Schreuder bedankt Ajax en Overmars: ‘Er werd mij een grote kans geboden’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Dinsdag maakte Ajax bekend dat Alfred Schreuder vanaf volgend seizoen hoofdtrainer is van Bundesliga-club TSG Hoffenheim. De huidige assistent van hoofdtrainer Erik ten Hag wordt bij Ajax na de zomer vervangen door Christian Poulsen. Hoffenheim is blij met de terugkeer van Schreuder, die eerder als assistent van Julian Nagelsmann bij de Duitse club werkzaam was.

Technisch directeur Alexander Rosen laat weten verheugd te zijn met de terugkeer van Schreuder, mede vanwege de expertise en communicatieve vaardigheden van de Nederlander. “Ik verheug me er persoonlijk op samen met Alfred aan de ontwikkeling van de ploeg te werken”, aldus Rosen. “Alfred draagt het DNA van de club al bij zich en past zowel vaktechnisch als qua karakter perfect bij ons”, vult directielied Frank Briel aan.

Schreuder, die voor drie jaar tekent, kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur, zo laat hij weten op de site van Hoffenheim. De trainer wil voortborduren op de successen bij Hoffenheim, maar hoopt ook zijn 'eigen accenten' te kunnen leggen. "Ik bedank Ajax en vooral sportief directeur Marc Overmars voor de medewerking, het begrip en het in vervulling laten gaan van mijn wens.”

De oefenmeester is dankbaar dat hij vanaf januari 2018 de kans kreeg om als assistent van Ten Hag te fungeren bij Ajax. “Er werd mij een grote kans geboden. Ik mocht een jonge, gemotiveerde en zeer getalenteerde ploeg trainen, een ploeg die onze ideeën heeft geaccepteerd een aangewend”, aldus Schreuder, die met Ajax onder meer de kwartfinales van de Champions League heeft bereikt.


Poll

Een goede zet van TSG Hoffenheim?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door zinedane)

Hij moet deze kans met beide handen aangrijpen. Hij kent de club natuurlijk ook al en dat is prettig voor hem. Ik snap heel goed dat hij de stap gaat maken. Als assistent heeft hij het prima gedaan als ik iedereen hoor en hoor ook alleen maar lovende woorden over hem.

Het is je van harte gegund en veel succes in Duitsland!

19 maart 2019 om 17:34

Deze kans mag hij inderdaad niet aan zich voorbij laten gaan. Hoffenheim heeft ook een redelijk team om op door te bouwen. Je zit alleen met de nalatenschap van Nagelsmann die wel flink pittig is. Gelukkig doet Hoffenheim het dit seizoen iets minder. Ben benieuwd of Schreuder met zijn voetbalkennis en de ervaring van strateeg Ten Hag voor spektakel kan zorgen volgend seizoen!

Nou Alfred, zorg dan maar als afscheidscadeautje voor een kampioenschap, door alle wedstrijden te winnen (en hopelijk is dat genoeg).

19 maart 2019 om 14:26

Een cup met de grote oren is ook goed hoor als afscheidscadeautje

19 maart 2019 om 14:29

Beide dan maar? Ach, en doe die dennenappel er dan ook nog maar bij als side-dish 😉

19 maart 2019 om 14:34

Als je WII de laatste tijd ziet voetballen dan gaat het nog een hele kluif worden om met minimaal 1 prijs te eindigen

19 maart 2019 om 14:49

Gelukkig moeten jullie ook nog uit naar Tilburg dan psvdaclub! Als zij er nou even voor zorgen dat Ajax daar PSV in kan halen dan mogen ze de beker misschien wel hebben!

19 maart 2019 om 14:50

Is ook een wedstrijd op zich en zeker niet te onderschatten. Voor Willem II is het plaatsing voor Europees voetbal en een dikke hoofdprijs, voor Ajax ligt de focus begrijpelijkerwijs meer op de CL (hoewel de kans groot is dat het avontuur dan wel voorbij is) en de titel (hoewel niet meer volledig in eigen hand). De beker is meer een kers op de taart: lekker voor erbij, maar zonder taart heeft het weinig waarde.

Mentaal staat Willem II dus zelfs al 1-0 voor en is het aan Ajax om toch te gaan voor een (troost)prijs nu ze zo dichtbij zijn. Wordt iig lastig zat.

19 maart 2019 om 14:50

Het mooiste wat Ajax kan gebeuren is dat ze in Eindhoven denken dat ze er al zijn. Want die zijn al maanden rijp voor de sloop. CL is onhaalbaar maar toernooi al geslaagd en de beker boeit niet. Maar in mijn overtuiging is de titelstrijd nog niet gelopen

19 maart 2019 om 15:14

"want die zijn al maanden rijp voor de sloop."

PSV draait inderdaad bepaald niet geweldig. Maar hoe doet Ajax het in de competitie? Ze hebben in 2019 drie wedstrijden gespeeld tegen clubs uit het linkerrijtje en ze alle drie verloren.

Desondanks geloof ik niet dat iemand bij PSV denkt dat ze er al zijn. Er kan heel veel gebeuren in 8 wedstrijden en als PSV in Amsterdam verliest, dan is de marge toch weer heel erg krap.

19 maart 2019 om 14:46

Schreuder heeft hooguit 0.0001% invloed op een eventuele kampioenschap. Beetje raar om te vragen dus.

19 maart 2019 om 14:50

Ik denk dat je de rol van een assistent-trainer behoorlijk onderschat. Natuurlijk zijn het voornamelijk de spelers die het moeten doen, maar een (assistent)trainer heeft ook gewoon invloed op de resultaten.

On: Zeer mooie stap voor Schreuder, hopelijk gaat hij het goed doen. Het zou goed zijn voor de uitstraling van het Nederlands voetbal als er wat meer Nederlandse trainers in de topcompetities gaan werken.

19 maart 2019 om 14:57

Of jij overschat ze? Als je Hans Kraaij als assistent naast ten Hag zet had Ajax het echt niet minder gedaan, om maar een voorbeeld te geven.

19 maart 2019 om 15:01

Schreuder heeft gewoon invloed op o.a. de trainingen, de opstellingen en de tactiek. Of denk jij dat Ten Hag dat allemaal helemaal in z'n eentje doet? Natuurlijk is de assistent trainer niet het belangrijkste onderdeel van het eerste elftal, maar hij heeft wel wat invloed.

19 maart 2019 om 15:01

@nolimit

En op basis waarvan denk jij dat dan? Ik ben wel heel erg benieuwd wat jouw argumenten zijn. Een assistent heeft in mijn ogen wel degelijk invloed op bijvoorbeeld de trainingen en bepaalde tactieken. Een trainer kan het nooit allemaal in zijn eentje doen (ik zie nu pas de reactie van Kerzoep). Daarnaast heb ik alleen maar lovende woorden over hem gehoord en die krijgt iemand niet als hij alleen maar uit zijn neus had zitten vreten.

19 maart 2019 om 15:17

als de assistent 0.0001% invloed heeft (is jou mening), waarom heeft dan elke club in elke competitie dan een assistent zitten, en sommige zelfs meerdere....

die zitten daar als opvulling?? en alles wat ze zeggen wordt van tafel geveegd??

deze mensen hebben wel degelijk invloed, zoals in bovenstaande reacties al meerdere keren aangehaald.

19 maart 2019 om 15:37

"als de assistent 0.0001% invloed heeft (is jou mening), waarom heeft dan elke club in elke competitie dan een assistent zitten, en sommige zelfs meerdere...."
Om de trainer te ontlasten. Of dacht je dat ze allemaal assistent trainers hadden omdat de hoofdtrainer niet snugger genoeg was?

Ze hebben ook wel degelijk invloed, dat geef ik aan. Alleen niet meer dan 0.0001%

19 maart 2019 om 15:47

@nolimit

Wederom leuk dat je zulke dingen roept, maar geef nou eens argumenten waarom een assistent geen invloed zou hebben. Allemaal wel interessant om een lukraak percentage te roepen, maar zonder argument staat dat zo slap. Anders kun je beter niks zeggen imo..

19 maart 2019 om 15:54

@koeral

Hou eens op met dat gezeur over argumenten als je ze zelf ook niet hebt. Kom jij dan even met een lijst argumenten waaruit blijkt dat de inbreng van Schreuder zo gigantisch is?

19 maart 2019 om 17:46

Kerel, jij beweert dat de inbreng nihil is zonder maar iets al te zeggen. Oftewel; je kraamt uit je nek. Je kunt helemaal niks met hetgeen jij beweert.

19 maart 2019 om 18:06

No Limit, jij bent een lekkere!😂 Jij komt met een opmerking, die is gebaseerd op de lucht die wij inademen. Vervolgens word je gevraagd om met serieuze opmerkingen te komen, dan geef je helemaal niet thuis. Doe rancune heeft niet met Fc Twente te maken hoop ik?

19 maart 2019 om 18:13

He Nolimit, als je een trainer ontlast heb je toch al meer dan 0,0001% invloed? 🤔
Uitleg: anders heb je duizenden assistenten nodig om de trainer überhaupt te ontlasten.

Dat wordt niks verwacht ik. Uitstekende assistent maar als hoofdtrainer komt hij tekort. Speelde onder Twente met geweldig elftal met oa Tadic en promes maar liet zeldzaam saai voetbal zien met tikkie breed en terug. Een beetje een soort Frank de Boer. Desalniettemin wens ik hem succes.

Ze hebben hem destijds echt met pijn en moeite laten gaan en kan nu weer terug. Dan moet je een goede indruk hebben gemaakt.
Ik vind het altijd moeilijk om de waarde van een assistent te beoordelen, omdat je er zo weinig van meekrijgt, maar deed het naar verluidt goed.
Mooie stap!

Het zou me niks verbazen dat hij nog in de toekomst bij Ajax terug keert als hoofdtrainer. Je hoort toch wel hele goede verhalen over schreuder en hoffenheim is geen klein clubje. Ik vraag me toch wel af of Schreuder geen optie was voor Feyenoord eigenlijk? Hij heeft daar toch ook nog een verleden?

19 maart 2019 om 16:08

Interessante gedachte (feyenoord), die ik niet zo gek vind.

Maar denk jij dat Overmars Schreuder naar Feyenoord zou laten gaan? Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Hij had nog en doorlopend contract natuurlijk. En daarnaast maakt hij zich dan direct onmogelijk bij de fans denk ik. Hoewel sommige personen daar natuurlijk maling aan hebben.

20 maart 2019 om 13:15

Nee dat denk ik eerlijk gezegd ook niet. Maar als je dan leest dat ze voor stam 800.000 euro hebben moeten betalen, dan was 1 miljoen ook nog wel mogelijk geweest. Maargoed, hoffenheim of Feyenoord... op dit moment lijkt mij Hoffenheim ook een betere keuze.

Leuk man voor die pilonnen neerzetter

Laatste 2 jaar CL voetbal gehaald. Nagelsmann heeft er eigenlijk alles uit geperst. Je ziet nu dat het al minder gaat met ze. Ik vraag me af wat Schreuder er te zoeken heeft. Ik denk dat Hoffenheim alleen maar kan afglijden tot middenmoter ipv mee blijven doen bovenin. De grote vraag is of jongens als Kramaric, Demirbay en Schulz blijven. Laatste jaren is er aardig wat weggekocht met onder meer Firmino, Rudy, Sule, Uth en Wagner.

En weer een miljoen euro verdiend. Het geld blijft maar binnenstromen bij Ajax.

19 maart 2019 om 16:29

Had liever Schreuder behouden voor de club dan weer een miljoen erbij op de bankrekening. Die miljoenen stromen zowat vanzelf wel binnen maar kwaliteit moet je zoveel mogelijk behouden voor de club wanneer dat kan.

Ik hoop dat schreuder ook een beetje van de speelstijl van ten hag meeneemt. Bij Twente was het spel niet echt leuk om aan te kijken. Het spelers materiaal is niet helemaal met elkaar te vergelijken, maar een ten hag liet bij Utrecht toch ook wel leuk voetbal zien of een bosz bij Heracles.

Ik ben benieuwd wie de nieuwe assistent van Ten Hag word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

TSG Hoffenheim

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
I. BebouAanvaller193
J. LocadiaAanvaller114
O. BaumannKeeper170
A. KramarićAanvaller105
I. BelfodilAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina TSG Hoffenheim.

10 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren