‘Ik denk dat Ten Hag vooral daarin niet de juiste snaar raakt bij zijn spelers’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij AZ bedraagt de achterstand van Ajax op koploper PSV weer vijf punten. Het was voor de Amsterdammers alweer de derde uitnederlaag in de tweede seizoenshelft, na eerdere verliespartijen tegen Feyenoord (6-2) en Heracles Almelo (1-0). Gertjan Verbeek denkt niet dat Ajax kampt met fysieke problemen, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Gertjan Verbeek eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door djum)

Als je voor dat salaris het niet kan opbrengen om je op te laden voor welke wedstrujd dan ook. Dan ben je wat mij betreft het geld niet waard. Voor dat salaris moet je de longen uit je lijf lopen en daarbij moet je vanuit je eigen motivatie allea maar dan ook echt alles willen winnen. Daar moet je geen Ten Hag voor nodig hebben.

19 maart 2019 om 08:05

Hij heeft gelijk. Is het niet zowel de spelers als de trainer zijn verantwoordelijkheid om ze scherp te houden. In de mindere wedstrijden kunnen ze het moeilijk opbrengen en vind het zwak dat Erik het uitvallen van Ziyech als reden gaf voor het verlies van tegen AZ. met de selectie die Ajax heeft moeten ze gewoon kampioen worden en lukt dat niet is het een mislukt seizoen.

19 maart 2019 om 08:28

Wat een onzin. Een verliespartij en hoppa de heksenjacht begint weer. Ik zag het in het begin echt niet zitten in Eth, maar hij heeft inmiddels het tegendeel bewezen en verdient veel meer krediet dan dat hij krijgt.

Nou, hij wint van PEC met de hakken over de sloot, waar hij de Jong en Ziyech al langs de kant moet houden en meteen is het ja motiveren lukt niet. De groep vocht er anders wel gewoon voor en sleept in de laatste minuten een overwinning uit het vuur.

Vervolgens AZ uit. Voetbal loopt voor geen meter, Ziyech valt na 20 minuten uit (maar nee, had niets met vermoeidheid te maken, want ja hij kan het niet opbrengen om zichzelf te prikkelen), logische wissels, logische opstelling en ik kan niet zeggen dat de wil ontbrak bij Ajax. Was toch wel echt de als het niet gaat zo als het moet, dan moet het maar zoals het gaat instelling. Maar dan kunnen ze het zogenaamd mentaal niet opbrengen. Ik heb toch weinig spelers gezien die het maar lieten lopen. Veel spelers speelde slechts, maar niet omdat ze de meters niet wilde maken, ze hadden gewoon een slechte dag. Maar nee EtH kan ze niet motiveren. Mag je best zeggen na Hercles en Feyenoord uit, maar echt niet op basis van de wedstrijd AZ uit. Als er al spelers wat laconiek ingingen waren dat hooguit Blind en Mazraoui (al had ik het idee dat het vooral slechts spelen was en moeite met de tegenstander en niet zo zeer te makkelijk over denken).

Het moet nu wel een beetje klaar zijn. Ten Hag dit, Ten Hag dat, geen plan B en nog meer onzin. Hij heeft het allemaal. En mensen die ff roepen, ja verlies van Ziyech moet je wel kunnen opvangen met de breedte van de selectie. Ja precies, net zo als Real het vertrek van Ronaldo ff opvangt of Barca ff het verlies van Messi ff opvangt. Dat is Ziyech namelijk voor Ajax. Echt van de zotte.

19 maart 2019 om 08:48

@ninjakai

Mooi geschreven Ninjakai en gelijk heb je. Zondag avond bij Rondo zat ETH en die zei omennabij hetzelfde. Werd een beetje kritisch naar zaken gevraagd maar hield zich sterk staande. Kan gebeuren, volgende wedstrijd weer door.

Edit: De positie van EtH staat totaal niet ter discussie. Hij is ondermeer gehaald om Ajax Europees weer op de kaart te zetten, dat is al een geslaagde missie.

19 maart 2019 om 09:07

Gewoon met elke letter die je getypt hebt eens. Al dat gezeur en die complete heksenjacht op Ten Hag steeds na een mindere wedstrijd, gek wordt je er van!

Als Ajax wint zijn het de spelers die het doen en als ze verliezen ligt het aan Ten Hag en allerlei randzaken. Dit Ajax kan heel goed zijn maar als het een keer niet mee zit (zoals bij PSV wel vaak, helaas) dan heeft iedereen meteen zijn antwoord en mening klaar, maar geen oplossing...

Dat hoor je dus nooit. Een oplossing met:"als Erik Ten Hag nou dit en dit doet en die spelers doen zus en zo, dan is het opgelost" Dat hoor je niemand zeggen!? Nee dan is het ineens:"maar ik sta niet elke dag met die groep op het veld..."

19 maart 2019 om 09:25

Ik ben in mijn comment naar de selectie toe wellicht wat kort door de bocht, maar ik vind oprecht dat je als spelers het op het veld moet kunnen laten zien. Aan de voorbereiding van Ten Hag zal het niet gelegen hebben. Maar als je als team merkt dat het niet loopt, dan zal je iets anders moeten verzinnen. En daarvan vind ik dat spelers dit ook zelf mogen oppakken tijdens een wedstrijd. Een persoonlijkheid die de boel op het veld net even iets anders wegzet om de wedstrijd te laten kantellen. Dat is iets wat ze op zo'n moment missen. Als trainer heb je tijdens de wedstrijd nog weinig invloed op je team. Dit heeft ook met volwassenheid te maken. Maar Erik ten Hag en de rest van Ajax zetten Ajax weer terug op de kaart. De media en deskundigen moeten stoppen met het neerhalen van Ten Hag.

19 maart 2019 om 09:35

Mooi stukje geschreven ninjakai! Ik sta er min of meer hetzelfde in, het feit dat ETH Ajax zover heeft gebracht in de CL zou afdoende moeten zijn om hem dat krediet te geven. Dat gezegd te hebben zijn er echter ook, in mijn optiek, wel een paar kanttekeningen aan ETH. Voorafgaand het seizoen werd er door meerdere ( toch niet de allerminste ) bepalende figuren in de voetbalwereld gezegd dat als hij met deze selectie geen kampioen kon worden er twijfels zouden zijn omtrent het functioneren van. Ik kan me ook in deze stelling vinden, FdB heeft het met een heel wat mindere selectie 4 jaar op rij gedaan. Daarbij opgeteld zijn er ook wel wat behoorlijke inschattingsfouten van zijn kant gemaakt waarin hij stoïcijns volhield aan zijn eigen filosofie terwijl het tegendeel voor zijn neus gebeurde. Dit kan bepalend zijn voor het seizoen en je de kop kosten. Weeg je dit tegen elkaar af dan kan ik begrijpen dat er twijfels zijn over zijn functioneren.

19 maart 2019 om 10:26

@osmose75

En hoeveel bekerfinales heeft Frank de Boer jaarlijks gehaald? Hoe vaak combineerde hij dat met een kwart finale Cl?

Hoeveel meer punten haalde Frank de Boer eigenlijk vergeleken met Ten Hag in de eredivisie?

En met een mindere selectie dan Ten Hag? Je bedoelt met Cilessen, Alderweirld, Verthongen, Janssen, Blind en Erikssen dat de selectie echt heel veel minder was?

19 maart 2019 om 10:32

Snap ook niet dat er Ajacieden zijn die ten hag weg willen hebben. Nou ik kan je vertellen dat we dat leuke voetbal dan gewoon kwijt zijn he. Dat begrijpen ze niet. Het is weer genieten van Ajax en dat is voornamelijk te danken aan het soort voetbal wat ten hag er in gestampt heeft. Hij maakt zn fouten ook door Wöber te negeren die 10 keer beter kan verdedigen dan Blind, en vast te houden aan Dolberg en het negeren van Neres, maar die man doet het verder gewoon ontzettend goed. Lekker laten zitten, ook als we geen kampioen worden.

19 maart 2019 om 08:16

En ook al kan men dat niet. Dan kies je simpelweg voor andere spelers. Er zijn meer dan 11 spelers. Liever 4 a 5 fitte bankzitters in de basis dan 4 a 5 vermoeide spelers. Dan wordt je overlopen. Uiteraard is het achteraf makkelijk blerren, echter kon je wel weten dat az zal stormen. Mazraoui of Veltman is echt geen niveaus omlaag. Schone of labyad moet toch ook kunnen? Ziyech vervangen is wel moeilijk ja, maar de rest?

19 maart 2019 om 08:30

Daarom wijt ik dit verlies ook aan ten Hag. In onze vriendengroep werd vooraf door iedereen geroepen dat dit de wedstrijd was om wat vers bloed op het veld te zetten. Huntelaar, Veltman, Labyad, Lang bijvoorbeeld. Na een paar intense weken was dit gewoon broodnodig tegen een gedreven AZ.

19 maart 2019 om 10:21

Dat deed Ten Hag thuis tegen Heracles. Zag je de reacties daarna? Nu liet hij het staan en dan valt je creatiefste speler weg en dan met een getergd AZ kan het zijn dat je verliest. Lang heeft nog niets laten zien, Labyad is het ook nog niet. Veltman kan inderdaad en het vertrouwen in Dolberg snap ik wel. Geef die gast de tijd, hij is nog zo jong en kan gewoon fantastisch voetballen.

19 maart 2019 om 10:33

Labyad die laat nooit iets zien.

19 maart 2019 om 23:11

Geleuter. Als je in vergelijking met de Europese top met zo'n kleine selectie nog strijd op 3 fronten dan moet je dat op een gegeven moment bekopen. Mij hoor je niet klagen, ik ben trots op de jongens.

Sorry hoor maar, als je jezelf niet kan prikkelen voor een uitwedstrijd tegen AZ waar het kampioenschap op het spel staat. Ben je in mijn ogen gewoon een slappeling.

Gert-Jan iedereen is wel een beetje klaar met jouw meningen over collega trainers. Je bent zelf de laatste 10 jaar werkelijk overal mislukt. Erik ten Hag is gewoon een prima trainer dat liet hij bij Utrecht zien en na een moeilijke start, onder andere dankzij zuurpruimen als jij, ook bij Ajax

19 maart 2019 om 08:12

Praat lekker voor jezelf. Hij slaat hier de spijker op zijn kop. Het is toch vreemd dat Ajax niet gemotiveerd is tegen “kleinere” tegenstanders. Dat is oa wen taak voor de trainer om daar voor te zorgen en dat lukt hem blijkbaar niet. Het verschil met Utrecht is dat Het daar mag en bij Ajax moet.

19 maart 2019 om 08:17

Waren ze niet gemotiveerd of konden ze op dat moment niet beter? Had namelijk niet het gevoel dat men er met de pet naar gooide...

19 maart 2019 om 08:31

Lee112 dat is de vraag. Maar als je zo goed tegen Madrid speelt dan kan het toch niet zo zijn dat je een week later dit laat zien?

19 maart 2019 om 09:02

Moet Ten Hag de boel motiveren dan? Het zijn toch geen kleuters? Ik zie dat niet als een taak van de trainer. Die moet spelers beter maken en het tactisch goed neer zetten.

19 maart 2019 om 09:27

Nou lijkt me zeker wel dat een trainer de spelers motiveren. Ik zie dat zeker als belangrijke taak van een Trainer ja.

19 maart 2019 om 10:30

Tweede helft ook gekeken? Gezien hoe Ajax met ,man en macht probeerde gelijk te maken, tot de laatste secondes van de wedstrijd?

Het lag niet aan motivatie, de spelers speelde slecht, ze waren moe. Waren niet in staat onder de druk van AZ uit te voetballen en kregen daarom in het begin een aantal kansen om de oren. Uiteindelijk resulteerde dat in de goal van Az.

19 maart 2019 om 10:34

@ PSV-Zwolle.......Als jij niet snapt wat het woordje coach inhoudt.....die hoort wel degelijk de spelers te motiveren. Waarvoor heet je anders coach

19 maart 2019 om 10:40

Waren moe waarvan dan? Die 2 wedstrijden in de week? Dan moet Ten-Hag niet zo koppig zijn en een keer wat andere spelers opstellen want jullie hebben veruit de beste en breedste selectie van Nederland. Spelers van 5 tot 10 miljoen zitten bij jullie op de bank. In Engeland spelen ze heel het jaar door 2x in de week..

19 maart 2019 om 08:18

Ten Hag is een goede trainer, en als je naar hem luistert als hij het over zijn spelopvatting heeft dan is het duidelijk en logisch. Daarnaast kun je niet spreken van tekort aan kwaliteit bij Ajax. Waar ligt het dan? Ik denk zelf aan inzet en motivatie. Ik werd voor gek uit gemaakt toen ik na de 6-2 tegen feyenoord dat ajax last heeft van tekort aan motivatie. Want "hoe kan je je niet motiveren voor de klassieker?" Maar er is toch geen andere verklaring? Het is de taak van de spelers om zich op te laden en volop voor de schaal te gaan, maar de trainer dient daar ook zijn steentje bij te dragen. En daarom vind ik dat Verbeem deels gelijk heeft.

19 maart 2019 om 08:58

Hoezo zuurpruimen? Omdat die zelf mislukt is als trainer de afgelopen jaren maar hij geen mening hebben over andere? Waarom zit hij daar dan als analist, juist om zijn mening te geven. Je hoort Verbeek ook nergens zeggen dat Erik Ten-Hag geen goede trainer is, hij geeft alleen aan dat de motivatie in dit soort wedstrijden toch vrij laag is in vergelijking met andere wedstrijden. Zie PEC en AZ afgelopen week. Sommige jongens denken het op 60% wel te kunnen doen..

19 maart 2019 om 09:45

Ik ben ook klaar met jouw mening. Voor een trainer gelden in het verleden behaalde resultaten niet, maar alleen de eerstkomende wedstrijd. Dat Ten Hag een prima trainer is en Ajax vaak geweldig laat voetballen zal niemand ontkennen, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet mag kijken naar punten die voor verbetering vatbaar zijn en deze moet verzwijgen omdat we oh zo’n geweldige wedstrijd tegen Real hebben gezien. Nee integendeel Ajax mag weer eens kampioen worden en die focus moet er gewoon zijn. Het is leuk dat Ajax in de Champions league goed presteert, maar eerlijk is eerlijk. Ajax heeft een kan om de Champions Leaque te winnen en dat geld voor alle kwart finalisten, maar de kans voor Ajax om de beker te winnen en kampioenen is altijd groter omdat Ajax in nl tot de besten behoort terwijl het in Europa voorlopig nog gezien word als een underdog.

Dat is al jaren het probleem bij Ajax, dat ze er nu pas achter komen. Het zelfde geldt voor een type als Wouters ,misschien technisch niet de beste maar mentaal en als het er op aankomt dan staat hij er. Dit soort speler mist Ajax en gisteren las je eindelijk dat dit ook door de heer Driessen was opgevallen . Chappeau beter laat dan nooit zullen we maar zeggen

19 maart 2019 om 08:18

Altijd makkelijk na een nederlaag. Na real uit was het zogenaamd nog prima in balans

19 maart 2019 om 09:28

Het is niet de eerste keer dat ik dit zeg. Zelfs Cruijff haalde Wouters naar Ajax omdat zo'n type speler de missing link was
Maar ja tegen Real of in de CL hief je denk ik niemand op scherp te zetten of denk jij van wel ?
Een wedstrijd in de CL kan je niet vergelijken met een wedstrijd in de Mickey Mouse competitie

19 maart 2019 om 08:34

@bossie

Grootste onzin ooit. Dat soort spelers mist Ajax helemaal niet. De Ligt is bv meer beuker en harder dan dat hele blok van PSV bij elkaar. Om over Taglifico maar te zwijgen en inmiddels begint het meer en meer op te vallen dat Frenkie ook niet vies is van fysieke duels als het moet (wat je eigenlijk helemaal niet zou verwachten). Dus om nou te zeggen ze missen een type wouters is echt onzinnig.

Sterker nog, ik zou als ik jou was, Ajax de komende jaren in de gaten gaan houden. Daar lopen in de lagere elftallen echt een paar beesten rond daar wordt je niet goed van. Op het moment dat die doorkomen dan gaan we vooral roepen dat de rest van de eredivisie fysiek mist. Het is echt de grootste fabel dat ze bij Ajax alleen maar technisch vaardige, iele mannetjes willen hebben. Dat is al sinds het doorkomen van Siem de Jong, en Davy Klaassen absoluut niet het geval. die moeten het juist hebben van doorzetten. Of Veltman, ook een speler die het juist moet hebben van zijn mentaliteit. Of Tete, wat echt geen technisch wonder was. Maar zodra Ajax punten verliest, ja mentaliteit.

19 maart 2019 om 09:10

Ik ben het niet met je eens in een voetballende ploeg heb je op het middenveld altijd een opruimer nodig iemand als galasek rijkaard busqeuts of casimiro. Het is essentieel voor een team. De ligt is zeker een beuker en een mega talent maar elke middenveld heeft een ballenafpakker als kante nodig in mijn ogen ook de belangrijkste taak op het middenveld. Dat soort spelers zorgen dat een team makkelijker kunnen spelen

19 maart 2019 om 09:22

De Ligt is fysiek wel sterk ,maar mist het echte leiderschap, net als Nico. Het zijn geen spelers die even iedereen op zijn plaats zetten tijdens de wedstrijd . Daar gaat het over, een Wouters bv die zetten iedereen wel even op hun nummer als iemand zijn taak niet doet of verslapt. Het gaat niet alleen om te beuken en sleuren , maar ook iemand corrigeren en dat doet de Ligt en co te weinig.
Zelf haalde Cruijff Wouters naar Ajax ...

19 maart 2019 om 17:27

Nou kijk ik niet vaak Ajax wedstrijden, maar ik krijg niet echt het idee dat De Ligt geen leiderschap toont of nooit iemand corrigeert?

20 maart 2019 om 03:18

Totaal niet met je eens Bossie. Die jongen geeft nu al een Tadic of Huntelaar gewoon op hun flikker als ze niet thuis geven. Ook loopt hij juist veel te coachen en corrigeren. Gaat alleen maar sterker worden daarin, de komende jaren

20 maart 2019 om 06:50

Hij zal.zeker beter en sterker worden dasr in , alleen zal Ajax dasr niet van profiteren als hij weg is. Hij kan wel roepen en doen , maar zo'n dertig jarige moet het ook nog willen aannemen va hem

19 maart 2019 om 11:37

@bossie
Met dat ‘type Wouters’ werden ze tussen 1987 en 1992 ook maar 1 keer kampioen (1990).

19 maart 2019 om 12:22

Hij werd denk ik niks voor niks gehaald denk je ook niet . Ik wil er alleen maar mee zeggen dat hij bewust gehaald werd door Cruijf , niet de eerste de beste . Van Basten was eerst erg sceptisch maar moest zijn gelijk toch aan Cruijff geven . En je weet het behaalde resultaten in het verleden .... En het had best zo maar kunnen zijn dat als je de afgelopen 4 jaar zo'n speler wel in je team had gehad je misschien dan wel kampioen had kunnen worden .....Ja ik weet als ...... De Boer is met mindere voetballers wel kampioen geworden en deed het slecht in Europa ....Nu is het de laatste tijd anders om ...Moet toch ergens aan liggen dat je het in de eredivisie laat liggen terwijl je in de CL iedereen verbaast

19 maart 2019 om 13:52

Weet heus wel wat je bedoelt hoor. ;-) Wou alleen even aangeven dat Ajax met Jan Wouters toen ook slechts 1 keer kampioen werd. In die tijd liep bij PSV ook ene Romario de Souza Faria. In het najaar van 1991 kwam Van Gaal Beenhakker (ging terug naar Real) opvolgen en die koos voor Jonk in de as boven Wouters, die toen noodgedwongen een paar weken linkshalf speelde. Wouters ging naar Bayern en Ajax won dat seizoen nog de UEFA-cup. Voetbal hangt soms van toevalligheden aan elkaar.

20 maart 2019 om 06:47

Of kijk naar bv het middenveld dat in 1995 de CL won . Was ook een mix van jong talent en ervaring .

Ik blijf het bizar vinden dat er zoveel verschil zit in de wedstrijden van Ajax. Het verschil tussen de pieken en dalen is echt te groot imo. Dat kan zowel de spelers als de trainer worden verweten denk ik. Enerzijds moet de trainer de spelers optimaal motiveren voor een wedstrijd (en dan maakt het niet uit wie het is), anderzijds moeten de spelers intrinsiek genoeg gemotiveerd zijn. Echter lijkt het daar ook niet altijd op. Vooral als je nog meedoet om drie prijzen. Afgelopen zondag sloeg het werkelijk nergens op en verliezen we gewoon verdiend. Je zag geen ploeg op het veld staan die kostte wat het kost kampioen wilt worden (ook tegen PEC niet).

Het gat is zeker nog overbrugbaar en de wedstrijd thuis tegen PSV staat nog op het programma, maar ik denk dat PSV aan het langste eind trekt. Ajax oogt nu al vermoeid en er komen nog drukke weken aan.

19 maart 2019 om 10:44

Je wordt kampioen tegen de kleintjes zei een wijs en goede voetballer eens. Daarom was die overwinning op PEC hoopgevend om slechte wedstrijden toch te winnen en niet zo als tegen Heracles en Heereveen punten te verliezen. Het heeft toch meer met het mentale te maken dan met goed kunnen voetballen. PSV zou zeg maar deze wedstrijd niet verliezen. Die hebben een goed team, maar niet betere spelers. De laatste wedstrijd van het seizoen kan wel eens heel interessant worden

Denk niet dat het aan Ten Hag ligt. Dit heb ik de afgelopen jaren al bij meerdere trainers gezien. We liepen bijna elk jaar achter de feiten (koploper) aan. En zodra die dan eindelijk een keer puntverlies leed, wist Ajax het ook vaak te presteren om er geen profijt van te hebben. Ik wijt het meer aan het type spelers dat ajax graag heeft. Focus op voetballend vermogen, en mindere mate fysiek en gezonde agressiviteit. Als je een slechte dag hebt dan is het verval bij die spelers groter. Speler die het meer van hun fysiek moeten hebben, hebben daar minder last van omdat je bij een offday niet ineens over minder conditie beschikt.
Het is gewoon een risico dat je neemt. Ik denk dat we daarom structureel geen kampioen worden.

Toch vind ik het wel prima zo, ik heb een hoop mooie potten gezien. De mensen die nu ineens kritiek op Overmars hebben snap ik ook niet zo goed. Het overgrote merendeel op deze site roept terecht: 'met deze selectie moet je fluitend kampioen worden'. Het grappige is alleen dat je vaak in dezelfde reactie nog leest dat Ajax een bepaald type speler mist, want als je zegt dat je fluitend kampioen moet worden zeg je feitelijk dat het niet aan de selectie ligt.

Ach Gert Jan jij hebt bij haast al je clubs blijkbaar de juiste snaar niet geraakt gezien je er bijna overal vroegtijdig uitvloog.

Het valt mij altijd op dat wanneer er sprake is van een wedstrijd waar vooral veel gebikkeld moet worden, noem het vechtvoetbal, dat Ajax vaak het onderspit delft. Kijk naar Feijenoord uit, Az nu.. We proberen er dan altijd voetballend uit te komen. Alleen soms werkt dit niet en moet er ook gebeukt worden. Kan mij de wedstrijd tegen PSV herinneren dat Poulsen in de eerste minuut twee man van PSV onder het gras liep. Toch mis je zo’n type speler in je selectie. Type Davids, Poulsen.. ik zou dat toejuichen volgend jaar.

19 maart 2019 om 08:32

Ten Hag vind ik het overigens prima doen

19 maart 2019 om 10:32

@carlokoene

Ajax heeft twee keer gewonnen van Feyenoord en een keertje verloren. Hoe bedoel je dat Ajax vaak het onderspit delft. Ook AZ werd thuis met dikke cijfers verslagen.

Wat je doet, je kijkt alleen naar de uit nederlagen van Ajax, niet naar de overwinningen. En vervolgens concludeer je dat we een andere type middenvelder nodig hebben?

19 maart 2019 om 13:50

Nee je leest niet wat ik zeg ja we hebben gewonnen van Feijenoord en Az, maar waar ik naar kijken zijn de verliespartijen en hoe we die verloren hebben. Feijenoord uit, volledig afgebluft. Az uit, az was gewoon fel en zat er bovenop en liet ajax niet toe ons spel te spelen. Heracles idem.. Wat ik zeg is dus áls we verliezen, is dat dus vaak op dezelfde manier. Strijd... daar mis ik dus mensen voor in deze selectie. Type Poulsen, Davids.. die erin beukt en de bal vervolgens inlevert bij een De Jong..

19 maart 2019 om 10:36

Poulsen....wat mis ik die gast. Werd ook neerbuigend over gedaan in het begin maar wat is dat een topper gebleken

Het was tegen AZ (en ook tegen Pec) uiterst slordig en sloom.

Je ziet hier niet een ploeg spelen, die ten koste van alles kampioen wil worden. Althans zo lijkt het, het is gedoofd vuur en tegen Real zag je recent een ploeg in vuur en vlam. Blijkbaar toch een motivatieprobleem....

Ajax is drie keer dit seizoen van de mat getikt en wel tegen Psv, Feyenoord en AZ uit. Ik snap niet dat die ploegen geen krediet krijgen i.p.v. dat Ajax ondermaats presteert. Alsof de tegenstander van en tegen Ajax niet boven zichzelf uit kunnen stijgen, terwijl Ajax dat wel kan tegen Real?

19 maart 2019 om 10:34

Inderdaad, Ajax verloor de uit wedstrijden tegen de top drie. Maar Ajax mag niet meer verliezen, Ajax moet alles winnen, anders is het erg slecht en weet iedereen het beter.

19 maart 2019 om 10:38

Als ajax wint van real is het volgens velen toch ook omdat real er geen zinin had? Of bayern die niet op volle kracht speelden enz enz.

Iedereen is klaar met Verbeek, maar in dit stuk zegt hij toch wel wat zinnige dingen. Ajax speelt in de competitie gewoon een paar niveaus lager dan in de Champions Leaque. Het lijkt wel alsof het een soort automatisme is geworden om zich aan te passen aan het niveau van de tegenstander. Speel Bayerns if Real dan halen ze makkelijk het niveau. Spelen ze tegen Fortuna of Heracles dan verlagen ze zich tot dat niveau ondanks dat ze weten dat ze beter kunnen.

Verbeek haalt goeie zaken aan. Ik zou wel eens willen weten hoe de periodisering van Ajax er uit ziet. Dat zou wel eens een issue kunnen zijn gezien het verloop van de 2e competitie helft!

19 maart 2019 om 10:38

Welnee, het probleem is het aantal wedstrijden dat de spelers moeten spelen. Door de voorronde CL, is het nu al 14 CL wedstrijden en door de bekerfinale, 5 beker wedstrijden. Dat zijn 19 wedstrijden extra. Komen al die interland wedstrijden nog bij. Speler kunnen dus niet rusten. Om tegen Real te kunnen pieken, werd de wedstrijd tegen PEC verplaatst, naar vlak voor de wedstrijd tegen AZ. Ergens houdt het op. Dus tegen AZ waren ze erg vermoeid.

Op dit moment hebben de meeste Ajax spelers al heel veel meer gespeeld dan de gemiddelde eredivisie speler in het heel seizoen zal spelen.

Om zoveel te kunnen spelen, heb je een brede selectie nodig waarbij de nummer 15 of 16 op de bank gelijkwaardig zijn aan de spelers in het veld. Dat is zo bij City, PSG of Barcelona maar dat is bij Ajax niet zo.

Het is eigenlijk best bizar dat Ajax er in slaagt om Real Madrid in eigen huis volledig van de mat te tikken, maar het in de competitie momenteel gewoon waardeloos doet. Want voor wie het ontgaan is: in 2019 heeft Ajax 4 wedstrijden gespeeld tegen clubs die momenteel bij de bovenste 10 staan (az, Heracles, Heerenveen en Feyenoord) en daarbij heeft het welgeteld 1 (!) punt gepakt.

PSV krijgt een hoop kritiek omdat ze al maanden steeds maar een 5 of een 6 scoren, maar Ajax scoort de ene week een 9 en de volgende week een 3. Dan zit er ergens mentaal toch iets helemaal niet goed?

Kan de trainer van Ajax er wat aan doen dat PSV niet verliest, volgens mij is dat de enige reden waarom Ajax niet op nr 1 staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

118 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren