‘Af en toe denk je wel: ik had daar nog kunnen staan bij Ajax’

Maandag, 18 maart 2019 om

Justin Kluivert volgt de verrichtingen van Ajax nog altijd nauwgezet. De buitenspeler verkaste afgelopen zomer naar AS Roma, maar kijkt 'met liefde in de ogen' naar de wedstrijden van zijn ex-club. Het succes van Ajax in de Champions League doet Kluivert goed, zo vertelt hij in een interview met FOX Sports. "Als ze uit van Real Madrid winnen, dan is dat prachtig om te zien."

Ajax wilde Kluivert graag behouden, maar voor 17,25 miljoen trok hij naar Italië. Namens Roma kwam de jeugdige aanvaller tot 27 officiële wedstrijden, waarin hij 5 doelpunten maakte en 2 assists gaf. In de laatste twee competitieduels kreeg Kluivert een basisplek van de teruggekeerde trainer Claudio Ranieri. "Ik heb helemaal geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt, maar af en toe denk je: daar had ik nog kunnen staan. Het is prachtig, echt mooi."

Kluivert meldde zich deze week bij Jong Oranje. Hij heeft begrip voor de keuze van bondscoach Ronald Koeman en durft niet te zeggen of hij wél was opgeroepen als hij in Amsterdam was gebleven. "Je weet niet hoe het was gelopen als ik nu bij Ajax zou zijn. Alles gebeurt met een reden, daar geloof ik in. Als ik bij Ajax was gebleven was het misschien heel goed gegaan, maar misschien ook hetzelfde."

"Ik ben nu sowieso een betere speler dan bij Ajax. Ook in mijn privéleven heb ik veel meegemaakt. Alleen wonen, vaak alleen zijn, dat maakt je sterker, ook in het voetbal", merkt de tweevoudig Oranje-international op. Hij zegt meer geleerd te hebben in Italië dan hij, naar zijn eigen inschatting, had kunnen leren bij Ajax. "Maar andersom zou ik misschien bij Ajax ook andere dingen leren, die ik hier misschien later leer of nog niet heb geleerd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door steven west)

Is naar mijn mening te snel vertrokken. Was het niveau van de Eredivisie echt niet ontstegen. De enige die dat dacht was hijzelf volgens mij. Ik vond hem namelijk nooit uitblinken en doorslaggevend was hij ook bijna niet in de wedstrijden die hij speelde.

Hopelijk slaagt hij alsnog bij Roma, maar laat dit een goed voorbeeld zijn voor de jonge Nederlandse talenten in de Eredivisie.

Jaartje Ajax had hem goed gedaan, ervaring meepakken in de CL en uiteindelijk tekenen bij een club om vervolgens te strijden voor een basisplaats.

18 maart 2019 om 21:53

Achteraf altijd makkelijk praten. Ik had zelf ook bij Ajax gebleven maar hij zag meer heil in een overstap naar Rome. Zijn goed recht, alleen de manier waarop het gegaan is klopt gewoon helemaal niets van. Maar fouten maken we allemaal, en helemaal op jonge leeftijd dus het is hem vergeven. Hopelijk kan hij zich goed ontwikkelen in Rome, is gewoon een enorm talent dat speeltijd nodig heeft.

18 maart 2019 om 21:55

Nah, geheel achteraf is het niet vind ik. Ik vond hem namelijk niet uitblinken in de Eredivisie. Nam het team zelden op sleeptouw en was ook niet beslissend in mijn ogen. Om dan vervolgens over te stappen naar een club waar de concurrentie groter is en de competitie sterker is. Dan is het gewoon te verwachten.

Het was inderdaad anders geweest en makkelijk praten geweest als hij wekelijks uitblonk bij Ajax, het ene na het andere doelpunt maakte en met assist strooide.

18 maart 2019 om 22:06

Ik ben het helemaal eens dat hij nog niet uitblonk en beter bij Ajax kon blijven.

Echter is het wel makkelijk achteraf praten aangezien Kluivert Ajax verliet toen het nog allerminst zeker was dat we dit jaar CL zouden spelen. Nog voordat Blind en Tadic waren aangetrokken zelfs. Een seizoen dus waarin we niet eens Europees speelden. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn.

Dat het achteraf allemaal een stuk anders is gelopen doet daar niets aan af.

19 maart 2019 om 04:11

Laat duidelijk zijn dat Raiola hier weer een smerige rol in had. Justin en zijn hele entourage stond prima open voor contractverlenging. Zodra Mino in beeld kwam begon het getraineer over contractverlenging. En de belachelijke eisen dreven het uiteindelijk op de spits. Als dan een mooie club met een prima bod komt kan niemand meer terug.

19 maart 2019 om 07:20

Er is al zoveel over geschreven, Raiola is niet de schuldige maar mama Kluivert.

19 maart 2019 om 07:54

@fr_jc

Het afschuiven van schuld op een zaakwaarnemer of op iemands zijn moeder vind ik niet helemaal keurig. Een voetballer is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen keuze van zaakwaarnemer en moeder uiteraard niet. Wel is is hij verantwoordelijk voor zijn eigen carrièreplanning.

En destijds was het voor beiden partijen het beste om afscheid van elkaar te nemen. Hopelijk maakt hij er nog van. Maar Ajax moet deze jongen natuurlijk nooit meer nemen. Deze jongen had teveel randzaken erbij en dat moet je als Ajax helemaal niet willen.

Maar uiteraard succes met zijn verdere carrière!

18 maart 2019 om 21:55

Je weet natuurlijk nooit hoe het gelopen zou hebben met hem erbij maar ik ben van mening dat Ajax erop vooruit is gegaan hem te verkopen. In mijn ogen voegde hij weinig toe en was hij ook niet een speler die je even een rondje verder schoot in De championsleague.

Al met al prima gehandeld door Ajax want ik zie in hem ook geen speler die later het dubbele of het driedubbele waard was geworden. Natuurlijk had hij zijn naam mee en ik laat mij graag het tegendeel bewijzen. Maar al met al prima dat hèt zo gelopen is. En als kluivert zelf ook tevreden is is dat alleen maar win-win voor eenieder.

Ajax een onafgewerkt product verkocht voor veel geld en kluivert een mooie nieuwe club. Ik denk dat we achteraf wel kunnen stellen dat deze jongen prima te vervangen was. Dat geld is prima geherinvesteerd.

Vind dat Kluivert heel realistisch en redelijk overkomt in zijn recente interviews. Zoals hij hier ook aangeeft no hard feelings richting Ajax, omdat zijn ontwikkeling bij Ajax er hetzelfde uit had kunnen zien. Als je ziet hoevaak Neres, die momenteel een betere speler is dan Kluivert, op de bank heeft gezeten dan zou het goed kunnen dat er voor hem eenzelfde scenario inzat. Zolang Ziyech op de vleugels minuten maakt en geweldige moyenne heeft, zie ik Kluivert met zijn huidige niveau daar niet tussenkomen.

Domme beslissing ondanks dat hij er schijnbaar veel geleerd heeft. Jammer, maar iedereen maakt fouten. Zou mooi zijn als het Ajax publiek hem weer in de armen sluit en hem een herkansing geeft.

18 maart 2019 om 21:56

Ik zou dat idee van fouten loslaten. Het is misschien niet de keuze die jij zou maken, maar er is hier geen goed of fout. Hij wilde een werkgever waar hij op hoog niveau kan acteren, veel geld kan verdienen en in Rome woont. Fantastisch avontuur is dat toch? Al zou het als voetballer niet goed gaan dan is het als mens echt een waanzinnig avontuur.

18 maart 2019 om 22:04

Aad,

Aan de ene kant heb je gelijk maar ik denk dat als je avonturen mee wilt maken je beter een enkeltje naar de rimboe kunt boeken. Natuurlijk wat kort door de bocht van mij om dit te zeggen maar je wilt als jonge speler toch gewoon iedere week acteren op een goed niveau? Laat die avonturen voor als je er klaar voor bent.

Je vertrekt als grillige jeugdspeler die nog nauwelijks iets heeft laten zien in een flutcompetitie en vertrekt naar een van de sterkste competities in Europa om daar je kunsten te laten zien. Maar als je het in Nederland niet Kunt laten zien dan lukt dat ook niet in Italië.

Het is natuurlijk niet fout dat hij is gegaan, dat mag hij helemaal zelf weten. Maar of het verstandig is geweest? Wellicht leert hij veel aan levenslessen in Rome maar ik denk dat hij beter zijn energie in de voetbaltechnische kant had kunnen steken. Dan was hij momenteel verder geweest dan dat hij nu is. Bij jong oranje valt hij ook nauwelijks op. Dat gaat ook niet lukken als je niet iedere week speelt of exorbitant veel talent hebt. Dat laatste heeft hij namelijk niet.

18 maart 2019 om 23:07

Want bij Ajax zou hij nou wekelijks spelen? Die garantie heeft ie niet, kijk bv naar Dolberg die op de bank plaats mag nemen op het moment dat er een tegenstander van een beetje niveau op het programma staat.

19 maart 2019 om 00:22

Dat kun je niet met elkaar vergelijken. Het is logisch dat een speler niet speelt als hij geblesseerd is en Dolberg is een hele lange tijd geblesseerd geweest. Dat is een totaal andere situatie. Maar als je de normale gang van zaken neemt en hij blijft heel (zoals nu bij Roma het geval was) dan had hij heel wat meer minuten gemaakt dan in Italië.

Zekerheid heb je nooit maar als hij niet zou zijn vertrokken had Ajax waarschijnlijk niet voor tadic gegaan maar had het vertrouwen in kluivert gehad. Het kan gek lopen in het leven..

En overigens. Als je vind dat Dolberg plaats mag nemen op de bank? Die heeft altijd nog meer minuten gemaakt dan Kluivert dit seizoen. Ongeveer 300 minuten meer om precies te zijn. Dacht ik zoek het gelijk even op. Kun je nagaan..

Bij dit Ajax had Kluivert ook gewoon op de bank gezeten. Is natuurlijk de vraag of Tadic dan bijvoorbeeld wel was gekomen maar ik meen dat die gehaald werd als vervanger van Ziyech aangezien gedacht werd dat die weg zou gaan? Weet dat niet 100% zeker maar volgens mij wel. Een Neres vind ik bijvoorbeeld een stuk beter dan Kluivert want zijn rendement was bij Ajax al niet heel hoog. Ook een beetje overschat door de naam Kluivert natuurlijk maar met zijn doelpunten tegen Willem II of Heracles maak je nou niet perse veel indruk. Heeft natuurlijk wel veel groeipotentieel en hoop ook zeker dat die zich nog goed kan ontwikkelen bij Roma of een andere club.

Uuuhh heeft Kluivert het licht gezien in verstandig praten? Daar was hij nooit zo sterk in. Toegeven dat hij daarin vordert.

18 maart 2019 om 23:10

Wijsheid komt met de tijd zeggen ze dan.

19 maart 2019 om 18:06

Dat klopt inderdaad Linkerbaan. Bij sommige sneller dan bij andere.

Wie heeft het ook verzonnen dat Kluivert bij een club als Roma zou passen in de fase waar hij vorig seizoen in zat? Was hij naar een club als Dortmund, Leverkusen of Leipzig gegaan dan had ik er nog wel vertrouwen in dat hij zich sterk zou ontwikkelen.

18 maart 2019 om 23:21

En bij Kluivert ontwikkelt hij zich niet? Hij krijgt iig speeltijd, maakt stappen, krijgt de tijd om te wennen en kan daar echt nog wel belangrijk worden. Iedereen verklaard hem maar voor gek maar ik snap zijn stap. Prima salaris, prachtige stad, sterke competitie en met een beetje geluk een loopbaan als zijn kompaan Cengiz Under. Waarom zou Kluivert geen loopbaan als laatstgenoemde kunnen hebben?

18 maart 2019 om 23:52

Welke carrière doel je nu precies op dan? Cengiz Ünder heeft toch ook geen garantie op speeltijd in de basis. Lijkt me dan niet dat Kluivert dat zou moeten ambiëren. Bedenk ook nog eens dat Roma eigenlijk Malcom er ook bij zou hebben gehad. Ik vind dat hij een stap naar het buitenland maakt absoluut niet gek, maar wel de club waar hij voor gekozen heeft. Zoals eerder gememoreerd had ik er bij een club als Dortmund of Leverkusen veel meer vertrouwen in dat hij zijn kans zou krijgen, omdat ze in Duitsland veel meer denken aan de jeugd.

19 maart 2019 om 00:07

Mits fit is Under gewoon een basisspeler. Kluivert is nog zo jong. Roma is ook gewoon een club die jong talent speeltijd geeft. Als hij goed genoeg zal zijn voor de basis van Roma zal hij zeker spelen. Leverkusen/Leipzig is niet perse een stap vooruit tov Ajax. Roma is dat wel.

Kluivert wilde te snel een financiële klapper maken en heeft gedacht dat hij genoeg talent had om een basisplaats te kunnen afdwingen. Helaas is hij nog niet zo ver om week in, week uit constantvte presteren op een g oog niveau.

Ben toch blij dat deze gozer weg is zeg. Liep er bij alsof ie ons hoogst persoonlijk al 5 CL bekers en 10 landstitel had bezorgt, terwijl ik mij maar 1 pot van hem kan herinneren en dat was tegen fucking Roda JC waarin hij 3x scoorde.

Met Kluivert was Ajax waarschijnlijk niet voor Tadic gegaan, en die maakt toch echt wel het grote verschil in Amsterdam. Denk niet dat hij al dezelfde invloed zou kunnen hebben. Hoop wel dat die jongen zich kan blijven ontwikkelen bij Roma, en daar uiteindelijk gewoon een vaste basisplek krijgt, dan komt die oproep voor het Nederlands elftal ook wel weer. Want talent heeft hij zeker. En een dynamische aanval met Bergwijn, Memphis en Kluivert zou in de komende jaren in mijn ogen zeker kunnen uitgroeien en behoren tot de Internationale top.

18 maart 2019 om 23:31

Tadic was in principe gehaald als vervanger voor Ziyech. Of Tadic net zo tot zijn recht was gekomen als hij niet op de linksbuiten positie had gestaan, dat is natuurlijk giswerk. In ieder geval is Ajax er niet op achteruit gegaan zo inderdaad.

Vandaag ETH over Kluivert dat hij hem er graag bij had gehad; nu Kluivert hiermee.

IK denk dat hij wordt teruggehaald.

18 maart 2019 om 23:33

Dat betwijfel ik toch ten zeerste. Ik zie niet echt een plek meer voor hem in de huidige basiself. Zelfs Neres is een tijd niet zeker geweest van een basisplaats, terwijl ik hem toch behoorlijk beter en verder vind dan Kluivert.

19 maart 2019 om 00:15

Ik denk dat je gelijk hebt, maar het zijn niet mijn woorden.
ETH gaf dat aan vandaag en vaak zijn dat soort 'ontboezemingen' niet per ongeluk. Er wordt alvast iets ingemasseerd bij de supporters die er niet echt gelukkig mee waren dat Kluivert zo snel weg was.

Kluivert zelf is een ervaring rijker en een illusie armer. Geld is niet alles.

Heb zomaar het idee dat als hij wel was gebleven, ajax nu ook lang niet zo ver was als nu, helemaal als tadic er niet bij zou komen omdat kluivert zou blijven en dan had ajax bijna op zeker niet in de CL mogen spelen dit seizoen. Dus eigenlijk moeten we hem dankbaar zijn ook nog, of meer zijn moeder en zaakwaarnemer.

Had nog niks bewezen, maar al het idee dat ie toe was aan een stap hoger op qua competitie. Prima, niet meer omkijken en alleen nog richten op je nieuwe club. Gelukkig hebben een aantal anderen wel door gehad dat ze nog niet klaar waren voor dé stap, en kunnen die na dit seizoen wel de juiste stappen gaan maken.

Eerlijk is eerlijk, ik mis 'm dit seizoen absoluut niet. Hij was een talent, niet meer en niet minder. We hebben lekker voor 'm gecasht. En zeg nou zelf bij Roma speelt hij niet de pannen van het dak. Aankomende zomer zal hij wel verhuurd worden... Het is goed zo !!

Ah man lekker paar jaar leven in Rome met een salaris waar je U tegen zegt. Ik kan me geen argument bedenken waarom dit geen goed idee is... Al die pseudo goede adviezen hier voor hem zijn gewoon waanzin, Amsterdam is leuk om te leven met onze pruts inkomsten maar Rome met geld is zoveel beter.

Ik denk dat vele ajacieden dit niet erg hebben gevonden dat hij vertrokken is naar Rome....
Kijk wat Ajax nu heeft gepresteerd in Europa, je bent verder dan AS Roma gekomen en je strijd nog voor je laatste kansen om het kampioenschap. Dat zou met Kluivertje niet zijn gebeurt, want dan was Tadic denk ik niet aangetrokken.

Karige cijfers wel voor een flank spelers... vooral zo weinig assists is toch wel veelzeggend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 RB Leipzig 2 0 0 0
2020/2021 AS Roma 2 0 0 0
2019/2020 AS Roma 22 4 5 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
Laatste voetbalnieuws

Deyovaisio Zeefuik beleeft dramatische invalbeurt van 261 seconden

RB Leipzig heeft de koppositie in de Bundesliga behouden door met 2-1 te winnen van Hertha BSC. De club uit Berlijn speelde veertig minuten lang met een man minder doordat Deyovaisio...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren