat dit niet realistisch is ivm blessures en dergelijke..

19 maart 2019 om 19:18

Een van de stabielere?? Beter zeg je niks als je nac nooit kijkt

20 maart 2019 om 08:06

En als ik vaak NAC kijk? Het is een mening, buiten dat, hij is een van de weinigen die alle wedstrijden heeft gespeeld. Dat zegt bij dit NAC ook genoeg.

Stel dat Emmen of de Graafschap in die laatste 8 wedstrijden 'maar' 5 punten behaalt en eindigen op 30, dan heeft NAC dus 14 punten nodig. 5 van de 8 winnen, of 4x winst en 2x gelijk (en dus slechts 2x verliezen). De spelers hebben er niets aan de hoop op te geven, maar realistisch gezien ligt het doek eigenlijk al op de grond.

19 maart 2019 om 15:16

Komende 5 wedstrijden zijn erg Belangrijk voor NAC. Op papier tegen mindere tegenstanders waar punten gehaald moeten worden.

19 maart 2019 om 15:34

Maak daar maar de komende 6 wedstrijden van NAC als promovendus heeft goede papieren om Feyenoord te verslaan, zeker thuis!

19 maart 2019 om 15:50

@gunnerbarca op papier tegen mindere tegenstanders? NAC is zon zwak team die zijn op papier en op het veld verre weg het zwakste.

19 maart 2019 om 16:14

Op papier mindere tegenstanders als je zelf laatste staat? En ik denk echt dat ze geen 3 wedstrijden meer gaan winnen. Wij moeten er zelf over een aantal weken heen, stel Emmen wint dan is het al 11 punten en is het echt klaar

19 maart 2019 om 16:33

@cuco: ja en Emmen is een zwakkere tegenstander dan Ajax... zo kun je het ook lezen he?

Altijd dat achteraf schamen, denk daar maar eens een keer eerder over na en laat dan maar eens zien dat je mensen niet in de steek laat, bah bah

19 maart 2019 om 15:41

Het blijft een teamsport Le Papillon. Daarbij staat vanaf het begin van ieder seizoen vast dat er een team laatste wordt.

De Graafschap heeft op het juiste moment de punten gepakt. Die hadden na de winterstop een iets minder zwaar programma, Op Emmen thuis na, voornamelijk tegen concurrenten. Die krijgen nu een iets zwaarder programma. Maar die kunnen zeker op de Vijverberg van heel veel ploegen winnen, en af en toe ook een stunt in een uitwedstrijd.

Voor NAC, zie ik het somber in, als de wedstrijden op dit moment zie. Zij hébben alleen als voordeel dat zei nog tegen de directe concurrenten, FC Emmen en Excelsior, PEC Zwolle spelen.

19 maart 2019 om 16:45

Wat dat betreft komt de graafschap alleen nog clubs uit het linkerrijtje tegen behalve Emmen.

19 maart 2019 om 19:37

Je hebt gelijk, een typfout. Ik wilde zeggen linkerrijtjes ploegen

Als vd Gaag het moet doen met 3e of 4e categorie spelers, kun je hem niets verwijten maar het bestuur wél. Dat blijkt wel uit het feit dat nagenoeg iedereen het zinkend schip heeft verlaten!!!

Koch is ook niet van eredivisie niveau en hij is nota bene aanvoerder. Zonde van zon mooie club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Jong PSV7-4
18.NAC Breda6-5
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder81
O. VelanasMiddenvelder81
P. KestensAanvaller81
N. OlijKeeper80
A. KosiahAanvaller80
R. SeuntjensAanvaller86
M. AdilehouVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

19 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren