Davy Pröpper: ‘Ajax is een mooie club, maar ik ben ook blij waar ik nu zit’

Dinsdag, 19 maart 2019 om

Davy Pröpper heeft nog niet nagedacht over een terugkeer naar de Eredivisie. De 27-jarige middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen bij Brighton & Hove Albion, na zes jaar Vitesse en twee seizoenen in het tenue van PSV. Pröpper weet dat Ajax vorig jaar zomer Daley Blind en Dusan Tadic naar de Eredivisie terughaalde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door constant kante)

Mag toch hopen dat dit bij een gerucht blijft. Pröpper voegt niks toe aan dit ajax.

19 maart 2019 om 00:12

Na de leegloop die dreigt bij Ajax denk ik toch dat hij een welkome versterking zal zijn!

19 maart 2019 om 00:14

Dit zou inderdaad een welkome versterking zijn. Ander soort voetballer als wat er nu staat, maar toch wel iemand met veel kwaliteit en ervaring.

19 maart 2019 om 00:15

Hier nog 1. Vond Propper bij PSV en Oranje altijd een goed niveau halen. Zeker geen verkeerde speler.

19 maart 2019 om 07:19

Ik denk dat we dit jaar vooral nog ontzettend moeten genieten van de selectie die er nu staat. Ik hoop dat ik het mis heb maar ik vrees dat we voorlopig niet meer zo’n sterke selectie zien en dat komt mijn inziens (voornamelijk) door Frenkie en Mathijs. Die twee zijn onvervangbaar, je zult er volgend jaar geheid op achteruit gaan. Pröpper zou daarom geen gekke speler zijn om de rol van de Jong over te nemen. Kwalitatief niet zo goed, maar kan dat met zijn ervaring enigszins compenseren. Een vervanger voor de Ligt zie ik zo snel niet gevonden worden...

19 maart 2019 om 10:56

Propper is echt een enorme aanwinst voor Ajax als ze die zouden kunnen strikken! Sterker nog, ik zou in hem een perfecte vervanger voor Frenkie de Jong zien. Is een iets andere speler natuurlijk, maar heeft een betere pass dan Frenkie en ook een prima dribbel. Heeft daarnaast een groter scorend vermogen.

Ajax zou het zeker moeten proberen om hem binnen te halen, want financieel is hij wel betaalbaar voor Ajax qua salaris. Enige vraag is of Propper het zou overwegen om nu terug te keren naar de eredivisie, terwijl hij volgens mij ook opties heeft om in de Premier League nog een stap te maken.

19 maart 2019 om 00:37

Hier doe je hem erg tekort mee. Is gewoon een uitstekende voetballer. Laat het ook zien in oranje. En speelt goed bij zijn club. Zou hier blij mee zijn als Ajax zijnde.

19 maart 2019 om 00:39

Nou ik denk zeker dat ie wat kan toevoegen aan dit Ajax. Vond Pröpper in het jaar dat PSV kampioen werd en dat cl seizoen de beste middenvelder op de Nederlandse velden. Ik zou hem graag terugzien bij PSV om weer wat voetbal op het middenveld te krijgen.

19 maart 2019 om 01:10

Ik heb inside informatie bij Ajax. Propper gaat Ajax niet halen. Ajax gaat Fosu Mensah, Toby, Jan en Justin terughalen. En Juventus wilt 105 miljoen voor De Ligt betalen.
Hier kan Ajax nog een paar klasse spelers van kopen zoals bijvoorbeeld Mount, Shabani, Pavon en Redan. En nog wat spelers voor de breedte zoals Edson Alvarez, Pierie, Odegaard en Stengs.

19 maart 2019 om 02:01

Onzin, Toby is gewilt door veel topclubs als we die nu zouden moeten kopen..

19 maart 2019 om 02:12

Mount wordt waarschijnlijk verhuurd aan Bournemouth, Pavon is onhaalbaar voor Ajax.

19 maart 2019 om 07:01

Wat is je bron dan?
Justin terughalen, die kans acht ik echt nihil.
Toby en Jan en Fosu Mensah, 3 verdedigers?

19 maart 2019 om 07:32

Hahaha, goed verhaal.

Jij denkt dus dat Ajax 4 spelers gaat halen, waarvan 2 spelers het huidige centrale duo van Tottenham vormen, 1 behoorlijk talent in de naam van Kluivert en Fosu-Mensah.

Daarnaast "even" Pavon, Odegaard en Stengs halen.
Ok, we weten allemaal dat er een leegloop aan zit te komen en dat de portomonnee uit z'n voegen barst, maar dit gaat echt niet gebeuren.

19 maart 2019 om 13:49

Dat van Fosu Mensah, Toby, Jan en Justin is inside informatie van Ajax.

Pavon, Odegaard, Stengs zijn mijn eigen aanbevelingen.

19 maart 2019 om 13:55

Geef ons even een bron dan, wie ken jij persoonlijk binnen de organisatie van Ajax die hier uberhaupt inspraak op / inside info over heeft?

19 maart 2019 om 18:18

In welk seizoen zit je met Football manager?

19 maart 2019 om 01:14

Eens.. is toch geen geweldenaar, kan zo 20 middenvelders uit de PL noemen die ik liever zou zien en even haalbaar zijn als Propper. Bijv: Milivojević, Seri, Wanyama, Ndidi, Tielemans, Lerma, Max Meyer, Sissoko, etc

19 maart 2019 om 02:00

Lerma, Seri, Ndidi, en Tielemans gaan je minstens 30 miljoen kosten. Dus die zijn echt niet even haalbaar als Propper. Propper is daarnaast een Nederlander die zal er ook veel meer voelen om in Nederland voor 3 miljoen per jaar te komen voetballen. Verder moet je je niet vergissen in wat die spelers verdienen. Meyer bijvoorbeeld verdient meer dan 5 miljoen en Wanyama en Sissoko zitten ook boven 3,5 miljoen bij Tottenham.

19 maart 2019 om 02:15

Bournemouth heeft zelf 30 betaald voor Lerma dus die prijs zal wel veel hoger liggen idd.

19 maart 2019 om 07:19

Al deze spelers zijn onhaalbaar. Omdat je een goed seizoen draait en er 2 spelers naar de eredivisie gingen wil niet zeggen dat spelers in veel betere competities naar de eredivisie willen komen.

19 maart 2019 om 09:20

Het is wat optimistisch inderdaad maar als je echt wilt kan je de meeste van deze jongens wel halen, behalve dan idd Meyer en Lerma - want qua salarissen is dat wel erg onrealistisch (wist niet dat die zoveel verdienen). Maar als Fulham degradeert kan je Seri oppikken, Tielemans is wel te kopen van Monaco denk ik want daar is hij zeker niet onomstreden, Wanyama, Mili en Sissoko gaan volgend jaar hun laatste contractjaar in en zijn ook eind 20. Ik bedoel meer: aim high! Want propper is het niet voor Ajax.

19 maart 2019 om 09:23

Deze spelers zijn echt niet haalbaar hoor. Ze verdienen teveel en spelen in een veel betere competities.

19 maart 2019 om 20:33

Uiteindelijk is salaris alles bepalend, Wanyama verdiend nu 3,25 miljoen pond per jaar.. als je daar 4 miljoen tegenover stelt wil je gezien zijn leeftijd echt wel Ajax in de CL gaan spelen. De vraag is alleen of Ajax dat er voor over heeft..

19 maart 2019 om 22:07

Andre

" Uiteindelijk is salaris alles bepalend, "

Welnee.
Salaris is een grote factor, maar zeker niet alles bepalend. Bovendien, 3,25 miljoen pond is bijna 3,8 miljoen euro (momenteel nog). Wat is hier je suggestie precies? Dat Wanyama die nu in de PL speelt voor twee ton per seizoen meer naar Ajax gaat verkassen? Seriously? Spur speelt óók CL voetbal. En daarnaast moet Wanyama dan met Ajax ook naar Venlo, Woudenstein en naar Emmen. En heel veel potjes op kunstgras, in plaats van tegen City, United, Chelsea en Arsenal. Nou, lijkt me een duidelijke zaak verder. Echt een absurde suggestie bijna.

Als het Ajax nogmaals lukt om een speler uit de PL te halen, hoeft het van mij zeker niet Propper te zijn... Zie liever dat ze de moeite steken in Jantje!

19 maart 2019 om 00:21

Ik vermoed dat Vertonghen terug komt deze zomer. Zou dat erg hard toejuichen. Voegt absoluut wat doe en is toch altijd een uitgesproken ajacied gebleven.. top wat mij betreft

19 maart 2019 om 00:40

Mag ik vragen waar je dat op baseert? Op het moment zie ik niet in waarom Verthongen van Tottenham terug naar Ajax zou gaan. Staat volgens mij nog altijd in de basis daar en haalt bijna wekelijks een top niveau in de premier league. Dat geef je dan toch niet op voor Excelsior of VVV uit.

19 maart 2019 om 01:15

Enige wat ik kan bedenken is dat Vertongen het heel erg naar zijn zin had in Amsterdam.. zie hem op termijn wel terugkomen hoor

19 maart 2019 om 00:57

Propper hoeft van mij niet. Liever Vertonghen en Fosu Mensah terughalen. Ik hoorde vandaag trouwens een bizar bericht dat Juventus maar liefst 105 miljoen voor De Ligt wilt betalen. Voor een gedeelte daarvan kan Ajax makkelijk Mount en Pavon van kopen.

19 maart 2019 om 07:04

Vertonghen en Fosuh Mensah zijn verdedigers, dus niet te vergelijken met Propper. Daarnaast bakt Fosuh Mensah er helemaal niets van terwijl Propper vanaf. Dag 1 onbetwiste basisspeler is in PL. Vertonghen is natuurlijk zeer welkom als vervanger van De Ligt, en ik zie Propper graag komen als vervanger van De Jong. Dan moeten we nog het vertrek van Ziyech en Onana opvangen en hopen dat de rest blijft.

Ik zie Pröpper normaal gesproken nog niet terugkeren naar Nederland in de zomer. Maar: Mocht Brighton degraderen en Ajax komt, dan acht ik de kans al een stuk groter.

Heerlijke voetballer, heeft ervaring en is Nederlands. Heb hem er liever staan dan Schöne in ieder geval! Maar wat zou zo’n jongen moeten kosten aangezien Brighton er zelf 14? miljoen voor betaalde, ga er niet van uit dat ze minder er voor willen. Lijkt me dus alleen haalbaar als ze degraderen.

19 maart 2019 om 01:03

Ajax kan geen groot bedrag ophoesten?

19 maart 2019 om 08:09

Kunnen ze wel maar een propper zal dan denk ik toch minimaal 20 mln moeten opleveren voor Brighton. En daarnaast is het maar de vraag of propper genoegen neemt met 2 mln netto op jaarbasis.

19 maart 2019 om 11:01

twee miljoen netto is maar net iets onder het jaarsalaris van Tadic bij Ajax (dat bijna vier mljoen bruto is). Nou liggen de belastingtarieven in het VK iets anders dan hier, en is twee miljoen netto daar dus bruto lager dan hier, maar Propper verdient bij Brighton echt geen vijf miljoen netto. Ik denk dat er tussen wat Propper bij Brighton verdiend en wat Ajax kan bieden echt niet zoveel verschil zit.

19 maart 2019 om 10:24

Liever een oud Psver dan een ras Ajacied?
Dat je die zin uit kan spreken, Schöne verdient meer krediet dan dat,top voetballer en superprof.
Nooit geklaagt en zich zel altijd terug de basis in gevochten, op welke positie ze hem ook zetten.

Propper, leuke speler..mag komen, maar zie hem never liever dan Schöne in een Ajax shirt

DIe politiek correcte antwoorden toch. Je kan 8 van de 10 interviews zo invullen.

Lijkt mij een prima vervanger voor Schone na volgend jaar Kan die mooi volgend jaar nog in de Premier League spelen en daarna terug naar NL

Vraag me af of propper zijn premier league salaris nu al wilt inleveren om naar Ajax te gaan. Denk dat propper wel meer mogelijkheden gaat krijgen om heen te kunnen. Doet het goed daar dus denk dat hij ook stappen kan maken in Engeland nog. Bij Ajax ga je waarschijnlijk financieel toch weer een stap terug.

Ik denk niet dat propper naar brighton is gegaan om een transfer te krijgen bij Ajax. Hij komt gewoon niet is veel te goed voor eredivisie

Propper is iemand die wat diepgang kan brengen (rol die hij een aantal keer vervult heeft bij het nederlands elftal) en zou daarom best in een iets diepere rol op het middenveld kunnen spelen bij ajax. Echter vervult van de beek momenteel deze rol en dit lijkt me niet iemand die gaat vertrekken komend seizoen. Ter vervanging van frenkie lijkt mij propper niet de ideale keuze.

19 maart 2019 om 10:46

Bij Brighton is hij veel meer een verdedigende middenvelder geworden. Sterker nog; ik denk dat dit de perfecte opvolger zou zijn voor Frenkie. Hoop zelf natuurlijk niet dat het gebeurd maar aan Pröpper zou Ajax echt een hele goede hebben.

19 maart 2019 om 17:16

speelt daar inderdaad een meer verdedigende rol, maar hoeft bij brighton het spel niet te maken (aangezien brighton vrijwel elke knappe bal via de flanken speelt of lang naar voren jekkert). Bij ajax kan hij verdedigend een goede versterking maar is aan de bal gwn te pover en niet creatief genoeg om het spel te maken. Misschien nuttig in topwedstrijden voor de balans op het middenveld, maar in 9 van de 10 wedstrijden geen ideale invulling

Aardige speler, maar hij speelt waarschijnljk niet voor niets bij Brighton. Hij staat niet bij Manchester City of Liverpool onder contract. Of deze jongen Ajax werkelijk gaat versterken, is maar helemaal de vraag.

19 maart 2019 om 11:46

Te kort door de bocht. Jahanbaksh staat ook “maar” bij Brighton onder contract. En die was vorig seizoen dé speler in de Eredivisie.

Goede technische speler voor de extra ervaring.
Ik zou ook van Ginkel erbij halen en fosu mensah proberen.

Ajax zal toch moeten aansterken. Een de Ligt of een Frenkie kunnen ze niet kopen.
Wellicht wel spelers op goed niveau met aanvulling van jeugd erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Burnley 1-6
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. RyanKeeper60
T. LampteyVerdediger60
A. WebsterVerdediger60
B. WhiteVerdediger60
A. LallanaMiddenvelder60
S. MarchMiddenvelder61
N. MaupayAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

77 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren