Van der Gaag dient ontslag in bij NAC na ontluisterende nederlaag

Maandag, 18 maart 2019 om

Mitchell van der Gaag heeft zijn ontslag ingediend als trainer van NAC Breda, zo bevestigt hij maandagavond in gesprek met Voetbal International. De oefenmeester kwam tot zijn besluit na de kansloze 0-4 nederlaag tegen FC Utrecht van zaterdagavond. Hij lichtte interim-directeur Nicole Edelenbos en aandeelhouder Wim van Aalst zondagmiddag in over zijn besluit, zo meldt het weekblad. Assistenten Maurice Verberne, Rob Penders en Jelle ten Rouwelaar nemen deze week de werkzaamheden van Van der Gaag over.

"Het is klaar, meer dan dit kan ik niet doen", licht Van der Gaag toe. "Ik regisseer mijn eigen ontslag." De trainer werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Stijn Vreven. Dit seizoen verkeerde NAC vanaf het eerste moment in de onderste regionen van de Eredivisie. De club moet in de laatste paar maanden van de competitie alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen: men staat onderaan, met acht punten achterstand op FC Emmen en De Graafschap.

Van der Gaag, voormalig trainer van onder meer FC Eindhoven en Excelsior, kwam bij NAC terecht in een chaotische sfeer: technisch directeur Hans Smulders sneuvelde, algemeen directeur Justin Goetzee stapte op en ook andere werknemers liepen weg. Zelf overleefde de trainer de stormen, maar de sportieve resultaten bleven achter. Hij zegt dat zichzelf kwalijk te nemen en zichzelf als verantwoordelijke te zien. "Misschien zullen mensen het zien als weglopen, ik zie het als de enige uitweg."

NAC neemt 'op zeer korte termijn een beslissing over een nieuwe invulling voor de resterende wedstrijden van dit seizoen', meldt men in een statement. De hekkensluiter komt op zondag 31 maart weer in actie, thuis tegen VVV-Venlo. Van der Gaag denkt dat zijn opvolger voor 'nieuw elan' kan zorgen in de strijd tegen degradatie. "NAC heeft behoefte aan positiviteit, onder een nieuwe trainer zien spelers wellicht nieuwe mogelijkheden. Er moet iets gebeuren. Het gaat om de club. Ik zie opstappen als een nederlaag, het zal slecht staan op mijn cv, maar als ik twijfel of het me nog lukt moet ik wegwezen."


Poll

Neemt Mitchell van der Gaag het juiste besluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door kohaku)

Ze hebben ook kansloze aankopen gedaan daar. Vreemdelingenlegioen dat niet kan voetballen.

Wauw is hij eindelijk wakker geworden. Had hij al veel eerder moeten doen. Al denk ik ook wie je er ook voor zet dit NAC is niet redden.

18 maart 2019 om 19:55

Als er een iemand is in Breda die niet heeft zitten slapen dit seizoen is het vdgaag wel.

18 maart 2019 om 19:58

Waarom had hij dat al veel eerder moeten doen als andere trainers het ook niet zouden redden?

18 maart 2019 om 20:35

Eerder moeten doen? Veel trainers laten hun contract uitlopen of eisen een zak geld. Ik ken er maar weinig die de eer aan zichzelf houden. Ik ken de details niet en weet niet of er iets is afgesproken over een vertrekregeling, maar ik vind dit heel chic van deze trainer.

Logische beslissing. Valt weinig meer te behalen met deze matige selectie. Snapte eigenlijk van te voren al niet waarom hij bij NAC aan de slag ging. Vond hem bij Excelsior een prima trainer dus aan zijn kwaliteiten ligt het niet in mijn ogen

18 maart 2019 om 20:25

Zou hem daarom ook g(r)aag terug zien komen. Zeker aangezien onze coach op dit moment bij verre weg de slechtste trainer uit de competitie is.

18 maart 2019 om 20:41

Hij wilde via NAC een slag slaan in het City-netwerk. Bijvoorbeeld trainer worden van Melbourne City.

De chaos bij NAC is compleet. Nu is er helemaal geen redden meer aan. Volgens mij is niet eens een bestuur meer om een andere trainer aan te stellen.

Met dit NAC is geen eer te behalen. Je hebt eigenlijk nu al 0 kans op lijfsbehoud. Toch jammer van die mooie club en ik heb het liefst zoveel mogelijk Brabantse clubs in de Eredivisie!

Goede beslissing eer aan jezelf houden, met deze selectie kan je ook bijna niks

Hij pakt slim zijn biezen en vertrekt uit het geel zwarte wespennest.

Ik vind het best zwak, je begint er samen aan en maakt het samen af wa mij betreft...

18 maart 2019 om 20:05

Niet iedereen houd van SM.

18 maart 2019 om 20:31

Zo is het... keihard gebrek aan ruggengraat... samen strijden, tot het eind. Helemaal bij ren club als NAC

18 maart 2019 om 21:16

Wat een onzin. Hij ziet het niet meer zitten... dat betekent dat hij de juiste beslissing neemt voor nac en zijn supporters door iemand anders de kans te bieden de club er wel in te houden!! Al is dat haast onmogelijk met dat zooitje ongeregeld!

Tsja eer voor jezelf houden denk ik. Aan de ene kant denk ik: "hij loopt weg van de ellende en durft niet te strijden. Aan de andere kant: "knap dat hij zo lang is blijven zitten bij NAC. Heel het bestuur was al opgestapt. Het is een chaos daar. Bij de tafel van Kees kreeg ik dit vermoeden al. Zonde als NAC zou degraderen. Heeft toch een mooi trouw publiek

Meer kon hij inderdaad niet doen met dit materiaal wat hij onder zn hoede kreeg. Mooie club dat NAC, maar slechte beleidsvoering.

Toen hij bij Excelsior zat, speelde hij leuk voetbal met het laagste budget van de Ed.

De bestuurlijke en organisatorische wanorde bij NAC is zo groot dat het roeien tegen de stroom is.
Ik hoop dat zijn loopbaan niet geknakt is.

Jammer voor NAC of misschien wel een uitkomst, voor van de gaag jammer en wat ook tussen de reacties staat waarom is die weggegaan bij Excelsior. Nou PIERRE kom maar door, geen woorden maar daden als je iets geleerd moet hebben van je tijd in Rotterdam. Aan woorden geen tekort bij onze Pierre dus dr daden moet geen probleem zijn zeg maar hahah. Even zonder gekheid iemand een idee wie dit gaat oppakken of zichzelf voor het karretje laat spannen daar? Behalve de intern of een jeugdtrainert.

Het materiaal is zeker niet best. Maar als je in thuis wedstrijden met 5 verdedigers gaat spelen en slappe mentaliteit overbrengt op je spelersgroep mag je deze man zeker verantwoordelijk houden. Ik ben blij dat ie weg is iig

18 maart 2019 om 19:54

Maar als je alleen maar kansloos verliest lijkt het mij logisch als je behouden gaat spelen. Voor hetzelfde geld wordt het een keer 0-8 dan heb je helemaal de rapen gaar. Het is gewoon een hele matige selectie

18 maart 2019 om 19:59

Thuis moet je op zn minst proberen te voetballen, aanvallen is fe beste verdediging toch. Ik snap ook wel dat je dat niet tegen elke tegenstander kan doen en ik gaf ook al aan dat t materiaal ruk is. Maar er zijn meer teams met ruk materiaal die wel met een andere mentaliteit t veld in gaan en hun punten wel pakken

18 maart 2019 om 19:58

Volgens mij is van der Gaag een goeie trainer, dat heeft hij vorig seizoen bij Excelsior laten zien. Maar de bestuurlijke wanorde en de chaos die er bij NAC aanwezig is, spelers met kwaliteiten die afwezig zijn zorgen ervoor dat NAC staat waar het staat en daar kun je hem niet op afrekenen.

Dus enkel jouw argument dat hij met 5 verdedigers speelt in een thuis wedstrijd is jouw enige motivatie om blij te zijn dat hij vertrekt?

18 maart 2019 om 20:01

Dat en dat hij de spelersgroep niet kan motiveren te knokken. Dat is wat we waarnemen iig

18 maart 2019 om 20:06

Dat ligt eerder bij de spelersgroep als bij van der Gaag lijkt mij.

Dat spelersmateriaal van jullie is om te huilen. Tis niks, was niks en word niks. Je zult het hogerop moeten zoeken. Ook een van Hooidonk die instapte en jullie weer verliet onder het mom van 'mijn analistenwerk'.

18 maart 2019 om 23:16

Als je een trainer nodig hebt om spelers te laten knokken voor elke meter en elke bal deugt de selectie niet. Dat moet je als speler zelf willen, niet pas als een ander het zegt.

18 maart 2019 om 20:00

Bijna alleen maar huurlingen bij Nac, spelers geen binding met de club, bestuurlijk een chaos en een trouwe aanhang die hun club ook al gaan uitfluiten bij een achterstand.
NAC zal gaan degraderen en ga opbouwen vanuit de club, al die huurlingen leveren geen positieve bijdrage.

Het gezegde luidt weer: De trainer is zo goed als zijn materiaal en de structuur van de club

18 maart 2019 om 19:54

Van gaal met oranje in 2014 bewijst het tegendeel al

18 maart 2019 om 20:00

Wij hadden Robben.
Wie heeft Nac?

18 maart 2019 om 20:02

Leigh😂

18 maart 2019 om 20:07

Geweldige comeback

18 maart 2019 om 21:20

FR_jc ..: meen je dit? waar was robben dan tegen costa rica? En waar was robben tegen Argentinië... Leuk hoor die toespraak na 90 min. tegen costa rica... maar na de poulefase heeft robben op z’n schwalbe tegen Mexico na niks meer laten zien!!

18 maart 2019 om 21:39

@shenkie

Was meer een metafor in gebruik dan iets anders op Arsenalnac over team en trainer van Gaal

18 maart 2019 om 22:49

Als ik het me goed herinner speelde Robben juist heel erg goed tegen Costa Rica en was hij ook tegen Argentinie degene waar zo'n beetje al het gevaar vandaan kwam?

Zonde dat het zo gelopen is. Had meer van deze combi verwacht, in ieder geval niet een hopeloze verdiende laatste plaats. Het schrijnende van dit NAC is dat de passie (in tegenstelling tot de fans) op het veld ontbreekt. Als het qua voetbal niet lukt, geef dan in ieder geval alles wat je hebt. Toch denk ik dat Vd gaag nog wel terecht komt, ik zou het als middenmoter wel aandurven met hem, want bij Excelsior was het echt een topprestatie om heel makkelijk veilig te eindigen met de laagste begroting.

Ten Cate kom er maar in

18 maart 2019 om 21:24

Zou die daar zich voor lenen, zeker met de ervaring van advocaat bij Sparta in het achterhoofd??

18 maart 2019 om 21:45

Heeft niets te verliezen, slechter kan het niet..

19 maart 2019 om 00:49

Sparta en Advocaat was een ander verhaal. Veel arbitrale dwalingen en pech. NAC is gewoon gedoemd op dit moment geen ene grote naam die ze er in zal houden, zelfs bijwijze Mourinho niet

Tsja, ik denk niet dat een ander het beter doet... wel begrijpelijk dat hij de eer aan zichzelf wil houden.

Misschien Erwin Koeman polsen voor een terugkeer naar Eredivisie? Daarnaast zag ik dat Douglas transfervrij is sinds Juli vorig jaar. Misschien een optie voor NAC om de verdediging met hem te versterken? (Weet niet hoe fit hij is) Financieel moeilijk maar wie weet wil hij zich sportief revancheren in NL.

18 maart 2019 om 21:45

Koeman zou een goeie zijn...

19 maart 2019 om 00:46

Zie Koeman niet instappen hoor, huidige selectie valt niets meer uit te halen. Waarom zou je instappen als je er bijna zeker vanuit kan gaan dat ze afzakken naar de KKD, daar zie ik Koeman niet voor de groep staan

Het doet pijn om zo’n mooie club zo kansloos te zien afglijden. Puur door wanbeleid en miskopen. Zelfde verhaal als bij Sparta en NEC een paar jaar terug. Deze prachtige volksclubs horen in de eredivisie. Maakt niet uit wie je voor deze groep zet ben ik bang, en ga er maar aan staan. Wie durft?

Op zondagochtend bij De Tafel van Kees kreeg ik nog de indruk dat hij er naar eigen zeggen alles aan wilde doen om NAC voor de Eredivisie te behouden. Volgens mij heeft hij dit ook in soortgelijke strekking uitgedrukt, dat hij de laatste was die de spreekwoordelijke handdoek in de ring zou gooien. Daarnaast nam hij wel keurig, hoewel deels voor de buhne wellicht, zijn volledige verantwoordelijkheid voor het sportieve verval. Dit hield hij ook stug vol. Vervolgens lees je op zondagmiddag dat hij toen al zijn besluit had genomen en nog diezelfde middag de clubleiding inlicht over zijn vertrek..

Zit ook amper niveau in het team van Nac, dus deze teleurstellende resultaten hebben ze moeten zien aankomen.

But, Gio!!? Are you watching?

19 maart 2019 om 00:43

Hahaha Gio heeft al gezegd dat die stopt na dit seizoen, die gaat echt geen handdoek gooien hoor

NAC vliegt eruit, laat daar geen misverstand over bestaan... Maar dan volgen meestal andere Eredivisie clubs die wat spelers willen ophalen bij de gedegradeerde ploeg. Echter zou ik dit x bij God niet weten wie er dan opgehaald gaat worden?! Ik zie echt 0 kwaliteit rondlopen bij NAC.

18 maart 2019 om 23:01

Verder dan Lunqvist kom ik niet. Die kan wel bij wat clubs in het rechterrijtje belangrijk zijn.

20 maart 2019 om 19:08

Is die niet nog steeds van PSV?!

20 maart 2019 om 19:32

Nee en zijn contract liep sowieso tot eind van het seizoen.

Toen die binnen kwam zijn er natuurlijk beloftes gedaan omtrent de samenstelling van de selectie. Hoe kon die weten dat NAC de allerslechtste spelers uit het city bolwerk zou huren. Ivm vorige seizoen toen er toch wel een niveau hoger aan huurlingen rond liep. Hij heeft er nooit met de pet naar gegooit en heeft altijd heel reëel gekeken, vind het een verstandige keuze van hem. Die land wel weer op z'n pootjes

Ik zie dit zelf niet als weglopen. Je moet ook een man zijn met karakter als je durft uit te spreken dat je niet langer de meest geschikte kandidaat voor de klus bent. Dat vergt moed en zelfreflectie. Uiteraard heeft hij fouten gemaakt maar hij beschikt ook over een dramatische selectie. Als het vertrouwen ontbreekt en er van opportunisme geen sprake is, dan spreek je inderdaad van een mission impossible. NAC heeft nu behoefte aan een type Vreven, iemand die vechtlust, positieve agressie en passie weet te brengen. Goed voetbal ga je met dit armoedige zootje niet spelen, dus dan maar proberen met hangen en wurgen punten te sprokkelen. Ondanks de vrijwel uitzichtloze situatie vind ik NAC en eindelijk voornamelijk haar supporters een waardevolle toevoeging voor de Eredivisie. Op basis daarvan hoop ik dat ze er in blijven. Op basis van de verhoudingen verdienen ze te staan waar ze nu staan. Ze hebben een klein wonder nodig, wellicht geschiet dat de komende periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. IlićMiddenvelder184
A. VerschuerenMiddenvelder172
F. StokkersAanvaller173
S. van HooijdonkAanvaller165
S. CustersKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren